De ce ar trebui sa alegi produse cosmetice bio
Sunt mai multe motive pentru care cosmeticele bio sunt de preferat, iata-le pe cele mai importante:
● sensibilitatea pielii, a tenului in special, la anumite substante care intra in componenta produselor cosmetice;
● respectul fata de mediu;
● evitarea unor substante care pot creste riscul de cancer (ftalati);
● produsele bio nu contin conservanti, acesta este motivul pentru care nu au un termen de valabilitate foarte mare;
● este interzisa testarea pe animale in cazul cosmeticelor bio;
● nu contin coloranti;
● nu contin produse modificate genetic;
● nu contin parfumuri de sinteza.
Ce contin produsele cosmetice
Cosmeticele bio sunt bine tolerate de toate tipurile de piele, tocmai pentru ca toate ingredientele sunt naturale. Iata ce contin aceste produse:
● emolienti naturali: glicerina naturala, uleiuri vegetale, uleiuri esentiale (ulei de migdale, unt de shea, ulei de avocado).
● nutrienti naturali: ii obtin din extracte de plante, fructe si legume
● surfactanti naturali: spre deosebire de cei artificiali, acestia fac mai putina spuma, dar sunt mai bine tolerati de organism
● coloranti naturali
● miere de albine
● ceara naturala
Certitudinea ca un produs cosmetic este bio
Siguranta faptului ca iei un produs cosmetic natural este data in primul rand de eticheta produsului. Citeste cu atentie ingredientele si restul informatiilor de pe eticheta si ambalaj, toate... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 13:59
Una dintre grijile mele principale, care imi strica putin bucuria de a calatori, era cum sa imi indes toate trusele de frumusete in bagaje, dublata de teama de a pierde bagajul.
Se pare ca si emotiile negative iti pot aduce ceva bun in viata cateodata.
Dorind sa scap de aceste temeri, m-am preocupat sa imi reduc la minim dimensiunea bagajului de frumusete si cum sa imi compun, in regim de urgenta, un kit de calatorie cu un buget minim.
Pentru ca suntem in timpul vacantelor, va impartasesc cu drag trucuri simple de frumusete pentru calatorii, verificate si testate pe mine personal.
Peeling-ul facial - extrem de necesar in calatorii, poate fi inlocuit cu maxim succes de... zahar tos (indiferent ca este brun sau alb). Umezeste-ti fata si maseaz-o foarte bland cu putin zahar, timp de 1 minut, in fiecare dimineata a vacantei tale si tenul tau va radia de prospetime. La final, clateste bine cu apa rece, usuca si aplica crema hidratanta.
Truc: ce este bun pentru fata este excelent si pentru corp!
Demachiantul de ochi - poate fi substituit de uleiul de masline, aplicat pe dischete de vata umezite cu apa fierbinte si presate bine in palme.
Tonicul facial pe care ti-l prepari singur din apa minerala carbogazoasa (1 pahar) in care ai adaugat trei picaturi de zeama de lamaie si o picatura din ulei esential natural de citrice te va ajuta sa echilibrezi ph-ul pielii si sa ii mentii aspectul sanatos. Ca si in cazul oricarui alt tonic facial, evita conturul ochilor si... mai mult
Sambata, 22 August 2015, ora 00:00
Ciprian Stancu a creat Republica BIO, singurul magazin din Romania in care absolut toate produsele au certificat ecologic, dupa o experienta personala care i-a demonstrat ca poti scapa de alergii daca te feresti de pesticide.
Revoltat pe atitudinea comerciantilor care ii vindeau produse "naturale", "naturiste" sau "traditionale", lasandu-l sa inteleaga ca ar fi "fara chimicale", Ciprian Stancu a decis sa isi creeze propria lume din care sa-i poata ajuta si pe alti romani doritori sa duca o viata mai sanatoasa.
Astfel a intrat pe o piata de 30 de milioane de euro in 2014, dar care va depasi pragul de 100 de milioane de euro on 2017.
"Multi spun ca sunt prea optimist, ca romanul nu consuma bio. Am sa va spun ce raspund de fiecare data: nu exista nici un parinte care sa ii refuze copilului produsele bio daca este destul de informat, daca pretul e rezonabil si daca are increde in sursa de productie", spune antreprenorul.
Despre proiectul Republica BIO, despre ferma pe care are in plan s-o construiasca despre cum este dispus inclusiv sa piarda bani urmandu-si pasiunea astfel incat sa dispuna de luxul de a dispune de timpul sau in modul in care ii aduce cea mai mare implinire, vorbeste Ciprian Stancu, intr-un interviu acordat Business24.
Haideti sa prezentam publicului "Republica BIO". Ce se gaseste in aceasta "republica"?
Este extrem de simplu: in tot ceea ce consumam, exista 2 universuri - produsele conventionale si produsele certificate bio.
