Suna bine un astfel de credit pentru care nu va trebui sa achiti suplimentar decat vreo 10 lei pe zi, mai ales cand iti spui ca te poti lipsi de 10 lei pe zi. Din pacate, daca va trebui sa apelezi la un astfel de credit, este clar ca nu prea te poti lipsi de acei bani, mai ales ca in cazul nostru vorbim de credite rapide.
Acest gen de imprumuturi sunt foarte accesate in perioada lui decembrie pentru ca ne pregatim de "shoppingul sarbatorilor", cand "trebuie sa luam cadouri si sa avem masa plina, iar casa sa radieze a bunastare".
Pentru ca este o perioada in care avem nevoie de bani, iar multi dintre noi nu-i avem la indemana, creditele rapide si mici sunt cele la care apelam.
Aceste credite vin cu costuri foarte mari, mai ales ca vorbim de perioade de returnare a sumelor imprumutate extreme de scurte. Astfel ca, Ziare.com a facut o simulare de creditare pe 30 si 45 de zile, pentru situatia in care imprumuti doar 1.000 de lei.
Potrivit simulatoarelor de credite rapide, Mobilo Credit pare sa aiba cea mai buna oferta pe acest segment, in conditiile in care dupa 30 de zile, pentru acei 1.000 de lei imprumutati, va trebui sa dai inapoi 1.300 de lei. Impartit la 30 de zile, costul imprumutului tau ajunge la 10 lei pe zi.
Urmatorii ofertanti din piata sunt ceva mai scumpi, astfel ca la ei costul de creditare pe zi se ridica la 12 lei. Este vorba despre Viva Credit, TeleCredit, ExtraSimplu si CreditPrime. In cazul lor, costurile de creditare se ridica la 360 de lei,... mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 04:09
Indicele Robor la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a scazut la nivelul de 2,08%, cel mai mic din ultima luna si jumatate, potrivit datelor publicate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Robor la 3 luni este indicatorul principal in functie de care se calculeaza dobanzile variabile la creditele in lei.
Miercuri, indicele a crescut la 2,10%. Nivelul atins joi, 2,08%, este cel mai mic din data de 15 noiembrie, cand a fost 2,06%.
Indicele Robor la 6 luni a scazut joi la 2,27%, cel mai mic din data de 16 noiembrie, cand a fost 2,19%.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate pe piata interbancara, iar cresterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor in cazul creditelor in lei.
Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, cand a atins nivelul de 1%.
Citeste si:
Senatorul Citu: Dragnea si Valcov dau foc economiei! Foarte curand ROBOR va depasi rata inflatieiCresterea ROBOR creeaza haos in imobiliare: Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte - cu cat au crescut ratele la Prima casaAvertisment cu privire la ROBOR: Gradul de indatorare pentru debitorii cu venituri reduse ajunge la 80% ...citeste mai departe despre "Vesti bune pentru romanii cu credite in lei: Indicele Robor a scazut la cel mai mic nivel din ultima luna si jumatate" pe Ziare.com mai mult
Joi, 28 Decembrie 2017, ora 11:55
ROBOR la 3 luni - indicele in functie de care se calculeaza dobanzile celor mai multe credite in lei - a scazut la nivelul de 2,10%, cel mai mic din ultima luna, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Indicele ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) la 3 luni este indicatorul principal in functie de care se calculeaza dobanzile variabile la creditele in lei. Atunci cand indicele creste se majoreaza automat si dobanzile.
La inceputul acestui an, ROBOR avea o valoare de 0,87% la suta, iar in august ajunsese la o valoare de 0,91%. In septembrie valoarea indicelui a depasit 1%, iar pana pe 28 noiembrie ajunsese la 2,2%. Valoarea de luni este cea mai scazuta inregistrata de pe 16 noiembrie.
Totodata, indicele ROBOR la 6 luni a crescut luni la 2,31%, de la 2,30% vineri.
Dobanzile interbancare scazusera puternic anul trecut, iar ROBOR la 3 luni inregistra in septembrie si in octombrie 2016 un minim istoric de doar 0,68% pe an. Incepand cu luna noiembrie a anului trecut, dobanzile au reintrat pe o traiectorie ascendenta.
