Desi emigrarea in UK reprezinta pentru multi dintre noi o sansa la o viata mai buna, dificultatile financiare nu sunt excluse si, chiar si in absenta lor, cativa bani economisiti nu strica niciodata. Astazi vom analiza cateva modalitati simple de a reduce costul asigurarii auto.
Achizitionarea unei polite de asigurari in UK constituie adesea una dintre cele mai mari cheltuieli anuale, dar exista solutii pentru a plati mai putin. Iata 5 sfaturi care va pot ajuta.
1. Solicitati in avans o oferta de pret si nu auto-reinnoiti
Nu se poate spune cu exactitate care este momentul oportun pentru solicitarea unei oferte de pret astfel incat asigurarea sa fie cat mai ieftina, dar, ca obicei - cu cat mai repede, cu atat mai bine. Cele mai scumpe polite sunt cele pe care le cumparati in ultimul moment, deci e bine sa aruncati o privire asupra preturilor cu cel putin 2-4 saptamani inainte de data expirarii asigurarii in vigoare.
Evident, comparati ofertele diverselor companii. Sunt o multime de site-uri de comparare a preturilor care va vor lista diverse oferte. Totusi, cea mai ieftina optiune nu este intotdeauna si cea mai buna, deci cantariti cu atentie avantajele oferite de fiecare oferta in parte astfel incat sa puteti economisi bani fara a renunta la siguranta.
Inca ceva: in urma achizitionarii unei polite, compania de asigurari se va oferi sa o reinnoiasca dupa 12 luni. Nu acceptati, deoarece in asa fel nu veti putea obtine un pret mai bun anul urmator.
Daca... mai mult
Miercuri, 26 Mai 2021, ora 17:47
Ai inceput pregatirile pentru vacanta de iarna 2020 - 2021? Venim astazi alaturi de tine cu o serie de clarificari utile in procesul de alegere al pachetului turistic potrivit, discutand in cele ce urmeaza despre cele mai importante categorii de zboruri: zboruri low cost si zboruri de linie.
De ce sa alegi avionul in locul altor variante de transport?
O calatorie cu avionul pentru urmatoarea ta vacanta reprezinta o optiune pe care nu trebuie sa o ignori, iar argumentele ce vin sa sustina aceasta afirmatie nu sunt deloc putine:
-Ajungi dintr-o tara in alta in cel mai scurt timp posibil;-Planifici online, prin pasi simpli de comanda a biletelor, vacanta de iarna 2020-2021;-Poti alege varianta perfecta de zbor, conform bugetului de vacanta planificat.
Insa atunci cand alegi bilete de zbor pentru urmatorul concediu, achizitionarea acestora tine doar de pret, sau exista si alte criterii ce pot diferentia cursele low-cost de cele de linie? Raspunsurile ce vin sa delimiteze foarte clar aceste doua categorii de zboruri, in randurile de mai jos:
Zboruri low cost vs zboruri de linie: Avantaje si Dezavantaje
Iata cum arata definitia fiecarui tip de zbor in parte:
Zboruri low cost: de obicei, acestea propun rute scurte, decolarea si aterizarea realizandu-se pe aeroporturi mici, destinate in special acestui tip de serviciu pentru transportul aerian. Zborurile low cost nu ofera serivicii intalnite la clasa I sau clasa Business, acestea necesitand resurse mai mari,... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 19:05
Cati dintre noi nu s-au gandit pana acum la pericolele care ne pasc si si-au spus in sine "Mie nu mi se poate intampla!". Tocmai din acest motiv, in Romania, asigurarea bunurilor de lunga durata nu este o "traditie". Cei mai multi isi pun doar increderea in protectia oferita de divinitate.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce este bine sa ai o asigurare la casa.
In primul rand, pentru ca este extrem de ieftin. Costa lunar cat un pachet de guma de mestecat.
Este vorba despre asigurarea obligatorie a locuintei (AOL), cea care nu scade din buzunar mai mult de 5 lei pe luna pentru o locuinta din mediul rural (daca facem asigurare de 10.000 de euro si care costa 50 de lei pe an), si 8 lei pe luna, daca mergem pe o asigurare de 20.000 de euro, adica 100 de lei anual.
Asigurarea are cateva riscuri pe care le acopera si iti poate oferi o umbrela financiara in cazul in care te loveste napasta. Cutremur, alunecari de teren si inundatii sunt trei riscuri pentru care AOL iti tine spatele atunci cand vei avea nevoie.