Pentru a le... mai mult
Sambata, 01 August 2015, ora 00:00
2Alina Man a creat un business pentru persoanele care se gandesc de doua ori inainte sa cumpere un produs cosmetic. A intrat in vara lui 2014 pe piata cu un simplu magazin online bio, care deja incepe sa "dea roade".
Ideea s-a nascut intr-un moment in care putine doamne isi fac planuri profesionale: imediat dupa nasterea copilului. "In acea perioada ma informam mult in legatura cu alimentatia sanatoasa dar si ce anume sa folosesc pentru ea ca produse de ingrijire", explica Alina Man, fondatoarea Bioskin.
Ea mizeaza pe un adevar deja dovedit, atat stiintific, cat si prin experienta fiecarei doamne: tot ceea ce aplicam pe piele ajunge in proportie destul de mare in organism.
"Ingredientele produselor cosmetice ar trebui sa fie cat mai curate, fara substante chimice sintetice, conservanti chimici, arome artificiale, coloranti artificiali, materii prime modificate genetic, pesticide, sulfati, ftalati, SLS, parabeni etc.", puncteaza Man.
In consecinta, produsele sale sunt certificate organic de catre cele mai cunoscute organisme de certificare: Soil Association, Ecocert, Na True, Austria Bio Garantie, GOTS.
Bio accesibil, o nisa neexploatata
Piata de cosmetice bio din Romania este in continua crestere, explica tanara antreprenoare. Potrivit acesteia, in piata apar din ce in ce mai multe businessuri de acest gen cu noi tipuri de produse dar si o diversificare a brandurilor.
Insa, desi tendinta "bio" este tot mai vizibila, inclusiv pe piata romaneasca,... mai mult
Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 00:00
Susana Laszlo conduce o afacere creata in '91 de mama ei, intr-un moment in care industria frumusetii era prea putin dezvoltata in Romania.
Numarul limitat de resurse le-a determinat sa se concentreze pe cateva produse naturale de baza si sa se perfectioneze, devenind in 2014 singurul producator de cosmetice din intreaga Europa care a reusit sa obtina marele premiu Grand Gold, la competitia World Quality Selections de la Bruxelles, explica Susana Laszlo, CEO Cosmetic Plant, intr-un interviu acordat Business24.
Pana la urma, femeia de afaceri aduce de la Cluj un mix pe placul tuturor: de la pasiunea pentru propria afacere, la ingrediente naturale, pana la retete iesite din comun. Strainii au apreciat din plin aceasta combinatie, gandita pentru romancele doritoare de calitate.
Astfel, in 2013 compania sa inregistra o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, dupa ce castigase o medalie de aur la Bruxelles. Anul acesta Susana Laszlo s-a intors de la Bruxelles cu doua premii, ceea ce-i da incredere ca va avea o crestere de 5-10% si in 2014.
Compania Cosmetic Plant s-a nascut in 1991 la Cluj-Napoca, dupa o perioada in care mama dvs a acumulat experienta ca farmacist. Ne puteti spune cat ati participat la dezvoltarea companiei si ce a determinat stratul acestui business?
Practic ideea acestei afaceri s-a conturat in urma unui vis al mamei mele, s-a nascut si a crescut datorita cunostintelor si devotamentului ei fata de aceasta industrie a frumusetii.
Eu am... mai mult
Sambata, 05 Iulie 2014, ora 00:00
Stii ce ingrediente contin rujurile pe care le folosesti? Daca printre ele se numara propylparaben, plumb, methylparaben sau techoperyl acetate, atunci ar trebui sa stii care sunt riscurile la care te expui folosindu-le. Ai putea alege, in loc, un ruj 100% bio.
"Etichetele produselor rujurilor abunda in termeni pe care nu toate consumatoarele stiu sa ii descifreze. Ce-i drept acum 70, 80, 90 de ani nu stiam inca ce se ascunde cu adevarat in micile cutii stralucitoare aducatoare de frumusete. Intre timp insa, descoperim tot mai des ca medicina leaga termenii de mai sus de tulburari ale grandelor endocrine, alergii, astm bronsic si uneori chiar cancer. Iar asta inseamna ca nu mai avem chiar nicio scuza", susitne Adina Antonie, reprezentant Beauty Make-up Artistry si SLA Paris.
Business24 iti recomanda cateva variante care au exact aceeasi consistenta ca si toate celelalte produse profesionale, dar care contin ingrediente bio precum untul de Shea, ceara alba de albine, ceara de Carnauba, uleiul de jojoba, ulei de galbenele, uleiuri din samburi de caise si migdale sau extract de susan.
Rujurile din gama BIO SLA Paris, spre exemplu, vin cu astfel de ingrediente si ceva in plus: consistenta si efectul sunt identice cu produsele cosmetice pe care obisnuiai sa le folosesti pana acum.
