Dacă îți dorești să lași în urmă zgomotul orașului și vrei să începi o afacere la țară, vei avea nevoie în primul rând de finanțare pentru proiectul tău. Deși există și afaceri pe care le poți începe cu ușurință, tot va fi necesar să ai la dispoziție o sumă de bani pentru cheltuielile de bază, care poate fi deseori destul de consistentă.
Dacă nu dispui de banii respectivi, nu renunța la visul tău și apelează la un credit pentru agricultură. Acesta poate fi incredibil de util și dacă ai deja o afacere dar ai oarecare dificultăți financiare, sau daca apar cheltuieli neprevăzute pe care nu le poți acoperi. Iată care sunt beneficiile unui credit pentru agricultură.
Flexibilitate
În general, aceste tipuri de credite sunt foarte flexibile, lucru foarte avantajos pentru tine și afacerea ta. Mai precis, nu sunt însoțite de un termen fix și restrictiv de returnare a sumei împrumutate, iar garanțiile sunt flexibile. De exemplu, nu trebuie să te simți constrâns să returnezi banii în foarte scurt timp, poți face acest lucru odată ce începi să acumulezi profit din afacerea ta.
Rapiditate
De obicei, astfel de finanțări se oferă mult mai rapid comparativ cu alte tipuri de credite. În special dacă este vorba de o sumă mai mică, poți obține creditul într-un timp foarte scurt și, astfel, poți acoperi rapid cheltuielile presante.
Libertate în alegerea sumei
Există numeroase credite care nu permit... mai mult
Luni, 25 Octombrie 2021, ora 17:25
Afacerile agricole au specificul lor, iar costurile asociate diverselor activitati agricole sau cele pentru achizitionarea utilajelor necesare nu suporta amanare.
Activitatea agricola are nevoie de o sursa constanta de finantare, pe tot parcursul anului - in timp ce incasarile depind de recolte si de sezonalitatea acestora.
In plus, pentru a-ti mentine productivitatea si a te dezvolta, pastrandu-ti locul in piata, ai nevoie de investitii constante in utilaje si echipamente de lucru, in modernizarea si renovarea punctelor de lucru sau in achizitia de terenuri.
Creditele agricole reprezinta adesea cea mai potrivita solutie pentru finantarea activitatii curente si a diverselor achizitii, dar si pentru a fructifica oportunitatile de dezvoltare ale afacerilor din acest sector.
Ce tip de imprumut bancar este cel mai potrivit pentru sustinerea afacerii tale in agricultura? Un credit pentru activitatea curenta, un credit de investitii in agricultura, sau unul mixt, ce permite atat finantarea activitatii, cat si mici investitii in echipamente sau utilaje? Ai mai jos cateva dintre variantele de credite agricole Patria Bank disponibile in acest moment.
Creditele agricole pentru finantarea activitatii curente
O afacere in agricultura presupune existenta unor solutii de finantare pe tot parcursul anului: pentru a achizitiona seminte, pesticide sau ingrasaminte, pentru reparatiile utilajelor sau pentru motorina, de exemplu.
Ai nevoie de un maxim de flexibilitate... mai mult
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 16:35
Libra Internet Bank a incheiat recent doua conventii cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru imbunatatirea accesului fermierilor romani la finantare, prin care se finanteaza achizitia de terenuri agricole, alte investitii sau desfasurarea activitatii curente, cu garantie de pana la 80% din partea fondului de garantare.
O conventie similara exista in vigoare intre Libra Internet Bank si Fondul de Garantare a Creditului Rural, incheiata in 2017.
De asemenea, Libra este una din cele cinci banci din Romania care participa la masurile de sprijinire a fermierilor prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), prin conventia de finantare cu partajarea riscului incheiata cu Fondul European de Investitii (FEI).
In cadrul acestei scheme de garantare, clientii bancii care contracteaza un credit agri pot beneficia de dobanzi avantajoase si garantie de pana la 70%, cu conditia indeplinirii conditiilor de eligibilitate din PNDR, pe urmatoarele sub-masuri: 4.1 "Investitii in exploatatii agricole"; 4.2 "Investitii in procesarea/marketingul produselor agricole"; 4.1.a" Investitii in fermele de pomicultura"; 4.2.a" Investitii in procesarea/marketingul produselor agricole in sectorul pomicol"; 6.4 "Investitii in crearea si dezvoltarea microintreprinderilor si intreprinderilor mici non-agricole".
