Credex IFN, principalul partener de creditare al retelei Altex, lanseaza, in premiera, servicii de finantare destinate IMM-urilor. Companiile pot primi credite rapide, intre 5.000 si 500.000 lei, pentru achizitionarea de echipamente IT&Telecom, aparatura electronica si electrocasnica, de la comerciantii parteneri Altex si Media Galaxy. CREDExpress, linia de produse financiare destinata companiilor mici si mijlocii, include CREDExpress Invest - credit pentru achizitia de bunuri in rate de la comerciantii parteneri si CREDExpress Revolving - pentru achizitia de marfuri cu plata la un termen de la livrare.
CREDExpress este optiunea ideala pentru acele companii care au nevoie de finantare, intr-un timp foarte scurt, pentru dezvoltarea sau extinderea afacerii sau pentru a tine pasul cu noile tehnologii. Avantajul accesarii unei astfel de finantari consta in faptul ca intreg procesul este mult mai facil, comparativ cu accesarea unui credit bancar, interactiunea este digitala si flexibila, proprietarii economisesc timp si au acces la o varietate de produse necesare pentru afacerile lor.
Procesul de analiza si acordare al unui credit este unul rapid, de maximum 24 de ore, iar companiile au nevoie de putine documente pentru dosarul de analiza.
Astfel, intreaga gama de zeci de mii de produse disponibile in magazinele Altex si Media Galaxy pot fi achizitionate de acum si de persoanele juridice, cu plata la un termen stabilit sau in rate, in limita sumei aprobate. Companiile... mai mult
Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 12:36
Problemele de zi cu zi ne pândesc la fiecare pas și de multe ori sursele noastre de venit nu reușesc să acopere în totalitate sumele necesare rezolvării lor. Astfel că, pentru a preîntâmpină situațiile neprevăzute, am pus bazele unui program de finanțare rapid, simplu și cu costuri minime.
SmileCredit, instituție financiara nebancara, cu o experiență de peste 5 ani în Romania, vine în ajutorul tuturor persoanelor de au nevoie urgenta de bani cu programe de credit rapid, care să le ofere suma de care au nevoie în termen de 24 de ore de la solicitare. Scapi așadar de stresul problemelor financiare care te iau prin surprindere, având în permanenta un sprijin pe care te poți baza, fară limite și fară condiții exagerate.
Beneficiile unui credit rapid de la SmileCredit
Primul și cel mai important aspect care face din creditul rapid de la SmileCredit o soluție atât de avantajoasa este posibilitatea de a intra în posesia banilor din confortul propriei case, într-un timp foarte scurt de la solicitare. Odată aprobata cererea, banii vă vor fi virați chiar în aceeași zi, sau cel tărziu a doua zi lucrătoare.
Un alt avantaj este dat de dobândă extrem de mica, în raport cu posibilitățile de împrumut. Aveți libertatea așadar de a opta pentru o perioada de creditare de până la 24 de luni, pentru sume cuprinse intre 200 și 2000 de lei, cu o dobândă fixa de doar 1,1% din suma totala.
Mai mult decât atât, am simplificat pe... mai mult
Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 17:02
Dorința de a avea o locuință, proprietate personală, ar putea fi, pentru mulți dintre noi, un simplu vis și atât. Cu toate acestea, chiar dacă este vorba despre o sumă consistentă, există soluții pentru ca dorința ta să devină realitate. Una dintre acestea se referă la accesarea unui credit ipotecar. Nu știi prea multe despre această variantă? Nicio problemă, citește rândurile de mai jos și află multe informații interesante.
Ce este un credit ipotecar?
După cum probabil ți-ai dat seama din nume, este vorba despre un împrumut pe care îl poți obține de la o instituție bancară pentru ca tu să poți cumpăra un teren sau o proprietate. De regulă are o durată de rambursare de 30 de ani, dar nu este o durată fixă. Spre deosebire de creditul de nevoi personale, aici este nevoie de o garanție, care de data aceasta este terenul sau chiar casa pe care le achiziționezi. Atunci când nu îți mai plătești ratele și nici măcar nu încerci să rezolvi această situație printr-o refinantare credit ipotecar, pentru a-și recupera banii, banca are dreptul de a-ți lua casa sau terenul și a le vinde.
Creditul ipotecar este caracterizat și prin cererea unui avans, care poate ajunge și la 35% din prețul de achiziție. De asemenea, există și varianta unui credit ipotecar fără avans, dar în acest caz ești nevoit să cumperi casa direct de la dezvoltatorul imobiliar.