Citeste si:
Cresterea ROBOR dubleaza ratele primariilor. La Targu Jiu, datoriile franeaza investitiileROBOR la 3 luni trece de 2,2%. E cel mai mare nivel din octombrie 2014 ...citeste mai departe despre "Rate mai mici pentru romanii cu credite in lei. ROBOR e la cel mai scazut nivel din ultima luna" pe Ziare.com mai mult
Luni, 18 Decembrie 2017, ora 11:56
Piraeus Bank Romania anunta ca ofera clientilor cu credite in franci elvetieni, garantate cu un imobil, posibilitatea conversiei in lei, cu discount imediat la sold de 15%, si inca doua reduceri succesive de cate 10% fiecare, odata la trei ani, pentru cei care nu inregistreaza intarzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.
Piraeus Bank isi va contacta, in urmatoarea perioada, clientii care au luat credite in franci elvetieni pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare, prioritari fiind cei care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor.
Mai intai, acestora li se da posibilitatea ca soldul creditului in franci sa fie redus cu 15%, ulterior imprumutul este convertit in lei, iar apoi se aplica doua reduceri de cate 10%, la fiecare trei ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor.
"Acum, oferta bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va ...citeste mai departe despre "Oferta Piraeus Bank pentru cei cu credite in franci elvetieni: Ce reduceri aplica si in ce conditii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 August 2016, ora 16:22
Conversia in lei a creditelor in franci elvetieni ca urmare a unei masuri administrative nu este dorita de banci, nefiind necesara in cazul tuturor debitorilor, iar costurile afecteaza deponentii, insa bancile au solutii individuale,a declarat presedintele Patronatelor Bancare, Steven van Groningen.
"In primul rand nu e nevoie (de conversia in lei a creditelor in franci elvetieni la cursul istoric plus un anumit procent, de 20% cum au propus clientii, sau mai mare - n.r.) si, daca luam abordarea asta, atunci punctul de plecare este cu toti cei care au credite in franci si asta-i include si pe cei care nu au probleme. De ce trebuie sa cream un cost pentru sistemul bancar, care ar putea sa fie intre 700 si 900 milioane de euro pentru ca intr-o saptamana a crescut rata de schimb cu 20%, care se traduce intr-o marire de rata intre 10% si 15%? E o problema de cash-flow, de serviciul datoriei acum si nu vad de ce trebuie sa luam o masura care afecteaza un credit pentru inca 20 de ani", a afirmat van Groningen, care este si presedintele Raiffeisen Bank, dupa ce a participat la sedinta Comisiei Buget-Finante-Banci din Camera Deputatilor, care s-a amanat din lipsa de cvorum.
El a aratat ca nu crede in masuri administrative si ca situatia din Romania este total diferita fata de alte tari care au adoptat rapid masuri, "unde nu s-a realizat conversia la alt curs decat cursul zilei, iar problema era una sistemica".
Presedintele Consiliului Patronatelor Bancare din Romania... mai mult
Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 10:09
Soldul imprumuturilor romanilor la sfarsitul lunii martie era cu 10% mai mare decat in aceeasi luna a anului trecut, cel mai mare avans fiind inregistrat de creditele in euro.
La 31 martie 2012, creditul populatiei si companiilor a inregistrat o crestere de 10 procente (7,4% in termeni reali) fata de 31 martie 2011. Avansul a venit pe seama majorarii cu 5,7% a componentei in lei (3,2% in termeni reali) si cu 12,6% a componentei in valuta exprimata in lei (exprimat in euro, creditul in valuta s-a majorat cu 5,8 procente), conform datelor prezentate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Astfel, soldul imprumutului neguvernamental acordat de institutiile de credit a ajuns pana la 224.305,6 milioane de lei, in crestere cu 0,9% (0,5% in termeni reali) fata de luna februarie. In decurs de o luna, creditul in lei s-a majorat cu 1,4% (0,9% in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei a crescut cu 0,6% (exprimat in euro, creditul in valuta s-a redus cu 0,1 procente).
Creditul guvernamental a crescut in martie cu 3,8% fata de luna precendenta, pana la 79.943,3 milioane de lei. Fata de luna martie a anului trecut, cresterea este de 30% (27% in termeni reali).
Usoara crestere a depozitelor
Depozitele populatiei si companiilor au crescut cu 0,6% in martie fata de februarie, pana la 189.681,7 milioane de lei.