Libra Internet Bank are o colaborare de durata cu FEI, prin care este sprijinita creditarea fermierilor, atat pentru achizitia de inputuri, cat si pentru... mai mult
Vineri, 22 Martie 2019, ora 11:52
Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) isi extinde parteneriatul cu Agricover Credit IFN SA prin intermediul unui imprumut de 7 milioane de euro, banii urmand sa fie folositi pentru credite care vor fi acordate fermierilor, au anuntat luni intr-un comunicat EFSE si Agricover.
"Prin strategia sa de extindere a activitatii catre noi segmente de clienti, Agricover Credit isi va consolida si mai mult pozitia pe piata, precum si capacitatea de a deservi mai bine intreprinderile mici si mijlocii care au acces redus la finantare", a spus Monika Beck, presedintele consiliului de administratie al EFSE, scrie Mediafax.
Agricover Credit, institutie financiara nebancara apartinand grupului Agricover, colaboreaza cu EFSE din 2012.
"Colaborarea noastra constanta cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) ne permite sa oferim mai multe credite fermierilor, sa sprijinim investitiile si sa aducem valoare in sectorul agricol romanesc in ansamblul sau", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.
Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a fost initiat de KfW Development Bank (KfW), cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) si al Comisiei Europene. Fondul are drept scop de a sprijini dezvoltarea economica in Albania, Armenia, Azerbaijan, Bielorusia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru,... mai mult
Luni, 22 Decembrie 2014, ora 11:11
Viitoarele fonduri europene pentru agricultura, de circa 21 de miliarde de euro, ar putea fi rulate prin bancile care vor fi de acord sa ofere bani in vederea cofinantarii proiectelor, declara directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Nicolae Popa.
Directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Nicolae Popa, a declarat, sambata, la Reghin, la o conferinta de instruire si informare a fermierilor privind exercitiul financiar bugetar 2014-2020, ca in exercitiul financiar actual bancile au avut conditii atat de restrictive incat fermierii nu au putut "sa se apropie" de credite pentru cofinantarea proiectelor europene.
"Ei au exagerat un pic poate mai mult, in sensul ca au devenit atat de restrictivi incat fermierii n-au putut sa se mai apropie de banci - in sensul ca au cerut, in loc de 110 la suta, cat trebuia sa depuna gaj, 150-160 la suta. Fermierii n-au mai avut posibilitatea sa identifice gajul pentru creditele pe care trebuia sa le avanseze. Nu mai pun la socoteala dobanzile destul de mari, care, sigur, au influentat foarte mult aceasta stare de lucruri", a spus Popa.
Acesta a adaugat ca trebuie "indreptate lucrurile", astfel ca ministrul Agriculturii a avut intalniri cu reprezentantii mai multor banci, oferindu-le posibilitatea sa ruleze toate fondurile europene viitoare pentru agricultura, de circa 21 de miliarde de euro, dar sa ofere credite pentru cofinantarea proiectelor, in... mai mult
Sambata, 13 Iulie 2013, ora 16:23
Intesa Sanpaolo Bank acorda credite de finantare a capitalului de lucru beneficiarilor de plati nationale directe complementare (PNDC) in sectorul vegetal, institutia bancara semnand un nou acord cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
"Creditul se acorda in lei si reprezinta 80% din suma cuvenita agricultorilor, conform PNDC. Creditul se poate utiliza pentru activitati curente (de la efectuarea de lucrari agricole, achizitia de inputuri - ingrasaminte, erbicide, asigurari, salarii si multe altele).
Atat creditul, cat si dobanda cumulata pentru intreaga perioada de creditare, urmeaza a fi rambursate in momentul incasarii de catre fermieri a sumelor de la APIA", se arata in comunicatul companiei, citat de Agerpres.
Acesta este cel de-al cincilea tip de credit oferit de catre banca in urma acordurilor de colaborare cu APIA si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), dintre cele 14 produse specifice destinate agriculturii.
Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internationale, oferind servicii pentru 20 milioane de clienti. mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 12:59
Agricultura a demonstrat in ultima perioada ca performeaza mult mai bine decat alte sectoare, iar nivelul creditelor neperformante inregistrate de CEC Bank in acest sector se ridica la 5-6% sub media pe sistem, potrivit presedintelui CEC, Radu Ghetea.
"Agricultura a demonstrat in ultima perioada ca performeaza mult mai bine decat alte sectoare. O sa va dau un exemplu:la CEC Bank avem in portofoliul nostru de credite cam 18% si pana la 20% credite pentru agricultura. De ce 18%-20% si nu ne propunem 30%? Raspusnul este ca agricultura este sezoniera".
"Creditele neperformante aferente acestui sector sunt de 5-6% fata de o medie care pe sistemul bancar se ridica la 15%", a spus Radu Gratian Ghetea in cadrul Forumului National de Agricultura organizat de Finmedia, sub patronajul MADR.
El a declarat ca fermierii "pastreaza acea decenta si atunci cand au o datorie o si onoreaza". mai mult
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 15:58
Guvernul va aloca 103 milioane lei, pana in 2012, unei scheme de ajutor de stat temporar care va subventiona diferenta dintre dobanda creditelor luate de fermieri pentru productie, in 2010, si dobanda de referinta anuntata lunar de CE, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, potrivit Mediafax. Decizia, luata miercuri de Executiv prin ordonanta simpla, vizeaza contractele de credit care vor fi incheiate in perioada cuprinsa intre data publicarii actului normativ in Monitorul Oficial si 31 decembrie 2010, pentru imprumuturile incheiate pe orice perioada, iar subventia se va acorda pentru dobanzile platite institutiilor finantatoare pana la data de 31 decembrie 2012, inclusiv.
"Este vorba de un ajutor de stat temporar pentru asigurarea acesului la finantare in agricultura. Schema consta in subventionarea ratei dobanzii pentru creditele luate de fermieri pentru productie, pana la sfarsitul anului 2010.
Practic, se subventioneaza o parte din dobanda la creditele contractate care reprezinta diferenta intre dobanda pietei, mentionata in contractul de creditare, si o dobanda de referinta comunicata lunar de CE", a declarat ministrul Agriculturii la finalul sedintei de Guvern.
Mihail Dumitru a dat un exemplu despre modul in care se va calcula aceasta subventie.
"In prezent, rata medie practicata pe piata romaneasca este de 18% la creditele contractate in lei, iar in aceasta luna dobanda de referinta a CE este de 8%, practic acoperim zece puncte... mai mult
Joi, 26 August 2010, ora 00:30
Portofoliul de credite al CEC Bank a crescut in ritm anual cu peste 12% pana la finalul lunii octombrie a acestui an, a declarat, marti, presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea, fara sa dea detalii despre valoarea acestuia, precizeaza NewsIn."In ultimele doua saptamani am dat peste 5.000 de credite pentru agricultura. Este vorba de credite punte pentru subventii in zootehnie, dar a caror valoare este foarte mica. De exemplu, daca cineva are trei capre, vine si face un credit de 87 lei, ca sa aiba cu ce hrani animalele in perioada iernii", a explicat Ghetea, precizand, insa, ca "in agricultura, clientii sunt foarte corecti". Ghetea a adaugat ca soldul depozitelor la finalul lunii octombrie a fost cu 23% mai mare decat in urma cu un an si a precizat ca se asteapta ca CEC Bank sa inregistreze profit si in 2009, in pofida crizei si a faptului ca, in 2008, banca a avut un profit mai mare si ca urmare a vanzarii celor 25% din actiunile pe care le detinea la compania de asigurari Asiban.
La finalul lui septembrie, CEC Bank avea un portofoliul de credite de 9,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro), cu 11,8% mai mare decat la sfarsitul trimestrului III din 2008. Fata de nivelul inregistrat la jumatatea acestui an, de 8,87 miliarde lei, soldul creditelor CEC Bank crescuse la final de septembrie cu aproximativ 2,6%. La sfarsitul anului trecut, CEC Bank avea un volum de credite de 8,14 miliarde lei.
Avem rezultat pozitiv la zece luni, peste asteptarile noastre. Avem o crestere deosebita... mai mult
Marti, 08 Decembrie 2009, ora 11:45