Si daca nu stai intr-o regiune unde alunecarile nu sunt prea frecvente, vremea din ultimul deceniu ne-a aratat ca Romania este o tara tot mai predispusa inundatiilor. Mai mult, cutremurele majore au o recurenta de 35-40 de ani. Iar la noi, a cam trecut aceasta perioada.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Pachetele bancare pentru pensionari. Cu ce avantaje vin
Cum iti inveti copilul sa... mai mult
Luni, 30 Noiembrie 2020, ora 08:30
Catastrofele naturale au provocat, in 2017, pagube semnificativ mai mari decat in precedentii cinci ani, iar pierderile suportate de companiile de asigurari au atins un nivel record de 135 de miliarde de euro, a anuntat joi grupul german de reasigurari Munich Re, informeaza AFP.
Anul trecut, catastrofele naturale au provocat pierderi economice in valoare de 330 milliarde de dolari, aproape dublu fata de 175 miliarde de dolari in 2016 si totodata cele mai mari pierderi dupa cele de 354 miliarde de dolari inregistrate in anul 2011, sustine Munich Re.
Industria asigurarilor a acoperit doar 41% din pagube, un nivel record de 135 de miliarde de dolari, adauga grupul german de reasigurari.
"Catastrofele naturale din acest an scot in evidenta cat de important sunt asigurarile in absorbirea pierderilor financiare in urma unor astfel de dezastre", a comentat Torsten Jeworrek, membru in consiliul de administratie al Munich Re.
In total, 710 de evenimente climatice sau geologice extreme au fost inregistrate in 2017, un rezultat net superior celor 605 de evenimente constatate, in medie, in ultimii zece ani.
De asemenea, catastrofele naturale au provocat anul trecut decesul a 10.000 de persoane, cu putin peste cele 9.650 de decese inregistrate in 2016, dar dincolo de media din ultimii zece ani care este de 60.000 de victime pe an.
Munich Re mentioneaza catastrofele naturale care s-au abatut asupra SUA, care au reprezentat jumatate din totalul pagubelor constate, mai... mai mult
Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 11:05
Incheierea contractelor de asigurare a locuintelor a devenit obligatorie in Romania cu scopul declarat de ocrotire materiala a bunurilor. Chiar si asa, companiile de asigurari urmaresc sa isi reduca responsabilitatile si vor ca pe langa polita de asigurari, clientul sa suporte si o participatie la dauna.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ia in calcul introducerea unei fransize la asigurarile obligatorii pentru locuinte, ceea ce ar presupune o obligatie de plata si din partea asiguratului in cazul materializarii unuia din riscurile acoperite de polita de asigurare.
Consecintele unei astfel de masuri nu sunt favorabile potrivit analistului Mircea Cosea contactat de Business24, deoarece clientul se va teme ca va trebui sa dea mai multi bani si va ajunge la concluzia ca nu are siguranta in compania la care se asigura, din moment ce aceasta ii cere lui o participare.
"Este un lucru care merge in sens contrar cu evolutia pe care ar trebui sa o avem. Masura pe care ASF vrea sa o introduca nu este corecta pentru ca din nou protejeaza asiguratorii, iar in conditiile in care Romania sufera de mai bine de 5 ani de zile de o reducere substantiala a veniturilor populatiei, este foarte greu de presupus ca populatia ar putea sa contribuie cu un anumit procent la daunele pe care asigurarea ar trebui sa le dea," a declarat analistul economic Mircea Cosea.
De regula, introducerea fransizei in contractul de asigurare ofera o reducere a primei, deci a pretului... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2013, ora 16:54
Asigurarea casei poate fi scumpa, insa cand locuiesti intr-una dintre cele mai mari cladiri din lume, sau intr-o locuinta incarcata de istorie, preturile pentru asigurari pot fi de-a dreptul astronomice.
Iata cate care sunt cele mai scumpe asigurari pentru locuinta intr-un top realizat de Business Insider.
1. Palatul Versailles din Franta a carui proprietar este in prezent Ministerul Culturii plateste 11,2 miliarde de euro anual.
2. Forbidden City Palace in Beijing, China este in prezent sediul Muzeului Palatului Regal are o asigurare de 4,1 miliarde de dolari.
3. Buckingham Palace din Londra, resedinta familiei regale britanice plateste pentru asigurarea locuintei 915 milioane de euro.
4. Casa Alba din Washington al carei proprietar este guvernul SUA are o asigurare de 327 milioane de euro.
5. Balmoral Castle din Aberdeenshire, Scotia aflat in proprietatea Reginei Elisabeta a II-a are o asigurare care include si protectia de paparazzi care costa 248 milioane de euro.
