Sa faci un bine de Craciun este minunat, dar sa faci un bine in fiecare saptamana, opt luni pe an, este ceva extraordinar. Copiii, mai ales, au nevoie de atentie si dragoste si in ianuarie, si in februarie, si mai departe. Cati oameni, insa, se intorc la ei, odata ce luminitele ce impodobesc casele si strazile se sting?
Aceasta este ideea care sta la baza unui proiect inedit in Romania, creat de Iarina Taban.
La 31 de ani coordoneaza singurul program din Romania care acorda sprijin pe termen lung copiilor din centrele de plasament.
Iarina Taban a fondat pe 8 iunie 2014 programul educational "Ajungem MARI", cu fonduri zero, dar cu dorinta de a schimba mentalitati si destine.
Si-a dorit sa ajute cat mai multi copii, asa ca, la niciun an de la startul programului, incepea extinderea nationala in patru judete: Cluj, Iasi, Timis si Buzau.
A reusit sa stranga in jurul ei o comunitate de peste 1.600 de voluntari care au grija de 2.200 de copii din centrele de plasament si medii defavorizate. Si in 2019 a ajutat copii din 24 de judete.
Iarina Taban vorbeste despre cum a invatat sa faca tot ceea ce trebuie sa faca un antreprenor pentru proiectul sau, cat de dificil este sa-si pastreze voluntarii pentru un proiect de lunga durata si cat de greu ii este sa obtina sprijinul companiilor.
"Fondurile stranse in perioada asta a anului ne ajuta sa continuam programul Ajungem MARI in cele 24 de judete in care lucram. Din pacate, gasim cu greu finantare de la companii... mai mult
Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 15:55
Primaria Capitalei vrea sa angajeze in companiile sale tineri care stau in centrele de plasament, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) care va avea loc joia viitoare.
Acestia vor fi angajati in companiile municipale si vor primi o locuinta de serviciu pe perioada in care lucreaza in aceste companii.
"Tinerii aflati in situatii de vulnerabilitate au nevoie de atentie deosebita si masuri sporite de protectie sociala. O astfel de categorie de tineri o reprezinta tinerii institutionalizati, care la implinirea varstei de 18 ani parasesc sistemul de ocrotire si care, datorita (sic!) lipsei sprijinului familiei, risca sa fie marginalizati la intrarea lor in viata sociala si profesionala. Este o etapa a vietii dificila pentru orice tanar, dar cu atat mai dificila pentru cei care au beneficiat pana la aceasta varsta de o protectie si raman fara niciun sprijin", arata municipalitatea in expunerea de motive.
Reprezentantii primariei spun ca tinerii care stau sau au stat in centrele de plasament risca sa fie marginalizati si sa intampine dificultati la angajare din cauza neincrederii angajatorului, nu au nici locuinta si nici posibilitati pentru a dobandi una. Astfel, sunt expusi somajului, vagabondajului, delincventei si cad victime ale criminalitatii, consumului de droguri si exploatarii sexuale.
Prin proiectul "O sansa la integrare sociala pentru tinerii care parasesc sistemul de... mai mult
Miercuri, 15 August 2018, ora 18:51
Lansat oficial la finalul lunii noiembrie 2017, Mana cu Mana este un proiect artistic social dezvoltat in beneficiul copiilor din centre de plasament.
Campania, care va dura aproape un an, foloseste arta vizuala pentru a ajunge mai usor la public: cu ajutorul artistilor Horia Manolache si Gabi Toma, copiii din centre de plasament sunt prezentati intr-un mod cu totul inedit, prin prisma mainilor lor fotografiate si ilustrate, dar si a unor texte bazate pe dorinte si aspiratii, proiectii de viitor cu privire la familie si cariera, diverse considerente despre viata, familie, societate.
Persoanele care doresc sa sprijine campania o pot face prin donatii online pe http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/ sau direct in contul bancar expus pe website.
Demn de mentionat este ca toti banii stransi sunt in mod direct utilizati pentru activitatile copiilor din centre de plasament, iar toate sumele cheltuite vor fi prezentate online, alaturi de activitatile respective.
Companiile care doresc sa sprijine campanii si copiii o pot face prin contracte de sponsorizare, dar si cumparand fotografiile ilustrate din proiect, in cadrul programelor de responsabilitate sociala corporativa.
Prima expozitie a acestor lucrari speciale a fost organizata timp de aproape doua saptamani in City Park Mall din Constanta si continua online pe websiteul oficial al campaniei, la adresa www.manacumana.ro.
Urmeaza si alte expozitii, inclusiv in Bucuresti, precum si diverse evenimente si... mai mult
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 17:44