Tariful minim la un hotel de cinci stele in statiunea Mamaia, in luna iunie, la all inclusive, este de circa 80 euro pe noapte de persoana, cat este si in Turcia, unde este inclus si avionul.
Pretul este aproape dublu fata de Bulgaria, la Nisipurile de Aur, unde tariful este de 48 de euro, arata datele IRI Travel, principalul touroperator pe destinatia Bulgaria, care a realizat un studiu legat de serviciile all inclusive pe care le ofera hotelierii din Romania, Bulgaria, Turcia si Grecia.
Alaturi de cele peste 1.000 de agentii partenere, consultantii in turism IRI Travel au adunat informatii despre tipurile de mancaruri si costurile medii pentru serviciile pe care hotelierii din aceste patru tari le ofera in functie de numarul de stele.
"Pentru un hotel de cinci stele tariful mimim de persoana pe noapte este de 380 de lei (aproximativ 80 euro) in statiunea Mamaia, in timp ce intr-una mai de la sudul litoralului romanesc, precum Saturn, acest tarif scade la 290 de lei (60 euro) de persoana pe noapte", arata compania, intr-un comunicat.
La un hotel de patru stele din Romania, tariful mediu este de 275 de lei (57 euro) pe noapte pentru o persoana, in timp ce in Eforie Nord, costurile pe noapte ajung la 240 de lei (50 euro).
"La trei stele, contrar trendului stiut de romani in ultimii zece ani, hotelurile din Eforie Nord sunt ceva mai scumpe decat cele din Mamaia", mai arata compania.
Astfel ca, daca in Eforie Nord pretul serviciilor all inclusive este de 250... mai mult
Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 13:15
Pentru mii de parinti ai caror copii incep facultatea in toamna, principalele griji sunt legate de cum isi vor organiza bugetul lunar astfel incat sa ii sustina pe parcursul celor trei-patru ani de studii universitare si cum se vor adapta stiind ca fiul sau fiica lor locuieste acum departe de casa. Insa un astfel de eveniment are implicatii mult mai mari.
Pentru copii, plecarea la facultate reprezinta un prim pas spre maturitate, spre asumarea unor responsabilitati si invatarea unor lectii importante despre ce inseamna sa fii independent.
Pe de alta parte, parintii se pot confrunta cu sentimentul de casa goala, cu grija de a nu mai sti totul despre viata copilului lor, precum si cu toate grijile legate de cum sa faca astfel incat acestuia sa nu ii lipseasca nimic si sa aiba suficient timp si energie pentru a se concentra asupra studiilor.
De aceea, este important pentru orice parinte sa isi puna la punct o lista cu lucruri de rezolvat inainte de plecarea copilului la facultate, astfel incat tranzitia sa fie cat mai usoara de ambele parti:
Unde va locui proaspatul student
Locurile in caminele publice din campusurile facultatilor sunt limitate, iar in multe cazuri prioritate au studentii din anii mai mari, in baza rezultatelor academice obtinute in anul precedent. Este lesne de inteles de ce, pentru studentii aflati in primul an, este foarte dificil sa prinda un loc in camin.
In plus, conditiile din caminele facultatilor pot fi de-a dreptul dezastruoase.... mai mult
Joi, 01 August 2019, ora 13:17
Hotelierii anunta ca de luni, 1 iulie, cazarea pe litoralul romanesc se va scumpi cu pana la 20%. De vina, sustin intreprinzatorii din turism, ar fi chiar turistii romani, care se ingramadesc la mare, tocmai in iulie si august, provocand majorari ale preturilor.
De luni - potrivit hotelierilor - in Mamaia nu se vor mai gasi camere in hoteluri de 4 si 5 stele cu mai putin de 1.000 de lei pe noapte. Majorari de pret vor fi si la hoteluri de 3 stele, care vor taxa noaptea de cazare cu pana la 350 de lei. Abia la unitatile de cazare cu 2 stele preturile vor fi mai mici, ajungand, in medie, la 180 de lei pe noapte.
Nu doar numarul de stele al hotelului va face pretul cazarii, ci si statiunea. Cu alte cuvinte, Mamaia va fi si in aceasta vara cea mai scumpa de pe litoralul romanesc, iar la Saturn se asteapta cele mai mici preturi.
Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (prezidata de omul de afaceri Mohamad Murad) informeaza ca scumpirile nu-i vor afecta decat pe turistii care nu si-au rezervat inca o camera la mare.
