Compania americana Google a anuntat ca va investi 300 de milioane de dolari intr-o serie de proiecte destinate combaterii stirilor false de pe internet si sustinerii presei credibile, suma urmand sa fie alocata pe parcursul a trei ani.
In timpul unei prezentari care a avut loc marti, la New York, Google, mult timp criticat pentru ca a contribuit la raspandirea stirilor false si la declinul presei traditionale, a anuntat o serie de proiecte destinate "promovarii informatiilor fiabile si de calitate".
De asemenea, aceste proiecte vor ajuta presa credibila sa castige si mai multi abonati, potrivit Google.
Philipp Schindler, Chief Business Officer, a dat asigurari ca "viitorul Google si cel al companiilor media partenere sunt legate", transmite AFP.
Printre proiectele care vor fi sustinute de compania cu sediul in Mountain View, SUA, se numara crearea unui "laborator al dezinformarii", in partenariat cu Institutul Shorenstein din Harvard, o continuare a initiativei "CrossCheck" testata in Europa pentru a combate dezinformarea in timpul recentelor campanii electorale din Franta si Marea Britanie.
Este vorba de a "incerca codificarea a tot ce am aflat", "combinand instrumentele tehnice si expertiza editoriala", in ideea de a pune in practica acest lucru in timpul alegerilor americane din noiembrie, a spus Nicco Mele, director al Centrului Shorenstein.
In timp ce Facebook este din nou tinta criticilor, pentru ca a permis companiei Cambridge Analytica sa... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 12:42
Banca Centrala Europeana s-a angajat sa dea publicitatii, pe 4 noiembrie, evaluarea facuta pe sistemul bancar din zona euro. Aceasta ar trebui sa evidentieze eventualele vulnerabilitati ale unor banci in fata unui nou val al recesiunii economice.
Oficial, Banca Centrala Europeana a refuzat un intreg sir de cereri de tratament preferential in aceasta perioada, insa vestile din culise nu sunt atat de incurajatoare in ceea ce priveste rezultatul analizei. Inspectorii bancari par sa fi revizuit o parte din chestionare,pe masura ce bancile au esuat in a furniza informatiile necesare unei analize temeinice, au declarat, sub protectia anonimatului, surse din sistem pentru agentia de presa Reuters.
Momentul adevarului sau al compromisului?
Situatia ar duce la pierderea reputatie institutiei bancare cordonatoare pe zona euro, fapt ce ar putea discredita si bancile de traditie din regiune. Reprezentantii Bancii centrale Europene au refuzat sa comenteze pe acest subiect, dar au anuntat ca mentin data finala din calendar pentru prezentarea concluziilor.
O prima situatie privind evaluarea corecta sau incorecta a activelor bancare detinute de cele mai importante 130 de banci din zona euro va fi facuta pe 26 octombrie. Rezultatul preliminar va fi insotit si de o analiza a nevoilor de lichiditati a bancilor pentru a face fata unei noi crize economice.
Scurgerea informatiilor referitoare la analiza BCE afecteaza deja cateva banci din zona euro, Monte dei Paschi din Italia... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 08:16
De-a lungul timpului, vampirii din filme au avut fel si fel de chipuri: de la unele grotesti sau inspaimantatoare pana la unele extrem de delicate sau sexy. Caninii (adesea insangerati) si privirea rece s-au pastrat insa, regasindu-se pe chipurile multor actori.
US Weekly face o trecere in revista a unora dintre cei mai sexy sau credibili actori care au intrat in pielea unor vampiri.
Iata-l pe Stephen Moyer in primul sezon din "True Blood", in 2008.
Si tot din "True Blood", de aceasta data din sezonul doi, din 2009, un trio de vampiri: Kristin Bauer, Alexander Skarsgard si Patrick Gallagher.
James, Laurent si Victoria in "Twilight", 2008, interpretati de Cam Gigandet, Edi Gathegi si Rachelle Lefevre.
Iata-l pe Ian Somerhalder, in rolul lui Damon Salvatore, in primul sezon din "The Vampire Diaries", in 2009.
Artistul David Bowie, interpretandu-l pe John Blaylock, in "The Hunger", din 1983.
