In general, cand ai nevoie de un imprumut cat mai repede, primul lucru la care te gandesti este sa apelezi la apropiati, fie ca e vorba de un prieten sau o ruda.
Insa, de obicei, acestia nu dispun de intreaga suma de care ai tu nevoie si pe care ti-ai putea permite sa o returnezi in timp. Deseori, chiar daca acele persoane detin banii respectivi, ti-i pot imprumuta pe o perioada prea scurta pentru posibilitatile tale de restituire.
In ultima instanta, iei in considerare ideea de a contracta un credit rapid de ordin bancar. Dar, si in acest caz, de cele mai multe ori primesti un raspuns nefavorabil din partea bancilor. Numeroase formalitati, conditii greu de indeplinit, garanti sau garantii - toate acestea te descurajeaza sau te fac sa renunti intru totul. Insa planurile tale nu pot astepta la infinit, iar uneori problemele nerezolvate la momentul potrivit genereaza alte probleme!
Astfel, ajungi sa recurgi la cea mai eficienta metoda disponibila la ora actuala: un credit rapid nebancar. Acordat de o IFN (institutie financiara nebancara), un astfel de imprumut poate fi contractat indeplinind conditii minime.
Special creat pentru nevoile tale personale ori pentru situatii de urgenta, acesta consta intr-o suma de bani care ajunge de obicei pana la 20.000 Lei, foarte utila, ce poate fi accesata pe termen scurt sau mediu. Cu rate fixe lunare ori saptamanale, un astfel de credit rapid este solutia la care apeleaza mii de romani in prezent.
Spre exemplu, Provident... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 13:11
Libra Internet Bank este a 3-a banca din Romania care introduce serviciul plati instant in oferta proprie si este singura banca din sistem care include acest serviciu in mod gratuit in oferta standard pentru clientii persoane fizice. Astfel, platile realizate prin intermediul aplicatiilor de internet banking si mobile banking ale Libra Internet Bank vor ajunge in contul beneficiarului de la alta banca participanta la infrastructura de Plati Instant, in mai putin de 10 de secunde, oricand ar fi realizate (24/7/365).
"Suntem, in primul rand, o banca de actiune. Prin tot ceea ce facem, ne propunem sa raspundem cerintelor de siguranta, rapiditate si mobilitate ale omului modern. Dupa ce am lansat, in premiera in Romania, contul si creditul bancar 100% online, fara hartii si fara drumuri la banca, acum ne alaturam deschizatorilor de drumuri si in ceea ce priveste platile de retail in timp real. Incepand de astazi, clientii nostri persoane fizice se pot bucura de platile instant, asigurate printr-un mediu securizat si avand un grad sporit al rapiditatii si disponibilitatii", a declarat Ionel Umbres, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.
Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate prin aplicatiile de Internet Banking si Mobile Banking ale LIBRA INTERNET BANK, catre beneficiari care au conturi deschise la celelalte banci inrolate in sistemul platilor instant: Banca Transilvania si CEC. Odata cu cresterea numarului de banci care adera la noua schema... mai mult
Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 14:03
Evaluarile financiare reprezinta cele mai "dure" teste pentru cei care au nevoie de bani si care trebuie sa treaca printr-o multime de filtre pentru a putea beneficia de bani imprumut.
De la creditele bancare si pana la micro-credite (minilan), fiecaruia dintre solicitanti i s-au aplicat astfel de filtre in momentul in care a aplicat pentru obtinerea unui imprumut, pentru ca nu este nimic mai puternic decat istoricul de creditare (creding scoring-ul).
Modul in care institutiile abilitate isi contureaza acest model de evaluare nu este atat de cunoscut printre cei care urmeaza sa ajunga intr-o astfel de situatie, dar, atat timp cat de-a lungul perioadei dinainte de solicitare ai fost o persoana care a stiut cum sa economiseasca si sa faca aceste lucru evident catre institutiile din domeniul financiar, atunci sansele de a obtine creditul atat de mult dorit ajung la un procentaj foarte ridicat.
Economisind in mod inteligent, cresti nivelul de credit scoring instant!
Elementele care contribuie la cresterea nivelului de aprobare a unui imprumut sunt salariul, bonusurile financiar incasate suplimentar, vechimea in munca, tipul companiei in care iti desfasori activitatea, vechimea acesteia pe piata muncii, numarul de angajati, cifra de afaceri si profitul acesteia, numarul membrilor familiei, valoarea cosului zilnic de cumparaturi al familiei, detinerea de garantii financiare si de orice natura cuantificabila in bani, bonitatea financiara, nivelul de rambursare al... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2018, ora 12:14
ANPC a castigat pe fond procesul cu Raiffeisen Bank, in cazul controalelor facute la creditele in franci elvetieni.
