Vanzarile de produse personale de lux (marochinarie, moda, orologerie, bijuterii, parfumuri si cosmetice) vor scadea cu 23% in acest an, pana la 217 miliarde de euro, din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul declin de dupa 2009 si totodata cea mai mare scadere inregistrata vreodata, a anuntat miercuri firma de consultanta Bain & Company, transmite Reuters.
Declinul preconizat de Bain, care vine in pofida unei reveniri puternice a vanzarilor de produse de lux in China, este in zona inferioara a intervalului cuprins intre 20% si 35%, prognozat de aceeasi firma de consultanta in luna mai a acestui an. Acest lucru se datoreaza unei reveniri peste asteptari a vanzarilor de produse de lux in cursul verii, cand masurile de izolare au fost ridicate in intreaga lume iar magazinele care comercializeaza posete, haine, bijuterii si ceasuri de lux au fost redeschise. Cu toate acestea, cel de-al doilea val de infectii cu coronavirus care a aparut in Europa si SUA incepand din octombrie a condus la noi restrictii si inchideri de magazine. In plus, incertitudinea provocata de alegerile prezidentiale din SUA a afectat si ea increderea consumatorilor.
Singura veste buna pentru producatorii de articole de lux este China, unde vanzarile au crescut cu 45%, pana la 44 miliarde de euro in acest an. Potrivit analistilor de la Bain, China este pe cale sa devina cea mai mare piata din lume pentru produsele de lux in 2025, pe masura ce consumatorii chinezi instariti vor calatori... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 13:22
Parfumuri scumpe, produse cosmetice dar si bauturi alcoolice fine. Sunt cumparaturile facute de Sucursala de Transport a Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat si descoperite de Corpul de Control al Premierului. Si nu au fost singurele nereguli.
Astfel, au fost cumparate parfumuri ca Chanel Allure homme sport, Jasmine noire, Nina Ricci, Jimmy Choo, Gucci pour homme sport, Miss Dior, La nuit de l'homme Yves Saint Laurent, Carolina Herrera, Prada Candy, Bvlgari Omnia Crystalinne si multe altele, majoritatea cu preturi de peste 200 de lei.
Cel mai scump ...citeste mai departe despre "Corpul de control al premierului a descoperit nereguli la Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat: Cheltuieli uriase pe cosmetice de lux si bauturi fine" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 23:28
Momentan, Romania nu reprezinta o piata prea atragatoare pentru jucatorii de lux, ca urmare a mediului economic incert, taxelor ridicate, marimii si evolutiei populatiei cu venituri mari.
In perioada 2008-2012, in conditiile unor fluctuatii semnificative ale cifrei de afaceri, cuprinse intre -39% (2009 vs. 2008) si +24% (2011 vs. 2010), ritmul mediu anual al evolutiei indicatorului a fost de -12,2%, reiese din analiza realizata de manageranticriza.ro la nivelul celor mai importante companii care activeaza pe piata de lux din Romania.
Evolutia pietei produselor de lux in perioada 2008-2012 a fost influentata de factori precum: scaderea puterii de cumparare (in special datorita restrangerii accesului la creditare si leasing); preturile practicate in Romania, mai mari decat in alte orase ale lumii, precum si de reducerea costurilor de cazare si transport aerian pentru marile destinatii de shopping.
Cercetarea a vizat sapte segmente caracteristice pietei, ce au inregistrat in anul 2012 urmatoarele ponderi in totalul cifrei de afaceri a esantionului analizat: moda - 3%; aeronave (transport aerian de lux) - 5%; autoturisme - 53%; ambarcatiuni 1%; parfumuri si cosmetice - 16%; accesorii - 4%; bijuterii - 19%.
Segmentul ambarcatiuni a contribuit semnificativ la evolutia pietei in perioada 2008-2012, ca urmare a crizei economice reducerea cifrei de afaceri realizandu-se intr-un ritm mediu anual de 27%. Cresteri ale cifrei de afaceri au fost inregistrate in perioada... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2013, ora 15:07
Cadourile de 8 martie sunt o provocare pentru tine? Daca nu ai idei de cadouri personalizate sau nu ai avut norocul sa primesti indicatii subtile, Business24 a alcatuit o lista cu elemente prin care nu poti da gres in fata unei doamne.