Cu totul altfel aratau astfel de personaje in 1987 - ...citeste mai departe despre "Vampirii din filme, de-a lungul timpului: Cei mai sexy, cei mai credibili (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 24 Iunie 2014, ora 09:43
Criza fiscala care tocmai s-a incheiat a subminat credibilitatea Statelor Unite in strainatate si a redus cresterea economica, a declarat joi presedintele Barack Obama, aratand ca nu exista castigatori din aceasta situatie, relateaza CNBC.
Cu cateva ore inainte de acest discurs, Obama a semnat acordul de compromis aprobat de Congres dupa mai multe saptamani de blocaj. Plafonul datoriilor a fost prelungit pana pe 7 februarie, iar activitatile guvernamentale vor fi finantate pana pe 15 ianuarie.
"Nu exista castigatori, ultimele cateva saptamani au provocat daune economiei. Nu cunoastem inca amploarea daunelor, dar toti analistii considera ca a fost incetinita cresterea economica", a spus presedintele.
El a aratat ca numai riscul producerii unui default (incapacitate de plata) a majorat costurile de imprumut ale SUA, care s-au adaugat la deficit.
Din cauza incertitudinilor, multi consumatori si-au redus cheltuielile si jumatate dintre directorii de companii au afirmat ca blocarea activitatilor institutiilor federale i-a determinat sa isi reduca planurile de angajari, pentru urmatoarele sase luni, a mai spus Obama, adaugand ca americanii s-au saturat de Washington.
"Stim ca familiile au ramas fara salariile sau serviciile pe care se bazau. Stim ca posibilii cumparatori de case au obtinut mai putine ipoteci", a continuat presedintele.
Unii membri ai Congresului au sustinut ca au blocat activitatea guvernului in beneficiul economiei, dar Obama considera ca... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 09:30
Presedintele Traian Basescu a afirmat, vineri, ca Romania redevine o tara credibila pe pietele internationale de capital, fapt probat de ultimele cifre ale Eurostat, aratand ca este meritul sacrificiilor romanilor.
"Acum 2 zile Eurostat a publicat cifrele anului 2012 si este foarte important ca Romania este inregistrata cu o datorie publica de 37,8% din PIB si cu un deficit la bugetului de stat de 2,9%. (..) Nu exista niciun stat din UE care sa fi avut deficit de 9% si sa-l reduca in interval de practic 2 ani si jumatate.
A fost un efort urias pe care l-au facut romanii, care a aratat ca natiunea romana este capabila de performanta, iar sacrificiul pe care l-au facut romanii in aceasta perioada de austeritate este un sacrificiu pe care putine natiuni din Europa l-au facut. (...) In acest moment, bazat pe aceste cifre, Romania revine in randul tarilor cu un deficit in parametrii Acordului de la Maastricht si redevine o tara credibila pe pietele internationale de capital", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.
Cea mai dificila zi pentru Basescu din viata de presedinte: 6 mai 2010
Presedintele Traian Basescu a reamintit de expresiile pe care le-a folosit in anul 2010, facand referire la necesitatea luarii unor masuri de restabilire macroeconomica: "Romania, nava in furtuna pe care o sa o pun la cheu linistit", "omul gras care era statul si care statea in spatele unuia slab si firav care erau cei care produceau in economia... mai mult
Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 09:43
In cele opt luni de cand Standard & Poor's a scazut ratingul Frantei, de la AAA la AA+, increderea investitorilor in aceasta tara a crescut.
De cand S&P a anuntat scaderea ratingului, datoria Frantei de 1,04 trilioane euro, in obligatiuni cu o maturitate de cel putin un an, a adus un castig de 7,4%, aproape dublu fata de cel al Germaniei, Marii Britanii sau Australiei, care si-au pastrat ratingul AAA, potrivit Bloomberg.
Performanta Frantei demonstreaza ca investitorii au considerat irelevanta analiza facuta de agentia de rating. De altfel, si in cazul Statelor Unite, costurile imprumuturilor au scazut dupa downgrade-ul de anul trecut, iar Austria a avut o performanta similara.
Bloomberg a centralizat datele a 314 schimbari de rating, iar in jumatate din cazuri, randamentul obligatiunilor de stat a avut o evolutie inversa fata de previziunile agentiilor de rating.
"Agentiile de rating isi pierd credibilitatea", a declarat Shinji Kunibe, chief portfolio manager pentru Nissay Asset Management Corp., o companie de investitii care supervizeaza fonduri de peste 66 miliarde de dolari.
