Miercurea Mintilor Creative, primul eveniment din Romania destinat antreprenorilor cu business-uri creative, este organizat pe 29 noiembrie, in deschiderea sezonului de cumparaturi de Sarbatori.
UniCredit Bank in parteneriat cu Mastercard da startul unei experiente de cumparaturi diferite si invita toti bucurestenii sa #cumperelocal, sa #cumperecreativ, potrivit unui comunicat remis Business24.
Miercurea Mintilor Creative isi propune sa ofere vizibilitate afacerilor romanesti, in special celor din industriile creative.
Pentru o zi, business-urile creative din Bucuresti raman deschise pana tarziu si ii asteapta cu produse speciale, discount-uri si experiente tematice prin care spun povestea afacerii lor, pe cei care le trec pragul.
Evenimentul le ofera cumparatorilor posibilitatea de a contribui la sustinerea afacerilor romanesti facute altfel, la dezvoltarea economiei locale si a societatii in general, aducand vizibilitate si profit afacerilor creative si dandu-le incredere prin cumpararea produselor lor.
Aici se poate da "Going" la Event.
"Platforma Mintilor Creative, lansata de UniCredit Bank isi propune sa creasca actuala si viitoarea generatie de antreprenori creativi din Romania oferindu-le instrumente pentru a dezvolta business-uri solide. In Academia Mintilor Creative dezvoltam antreprenori cu business-uri pornite din pasiune, care fac lucrurile altfel.
Pe Romanian Stories si in Ghidul 24/7 le spunem povestile. Ca urmator nivel de angajament, pe... mai mult
Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 16:28
UniCredit Bank a realizat, impreuna cu Exact Cercetare si Consultanta, primul studiu din Romania care isi propune sa faca o radiografie a antreprenoriatului in industriile creative.
"Cu sustinerea potrivita, antreprenoriatul creativ poate deveni un motor de crestere pentru economia romaneasca. Barometrul Mintilor Creative ne arata care sunt problemele pe care le intampina acesti antreprenori, care sunt nevoile lor, dar si faptul ca au o dorinta puternica de crestere.
In pofida faptului ca percep mediul economic ca fiind nefavorabil, 45% dintre ei planuiesc sa isi dezvolte afacerile in urmatoarele 12 luni.
UniCredit Bank, banca mintilor creative, va continua sa ii sustina pe cei care aleg sa isi urmeze calea in acest domeniu, chiar daca de multe ori nu le este usor. Ne-am bucura ca in acest demers sa ni se alature cat mai multi actori din mediul de business, dar si institutional din Romania", a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank.
"Barometrul Mintilor Creative ne arata cum e viata antreprenorilor din industrii creative din Romania in momentul de fata - in ce masura au incredere in economie, ce planuri de extindere au, ce obstacole resimt, de unde obtin finantare, ce instrumente financiare folosesc, cum recruteaza si pe cine. In prezent, dezvoltarea presupune sacrificii pentru majoritatea afacerilor din industrii creative: 3 din 4 companii care realizeaza investitii o pot face numai cu economii substantiale in alte... mai mult
Marti, 31 Octombrie 2017, ora 11:05
In ultimele saptamani, sutele de mii de protestatari din Romania si-au folosit umorul si inteligenta in protestele anticoruptie.
Deci ce inseamna sa protestezi ca un roman?, intreaba Washington Post intr-un amplu material dedicat mesajelor istete si creative din timpul manifestatiilor de strada din Piata Victoriei si din numeroase orase ale Romaniei.
Revolutia luminii
La cel mai mare protest al acestei generatii, care a avut loc pe 5 februarie, sute de mii de oameni au aprins lanternele telefoanelor mobile in fata cladirii Guvernului si au creat o mare de lumini sclipitoare in Piata Victoriei, o imagine spectaculoasa de solidaritate.
O saptamana mai tarziu, zeci de mii de manifestanti si-au tinut telefoanelor in spatele unor hartii colorate in rosu, galben si albastru, formand un urias tricolor uman.
Teatru la protest
Pe vremea lui Nicolae Ceausescu, teatrul era una dintre putinele forme de rezistenta, cu mesaje metaforice si cu dublu sens.
Nici manifestantii de astazi nu au uitat de muzica si teatru. Au fost memorabile figurile in marime natuala ale lui Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Florin Iordache si Ion Iliescu, imbracati in zeghe, care au fost plimbate prin Piata Victoriei.
Oamenii au cantat la chitara, la vioara sau la tobe si au dansat in mijlocul protestelor.