Instanta a respins ca neintemeiata solicitarea bancii de anulare a procesului verbal de contraventie prin care, in urma unui control vizand creditele in franci elvetieni, a fost amendata cu 50.000 de lei pentru practici incorecte.
"Respinge plangerea ca neintemeiata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti", se arata in decizia instantei ca urmare a solicitarii bancii de anulare a procesului verbal de contraventie.
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a apreciat ca decizia era fireasca tinand cont de documente si de fapte si i-a felicitat pe juristii institutiei.
"Avand in vedere atat documentele probatorii, cat si situatia de fapt, decizia reprezinta doar normalitatea. Tebuie felicitati si juristii din cadrul ANPC care au sustinut cauza in fata instantei", a declarat Anghel, care, dupa cotrolul la Raiffeisen Bank, afirma ca bancile trebuie sa-si modifice atitudinea si abordarea in raport cu clientii, iar, acolo unde exista probleme, si modul de calcul in contractele in derulare.
Banca a solicitat anularea procesului verbal de contraventie prin care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a amendat Raiffeisen Bank cu 50.000 de lei pentru practici incorecte, pentru ca ar fi incalcat Legea 363/2007, pentru creditele in franci elvetieni acordate... mai mult
Joi, 19 Aprilie 2018, ora 12:07
Dobanzile pentru creditele ipotecare si de consum ar putea fi plafonate, dupa ce un proiect de lege in acest sens a fost adoptat de senatorii din comisiile de Buget, Economica si Juridica. Mai trebuie insa sa treaca de Senat si camera Deputatilor.
Aparent, se poate spune ca masura este buna, pentru ar micsora povara romanilor care au credite la banci sau la IFN-uri. O analiza a posibilelor efecte arata ca de fapt nu este deloc asa. Asta pentru ca exista riscul ca accesul la credite sa fie limitat, institutiile bancare sa introduca diverse comisioane de acordare a imprumuturilor si, in plus, masura ar putea duce la inflorirea... camatariei.
Dan Suciu, purtator de cuvant al BNR, a declarat pentru Ziare.com, ca daca proiectul de lege va fi adoptat in forma actuala, este posibil ca bancile sa nu mai acorde credite usor, iar populatia va fi prima care va avea de suferit.
"S-ar putea sa avem constrangere la accesul la credite. Asta este unul dintre pericole, adica la banci sa fie o inhibare sa dea credite si nu stiu daca mai ajuta populatia. In Europa sunt situatii extrem de diferite de la o tara la alta si toate intre ele sunt complet diferite si sunt complet diferite de ce s-a propus la noi.
Intentia este de a stabiliza dobanzile mai ridicate, dar raportarile sunt bazate pe niste studii de impact, aprofundate, atente. La noi cifrele nu stiu cum au fost alese. Situatiile sunt extrem de diferite, nu exista un calapod, trebuie spus foarte clar ca nu toate tarile au... mai mult
Joi, 22 Februarie 2018, ora 00:00
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) solicita bancilor solutii concrete pentru clientii cu credite in franci elvetieni, pentru ca, desi la nivel declarativ acestea se arata deschise negocierilor cu clientii, au venit doar cu cateva cazuri rezolvate, a declarat, miercuri, presedintele institutiei, Marius Dunca.
"La nivel declarativ, bancile spun ca sunt deschise, spun: 'Consumatorii nu vin la noi, nu vin sa discute'. Si, iata ca i-am pus la aceeasi masa. Vreau sa vad cu ce solutii concrete vin bancile, ca pana acum doar si-au batut joc.
Am chemat si inainte bancile la negociere in institutie, au promis ca vin cu cele mai bune solutii pe care le au pentru toti consumatorii care sufera din cauza cresterii cursului, dar pana acum nu au venit cu nicio solutie. Au fost doar cateva cazuri pe care le putem numara pe degetele unei maini (...) Vreau sa vad solutiile, pentru ca pana acum si-au batut joc!", a explicat Dunca.
El a mentionat ca se astepta ca bancile ...citeste mai departe despre "Protectia Consumatorilor: Bancile sa vina cu o solutie, pana acum si-au batut joc" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 22:02
Dezvoltarea pietei de mobile va permite bancilor sa ofere servicii si produse personalizate, prin intermediul smartphone-ului.
