Presedintele rus Vladimir Putin are o avere impresionanta, printre care si un iaht de lux pe care l-a primit de la patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici.
Omul de afaceri rus i-a dat lui Putin un iaht de 35 de milioane de dolari, iar acesta este doar unul dintre darurile care l-au imbogatit pe liderul de la Kremlin, se arata intr-un documentar recent despre averea sa, citat de The Telegraph.
Informatiile apar dupa ce un inalt responsabil al Trezoreriei Statelor Unite a afirmat ca Putin este "corupt", pentru ca "si-a imbogatit prietenii, aliatii sai apropiati si i-a marginalizat pe cei pe care nu-i considera prieteni, folosind resursele statului".
Premiera cu potential de scandal international: Trezoreria SUA afirma ca Putin este corupt
Averea personala a lui Vladimir ...citeste mai departe despre "Putin, avere impresionanta si iaht de 35 de milioane de dolari: A strans-o din coruptie?" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 14:26
Sepp Blatter, inca presedintele FIFA, sustine ca forul pe care l-a condus in ultimele decenii nu este afectat de coruptie.
Mai mult, el afirma ca nici macar fotbalul nu este lovit de acest flagel, iar cazurile care au fost sau sunt investigate nu sunt altceva decat cazuri individuale.
"Nu este adevarat! Este o imagine care s-a creat. Institutia nu este corupta. Nu exista coruptie in fotbal! Exista coruptie in randul indivizilor, dar nu este o coruptie generalizata. Institutia FIFA nu este corupta!", a spus Blatter pentru BBC.
Elvetianul a incercat sa scape de responsabilitatea celui mai recent scandal de coruptie, aruncand vina pe ...citeste mai departe despre "Blatter, discurs incredibil: Nu exista coruptie la FIFA! Nu exista coruptie in fotbal!" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 August 2015, ora 11:09
Liderii lumii, reuniti in Germania in cadrul summitului G7, au discutat despre scandalul urias de coruptie de la FIFA.
O recunoaste chiar presedintele Statelor Unite, Barack Obama, care dezvaluie ca liderii celor mai importante state de pe planeta sunt cu ochii atintiti pe forul fotbalistic mondial.
"Din discutiile pe care le-am purtat aici (la summitul G7 - n.red.), oamenii cred ca este foarte important ca FIFA sa functioneze cu integritate si transparenta. Pe masura ce ancheta si acuzatiile continua, trebuie sa nu uitam ca fotbalul este un joc, dar si ca este o afacere uriasa. Are un impact social major, este o ...citeste mai departe despre "Liderii lumii, cu ochii pe FIFA: Ce spune Obama despre scandalul urias de coruptie" pe Ziare.com mai mult
Marti, 09 Iunie 2015, ora 18:18
Scandalul care a aruncat in aer fotbalul mondial a pornit de la un fost oficial FIFA, Chuck Blazer, care a dezvaluit circuitul mitei in cadrul forului mondial.
Publicatia britanica The Independent scrie despre marturia lui Blazer si despre implicatiile uriase pe care aceasta le are in actuala ancheta.
Potrivit sursei citate, declaratia americanului, care nu este publica, are nu mai putin de 40 de pagini, iar in cadrul ei sunt dezvaluite mai multe episoade cutremuratoare.
Astfel, Blazer ar fi recunoscut ca a "primit mita in legatura cu atribuirea Cupei Mondiale din 2010 Africii de Sud", dar si ca a "facilitat... citeste mai departe despre "Marturia care arunca in aer fotbalul mondial: Circuitul mitei la FIFA" pe Ziare.com mai mult
Joi, 04 Iunie 2015, ora 09:59
Vrajitoriile lui Lionel Messi aduc bucurie spectatorilor. Dar adevarata frumusete a fotbalului sta in raspandirea sa foarte mare, de la est la vest si de la nord la sud. Fotbalul a profitat de pe urma globalizarii mai mult decat orice alt sport. Aproape jumatate din populatia lumii va urmari macar cateva meciuri din Cupa Mondiala din Brazilia, care va debuta pe 12 iunie.
Insa este foarte trist ca acest turneu este acoperit de nori mari ca si stadionul Maracana. Publicatia britanica Sunday Times a dezvaluit cum a reusit Qatarul sa obtina organizarea Cupei Mondiale din 2022, prin diferite plati secrete. De asemenea, un raport al FIFA arata ca si alte cateva meciuri au fost aranjate inainte de Cupa Mondiala din 2010. Bineinteles, nimeni nu a fost sanctionat, spun cei de la The Economist.
Situatia ridica intrebari. De ce s-a crezut ca desfasurarea unei Cupe Mondiale in plina vara, in lumea araba, a fost o idee buna? De ce fotbalul a ramas in urma altor sporturi, ca rugby, cricket si tenis, si nu foloseste tehnologia pentru a verifica deciziile arbitrilor? Si de ce cel mai iubit sport din lume este condus de o echipa de mediocritati, in special de Sepp Blatter, seful FIFA din 1998? In orice alta organizatie, scandalurile financiare care nu se mai termina ar fi dus la inlaturarea lui de multi ani.
Dar, mai mult decat atat, el pare total depasit; de la remarci sexiste despre femei, pana la a intrerupe un minut de reculegere in memoria lui Nelson Mandela dupa numai 11... mai mult
Duminica, 08 Iunie 2014, ora 11:30
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si a lui Mitica Dragomir, presedintele Ligii profesioniste de Fotbal, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova.
Prin aceasta dezafiliere, statul roman a pierdut 15 milioane de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro), bani pe care i-ar fi incasat din impozite de la clubul din Banie.
Sandu si Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru, se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
In acelasi dosar au fost trimise in judecata institutiile conduse de cei doi, respectiv FRF si LPF, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si infractiunea de sustragere de sub sechestru, scrie Mediafax.
Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club "U" Craiova SA, excluderea fiind pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor.
Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea... mai mult
Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:11
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat, miercuri ca membrii comisiilor LPF vor redeschide cazul "Valiza", in urma sentintei definitive a ICCJ in acest dosar.
"Cazul va fi deschis, dar nu a aparut deocamdata o decizie oficiala (n.r. - a instantei). Pana nu exista un document oficial nu putem face nimic. Ceea ce am vazut in presa e interpretabil, unii au spus ca a fost condamnat pentru coruptie, altii pentru fals si uz de fals, si altii pentru mita. Eu nu ma pronunt, ca nu am dreptul, pentru ca eu pot influenta comisiile, dar pot sa va spun ca maine-poimaine, cand se va da hotararea cu motivare cu tot, cazul va fi reanalizat", a spus Alexandru.
El a mai explicat ca acest caz va fi analizat pe baza regulamentului disciplinar de la data savarsirii faptei, sezonul 2007/2008.
"Exista o solutie definitiva a instantei de recurs a federatiei, apoi au pasat-o la noi. Noi am zis ca nu putem sa o definitivam pana nu apare solutia asta. A aparut dupa cinci ani. Noi am suspendat-o, nu am pus-o in aplicare, pentru ca am vrut sa vedem ce se intampla, poate il achita pe om si nu suntem zdraveni la cap. Acum o sa reluam chestiunea si sa vedem daca e vorba de articolul 60 sau articolul 61, din regulamentul din 2007-2008. (...) Se va relua toata chestiunea, ori validam hotararea ultimei instnate de recurs a federatiei, cum era atunci, ori se va reanaliza. Atunci nu era vorba de retrogradare, dupa cazul valiza a fost introdusa aceasta... mai mult
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 18:05