6. Resedinta Playboy din Los Angeles aflata in proprietatea lui Hugh Hefner are o asigurare de 151 milioane de euro. mai mult
Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 13:11
Costurile asigurarii datoriilor statelor si companiilor europene au crescut miercuri, dupa ce intalnirea de marti dintre presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, nu a avut rezultatele asteptate de pietele financiare, potrivit cotidianului Wall Street Journal, anunta Mediafax.Cei doi oficiali au declarat ca o coordonare economica mai buna si inasprirea disciplinei fiscale ar ajuta la redobandirea increderii investitorilor, dar au afirmat ca este prea devreme pentru a introduce obligatiuni comune ale zonei euro.Rezultatul intalnirii nu a fost o surpriza, chiar daca o parte a analistilor asteptau o reactie mai puternica a celor doi politicieni la recenta escaladare a crizei datoriilor suverane.
"Orice pas mai aproape de o uniune fiscala este binevenit. Dar ceea ce s-a propus marti a fost doar un pas mic", a spus Tobias Blattner, analist la Daiwa Capital Markets.Pe pietele financiare, dezamagirea a contribuit la cresterea indicatorilor de risc pentru a doua zi consecutiv, dupa volatilitatea ridicata de saptamana trecuta.Indicele SovX Western Europe, folosit de investitori pentru a cumpara sau vinde asigurari impotriva riscului de neplata pentru 15 state, a urcat cu 0,045 puncte procentuale, la 2,79-2,83%, potrivit companiei de servicii financiare Markit.Pentru companii, indicatorul iTraxx Crossover, compus din 40 de companii, majoritatea din categoria nerecomandata investitorilor, a avansat cu 0,21 puncte, la 6,12-6,15%, in timp ce un indice... mai mult
Miercuri, 17 August 2011, ora 15:36
Romania si Ucraina se numara printre statele cu cea mai ampla imbunatatire a costurilor de asigurare impotriva riscului de neplata a datoriilor (credit default swap - CDS) in ultimele trei luni, in timp ce Grecia, Irlanda si Spania au avut cea mai slaba evolutie, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.Astfel, CDS-ul pentru datoriile Romaniei a scazut cu 0,215 puncte procentuale in ultimele trei luni, la 2,955 puncte procentuale, in timp ce pentru Ucraina a coborat cu 0,375 puncte procentuale, la 4,475 puncte procentuale, potrivit datelor firmei de monitorizare a pietei finaciare CMA.
Asigurarea unei datorii de zece milioane de dolari a Romaniei a scazut cu 21.500 de dolari, la 295.500 dolari.
Investitorii evita datoriile unor state precum Spania si Portugalia, intrucat masurile de austeritate adoptate de autoritati nu reusesc sa asigure posesorii de titluri ca isi pot achita obligatiile.
"Temerile privind periferia trag in jos Europa de Vest. Statele emergente au o istorie solida privind cresterea si nu sunt direct afectate de problemele de la marginea zonei euro", a afirmat Harpreet Parhar, analist la filiala din Londra a bancii franceze Credit Agricole.
Obligatiunile statelor vest-europene sunt mai riscante decat cele ale statelor emergente pentru prima data, in contextul unui necesar de finantare de 1.100 de miliarde de euro pentru tarile din zona euro in acest an.
Indicele Markit iTraxx SovX Western Europe, care include CDS-urile a 15 state, intre care Germania,... mai mult
Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 11:49
Romania a plasat joi in piata 1 miliard euro, prin obligatiuni cu maturitate la cinci ani, la o rata a cuponului de 5%, in conditiile unui interes crescut al investitorilor, care au suprasubscris oferta de aproape cinci ori, au declarat pentru NewsIn dealeri din piata.
Randamentul pentru acestea a fost de 2,68 puncte procentuale peste mid-swap, dupa ce primele informatii aratau ca ar fi vorba de o marja de 2,75 puncte procentuale. Pretul a fost de 99,25% din valoarea nominala, iar randamentul de 5,18%.
Emisiunea romaneasca a fost lansata la un moment favorabil, la putin timp dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la negativa la stabila, la circa o luna dupa decizia similara a Fitch.
De asemenea, marja la CDS-uri (credit default swap), o masura a costului asigurarii riscului de intrare in faliment, a coborat miercuri la 205 puncte de baza in cazul Romaniei, cel mai scazut nivel din 30 septembrie, potrivit Bloomberg.
La acest nivel al marjei CDS, o datorie de 10 milioane euro va fi asigurata la un cost de 205.000 euro impotriva riscului de faliment in urmatorii cinci ani.
mai mult
Joi, 11 Martie 2010, ora 17:58