In aceasta situatie, purtatorul de cuvant al S&P, Sharon Beach, a declarat ca "ratingurile trebuie evaluate pe baza corelatiei de-a lungul timpului cu standardele existente, si nu pe baza evolutiei pietelor pe termen scurt", factorii implicati in ambele procese fiind diferiti.
Politicienii europeni si-au exprimat insa ingrijorarea ca o parte din deciziile companiilor de rating a... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2012, ora 14:31
Declaratiile pe care sefului BCE le va face joi, in urma intrunirii Consiliului Administrativ al institutiei vor influenta nu doar evolutia economica a urmatoarelor zile, ci si credibilitatea lui Mario Draghi, mai ales dupa ce el a declarat, in urma cu mai multe saptamani, ca va face tot ce poate pentru a salva zona euro.
Dupa o asemenea promisiune, investitorii, dar si liderii europeni, fac presiuni asupra lui Draghi, cerand ca acesta sa isi duca la bun sfarsit planul. Astfel, dupa sedinta de joi, toata lumea asteapta detaliile planului de achizitie de titluri de stat creat pentru a cobora costul de finantare in Spania si Italia, dar si pentru a preveni destramarea zonei euro, scrie Bloomberg.
Anticiparea creata a atins noi cote maxime, iar lipsa unor actiuni concrete poate dauna credibilitatii liderului Bancii Centrale Europene.
"Credibilitatea lui Draghi e in joc. Si-a propus sa salveze euro, asa ca asta va trebui sa faca", a declarat Julian Callow, economist sef al Barclays Capital.
Draghi a transmis saptamana aceasta Parlamentului European, intr-o sedinta desfasurata cu usile inchise, ca BCE trebuie sa intervina pe piata obligatiunilor pentru a recastiga controlul asupra dobanzilor platite de statele cu probleme, dar si pentru a salva moneda europeana, au declarat o serie de surse anonime ale Bloomberg.
Planul lui Mario Draghi, care a fost trimis membrilor consiliului in urma cu doua zile, propune achizitia nelimitata de datorii suverane cu... mai mult
Joi, 06 Septembrie 2012, ora 11:31
Romania a reusit sa-si castige crebilitatea in UE prin eforturile pe care le-a facut in acesti an, in opinia europarlamentarului PDL, Theodor Stolojan.
Theodor Stolojan a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Romania trebuie sa demonstreze ca este o tara care isi pastreaza stabilitatea financiara si isi indeplineste angajamentele asumate.
Romania a reusit sa-si construiasca cu multa durere credibilitatea si stabilitatea economica. Avem multe atuu-uri fata de alte tari din zona euro: o situatie stabila din punct de vedere al datoriilor publice si al evolutiei,lucruri facute cu multe eforturi care au acumulat nemultumire.
Potrivit acestuia, acordul preventiv de 5 miliarde de euro cu CE, FMI si Banca Mondiala va fi folosit in cazul in care semnalele negative care vin din afara cu privire la evolutiile economice devin si mai rele.
In opinia acestuia, zona euro ar putea reintra in recesiune avand in vedere ca prognoza de crestere economica pentru 2012 a zonei euro a fost redusa de la 3,6% la 2,5%. mai mult
Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 13:50
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa intalnirea cu delegatia comuna a FMI, UE si BM, ca una dintre concluziile expertilor este ca Romania si-a imbunatatit foarte mult credibilitatea, in urma programelor aplicate in 2009 si in mod deosebit in 2010 si 2011. "Cateva concluzii ale expertilor cu care m-am intalnit astazi: in primul rand, un lucru imbucurator, Romania si-a imbunatatit foarte mult credibilitatea, in urma programelor pe care le-a aplicat in 2009, in mod deosebit in 2010 si 2011", a declarat Traian Basescu.
El a mai spus ca, in timpul discutiei avute cu membrii misiunii FMI, UE si BM, chiar s-a evocat faptul ca, imediat dupa inceputul anului 2009, in primele luni, CDS-ul Romaniei era undeva la 750-780, iar in prezent a coborat in jurul a 250.
"Deci Romania se finanteaza mult mai ieftin.
De altfel, in 2009 nu ne mai puteam finanta, datorita costului extrem de ridicat, ca urmare a exceselor anului 2008", a mentionat seful statului. mai mult
Duminica, 31 Iulie 2011, ora 19:45