Suna bine un astfel de credit pentru care nu va trebui sa achiti suplimentar decat vreo 10 lei pe zi, mai ales cand iti spui ca te poti lipsi de 10 lei pe zi. Din pacate, daca va trebui sa apelezi la un astfel de credit, este clar ca nu prea te poti lipsi de acei bani, mai ales ca in cazul nostru vorbim de credite rapide.
Acest gen de imprumuturi sunt foarte accesate in perioada lui decembrie pentru ca ne pregatim de "shoppingul sarbatorilor", cand "trebuie sa luam cadouri si sa avem masa plina, iar casa sa radieze a bunastare".
Pentru ca este o perioada in care avem nevoie de bani, iar multi dintre noi nu-i avem la indemana, creditele rapide si mici sunt cele la care apelam.
Aceste credite vin cu costuri foarte mari, mai ales ca vorbim de perioade de returnare a sumelor imprumutate extreme de scurte. Astfel ca, Ziare.com a facut o simulare de creditare pe 30 si 45 de zile, pentru situatia in care imprumuti doar 1.000 de lei.
Potrivit simulatoarelor de credite rapide, Mobilo Credit pare sa aiba cea mai buna oferta pe acest segment, in conditiile in care dupa 30 de zile, pentru acei 1.000 de lei imprumutati, va trebui sa dai inapoi 1.300 de lei. Impartit la 30 de zile, costul imprumutului tau ajunge la 10 lei pe zi.
Urmatorii ofertanti din piata sunt ceva mai scumpi, astfel ca la ei costul de creditare pe zi se ridica la 12 lei. Este vorba despre Viva Credit, TeleCredit, ExtraSimplu si CreditPrime. In cazul lor, costurile de creditare se ridica la 360 de lei,... mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 04:09
Creditul de nevoi personale cu ipoteca este util atunci cand esti nevoit sa imprumuti o suma mai mare de bani pentru o perioada mai scurta de timp.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce costuri vine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avantajul acestui credit este ca are dobanzi mai mici decat un credit de nevoi personale fara ipoteca, asa ca, daca esti sigur ca vei putea plati ratele la suma mare pe care o imprumuti, atunci poti apela la el.
In plus, poti folosi drept ipoteca constituita in favoarea bancii un imobil (sau mai multe) care se afla in proprietatea ta sau a unor terti.
Dezavantajele acestui credit tin de costurile suplimentare cu care vine. Iar, in general, acestea sunt costuri corespondente pentru polita de asigurare pentru imobilul cu care garantezi (cateva sute de lei pe an), taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara (65,7 lei), taxe si onorarii notariale (aici costurile difera in functie de taxele si onorariile practicate de catre Notarii Publici care autentifica contractul de ipoteca) si costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie.
Acest ultim cost il vei achita inainte de acordarea creditului. Costul stabilit si perceput de catre evaluatorii de imobile variaza intre 400 si 1.500 de lei, in functie de imobilul pe care-l evaluezi pentru a garanta creditul.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru... mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 09:30
Criza pandemica a determinat reducerea volumului de credite acordate de catre bancile comerciale cu 0,5% in aprilie 2020 raportat la luna precedenta, arata statisticile publicate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Creditul neguvernamental in lei s-a diminuat cu un ritm lunar de 0.6% ajungand la 181,9 miliarde lei. Defalcat pe componentele populatie si companii, imprumuturile au scazut cu dinamici luna/luna de 0.2% la 111,2 miliarde lei, respectiv 1.2%, la 70,7 miliarde lei. Pe de alta parte, creditul neguvernamental denominat in valuta s-a redus cu 0.4% luna/luna, ajungand la 89.2 miliarde lei in aprilie. Pe segmente populatie si respectiv companii, imprumuturile s-au ajustat cu ritmuri lunare de 0.4% fiecare, coborand la 33,7 miliarde lei, respectiv 55,5 miliarde lei.
Daca luam in calcul evolutia an/an a soldului creditului neguvernamental, acesta a si-a redus ritmul de crestere de la 6.9% in martie la 5.7% in aprilie, cel mai redus din decembrie 2017. Creditului neguvernamental in lei si-a temperat si el cresterea de la 9.2% an/an in martie la 7.4% an/an in aprilie, cel mai redus nivel din februarie 2015. Creditul pentru populatie a crescut cu 12.7% an/an, in timp ce segmentul companii a ramas relativ constant. Creditului neguvernamental in valuta si-a incetinit si el cresterea de la 2.6% an/an in martie la 2.3% an/an in aprilie: declinul segmentului populatie cu 8.5% an/an a fost contrabalansat de crestere componentei companii cu 10.2% an/an.