Poti sa ii cumperi un ceas, dar nu unul oarecare, ci unul ce scoate in evidenta feminitatea sa. Poti, de asemenea sa apelezi la o bijuterie, iar diamantele in combinatie cu aurul sunt adesea o reteta de succes.
Mai departe, nu uita ca femeile adora tot ceea ce inseamna rasfat, iar rafturile cu cosmetice nu sunt niciodata prea pline pentru ele. Iti recomandam o cutiuta impletita, eleganta, in care sa gaseasca tot ce s-ar dori dupa o baie fierbinte: creme parfumate, lotiuni si chiar o sampanie fara alcool.
Nu in ultimul rand, un halat elegant de matase o va face sa-si doreasca sa stea cat mai mult timp acasa si sa uite de stresul cu care se confrunta in fiecare zi.
Ceasurile "Ladymatic"
Foto: Galt orologerie elvetiana
In cazul in care te gandesti sa-i cumperi un ceas, Business24 iti recomanda colectia Ladymatic de la Omega.
Modelul din imagine urmeaza fie lansat la BaselWorld 2013, insa majoritatea ceasurilor Omega sunt disponibile in Romania prin magazinele GALT orologerie elvetiana, asa ca vei gasi cu siguranta unul feminin care sa o impresioneze pe persoana draga.
Bijuterie din aur alb si diamante
Foto: jrdunncom.com
Un pandantiv Chopard, din colectia Happy Spirit Diamond, cu cercuri concentrice din aur alb si... mai mult
Sambata, 02 Martie 2013, ora 00:00
Iranul nu mai importa 77 de tipuri de produse de lux pe fondul unei lipse acute de lichiditati, dupa ce statele occidentale i-au impus mai multe sanctiuni in domeniul petrolier si cel bancar.
Oficialii iranieni au hotarat intocmirea unei liste cu 2.000 de produse care sa fie scoase de la import, pentru a face economii de patru miliarde de dolari, conform Agerpres.
Printre produse se numara cosmetice, produse de cofetarie, toate produsele de imbracaminte sau bijuterii, insa de asemenea si unele masini, anumite materiale de constructii, telefoane mobile sau calculatoare, potrivit listei partiale publicate de mass-media.
Hamid Safdel a precizat, totusi, ca aceasta lista ar putea fi modificata in cazul in care se va dovedi ca industria iraniana nu va putea furniza unele produse interzise a fi importate, cum ar fi computere sau telefoane mobile.
Liderii iranieni si-au anuntat de mai multe ori in ultimele saptamani intentia de a institui o 'economie de razboi' pentru a face fata sanctiunilor economice dure impuse de doi ani de catre Statele Unite si Uniunea Europeana ca masuri impotriva programului nuclear iranian controversat. mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 14:53
Burberry a decis sa isi dezvolte propria divizie de parfumuri si sa-si sporeasca astfel profiturile, ceea ce ar putea sa schimbe structura industriei de lux din acest moment.
Pana acum parfumurile sub licenta Burberry erau produse si vandute de catre Interparfums, care detine licenta exclusiva si pentru alte nume mari ale industriei de lux, precum Jimmy Choo sau Montblanc, scrie Reuters.
Firma franceza Interparfums obtinea anual din vanzarile de parfumuri Burberry aproximativ 210 milioane de dolari, echivalentul a 9% din veniturile anuale ale companiei de lux engleze.
Burberry este primul mare nume din industria de lux care face acest pas in ultimii zece ani, iar analistii considera ca va fi unul dificil, in contextul unei posibile incetiniri a economiei globale pe acest segment.
Renumitele case de moda Dior si Chanel reprezinta un exemplu de succes pentru initiativa Burberry, iar daca aceasta va avea succes, este posibil ca si alte nume de marca, precum Prada sau Gucci, sa faca acest, parfumurile lor fiind produse in prezent de companiile Puig si Procter & Gamble.
