Peste 2.500 copii cu varste intre 4 luni si 4 ani au beneficiat in 2019 de cursurile de educatie acvatica de la Acvatic Bebe Club, generand afaceri de peste 1 milion de lei, o crestere cu 10 procente fata de anul precedent.
Aproape 30% din cifra de afaceri provine de la salina amenajata special pentru copii in incinta clubului.
Constientizarea riscurilor de inec in cazul copiilor, precum si cautarea de alternative de petrecere a timpului liber pentru cei mici sunt principalele motive care au dus la cresterea numarului de copii care au frecventat cursurile Acvatic Bebe Club, unul dintre putinele cluburi la nivel national dedicate educatiei acvatice a bebelusilor.
Peste 25% dintre clientii din 2019 au venit prin recomandari ale clientilor mai vechi, iar cel mai solicitat abonament a fost cel de 12 sedinte, cu o valoare medie de 2.100 de lei.
"Observam o dinamica diferita a pietii care vine in special din zona parintilor, tot mai informati si mai dornici sa ofere copiilor experiente de calitate, dar si utile, de care se vor bucura toata viata. A contribuit la cresterea aceasta si faptul ca oferim o prima sedinta gratuita, in care parintii vad exact ce ar face copilul lor la ora de educatie acvatica, au contact direct cu instructorul dedicat si li se explica pe larg metodele si beneficiile unei astfel de activitati.
Peste 15% dintre clientii din 2019 au revenit la noi, atunci cand a aparut al doilea sau al treilea copil in familie. Cei mai multi frecventeaza... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 17:00
Educatie cu ajutorul teatrului si tehnologiei, biciclete din bambus sau un prototip care recicleaza masele plastice acolo unde sistemul public de salubrizare nu ajunge sunt doar trei ideile castigatoare ale primei editii a competitiei Future Makers.
Tinerii din Romania sunt din ce in ce mai motivati de o cariera antreprenoriala si de infiintarea unor afaceri inovatoare, cu beneficii pentru comunitatea in care traim si care sa fie viabile in timp. De asemenea, studiile arata ca mediul antreprenorial din
Romania are nevoie de idei de afaceri indraznete, care sa faca fata provocarilor unei lumi ce va fi dominata de tehnologie.
Future Makers este un program educational de antreprenoriat adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani ce pune la dispozitie premii totale in valoare de 20.000 euro, incubare si mentorat pentru idei care propun solutii concrete de rezolvare la provocarile pe care viitorul ni le pregateste.
Competitia Future Makers se afla la a doua editie, iar tinerii din toata tara isi pot inscrie ideile de business pana pe 2 iunie pe www.futuremakers.ro.
Mirona Paun este marele castigator in cadrul primei editii Future Makers si este cea care a pus bazele proiectului Aventurile lui Tzitzi-Poc.
Proiectul este destinat copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 8 ani si isi propune, ca prin arta teatrala si poveste, sa creeze cadrul potrivit pentru ca cei mici sa identifice emotiile si sa invete sa le gestioneze.
"Future Makers ne-a... mai mult
Marti, 21 Mai 2019, ora 12:30
Dan Draghici si-a inceput povestea de business dupa 15 ani petrecuti in multinationale, intr-o perioada in care putini ar fi fost dispusi sa renunte la "plasa de siguranta" pe care jobul ti-o ofera.
Totul a inceput in urma cu 11 ani cu un credit de 30.000 de euro si economiile din bonusurile stranse de-a lungul anilor, toate investite intr-un domeniu eminamente privat in Romania: tehnica dentara.
"Acest lucru nu este specific altor zone ale medicinei, unde avem sistemul public de sanatate si abia apoi medicina privata", explica antreprenorul iesean.
Astfel, el a venit cu experienta in vanzari si gandirea statistica, sotia cu know-how-ul medical si asa a luat nastere Draghici Dental.
Dar lucrurile nu s-au oprit aici. De la un business timid si "romantic", antreprenorul Dan Draghici a dezvoltat pana in 2018 un grup intreg de firme a caror afacere urmeaza sa depaseasca pragul de un milion de euro in 2018.
Pentru inceput am vrea sa ne spuneti cateva cuvinte despre parcursul dumneavoastra profesional.
Am lucrat multi ani in domeniul vanzarilor pentru companii mari, in domeniul retail si al carburantilor. Am inceput de jos si am urmat toate etapele pana la pozitia de Area sales Manager, lucru care m-a format si m-a ajutat sa inteleg functionarea unui business sub toate aspectele sale.
In plus, am avut oportunitatea de a forma si coordona echipe mari, o experienta esentiala in momentul in care intri in antreprenoriat, iar rezultatele tale depind in mod direct... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 11:05
O cariera in IT se construieste cu multa munca si vointa, dar putini sunt cei care au fost indrumati din exterior catre acest domeniu. In ziua de astazi, insa, lucrurile stau putin diferit. Ca parinte, ai acum ocazia sa-ti indrepti copilul catre o un job bine platit intr-un domeniu de viitor, fara ca el sa fie nevoit sa te creada "pe cuvant".