Noile tehnologii ofera clientilor posibilitatea sa contracteze instant un credit, in fata casei de marcat, printr-un simplu SMS, a explicat presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa. Imprumutul reprezinta majorarea liniei de credit cu un anumit procent si se practica deja in alte tari. In Romania, insa, legislatia nu permite existenta unui astfel de produs.
Cu toate acestea, "Romania sta foarte bine la acoperirea mobila si putem vorbi de oportunitati deschise pentru toate serviciile care se adreseaza pe mobil", a spus Ion Stan, vicepresedinte Alpha Bank.
Oficialul a adaugat ca telefoanele folosite in relatia cu comerciantii vor egala numarul de carduri bancare la nivel mondial, in doar sase-sapte ani.
"Bancile care vor adopta tehnologiile necesare ca sa poata sa personalizeze ofertele de retail sunt cele care vor reusi sa castige un plus de incredere la nivelul clientului", a declarat Oprescu, adaugand ca aplicatiile actuale de Internet banking nu au adus clientului decat comoditatea de a efectua tranzactii nu si comoditatea de a accesa produse.
Piata telefoanelor mobile din Romania ocupa locul 7 in UE, iar cea a Internetului locul 8, 49% din romani fiind utilizatori de Internet, potrivit datelor Bancii Mondiale. mai mult
Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 16:32
Activele oferite de Dubai drept colateral pentru datoriile companiilor de stat ar putea fi practic de neatins, iar orice creditori si detinatori de obligatiuni care merg in instanta pentru a-si recupera banii si-ar putea pierde vremea, au comentat joi mai multi avocati.
Holdingul de stat Dubai World vrea un moratoriu de sase luni, pana in mai 2010, de la creditori pentru a restructura datorii de 26 miliarde de dolari ale dezvoltatorilor imobiliari Nakheel si Limitless World, informeaza Mediafax.
Circa sase miliarde de dolari din aceasta suma provine din obligatiuni emise de Nakheel, prima dintre acestea, in valoare de 3,5 miliarde de dolari, urmand sa ajunga la maturitate pe 14 decembrie.
Creditorii, printre care se numara bancile britanice Standard Chartered, HSBC si Lloyds, au selectat echipe de avocati si auditori pentru a negocia cu Dubai si nu au raspuns inca cererilor de moratoriu si restructurare a datoriilor.
Daca acestia resping apelul emiratului pana pe 14 decembrie, obligatiunea islamica "sukuk" a Nakheel va intra in default, deschizand calea pentru procedurile legale de executare pentru recuperarea datoriilor sau sechestrarea activelor oferite drept colateral.
Creditorii ar putea actiona companiile arabe in justitie atat in Marea Britanie, cat si in tribunalele din Emiratele Arabe Unite, o federatie cu sapte emirate din care face parte si Dubai.
Insa, chiar daca ar obtine ordine judecatoresti pentru sechestru pe active, acordul sukuk si legislatia privind... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2009, ora 15:08
Pentru ca bugetele de reclama au fost reduse la minim si pentru ca situatia devine tot mai dificila, tot mai multe institutii financiare isi cauta clienti prin mica publicitate. Desi la prima vedere paginile de mica publicitate sunt pline de anunturi care garanteaza obtinerea de imprumuturi sau carduri de credit in timp record si cu formalitati minime, criza nu a ocolit nici acest domeniu. "Fata de primavara lui 2008 sunt cu 25-30% mai putine anunturi de acest tip, iar fata de toamna anului trecut s-a inregistrat o scadere de circa 10-15%", spune Catalin Taloi, redactor-sef al revistei "Anuntul telefonic".
Nu trebuie uitat, totusi, ca in aceeasi rubrica in care apar anunturile institutiilor de credit sau ale brokerilor sunt publicate si numeroase oferte de imprumut din partea unor persoane fizice. Camatarii vor garantii imobiliare (totusi, nu de putine ori spun ca nu accepta ca gaj terenuri) si, in unele cazuri, auto. Pentru a elimina din suspiciunile existente la adresa lor, unii din creditorii de acest gen precizeaza ca nu lucreaza decat cu contract la notariat, iar plata ratelor se face numai in cont bancar. Specialistii le recomanda in continuare romanilor sa nu apeleze la acest gen de imprumuturi, avand in vedere dobanzile extrem de ridicate practicate (de exemplu, 60% pe an la euro) si capcanele pe care le pot ascunde contractele de credit.
Capcane pot ascunde, totusi, si contractele incheiate cu institutii financiare. "Clientii trebuie sa fie foarte atenti la... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2009, ora 16:13