"SLA Paris este primul brand profesional de machiaj care ofera o alternativa 100% bio pentru produsele profesionale de machiaj care exista in acest moment pe piata. Doamnele care au mai... mai mult
Sambata, 02 Februarie 2013, ora 00:00
Pudra de orez ar putea fi solutia pentru tine, daca nu iti place sa porti machiaj pe timpul zilei, pentru simplul fapt ca arata prea incarcat. Orezul absoarbe perfect excesul de sebum, dar fara sa usuce tenul, astfel incat pudra poate fi folosita indiferent de tipul de ten, spun specialistii.
Business24 iti recomanda o pudra cu orez 100% bio, ca sa ai toate garantiile ca produsul este unul absolut sigur.
Punctul forte al acestui produs este faptul ca nu contine talc, un ingredient care astupa porii, favorizeaza aparitiia alergiilor, a astmului bronsic sau a bronsitelor astmatiforme, a declarat Adina Antonie, oficial SLA Paris, primul brand profesional de make-up care a creat o gama 100% bio, pentru Business24.
Exista vreo diferenta ca aspect, intre un ten pudrat cu o pudra clasica si unul pudrat cu pudra de orez?
Exista o diferenta. Un procedeu special de macinare face ca pudra de orez sa fie cea mai fina pudra existenta deocamdata pe piata. Ea este insesizabila pe ten, iar doamnele care o folosesc pentru machiajul zilnic sau pentru cel de ocazii speciale nu au tenul incarcat deloc.
Ce efecte are orezul?
Ca orice ingredient pe care il luam din natura, orezul nu poate avea decat efecte benefice. Daca adaugam si faptul ca vorbim despre un orez 100% bio, atunci e clar ca avem toate garantiile ca produsul este unul absolut sigur.
SLA Paris a gasit o modalitate de a inlocui talcul cu alt element, sau, pur si simplu l-a eliminat de tot?
Gama 100% bio a... mai mult
Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 00:00
Agricultura bio prinde teren in Europa, iar in Romania se transforma deja intr-un business profitabil.
Agricultura ecologica nu inseamna doar sursa de hrana sanatoasa, ci si o sursa foarte buna pentru producatorii de cosmetice, sustine Ana Maria Murariu, repezentant Weleda, una dintre companiile care au intrat puternic pe piata bio din Romania.
Dimensiunea investitiei depinde de foarte multi factori inca un lucru e cert: timpul de amortizare nu este unul scurt, daca iti doresti un proiect serios.
Alergiile si problemele cauzate de stilul de viata nesanatos ii determina pe cumparatori sa se reorienteze, spune Marketing Managerul Weleda, care recunoaste, insa ca Romania se afla inca la inceput de drum.
"Tendinta achizitionarii de produse naturale, bio, este evidenta, nu numai la nivelul segmentului mediu-premium, ci si la nivelul mass-market. Totusi, consumatorii in anasamblu devin din ce in ce in ce mai pretentiosi si educati si de aceea isi doresc o crestere a calitatii produselor pe care le cumpara", a declarat oficialul pentru Business24.
Considerati ca agricultura bio este un segment profitabil de business?
Agricultura bio este un segment de business profitabil din mai multe motive. In ultima perioada, inmultirea alergiilor si a diverselor probleme legate de un regim de viata bazat in mare parte pe substante sintetice a sporit grija oamenilor pentru consumul de produse cat mai naturale si pure. Este ceea ce se cheama "intoarcerea la natura".
Din... mai mult
Duminica, 29 Iulie 2012, ora 10:30
Imaginea conteaza in lumea afacerilor si nimeni nu stie asta mai bine decat tine. Si pentru ca timpul este tot atat de important, iti oferim o varianta placuta prin care iti salvezi atat imaginea cat si timpul acordat acesteia: "antrenamentele" Beauty Make-up Artistry.
Andreea Radoi, Make-up artist cu experienta castigata la Christian Dior si Laura Mercier, este profesor in cadrul cursurilor Beauty Make-up Artistry si te invata cateva trucuri prin care sa iti ingrijesti tenul.
Mai mult decat atat, te invata cum sa realizezi singura un machiaj business in fiecare dimineata, cand nu ai timp sa apelezi la ajutorul unui specialist.
Nu in ultimul rand, Andreea Radoi iti recomanda si cateva produse de cea mai buna calitate, care respecta standardele tale de profesionalism.
Timpul este o problema constanta in viata unei business woman. Cat timp trebuie aceasta sa acorde zilnic ingrijirii pielii si a tenului, in mod special?
Orice ten trebuie curatat de cel putin 2 ori pe zi. Dimineata curatam, tonifiem si hidratam pielea, dupa care aplicam baza de machiaj. Apoi aplicam machiajul, incepand cu fondul de ten si corectorul, care se fixeaza cu pudra.
In continuare se machiaza ochii, se aplica fardul de pleoape, se contureaza ochii cu un creion sau un fard mai inchis, iar la final folosim mascara.
Toate acestea ar trebui sa faca parte din rutina de dimineata si sa nu dureze mai mult de 10 minute. Seara tenul trebuie curatat foarte bine, tonifiat si hidratat.... mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00