Află care sunt ratele pe care le ai de achitat
Pentru ca tu... mai mult
Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 18:17
Să iei decizii greșite sau pripite sub impulsul momentului și al lipsei de informații sunt situații pe care majoritatea dintre noi le-am încercat mai mult sau mai puțin. Cu precădere, dacă vorbim despre gestionarea unui credit bancar, când tentația și nevoia sunt mari.
Ziare.com iti explică în cadrul rubicii Banii tăi cum să utilizezi creditul ca să nu se transforme din ajutor într-o problemă de coșmar.
Un credit responsabil (accesat în mod corect) te poate ajuta să-ți realizezi rapid aproape orice vis. De la condiții mai bune de trai, dezvoltarea unui business, o masină electrică sau cine stie ce plan de casă ți-ai pus în minte.
Reusita stă în documentarea riguroasă cu privire la toate condițiile de creditare, seriozitatea dovedită și investirea corectă a banilor obținuți. Lipsa informatiilor și dezinteresul față de angajamentul semnat cu o companie de creditare te pot duce la supraîndatorare și experiențe negative. Mai mult, te alegi cu bile negre asupra istoricului personal de creditare.
Regula de aur a unui credit rațional este să respecți toate angajamentele cu care ai fost de acord atunci când ai semnat contractul de credit. Aceasta ar însemna să iei o decizie înțeleaptă referitor la modul în care vei utiliza banii împrumutați, dar și să ții cont de rambursarea lor în timp.
De asemenea, este important să îți calculezi cât mai realist capacitatea de plată, ținând cont de venituri,... mai mult
Miercuri, 18 August 2021, ora 08:30
Ai făcut un credit și te-ai gândit să rambursezi anticipat ca modalitate de micșorare a datoriilor. Ideal ar fi să faci această mutare cât mai la începutul creditului, deoarece dobânzile și comisioanele se aplică la sold.
Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi cum poți rambursa anticipat un credit în 3 pasi simpli.
Rambursarea anticipată constă în achitarea unei părti din soldul creditului în avans astfel încât nu mai plătești dobânzile și comisioanele aferente acelor sume din principal, plătite în avans.
Rambursarea anticipată poate fi parțială (se rambursează sume parțiale, sau una sau mai multe rate lunare) sau totală (se rambursează creditul în întregime).
Pentru a te asigura că se rambursează anticipat suma dorită iar aceasta să se scadă integral din principalul datorat, trebuie să faci acest lucru în ziua scadenţei împreună cu plata ratei.
Pentru rambursarea anticipată imediat după scadenta (1-3 zile), banca va retine dobânda și comisioanele datorate din suma pe care dorim să o rambursăm anticipat, însă acestea vor fi mici (aplicabile doar pentru cele câteva zile scurse de la scadenţă).
În cazul rambursării totale, după achitarea ratei, soldul înscris pe scadențar va reprezenta exact suma care trebuie plătită băncii pentru a finaliza plata creditului. Aşadar, te sfătuim:
• să afli ce valoare au dobânda și comisioanele calculate de la plata ultimei rate până... mai mult
Marti, 17 August 2021, ora 08:30
Pornind de la ceea ce declara Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, în urma cu ceva ani, prin faptul că un credit de consum acordat pe o perioada mai mare de cinci – șapte ani „nu își are rostul” și "este un nonsens", astăzi, vom puncta câteva idei care s-ar putea să îţi fie de folos în această direcţie.
Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce este maturitatea unui credit și la ce ar trebui să fii atent pentru a eficientiza ratele lunare.
Maturitatea unui credit sau scadența finală reprezintă data la care trebuie să rambursezi în mod oficial suma aferentă unui contract de credit. Acesta este un factor decisiv în calcularea sumei totale pe care vă trebui să o returnezi băncii, ținând cont de costul total al împrumutului care urmează să fie contractat.
Încă din faza embrionară a creditării, este importantă obținerea unui echilibru între durata acestuia și valoarea lunară a ratelor. Un debitor are obligația de a se încadra într-o limită a ratei lunare care influențează direct durata de desfășurare a împrumutului.
Altfel, oricât de ispititoare ar fi obținerea unei maturități pe termen minim, aceasta poate veni cu dificultatea achitării creditului în eventualitatea diminuării veniturilor.