In perioada... mai mult
Marti, 23 Iunie 2020, ora 12:26
Cei care au credite in moneda straina si le-ar putea converti in lei, fara sa plateasca garantii sau alte costuri suplimentare, se mentioneaza intr-un proiect de lege adoptat astazi de Plenul Senatului. Daca initiativa legislativa va trece si de votul final al Camerei Deputatilor, atunci s-ar putea aplica si imprumuturilor aflate in curs de derulare.
Un proiect de lege pentru completarea OUG nr. 50/2010 privind contractele pentru consumatori, initiat de deputatul PSD Ana Birchall, a fost aprobat astazi de Plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata, cu 74 de voturi "pentru", 2 "abtineri" si un vot "impotriva". Documentul ar putea reglementa informatiile ce vor trebui cuprinse in contractele de credit in moneda straina, incheiate intre banci si clientii lor.
Citeste mai multe despre Creditele in valuta ar putea fi convertite in lei, fara garantii suplimentare pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 16:28
Tendinta de scadere a dobanzilor la creditele in lei se va mentine daca fundamentele economice actuale nu se schimba, afirma viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.
"In volumul creditelor nou acordate este remarcabil pentru Romania, ca pentru prima data creditele in lei au dobanzi mai mici decat cele in valuta, in anumite conditii. Este o revolutie. Exista premisele ca aceasta evolutie sa continue, daca fundamentele economice se pastreaza. Viziunea noastra in domeniul politicii monetare este ca mentinandu-se fundamentele economice, premisele reducerii costurilor la creditele in lei sa continue. Stiti bine ca in ceea ce priveste costul creditelor in valuta aceste mecanisme nu tin de BNR", a spus Olteanu, la conferinta "Restructurarea, o masura de insanatosire a companiilor".
El a mai aratat ca si cursul de schimb se va mentine in aceleasi marje, in aceleasi conditii economice.
"Nu poti sa mentii un curs de schimb impotriva evolutiei economiei. Din analizele colegilor mei, cursul de schimb este in marja actuala a economiei reale, dar premisele viitoare tin de activitatea economica si de stabilitatea politicilor publice. Atata timp cat economia reala va sustine acest curs de schimb, el va ramane stabil", a spus Olteanu. mai mult
Joi, 27 Martie 2014, ora 14:46
Analistii Bancii Comerciale Romane (BCR) estimeaza ca dobanzile interbancare la lei se vor reduce in continuare, pe fondul scaderii inflatiei, ceea ce va genera o ieftinire si mai accentuata a creditelor in moneda nationala.
"Rata inflatiei ar putea atinge un minim record de 1-1,5%, la inceputul anului 2014, iar dobanda ROBOR la 3 luni s-ar putea stabiliza in jurul nivelului de 3% in 2014. Reducerile succesive ale dobanzii de politica monetara a BNR ar putea fi urmate de diminuarea rezervelor minime obligatorii la lei, o masura care va elibera cateva miliarde de lei in piata si va avea un efect puternic de ieftinire a creditelor in moneda nationala", arata analistul-sef al BCR, Eugen Sinca.
Nerezidentii au ajuns sa detina un sfert din obligatiunile guvernamentale in lei si iesirea lor de pe piata, chiar si partiala, poate produce o depreciere a leului in raport cu euro. Dupa 2014 am putea asista la variatii ale leului in intervalul 4,3-4,7 socurile de pe pietele financiare fiind resimtite mai mult pe piata valutara si mai putin pe piata monetara, explica Sinca.
BCR este prima banca din Romania care a luat decizia sa acorde credite preponderent in moneda nationala, incepand din octombrie 2012, asumandu-si rolul de formator de piata in ceea ce priveste creditarea garantata in lei. Banca a efectuat reduceri succesive de costuri in vederea sustinerii creditarii in moneda nationala, astfel incat sa inlesneasca optiunea naturala a clientilor pentru contractare a unui... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 14:54
Incercarea Guvernului de a elimina riscul valutar prin trecerea noului program "Prima Casa" doar pe credite in lei, da nastere unor suspiciunii cu privire la costurile pe care le-ar putea avea clientii, avand in vedere ca dobanzile la creditele in lei sunt mai mari.
