Coreea de Nord are nevoie de constructia infrastructurii de electricitate, avand in vedere puterea retelei, au declarat reprezentanti ai Hanwa Q Cells, una dintre cele mai mari companii din lume in ceea ce priveste constructia de panouri fotovoltaice.
"Generarea de energie este importanta, dar mai mai importanta este livrarea puterii generate. Avand in vedere conditia retelei din Coreea de Nord, credem ca este o urgenta construirea infrastructurii de electricitate. Noi nu suntem o companie de constructie a infrastructurii, noi doar oferim surse de energie pe baza caracteristicilor infrastructurii. Dupa ce va fi construita infrastructura de electricitate in Coreea de Nord, noi atunci vom decide cate panouri solare vom pune la dispozitie", au spus acestia.
Ei au precizat ca isi doresc sa fie cea mai mare companie sud-coreeana care va face investitii sau contribuie in Coreea de Nord.
"Acest lucru este posibil pentru ca suntem unul dintre cei mai mari producator de panouri solare din lume", au precizat reprezentantii Hanwa Q Cells.
Compania produce panouri fotovoltaice in Coreea de Sud, unde are si sediul, Malayezia si China. De asemenea, mai are un sediu specializat pe tehnologie si inovare in Germania.
Directorul Korea Democracy Foundationa, Shin Hyung-sik, spunea recent ca denuclearizarea Coreei de Nord va dura intre 3 si 5 ani, iar apoi va urma libertatea economica dintre cele doua tari.
"Dupa multe politici care vor avea loc, cred ca vom avea o libertate... mai mult
Miercuri, 09 Mai 2018, ora 12:05
Nu doar Samsung are de suferit in urma dezastrului reprezentat de retragerea de pe piata a smartphoneului Galaxy Note 7, ca urmare a pericolului de explozie a dispozitivului, ci intreaga piata bursiera din Coreea de Sud.
Banca JP Morgan Chase a retrogradat gradul de atractivitate a pietei de capital din tara asiatica, in urma fiascoului reprezentat de dispozitivul problema lansat si retras de pe piata de Samsung, anunta revista Quartz.
Samsung are o influenta de 18% in indicele KOSPI al bursei din Coreea de Sud fiind in masura sa schimbe perceptia investitorilor asupra bursei de valori din aceasta tara.
Actiunile Samsung au pierdut 3 procente din valoare din 11 octombrie si pana in prezent, ca urmare a anuntului facut de companie referitor la retragerea de pe piata a telefonului cu risc de explozie.
O analiza recenta arata ca Samsung ar putea inregistra pierderi de 2,3 miliarde de dolari, o destul de mari ca sa influenteze evolutia indicilor bursieri din Coreea de Sud.
In acelasi timp, lovitura primita de companiile coreene listate la bursa pare sa aiba un ecou pozitiv pe piata de valori din Taiwan, atentia investitorilor din regiune mutandu-se catre bursa din micul stat insular.
Totodata, rivalii Apple par sa profite si ei de problemele inregistrate de compania sud-coreeana, comenzile pentru iPhone 7 inregistrate in luna septembrie depasind asteptarile analistilor si ridicand pretul actiunilor gigantului IT din SUA. mai mult
Marti, 25 Octombrie 2016, ora 17:46
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat 2013 ca fiind anul unei schimbari "radicale" din punct de vedere al economiei tarii sale. Printre masuri se numara modificarea legislatiei privind investitiile straine.
Aceasta miscare a regimului de la Phenian ar pregati practic deschiderea tarii pentru investitorii straini, conform cotidianului Frankfurter Allegemeine Zeitung, citat de Spiegel Online International.
"Vor sa se deschida in cursul acestui an", a declarat unul din economistii implicati in acest proiect. Acesta nu a dorit sa-si publice identitatea, dar, potrivit FAZ, lucreaza la o prestigioasa universitate din Germania si a fost in trecut consilier pentru alte guverne din Asia.
Economistul a comentat ca tara este interesata in primul rand sa-si modifice legile privind investitiile straine.
Coreea de Nord nu doreste totusi sa urmeze modelul Chinei, in care au fost create zone economice speciale pentru investitorii straini, ci, "mai degraba, (n.r. nord-coreenii) sunt interesati de modelul vietnamez, in care anumite companii au fost selectate pentru a primi aceste investitii", a afirmat sursa FAZ.
Schimbarile din Coreea de Nord, problematice pe fondul rezistentei armatei
O astfel de schimbare ar fi revolutionara pentru Coreea de Nord, a carei economie a avut puternic de suferit din cauza izolarii impuse de regimul politic de pana acum.
Chiar si discursul de Anul Nou al lui Kim Jong Un reprezinta o noutate, in conditiile in care ultimul discurs... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 09:27
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a incurajat companiile sud-coreene sa isi intensifice prezenta pe piata romaneasca. Invitatia a fost facuta in cadrul intrevederii bilaterale cu ministrul pentru Afaceri Externe si Comert al Republicii Coreea, Kim Sung-Hwan.
Cei doi ministri au declarat ca vor sa dinamizeze relatiile bilaterale romano - sud-coreene in multiple domenii si sa continue implementarea Planului Comun de Actiune, din cadrul Declaratiei privind stabilirea unui Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Coreea.
Ministrul roman al Afacerilor Externe a prezentat oportunitatile de investitii in Romania, indeosebi in domeniile infrastructurii si energiei, si a incurajat companiile sud-coreene sa isi intensifice prezenta investitionala in economia romaneasca.
La inceputul lunii septembrie, presedintele Traian Basescu a declarat ca multe companii din Republica Coreea au avut intentia de a dezvolta afaceri in Romania, insa o mare parte dintre acestea nu s-au materializat din cauza birocratiei si a lipsei de capacitate a institutiilor romanesti de a-si asuma responsabilitati. mai mult
Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 14:02
Coreea de Sud vrea sa ii scuteasca pe copii de greutatea unui ghiozdan, investind peste 2 miliarde de dolari pentru a inlocui manualele de hartie cu tablete, pana in 2015. Elevii vor primi din partea institutiilor de invatamant tablete si vor putea astfel accesa materialele de pe un sistem electronic, inlocuind intregul continut al unui ghiozdan traditional cu content multimedia.
Sistemul le va permite copiilor sa ramana in pas cu colegii chiar si atunci cand nu au cum sa ajunga la scoala, informeaza Engadget.
Folosirea exclusiva de materiale digitale ramane insa o optiune greu de realizat in lumea occidenta chiar daca gadgeturile is fac loc, incetul cu incetul, in scoli. mai mult
Luni, 04 Iulie 2011, ora 17:55