Si tehnicienii au venit in ajutorul manifestantilor si au proiectat pe blocurile din Piata Victoriei mesaje-simbol ale protestelor, cum ar fi... mai mult
Marti, 21 Februarie 2017, ora 10:50
Agentia de relatii publice si comunicare Concord Communication, in parteneriat cu Asociatia pentru Antreprenoriat Romania, organizeaza, in ziua de 12 octombrie a.c., intre orele 9:00 - 16:00, la Ramada Plaza Hotel Bucuresti, a doua editie a Conferintei "Creativitatea in Business".
Intr-o piata in care concurenta este tot mai acerba, orice antreprenor poate confirma importanta puterii creative pentru a lansa si administra o afacere noua, precum si pentru a construi o organizatie, acolo unde inainte nu exista nimic.
Abilitatea de a raspunde rapid la schimbarea conditiilor din piata necesita, de asemenea, un nivel ridicat al creativitatii, in cazul companiilor existente de ceva timp.
Creativitatea si inovatia au devenit, in ultimele decenii, abilitati cheie pentru atingerea succesului in afaceri in economiile dezvoltate.
Daca in trecut conceptul de creativitate era asociat, in special, cu profesiile artistice, astazi, gandirea creativa a dobandit un rol important si in business, ca urmare a nevoii de a dezvolta produse si servicii care sa se diferentieze de cele ale competitorilor.
Stimularea creativitatii si explorarea unor teritorii noi, complet necunoscute anterior, pot conduce la cresterea productivitatii organizatiilor si la succesul lor. Din acest motiv, companiile, mari sau mici, sunt provocate sa adopte noi strategii de business, sa creeze un mediu care sa stimuleze creativitatea si pasiunea angajatilor si sa promoveze inovatia.
In cadrul Conferintei... mai mult
Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 13:33
O mana de ajutor la inceput de drum in business e ca o gura de oxigen, avand in vedere ca trebuie sa inveti atat de multe intr-un timp foarte scurt si, in general, "pe pielea ta".
Oana Voicu, fondatoarea agentiei de marketing Creative Ideas, stie foarte bine care sunt "cosmarurile" de la inceput de drum si nu a ramas indiferenta.
A creat Bursa de Idei Creative, transformata ulterior in Ateliere de Idei Creative, si a ales cel mai creativ business pe care il va sustine in eforturile sale de comunicare si imagine in urmatoarele trei luni.
"Lucrul cu antreprenorii romani m-a intarit. Este destul de dificil sa lucrezi in segmentul acesta, ai nevoie de multa rabdare, diplomatie, dar pe de alta parte ai sansa sa cresti o data cu business-ul lor", spune Oana Voicu, intr-un interviu acordat Business24.
Mai mult decat atat, timpul i-a dat dreptate: in afaceri e mai bine sa fim flexibili, "sa avem o incarcatura usoara, si nu pentru a o arunca peste bord la nevoie, ci pentru a avea nevoie de o simpla adiere de vant pentru a ne deplasa", mai spune tanara antreprenoare.
Ati lansat anul trecut un proiect inedit pe piata din Romania. Spuneti-ne cateva cuvinte despre el si despre modul in care s-a nascut aceasta idee.
Anul trecut am implinit 8 ani de existenta ca si agentie de marketing si pentru ca de-a lungul timpului am intrat in legatura cu foarte multe firme cu proiecte interesante, m-am gandit ca a venit timpul sa le dam o mana de ajutor celor care poate sunt la... mai mult
Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 00:00
Industriile creative si culturale au contribuit incontestabil la solutia de iesire din criza economica care a marcat continentul european, conform studiului EY - Creating Growth - Measuring Cultural and Creative Markets in the EU.
Cu un venit anual de 535.9 miliarde de Euro si peste 7 milioane de angajati, dintre care 19,1% sunt persoane sub 30 de ani, industria culturala si creativa se plaseaza in top trei angajatori din Europa, imediat dupa constructii si serviciile din alimentatie si bauturi.
Aceasta analiza, realizata de EY pentru Confederatia Internationala a Societatilor de Autori si Compozitori (GESAC), cu sprijinul a 18 parteneri corporate si organizatii de sustinere, evalueaza, pentru prima data, 11 piete culturale si creative din 28 de state ale Uniunii Europene si identifica contributia acestor industrii la economia europeana.
"Nu se poate pune la indoiala contributia esentiala a culturii si creativitatii la definirea identitatii europene. Iar acest studiu subliniaza, intr-un mod stralucit, ca acestea sunt la fel de importante si pentru economia europeana.