Un atu important al creditelor "Prima Casa" in lei este ca nu expun clientul la riscul valutar. Acest lucru inseamna ca rata lunara de rambursat - calculata in lei - nu se modifica in functie de evolutia cursului de schimb.
De asemenea, un avantaj este dat si de dobanda, deoarece bancile afiseaza dobanzi mai avantajoase la creditele Prima Casa fata de dobanda la ipotecar.
In momentul in care ai in vedere achizitionarea unei locuinte, este important sa detii informatiile complete pentru a te ghida in alegerea solutiei optime de creditare fara a fii nevoit sa faci compromisuri.
Cele mai practicate modalitatii de finantare puse la dispozitie de banci pentru clientii interesati de cumpararea unei locuinte sunt creditele ipotecare si creditele oferite prin programul "Prima Casa".
Astfel, pentru a face alegerea potrivita , clientii trebuie sa fie bine informatii cu privire la conditiile de creditare in cazul unui credit "Prima Casa", si de asemenea, cu privitre la conditiile de creditare in cazul unui credit ipotecar obisnuit.
Conditii similare credit ipotecar standard si conditii credit "Prima Casa"
In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate ale solicitantilor de credit imobliar ori... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 06:45
Intentia declarata a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este disciplinarea creditului pentru populatie, iar principala masura adoptata in acest sens a fost limitarea drastica a creditului de consum, prin fixarea perioadei maxime de creditare la cinci ani.
In conditiile in care imprumuturile de consum cu garantie ipotecara puteau fi contractate pe o perioada care ajungea si la 30 de ani, iar efectele asupra solicitantului de credit sunt semnificative din perspectiva sumei maxime care poate fi accesata.
Potrivit guvernatorului, nu este vorba de o restrictionare a creditarii, atat de necesara pentru reluarea consumului. Daca segmentul imprumuturilor de nevoi personale este aproape "mort" in prezent, acest fapt este determinat de situatia dificila in care se afla institutiile financiare din Romania, preocupate sa isi "badijoneze" ranile din trecut, considera Isarescu.
Dispuse sau nu sa acorde noi imprumuturi, cele mai multe banci si-au actualizat ofertele de creditare in conformitate cu noul regulament al bancii nationale.
Va prezentam, in continuare, care sunt costurile aferente creditelor de nevoi personale in moneda nationala adaptate noilor norme de creditare. Calculele au fost realizate, cu ajutorul Conso.ro, pentru un imprumut de 20.000 de lei contractat pe o perioada de 5 ani.
Creditul de nevoi personale de la ING Bank se acorda pentru sume de pana la 60.000 de lei, cu o dobanda incepand de la 11,05% pe an. Banca percepe un comision de analiza a... mai mult
Marti, 20 Martie 2012, ora 08:40
Banca Comerciala Romana (BCR) anunta majorarea dobanzilor la depozitele in lei, euro si dolari cu pana la 0.5 puncte procentuale, scaderea costurilor creditelor garantate in lei si cresterea costurilor creditelor in euro.
Potrivit BCR, ajustarea dobanzilor la depozite si la credite este in linie cu prioritatile de afaceri pentru 2012, respectiv incurajarea economisirii pe termen lung si promovarea creditarii in lei in vederea reducerii riscurilor pentru banca si clienti.
Reprezentantii bancii precizeaza ca noua oferta avantajeaza in mod special clientii care isi incaseaza veniturile intr-un cont BCR, acestia beneficiind de un bonus de dobanda de pana la 0.5% la depozite, si de 0.2 % la credite.
Astfel, dobanzile pentru depozitele la termen constituite de catre acesti clienti ajung pana la 7% pe an pentru lei, pana la 4.1% pe an pentru euro si pana la 2.95% pe an pentru dolari.
"Avand in vedere evolutiile de pe piata si noile regulamente prudentiale, BCR scade costul la creditele garantate in lei pentru a facilita clientilor accesarea creditelor si pentru a le oferi acestora un control cat mai bun asupra costurilor", se arata in comunicat.
De asemenea, BCR elimina comisioanele lunare de administrare si introduce o noua categorie de dobanda fixa pe 2 ani pentru toate creditele garantate. Un alt beneficiu oferit clientilor care beneficiaza de credite garantate cu imobile este asigurarea de imobil oferita gratuit pe toata durata imprumutului.
Programul... mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 13:14