Serviciile de sanatate britanice nu au inregistrat marti, 1 iunie, nicun deces cauzat de noul coronavirus in ultimele 24 de ore, o premiera incepand cu 30 iulie 2020, in timp ce Regatul Unit este ingrijorat de cresterea cazurilor legate de varianta Delta, relateaza AFP.
Conform ultimului bilant oficial, tara - cea mai afectata din Europa, cu 127.782 de decese in total - a inregistrat marti 3.165 de cazuri de contaminare suplimentare (aproape 4,5 milioane in total), o crestere fata de saptamanile anterioare.
Acesta este rezultatul unor restrictii indelungate si al unei campanii masive de vaccinare incepute in decembrie, care a facut posibila administrarea unei prime doze la mai mult de 39 de milioane de persoane (74,9% din populatia adulta) si a unei a doua doze la peste 25 de milioane (48,9 % dintre adulti). ...citeste mai departe despre "Vesti bune din Marea Britanie: niciun deces cauzat de COVID 19 in ultimele 24 de ore" pe Ziare.com mai mult
Marti, 01 Iunie 2021, ora 20:07
Romanii pot merge in vacanta in Grecia si in Bulgaria chiar daca nu sunt vaccinati contra COVID-19. Daca au facut boala, nu este cerut nici macar testul PCR. Totusi, trebuie sa prezinte un document care sa ateste ca s-au vindecat.
Este vorba despre un buletin de analize care demonstreaza ca ati trecut prin boala si ca aveti anticorpii necesari. Mai mult, daca parintii au fost diagnosticati anterior cu COVID-19, nu mai trebuie sa plateasca un test PCR nici pentru copii, potrivit Digi24.ro.
Buletinul de analize se primeste pe mail de la laboratorul unde a fost facut testul sau de la Directia de Sanatate Publica, in cazul in care medicii de pe ambulanta au prelevat probele.
Documentul trebuie sa contina numele si prenumele persoanei, datele laboratorului unde a fost facut testul si trebuie sa fie tradus in limba engleza. Sunt acceptate si testele rapide antigen cu rezultatul pozitiv, facute doar in laborator.
Totusi, testele de anticorpi nu pot fi folosite deoarece nu dovedesc si care este momentul exact al trecerii prin boala.
Bulgarii cer un test pozitiv facut cu maximum 180 de zile inainte de intrarea in tara.
Grecia solicita un test pozitiv care sa ateste trecerea prin boala intr-o perioada cuprinsa intre 2 si 9 luni anterior datei sosirii.
Totusi, in cazul romanilor care se intorc din Grecia, regula nu se mai aplica. Daca nu arata un test PCR negativ sau dovada vaccinarii, trebuie sa stea 14 zile in carantina.
"Pe langa asta, trebuie sa aveti un... mai mult
Marti, 25 Mai 2021, ora 10:03
Doua perchezitii au loc vineri dimineata, 26 martie, in Bucuresti, inclusiv la un spital, intr-un dosar vizand achizitia de echipamente de protectie anti-COVID.
UPDATE 08:25
Este vorba despre Spitalul CF Witting, unde conducerea nu ar fi respectat procedurile de achizitie.
"In cursul zilei de 26 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, efectueaza 2 perchezitii domiciliare, in 2 locatii din municipiul Bucuresti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealalta la sediul unei institutii publice (spital)", anunta Politia Capitalei.
Perchezitiile domiciliare se desfatoaraintr-un dosar in care se cerceteaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta de art. 297 alin. (1) C.P. in achizitiile publice privind echipamente de protectie COVID 19 si care se afla in supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.
Citeste si:
Noile restrictii luate in calcul: Circulatia pana la ora 20. Magazinele se inchid la 18, daca incidenta depaseste 7,5 la mieHarta interactiva a centrelor de vaccinare, in functie de tipul de vaccin. Cum poti vedea locurile disponibile si cat de mare e lista de asteptareCine sunt falsii stomatologi care au traumatizat oameni. Femeia nu are drept de practica, iar sotul sau este absolvent de opt claseCardurile de criptomonede, valuta virtuala buna in toata lumeaVIDEO... mai mult
Vineri, 26 Martie 2021, ora 08:25
Cetatenii straini care vor calatori de sambata in Suedia vor trebui sa prezinte la intrarea in tara un test negativ la coronavirus efectuat cu cel mult 48 de ore in urma, a anuntat miercuri guvernul de la Stockholm, transmite Reuters.