O mama, de profesie doctor, a creat prima scoala de programare tocmai pentru a-i oferi fiicei sale cursurile de care avea nevoie pentru a deprinde bazele programarii.
Ideea sa a prins rapid in piata, iar astazi exista deja opt astfel de scoli in Europa, cea de-a opta fiind deschisa chiar la Bucuresti in 2018.
"Daca ne gandim la un elev de liceu, doua semestre in Logiscool ii dau clar sansa ca primul job part-time sa fie de junior developer", spune Dana Banica, managerul Logiscool Romania, intr-un interviu acordat Business24.
Nevoia de specialisti in IT este imensa, atat in Romania cat si in alte tari, subliniaza tanara antreprenoare. Mai mult decat atat, noua generatie are nevoie de "Digital literacy" sau "alfabetizarea digitala", pe care o aseamana cu invatarea limbilor straine.
"Intelegerea tehnologiei 'din interior', de la o varsta relativ mica, cred ca le va da acestor copii o libertate mare de miscare in orice domeniu vor alege ei mai departe", mai spune Dana Banica.
Ce este, mai exact, Logiscool?
Logiscool a fost fondata in Ungaria de Dr. Anita Breuer, care si-a dorit astfel de cursuri pentru fiica sa. A... mai mult
Luni, 30 Iulie 2018, ora 16:50
Industria vestimentara pentru copii - pe cat de infloritoare, pe atat de competitiva. Intr-o piata cu aproape 1000 de business-uri inregistrate in acest domeniu, cum reuseste un brand autohton nu doar sa supravietuiasca, ci sa faca si profit?
Pentru a afla mai multe pe aceasta tema, am stat de vorba cu Alex Onciu, un antreprenor din judetul Prahova, care a reusit performanta de a crea un brand de succes intr-o piata aproape de suprasaturatie si anume Liloo.ro.
Cum a luat nastere brandul Liloo?
Alex Onciu: In primul rand, Liloo reprezinta o afacere de familie, in care am pus foarte mult suflet si care a pornit de la dorinta de a oferi produse de calitate superioara, la preturi mai accesibile fata de ce este existent pe piata la ora actuala.
Am pus bazele acestui magazin online in anul 2012 si ne bucuram enorm ca popularitatea noastra a crescut cu fiecare an de la infiintare si ca avem atat de multi clienti multumiti. Acest lucru ne ajuta sa continuam in ceea ce facem si sa ne imbunatatim constant.
Ce cifra de afaceri a inregistrat acest brand in anul 2017?
Alex Onciu: In prezent, avem o capacitate de productie de aproximativ 800 de produse pe zi, lucru care ne-a adus o cifra de afaceri de 400.000 Lei in anul 2017. De asemenea, preconizam ca in anul 2018 brandul Liloo va ajunge la o cifra de afaceri de 750.000 Lei, o crestere cu aproape 50% fata de anul trecut.
Prin ce se diferentiaza brandul Liloo de competitorii sai?
Alex Onciu: Pentru a ne putea... mai mult
Marti, 26 Iunie 2018, ora 12:58
Daca te-ai saturat sa ai un sef pe cap si iti doresti sa devii propriul tau sef, desi nu este usor, sa stii ca este cat se poate de posibil!
Responsabilitatile nu vor scadea, cu siguranta, dar macar vei putea sa faci lucrurile in felul tau, fara a mai primi critici si fara a sta mereu cu teama ca iti vei pierde locul de munca din cauza capriciilor si subiectivitatii unui om care nu te cunoaste.
In plus, o activitate intr-un domeniu la care te pricepi si care iti aduce satisfactii, poate fi pasul catre un succes garantat si o adevarata eliberare.
Devino antreprenor si propriul tau sef, incepe acum sa faci doar ceea ce iti place!
Cu siguranta te vei implica din toate punctele de vedere si, daca vei face si alegerile corecte, ai toate sansele sa reusesti!
Iata cateva idei de afaceri pe care le poti incepe cu bani putini.
1.Vinde ce produci tu insati
Esti creativa si ai talent, pictezi sau realizezi obiecte de decoratiuni de toate felurile, de la bijuterii pana la obiecte de uz casnic, sa stii ca poti transforma aceasta pasiune, fara prea multe cheltuieli, intr-o activitate productiva din care sa te si poti intretine curand si careia sa i te decici in totalitate.
Cu siguranta deja ai mai multe creatii personale! Urmatorul pas este sa iti faci un site de prezentare si sa il promovezi pe toate canalele de socializare.