Alegerea unei maturități a creditului mai mare, prin accesarea acestuia pe o perioada de timp cât mai lungă cu putință, te poate ajuta în privința scăderilor valorii... mai mult
Miercuri, 11 August 2021, ora 10:50
Ai planuri de foarte multă vreme să-ți cumperi o casă. Poate chiar să iți construiești una sau să o renovezi și ai nevoie de o sumă de bani destul de măricică. Creditul ipotecar iți pare cea mai bună soluție.
Nu ai foarte multe detalii despre creditul ipotecar, dar vrei să te documentezi și vrei să iei în considerare toate opțiunile, cu atenție, și să știi exact despre ce este vorba când apelezi la un credit ipotecar.
Ziare.com iţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce anume să analizezi la un credit ipotecar, în afară de dobândă.
Creditul ipotecar este un împrumut care se întinde pe o perioadă lungă de timp. În cele mai multe dintre cazuri durează între 20-30 de ani. Este foarte important să reţii faptul că dobânda nu este singurul factor pe care trebuie să îl iei în calcul când cauţi să iţi finanţezi viitoarea locuință.
Pe lângă dobândă, există și alte costuri, o parte fiind indicate în fișa de informații generale pe care o obții împreună cu ipoteca. În plus, există taxe notariale și impozite care trebuie luate în considerare la planificarea cheltuielilor, acestea fiind plătite doar o dată când contractul de vânzare-cumpărare al casei este semnat.
Pe lângă acestea, trebuie atenție atât la pachetul de asigurări asociat unui credit, cât și la condițiile ofertei în situația în care decizi să nu îți mai virezi salariul la banca respectivă.
Un alt criteriu de luat... mai mult
Marti, 10 August 2021, ora 09:36
Lucrezi de ceva vreme în străinătate, ai un loc de muncă stabil, însă nu ai reușit să obții un credit de nevoi personale de la băncile locale din tara respectiva. Poți face asta print-un credit obținut din Romania. Pentru asta trebuie să îndeplinești mai multe condiții și să prezinți documente doveditoare care demonstrează realizarea veniturilor.
Ziare.com iți explică în cadrul rubircii Banii tai care sunt documentele doveditoate ale veniturilor necesare pentru aprobarea creditului de nevoie personale.
• adeverință de salariu sau un document emis de angajator, care să cuprindă cel puțin informațiile referitoare la datele de identificare ale angajatorului și angajatului și la veniturile realizate. Documentul trebuie prezentat în original și cu traducere legalizată;
• contractul/contractele de muncă și după caz actele adiționale aferente acestora, traduse și legalizate. Pentru aceasta trebuie să ai vechime în munca de cel puțin 12 luni și o vechime la locul de munca actual de cel puțin 3 luni, fiind acceptate și situațiile în care în ultimele 12 luni există întreruperi de cel mult trei luni (cumulat);
• dovada privind luarea în evidență de către autoritatea fiscală a țării în care sunt realizate veniturile, legalizată și tradusă;
• copia pașaportului, legalizată, în cazul în care veniturile sunt realizate într-o țară din afara Uniunii Europene;
• declarație pe proprie răspundere, din... mai mult
Marti, 03 August 2021, ora 08:30
In cazul in care ai unul sau mai multe credite si nu le mai poti plati din cauza ca a aparut o cheltuiala mare imprevizibila, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa nu mai amani discutia cu banca. Cu cat vorbesti cu creditorul mai repede, cu atat este mai bine pentru tine.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, ce trebuie sa faci inainte de a discuta cu banca despre o posibila reesalonare sau intrarea intr-o perioada de gratie.
Dar, nu suna imediat la banca. Mai intai aduna-ti toate actele necesare, de la contractele cu banca pana la facturi pentru a avea o idee de ansamblu asupra problemei. Apoi fa-ti un calcul legat de cat ai putea sa platesti bancii in lunile urmatoare.
Pentru a face acest lucru va trebui sa iti calculezi noile cheltuieli. Nu incerca sa scapi cat mai repede de marile cheltuieli care au aparut imprevizibil pentru ca te-ar putea ingropa in datorii si mai mari, mai ales daca iti neglijezi cheltuielile necesare lunare.
De abia dupa ce ai aceste lucruri puse in regula poti suna la banca pentru a-ti expune problema si a discuta o posibila reesalonare sau chiar pasuire, daca ai in contract aceasta optiune de "perioada de gratie".
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Ce trebuie sa stie copiii pentru o mai buna educatie financiara
Cum sa platesti folosind telefonul
Cum stii ca ai contul bancar protejat ...citeste mai departe despre "Cum te pregatesti pentru negocierea cu... mai mult
Marti, 29 Iunie 2021, ora 08:30