Depozitele in lei ale populatiei au crescut cu 0,3%, pana la 75.166,4 milioane lei. Fata de martie 2011,cresterea este de 14,5% (11,8... mai mult
Joi, 26 Aprilie 2012, ora 12:46
Restantele la creditele in lei au crescut in luna august cu 2,76%, de la 8,91 miliarde lei la 9,16 miliarde lei, in timp ce intarzierile la plata de cel putin o zi la imrpumuturile in valuta au avansat cu 1,83%, de la 10,82 miliarde lei la 11,02 miliarde lei, potrivit datelor publicate de BNR. Banca centrala prezinta datele privind evolutia creditului in valuta si a restantelor aferente in echivalent lei, ceea ce distorsioneaza relevanta variatiei relative de la luna la luna, influentata de cursul de schimb, scrie Mediafax.
Astfel, in luna august moneda nationala s-a apreciat cu 0,4% in raport cu moneda unica europeana, ceea ce imnseamna implicit si ca restantele pentru creditele acordate in euro au urcat mai mult decat indica valorile echivalente in lei.
In structura, creditele acordate populatiei nu au avut evolutii spectaculoase, mai notabila fiind doar reducerea cu aproape 2% a soldului imprumuturilor de consum in valuta, de la 37,5 miliarde lei la 36,7 miliarde lei.
Soldul creditului neguvernamental acordat de banci a scazut in august, fata de luna anterioara, cu 0,1%, la 215,7 miliarde de lei, dar comparativ cu finele lunii august 2010 este mai mare cu 3,9%, componenta in valuta avansand mai repede decat cea in lei. mai mult
Marti, 27 Septembrie 2011, ora 18:27
Raiffeisen Bank Romania a redus din 31 martie dobanzile variabile la creditele in lei pentru populatie fixate in raport cu indicatorul pietei monetare ROBOR la sase luni, decizie care implica si recalcularea cu trei luni mai devreme a costului imprumuturilor deja acordate, a anuntat vineri banca, conform NewsIn."Noile dobanzi vor fi aplicate atat creditelor noi, cat si creditelor pentru care recalcularea dobanzii s-ar fi facut automat, potrivit contractului, la sfarsitul lunii iunie 2010", se spune in comunicat.
In medie, dobanzile scad cu 4,5 puncte procentuale, potrivit bancii.Raiffeisen reflecta, prin aceasta decizie, scaderea dobanzilor din piata monetara romaneasca din ultimele luni, ca urmare a relaxarii politicii monetare de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).Aceasta a redus de la inceputul anului dobanda cheie cu 1,5 puncte procentuale, de la 8% la 6,5% pe an, miscare urmata de scaderea dobanzilor in piata monetara.
Astfel, dobanda ROBOR la sase luni, in functie de care sunt fixate majoritatea dobanzilor variabile la creditele in lei acordate de banci, era joi de 6,51% pe an, fata de 10,48% in 31 decembrie 2009."Dorim sa transferam evolutia pozitiva a pietei, influentata si de masurile Bancii Nationale, catre clientii nostri.
De asemenea, ne dorim ca in acest fel sa stimulam si potentialii clienti noi", afirma directorul Ariei Persoane fizice din Raiffeisen Bank, Radu Topliceanu, citat in comunicatul bancii.Pe langa reducerea dobanzii de politica monetara,... mai mult
Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 11:08
Banca Transilvania a redus cu pana la 2 puncte procentuale dobanzile la creditele in lei, a spus directorul general al bancii, Robert Rekkers, care a adaugat ca se asteapta la o ajustare similara pentru intreaga piata. El a afirmat ca banca dispune, in prezent, de lichiditati suficiente in lei, dar si in euro si dolari, astfel incat nu mai are nevoie, deocamdata, de noi linii de finantare, precum cea luata recent de la International Finance Corporation (IFC).
"Cred ca 15,5% este un nivel acceptabil pentru creditele in lei si asteptam in continuare relaxarea dobanzii de politica monetara, care cred ca se va intampla treptat", a spus Rekkers.
El a precizat ca, in cazul creditelor in euro, finantarile obtinute de banci pe pietele internationale nu s-au ieftinit, dar ca spera ca si pentru acest gen de imprumuturi bancile sa-si poata cobori dobanzile in timp.
Pe de alta parte, reprezentantul Bancii Transilvania se asteapta la o crestere a creditarii cu 10-15% in 2009, in ciuda perioadei "slabe" pe care o traverseaza piata bancara in prezent.
"Ne asteptam si la cresterea restantelor la credite la nivelul intregului sistem bancar, dar suntem dispusi sa restructuram contractele si sa reducem dobanzile atat pentru populatie, cat si pentru IMM-uri in caz de nevoie", a precizat Rekkers. mai mult
Marti, 17 Martie 2009, ora 15:16