Apoi asigura-te ca poti face livrarile solicitate in timp cat mai scurt si ca poti onora comenzile primite!
Acest gen de activitate o... mai mult
Marti, 17 Aprilie 2018, ora 16:24
1 Iunie este Ziua Copilului, ocazia cu care ne sarbatorim micutii ce sunt apropiati de inima noastra, dar este si un moment sa ne amintim ca spiritul jovial si curios se afla in fiecare dintre noi.
Unii copii reusesc sa devina o sursa de inspiratie si admiratie si pentru ca au dat lovitura in antreprenoriat inca de la varste fragede.
Ziare.com prezinta povestea catorva dintre copiii care si-au intemeiat afaceri sau fac bani din clipuri postate pe retelele sociale ori isi dedica anii inocentei unor cauze nobile.
Canal YouTube de 1 milion de dolari pe luna
Ryan este un copil obisnuit de 5 ani. La prima vedere. Ii place sa se joace cu masinute de jucarie, sa mearga cu tricicleta si sa se dea pe tobogane. Mamei sa, ca multe altele, ii place sa filmeze si sa fotografieze toate momentele din viata celui mic - si sa le posteze pe retelele sociale.
Insa ceea ce e diferit la Ryan este ca aceste mici intamplari zilnice - fie ca e vorba de prezentarea unei jucarii noi sau o "excursie" la Cuck E. Cheese - sunt vizualizate de sute de milioane de oameni.
Contul de YouTube al familiei, Ryan ToysReviews, a fost creat in martie 2015. La inceput nu a obtinut multe vizite, dar dupa 4 luni traficul a explodat. Mai mult, succesul fulminant a determinat-o pe mama baiatului sa renunte la jobul pe care il avea, de profesoara de chimie, pentru a se ocupa de canalul de YouTube cu norma intreaga.
Ryan este foarte simpatic si vorbeste in special despre jucariile pe care le... mai mult
Joi, 01 Iunie 2017, ora 12:46
Cat de mare trebuie sa fii pentru a deveni CEO? Se pare ca varsta nu este un factor relevant cand vine vorba de construirea unei afaceri de succes.
Exemplele de CEO care inca merg la scoala sunt numeroase, iar Ziare.com a selectat cateva dintre ele. Urmatorii copii au cel mult 14 ani si castiga bani din propriile idei. Afacerile lor au fost pornite de la varste chiar mai fragede.
Fratii Jaden Wheeler (13 ani) si Amaya Selmon (12 ani) din Memphis sunt cei mai tineri proprietari de camionete-restaurant din Tennessee si, probabil, din SUA. Ideea de a vinde inghetata la cornet le-a venit din dorinta de a strange mai multi bani de buzunar.
Au facut averi cu cele mai ciudate idei de afaceri
Pe parcursul a doua veri au castigat aproximativ 1.000 de dolari, suficient pentru ca mama lor sa inteleaga ca afacerea trebuie dusa la urmatorul nivel. Camionetele au fost puse la punct in ceea ce priveste standardele de siguranta, iar oferta de gustari a fost diversificata, scrie The ...citeste mai departe despre "CEO care inca merg la scoala. Copiii fac bani din propriile afaceri" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Iunie 2014, ora 10:25
Henry Patterson a inceput numeroase afaceri, a dat peste cap toate predictiile legate de profit si se pregateste deja sa-si deschida primul magazin.
Micul om de afaceri, veteran deja in peisajul economic britanic, a avut prima idee de business pe cand avea doar 7 ani. Atunci, Henry a inceput sa vanda pungi cu ingrasamant pentru suma modica de o lira, singurul furnizor al sau fiind calul familiei, anunta Huffington Post. Apoi, Henry si-a deschis un magazin online pe celebrul site ebay, unde vindea obiecte pe care le achizitionase anterior, tot de pe platforma de cumparaturi. A realizat astfel un profit de 150 de lire, o mica avere pentru un elev de scoala primara.
Ideea afacerii actuale i-a fost inspirata de discutiile cu Rebecca, mama sa, care e proprietara altui magazin de dulciuri. "Mama obisnuia sa-mi povesteasca despre copilaria ei, cand mergea cu bicicleta la magazinul din josul strazii ca sa-si cumpere dulciuri", spune micul intreprinzator.
Henry n-a stat prea mult pe ganduri si si-a deschis un magazin online, "Not before Tea" (Nu inainte de ceai), destinat copiilor. Patterson s-a gandit chiar si la promovarea produselor sale: a scris o serie de povesti cu doua personaje, Bufnita Sherb si Soricelul Pip, menite sa-i atraga pe micii clienti.
Afacerea lui a debutat neasteptat, depasind predictiile de profit, 10 lire pentru prima luna, dupa numai sapte zile. "Vindem online, dar ma gandesc serios sa deschid un magazin. As vrea sa arate ca cel din seria de... mai mult
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 16:50