"Este vorba strict de pretul de la receptie, pe care fiecare agent economic il poate schimba dupa cum doreste, in functie de diversi factori, cum ar fi cererea din partea turistilor sau situatia meteorologica. Dar vorbim despre un numar de locuri extrem de mic. Marea majoritatea a hotelierilor a vandut deja camerele. Cred ca, pentru iulie, vorbim de un procent de ocupare de 100 la suta, pe litoral", au declarat reprezentanti ai Federatiei... mai mult
Duminica, 30 Iunie 2019, ora 13:03
Popularitatea pe care o cunoaste cazarea in regim hotelier pare sa fie un trend ascendent, ceea ce constituie desigur o incantare pentru public. Cei care au beneficiat de astfel de servicii cunosc avantajele ce insotesc aceasta alternativa de cazare.
Pentru cei care nu au avut inca ocazia de a opta pentru cazarea in regim hotelier, iata cateva dintre avantajele de care aceasta vine insotita. Rocazare.ro este o agentie specializata pe aceasta nisa de activitate, care propune o gama complexa de servicii in acest sens, un portofoliul complet de garsoniere si apartamente in diverse zone de interes ale capitalei.
Iata care sunt cateva dintre aspectele ce recomanda cazarea in regim hotelier prin www.rocazare.ro:
Spatiile de cazare respecta normele si standardele europene de curatenie si igiena
Un criteriu deosebit de important, pe care cu siguranta il are in vedere orice calator, este ca spatiul de cazare sa excluda orice risc ce ar avea impact asupra sigurantei si a sanatatii.
Iata un prin aspect ce recomanda cazarea in regim hotelier in detrimentul alternativelor. Se incadreaza in standardele ce se impun, deci beneficiarii se bucura de curatenie si siguranta la nivel superior.
Gama de optiuni este variata si pliata pe nevoi distincte
Fiecare se raporteaza la un anumit set de aspecte atunci cand cauta cazare. Unii doresc un imobil cu o anumita compartimentare, altii doresc sa aiba spatiu extins. In functie de numarul celor ce solicita cazare, ROcazare pune... mai mult
Joi, 13 Decembrie 2018, ora 16:53
Programul "Litoralul pentru toti" a inceput, au anuntat, marti, reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
Turistii pot beneficia de cazare la mare platind intre 159 si 605 de lei pentru o saptamana de cazare in perioada 14 mai - 14 iunie 2018.
Potrivit FPTR, aproximativ 15.000 de turisti sunt asteptati pe litoral sa beneficieze de vacante cu tarife reduse in perioada in care are loc programul "Litoralul pentru toti", intre 14 mai si 14 iunie 2018.
"Acesta este singurul program social din Romania sustinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Tarifele percepute in cadrul programului de catre hotelieri sunt neschimbate de cinci ani, desi costurile utilitatilor au suferit in toata aceasta perioada majorari de peste 60 la suta, iar in unele cazuri, chiar s-au dublat", au aratat reprezentantii FPTR.
Preturile din 2018
Tarifele maximale propuse pentru oferta speciala de sase nopti de cazare pentru o persoana, la hotelurile din zona Mamaia - Constanta - Eforie, sunt de 205 lei pentru hotelurile de o stea, fara mic dejun; 235 lei la 2 stele, fara mic dejun si 315 lei cu mic dejun; 265 de lei la trei stele fara mic dejun si 425 lei cu mic dejun inclus; 485 lei la patru stele si 605 lei la cinci stele, ambele preturi incluzand masa de dimineata.
Pentru sudul litoralului, in statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche, tarifele negociate in... mai mult
Marti, 15 Mai 2018, ora 11:43
Atunci cand aleg cazarea pentru mult asteptata vacanta, romanii tin cont mai intai de pret, de proximitatea fata de obiectivele de interes si de frumusetea imprejurimilor.
Review-urile, recomandarile prietenilor sau familiei si calitatea serviciilor oferite de catre personal sunt mai putin importante. Acest lucru este demonstrat de Studiul International despre Calatorii initiat de specialistii momondo in 2017 in randul calatorilor romani.
Fie ca printre primele pregatiri de vacanta includem alegerea destinatiei sau rezervarea zilelor libere, cautarea celui mai potrivit loc de cazare se alatura listei de prioritati.
Majoritatea romanilor prefera hotelul ca forma de cazare, optiune aleasa de mai mult de jumatate dintre respondenti (62%), cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani.
54% dintre romani se uita mai intai la pret
Conform studiului momondo, mai mult de jumatate dintre romani (54%) se uita mai intai la pret atunci cand aleg hotelul in care doresc sa se cazeze pe timpul vacantei, indiferent de categoria de varsta.
Acest factor este la fel de important pentru toti respondentii din celelalte tari participante la studiu, cu exceptia celor din China, a caror prioritate este alegerea unui hotel cat mai aproape de obiectivele pe care sunt interesati sa le viziteze.
"Cand vine vorba de bugetul pe care sunt dispusi sa il plateasca pentru o noapte la hotel, cei mai multi romani (46%) aloca intre 81 si 190 de lei, iar acestia sunt in special cei cu varsta... mai mult
Sambata, 27 Mai 2017, ora 00:00
Chiar daca planul tau de concediu este deja facut, surprize se pot ivi la tot pasul si uneori este bine sa ai o varianta de rezerva in cazul in care trezesti pierdut pe strazile unui mare oras.