Decizia a fost luata la recomandarea de saptamana trecuta a Agentiei de sanatate publica, cu scopul de a preveni raspandirea noilor variante ale coronavirusului.
Anuntul premierului
'Incepand de sambata, 6 februarie, cetatenii straini care doresc sa intre in Suedia vor trebui sa arate un test negativ la COVID-19. Fara asa ceva nu vor putea intra in tara', a spus premierul Stefan Lofven intr-o conferinta de presa.
Exceptii se vor face pentru lucratorii transfrontalieri si pentru strainii rezidenti in Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli, a indicat guvernul.
Suedia avea deja in vigoare restrictii de calatorie pentru persoanele venind din Marea Britanie, Danemarca si Norvegia, ca si pentru toti calatorii din afara Uniunii Europene.
Suedia, care a evitat lockdown-ul pe tot parcursul pandemiei, inregistreaza o scadere a numarului de infectari in ultimele saptamani, concomitent cu o transmitere crescuta a variantei britanice a coronavirusului.
Miercuri, Agentia de sanatate publica a raportat inca 4.310 infectari cu coronavirus si 124 de decese. In total, bilantul infectarilor a ajuns la 580.916, iar cel al deceselor la 11.939.
Mai puteti citi:
Dactilografa PSD care a ajuns cel mai bine platit bugetar din Romania.... mai mult
Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 17:17
Agentia europeana de politie Europol avertizeaza calatorii sa nu cumpere, pe aeroporturi, false certificate cu teste negative de COVID-19.
Acest avertisment intervine dupa arestarea mai multor suspecti care vindeau false certificate de necontaminare, atat pe aeroporturi in Marea Britanie si in Franta, cat si online sau prin intermediul unor mesagerii pe telefon in Spania si Olanda.
Numeroase state membre ale Uniunii Euripene (UE) si alte tari cer de-acum proba faptului ca pasagerii nu sunt contaminati cu noul coronavirus, care a ucis 2,2 milioane de oameni in lume.
"Este foarte probabil ca infractori sa profite de ocazie pentru a produce si vinde false certificate de teste covid-19, atat timp cat vor fi mentinute restrictiile de calatorie din cauza pandemiei", avertizeaza Europol.
"Data fiind amploarea mijloacelor tehnologice disponibile, cu imprimante de inalta calitate si diverse programe, falsificatorii sunt capabili sa produca documente false sau contrafacute de inalta calitate", subliniaza agentia, cu sediul la Haga, in Olanda.
In urma cu zece zile, un barbat suspectat de vanzare de false certificate de necontaminare cu noul coronavirus a fost arestat pe Aeroportul Luton, in Marea Britanie.
La inceputul lui noiembrie, politia franceza a arestat sapte persoane, in cadrul destructurarii unui trafic cu false certificate de teste negative covid-19, cu numele unui laborator real, vandute cu preturi intre 150 si 300 de euro unor calatori pe Aeroportul... mai mult
Luni, 01 Februarie 2021, ora 17:54
Persoanele care sosesc in Republica Malta din statele/zonele portocalii, inclusiv Romania, trebuie sa prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul acestui stat, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
MAE recomanda ca documentul care atesta rezultatul testului pentru infectia cu SARS-CoV-2 sa fie redactat in limba engleza, avand in vedere ca autoritatile malteze nu au precizat informatii suplimentare cu privire la acest aspect.
In situatia neprezentarii testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone portocalii au obligatia fie de a efectua un test la momentul intrarii in Republica Malta, fie de a se supune masurii de carantina pentru o perioada de 14 zile, cu suportarea de catre persoana in cauza a costurilor aferente testarii sau carantinarii, dupa caz.
Sunt exceptate de la masura prezentarii testului PCR persoanele care detin un document de identitate maltez si cele care au rezidenta pe teritoriul maltez.
Totodata, persoanele care sosesc in Republica Malta trebuie sa completeze doua formulare - Declaratia Calatorului - Travel Declaration Form si Formularul de localizare a pasagerului - Passenger Locator Form. Acestea sunt disponibile la: www.maltairport.com/declarationforms/.
Informatii suplimentare privind conditiile de calatorie in Republica Malta pot fi... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 09:19
Statele Unite au devenit prima natiune care a depasit pragul de 10 milioane de infectii cu noul coronavirus de la inceperea pandemiei, conform unui bilant realizat duminica de Reuters, pe masura ce al treilea val de cazuri de COVID-19 se extinde in intreaga tara.