Piata mondiala de parfumuri si produse cosmetice are o marime considerabila: 95 de miliarde de dolari in 2012, cu estimarea de a atinge 106 miliarde de dolari in 2016, conform datelor Euromonitor. mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 07:30
Companiile de lux investesc sume uriase in produsele cosmetice, pentru a gasi "elixirul" tineretii fara batranete. Business24 a selectat cele mai scumpe creme de fata din lume, care ofera un tratament regal tenului.
Locul 1: Estee Lauder
Re-Creation Day Creme, 900 de euro
In 1946, Estee Lauder si sotul ei, Joseph, au adus pe piata o gama de ingrijire a pielii formata din patru produse. Doi ani mai tarziu si-au deschis propriul magazin, iar in 1960 au cucerit piata internationala. Patru ani mai tarziu, Estee Lauder a devenit prima companie din lume care a oferit o gama de ingrijire numai pentru barbati.
In prezent, este una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume, depasind cu mult limita luxului, devenind un simbol al acestuia. Sub umbrela acestei imense companii se afla si alte nume de lux din industria cosmetica, precum Aveda, Clinique, Jo Malone, Kate Spade, MAC, Smashbox, etc.
Ingredientul principal pe care compania merge pentru regenerarea tenului si pastrarea aspectului sanatos este calciul. Reprezentantii Estee Lauder spun ca, pe masura ce omul inainteaza in varsta, calciul nu se mai regaseste acolo unde este nevoie. Pentru a produce cantitatea corecta de lipide si pentru a mentine hidratarea, acesta trebuie sa fie readus in locul potrivit.
Locul 2: Guerlain
Orchidee Imperiale Next Generation, aproximativ 320 de euro
Cea mai veche casa de parfumuri din lume, Guerlain se mentine in piata frumusetii cu produse de lux inca din... mai mult
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:34
Nu stim de ce, dar exista ceva linistitor asociat termenului "anti-ageing". Poate pentru ca doar gandul ca exista o intrega industrie dedicata acestor tratamente ne face sa speram ca nu vom imbatrani niciodata.
Pe masura ce inaintam in varsta, cautam cu disperare modalitati de a opri acest proces si de a ne mentine cat mai tineri. Pana la urma, cati dintre noi nu simtim o umbra de tristete de fiecare data cand ni se zice "La multi ani!"?
Vestea buna este ca exista zeci si chiar sute de creme, pastile si tratamente chirugicale care au un singur scop: sa ne faca sa aratam cat mai mult timp ca si cum am avea 29 de ani, conform mai mult
Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
Vanzarile de produse cosmetice au fost infranate in Europa dupa ce criza financiara a mai redus din apetitul femeilor pentru produse de infrumusetare premium.
Statisticile il contrazic pe presedintele Estee Lauder Companies, care spune ca recesiunea a determinat vanzarea mai multor rujuri.
Englezii si americanii au respectat insa regula de baza "a economiei frumusetii" si au cheltuit cu 10% mai mult pe achizitia de produse cosmetice de lux si pe alte produse de infrumusetare, in prima jumatate a anului, scrie Financial Times.
In pietele mari din Europa, vanzarile au fost mai lente, potrivit companiei de cercetare de piata NPD. Franta, cea mai mare piata europeana, a inregistrat o crestere de doar 1%, in timp ce vanzarile din Spania nu s-au modificat.
Producatorii au remarcat o scadere a vanzarile inregistrate pe alte segemente de lux, cum ar fi bauturile fine, posetele sau masinile si se tem ca acest trend va continua, la nivel global.
Burberry, o marca de lux britanica, a recunoscut ca planuieste masuri de urgenta pentru a contracara orice scadere a vanzarilor determinata de criza.
Un studiu Euromonitor arata ca romanii vor cheltui, pana la finalul acestui an, pentru produse de ingrijire personala si infrumusetare mai mult de 960 milioane de euro, cu aproximativ 3% mai mult decat anul trecut.
Vanzarile de produse de ingrijire personala si frumusete au totalizat anul trecut 933,5 milioane euro, in avans cu 2,1% comparativ cu valoarea din 2009, respectiv 914,7... mai mult
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 13:01