Cel mai bun plan B se dovedeste a fi mereu banul cash, in special daca te afli intr-unul din orasele care intra in topul Hoppa al celor mai scumpe destinatii turistice din lume, dupa cum relateaza Business Insider.
1. Dubai
Un sejur in "orasul miraj" al desertului necesita o vizita prealabila in pestera lui Ali Baba. Sigur, la prima impresie, in taxiul care te ia de la aeroport pentru 2,50 dolari, vei avea senzatia ca e totul este ieftin.
Dar nu este chiar asa. Pretul mediu al unei camere de hotel in Dubai este de 300 de dolari, iar o halba de bere atinge un pret mediu de 8,50 dolari.
Pentru a servi o cafea va trebui sa scoti din buzunar 5,45 dolari, in vreme ce pentru o masa la restaurant stropita cu un vin nu foarte pretentios mai adaugi 40, respectiv 25 de dolari.
2. New York
O zi in New York te va costa aproximativ 350-400 de dolari, pe care va trebui sa ii gestionezi dupa cum urmeaza:
O cursa aeroport-hotel: intre 9-10 dolari. Pretul mediu pentru o camera de hotel in "Big Apple" se ridica la 283,5 dolari/noapte.
Masa ti se va parea extravaganta la costul de 80 de dolari, dar, desigur exista variante si mai scumpe si mai ieftine in multitudinea de localuri raspandite in "Orasul care nu doarme niciodata".
Berea din New York are un pret mediu... mai mult
Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 00:00
Tot mai multe familii germane isi trimit batranii in centre de ingrijire din Polonia, din cauza costurilor prea ridicate din tara, "exportul bunicilor" devenind o problema controversata in Germania, denuntata de o parte a presei drept "colonialism gerontologic".
Practica de a trimite batranii in Polonia a devenit un trend in Germania, un important ziar local din Munchen comparand situatia cu practica unor tari de a-si exporta deseurile, transmite Bloomberg.
Tot mai multe familii considera insa ca Polonia reprezinta cea mai buna varianta pentru a asigura batranilor o ingijire de calitate la costuri rezonabile, aproape imposibil de gasit in Germania.
Potrivit unui sondaj efectuat de TNS Emnid, unul din cinci germani ar fi dispus sa apeleze la un centru de ingrijire din strainatate.
Ingrijirea batranilor, de aproape de trei ori mai scumpa in Germania fata de Polonia
Migratia batranilor germani reprezinta unul dintre primele efecte vizibile ale unei probleme de proportii globale. Organizatia Natiunilor Unite estimeaza ca numarul persoanelor cu varsta de peste 60 de ani se va tripla pana in 2050, la aproape 2 miliarde, odata cu scaderea natalitatii, cresterea duratei medii de viata si imbatranirea generatiei concepute dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
Totodata, costurile ingrijirii batranilor devin prohibitive chiar si in tari cu un sistem solid de transferuri sociale, precum Germania. Cheltuielile alocate de germani ingrijirii pe termen lung a batranilor... mai mult
Luni, 16 Septembrie 2013, ora 11:20
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a intalnit, miercuri, cu liderii de grup, la reuniune stabilindu-se o serie de propuneri de economisire, printre care eliminarea cazarii la hotel, diminuarea sau taierea diurnelor si nedecontarea benzinei, care vor fi negociate joi cu Finantele.
Surse participante la reuniunea dintre liderii de grup si Valeriu Zgonea au precizat ca in cadrul intrevederii au fost avansate mai multe propuneri de economisire pentru incadrarea in bugetul pe 2013, care va fi echivalent cu bugetul pe 2012, in conditiile in care numarul de deputati a crescut semnificativ.
Potrivit surselor citate, printre propunerile de economisire s-au numarat eliminarea cazarii la hotel a deputatilor, pentru care s-a platit in 2012 o suma ridicata, in conditiile in care pentru un parlamentar cazat la hotel Camera achita circa 8.000 de lei.
Propunerea avansata miercuri a fost de a se elimina cazarea deputatilor la hotel, astfel incat acestia sa stea cu chirie, situatie in care s-ar face economii semnificative, intrucat pentru chiria unui deputat Camera achita 3.500-3.800 de lei.
O alta propunere a fost aceea de diminuare sau taiere a diurnelor deputatilor, care sunt in acest moment de 1,2% din valoarea indemnizatiei.
Nedecontarea carburantilor folositi la masinile deputatilor a reprezentat o alta propunere luata in calcul, aceasta fiind comasata cu propunerea ca alesii sa achite din banii lor contravaloarea intretinerii si reparatiilor masinilor.... mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 18:26