Punctul de referinta sumbru a fost atins in aceeasi zi in care la nivel mondial s-a depasit pragul de 50 de milioane de cazuri de coronavirus.
Statele Unite au raportat aproximativ un milion de cazuri in ultimele zece zile, cea mai mare rata de infectare de la momentul in care tara a anuntat primul sau caz de coronavirus nou, in statul Washington, in urma cu 293 de zile.
Tara a raportat sambata un numar record de 131.420 de cazuri de COVID-19 si peste 100.000 de infectii zilnice de cinci ori in ultimele sapte zile, potrivit unui bilant al Reuters.
Media pe sapte zile de 105.600 de cazuri zilnice inregistrata in SUA - o crestere cu cel putin 29% - este mai mare decat media combinata din India si Franta, doua dintre cele mai afectate tari din Asia si Europa.
Peste 237.000 de americani au murit de COVID-19 de la momentul in care boala provocata de coronavirus a aparut pentru prima data in China, la finalul anului trecut.
Media zilnica de noi decese raportate in Statele Unite reprezinta unu din unsprezece decese inregistrate la nivel mondial in fiecare zi, conform unei analize Reuters.
Numarul deceselor raportate la nivel national a crescut cu mai mult de 1.000 pentru a cincea zi consecutiv,... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 10:21
Spitalul municipal din Aiud va trece in categoria unitatilor medicale de suport COVID, urmand ca aici sa fie alocate 200 de paturi pentru cazurile medii de infectare cu COVID-19 si 20 de paturi pentru Terapie Intensiva, a declarat miercuri, la Alba Iulia, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.
"Prin ordin de ministru se va trece Spitalul Aiud in randul spitalelor de suport COVID. Acolo vom avea pana in 200 de paturi pentru patologie medie si 20 de paturi pentru Terapie Intensiva. In continuare, pana se va operationaliza Terapia Intensiva la Aiud, in 7-10 zile, Spitalul Judetean va asigura Terapia Intensiva pentru pacientii critici", a aratat ministrul Sanatatii.
Nelu Tataru s-a intalnit miercuri, 4 noiembrie, cu autoritatile din judetul Alba pentru a evalua situatia epidemiologica din zona, precum si capacitatea de extensie a numarului de paturi la Terapie Intensiva.
El a mentionat ca din analiza efectuata cu reprezentantii administratiei judetene, in urmatoarea perioada vor mai trebui impuse anumite restrictii in vederea scaderii transmiterii comunitare. Restrictiile vor fi stabilite de autoritati si Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.
Indicele de incidenta a cazurilor de COVID-19 in judetul Alba este mai mare de 4, iar in municipiul Alba-Iulia depaseste valoarea de 6, a mai precizat ministrul Sanatatii. ...citeste mai departe despre "Un nou spital municipal din Romania va trece in categoria celor de suport COVID-19. Unitatea medicala va avea 20 de... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 17:12
Unu din trei romani din mediul rural inca mai alege sa cumpere paine neambalata (35%), in timp ce, in mediul urban, procentul acesta este ceva mai incurajator, unde doar unu din zece romani (10%) consuma paine neambalata, se arata intr-un studiu realizat recent de New Challenge Marketing Research, la comanda Asociatiilor Pretuieste Calitatea si Proconsumatori.
Chiar si in aceste conditii, procentele celor care consuma paine neambalta sunt destul de ridicate, daca luam in considerare faptul ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) mentioneaza ca principale posibilitati de contaminare cu virusul SARS-COV-2 (care duce la imbolnavirea cu COVID-19) contactul direct prin secretii respiratorii eliminate prin tuse sau stranut si atingerea unor suprafete contaminate.
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii Bucuresti (UB), dat publicitatii in luna septembrie, virusul SARS-CoV-2 ramane ore bune detectabil pe paine. Cercetatorii se asteptau ca acesta sa fie distrus de procesele chimice din timpul fabricatiei, dar, spre surprinderea lor, virusul a fost detectat mai mult timp dupa contaminarea painii supuse cercetarii.
CITESTE SI: VIDEO Painea neambalata ramane contaminta dupa contactul cu SARS-CoV-2. Ambalati painea - recomanda studiul facut de Universitatea Bucuresti
Studiul privind riscurile si caile de transmitere si de contaminare cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unor produse de panificatie preambalate si formularea unor propuneri... mai mult
Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 16:51