Conform studiului nostru, industriile culturale si creative asigura in Uniunea Europeana un numar de locuri de munca de 2,5 ori mai mare decat producatorii auto iar sectorul artelor vizuale angajeaza mai multi oameni decat industria telecomunicatiilor", a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
Studiul a analizat 11 piete culturale si creative europene: carti; ziare si... mai mult
Joi, 04 Decembrie 2014, ora 10:42
In lume, oamenii sunt in general impartiti in doua: introvertiti si extrovertiti, persoane care isi organizeaza programul si persoane care improvizeaza, femei (Venus) si barbati (Marte), oamenii care folosesc mai mult partea dreapta a creierului si oamenii care folosesc partea stanga.
Iata insa ca in prezent a mai aparut un criteriu care imparte omenirea in doua: modul in care fiecare isi organizeaza timpul. Exista oameni care depind de timp si oameni care depind de rezultat, conform unui studiu facut de doi profesori de marketing, scrie Business Week.
Cei dependenti de timpul scurs isi programeaza activitatea din fiecare zi cu precizia unui ceas elvetian. Toate activitatile din programul zilnic au timpul delimitat. Ceilalti, la randul lor, lucreaza la un anumit proiect pana cand obtin un rezultat sau pana cand ajung la un punct limita, cand este normal sa se opreasca.
Profesorii Anne-Laure Sellier, de la Stern School of Business, NYU, si Tamar Avnet, de la Syms School of Business, Yeshiva University, cu experienta in domeniu, sustin in urmatoarea lor lucrare, "Journal of Personality and Social Psychology", ca cei care care nu isi programeaza activitatea pot savura mai mult experientele traite si sunt mai fericiti decat cei dependenti de ceas.
In lucrarea lor, Sellier si Avnet apreciaza ca totul se rezuma la sentimentul de control. Deoarece persoanele "dependente" de ceas sunt influentate de trecerea timpului, simt ca au mai putin control asupra vietii lor... mai mult
Marti, 14 Octombrie 2014, ora 16:20
Romania participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, intre 17 si 19 noiembrie 2014.
Cei mai creativi anteprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii in valoare de 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri. Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari, fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii, sunt asteptate la editia de anul acesta.
In Romania, selectia nationala este organizata de Creative Seeds, un promotor al comunitatii creative romanesti independente. Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania (www.creativebusinesscup.ro) au demarat in luna iunie si se prelungesc pana pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cat mai multor antreprenori sa-si inscrie ideile in concurs.
Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe potentialii parteneri si finantatori de ce ar fi oportun sa investeasca bani si energie in ideea propusa. Antreprenorii au nevoie de o idee proprie, inovatoare, aflata in orice stadiu de dezvoltare, cu potential de piata.
Castigatorul selectiei romanesti va concura pentru titlul de World's Best Creative Entrepreneur si-si va sustine ideea in fata unui juriu format din circa 20 de experti internationali, la... mai mult
Luni, 11 August 2014, ora 15:40
Romania participa, pentru al treilea an, la una dintre cele mai mari competitii internationale din sectorul industriilor creative, Creative Business Cup (CBC), care va avea loc la Copenhaga, Danemarca, intre 17 si 19 noiembrie 2014.
Cei mai creativi anteprenori romani isi pot pune la bataie ideile pentru premii in valoare de 100.000 de dolari si expunere in mediul international de afaceri, in fata unor posibili investitori si parteneri. Circa 300 de start-up-uri din 60 de tari - fiecare tara organizeaza propria selectie pentru a desemna finalistii - sunt asteptate la editia de anul acesta.
La Creative Business Cup 2014 intra in concurs cele mai bune idei din 60 de tari, inclusiv din Romania, in domeniile: design, arhitectura, arte si mestesuguri, publicitate, film, video si fotografie, artele spectacolului, muzica, moda, gastronomie, edituri si presa, radio si televiziune, software, aplicatii pe computer si publicatii virtuale, jucarii si jocuri.
Inscrierile in competitie s-au prelungit pana pe 20 septembrie
In Romania, selectia nationala este organizata de Creative Seeds, promotor al comunitatii creative romanesti independente. Inscrierile pentru Creative Business Cup Romania au demarat in luna iunie si se prelungesc pana pe 20 septembrie 2014, pentru a permite cat mai multor antreprenori sa-si inscrie ideile in concurs.
Participantii trebuie sa completeze un plan de afaceri bazat pe cifre si propuneri concrete, care ar trebui sa-i convinga pe... mai mult
Vineri, 08 August 2014, ora 13:00