Parintii moderni prefera sa calatoreasca cu copilul. Cel mic ii insoteste oriunde, in destinatii apropiate sau mai indepartate. Desigur, calatoriile lungi devin posibile doar dupa ce micutul mai creste, adica dupa primele luni, precum si dupa ce calatoria in familie este prevazuta cu accesoriile si articolele necesare.
Cu toate acestea, sunt posibile scurte plimbari si vizite chiar si in primele saptamani ale nou-nascutului. Din acest motiv, multi parinti prefera o abordare de genul "De ce articole este nevoie pentru ca cel mic sa se simta confortabil si in siguranta?", in loc de: "Cand este copilul pregatit pentru aventura?".
Pentru bebelus poate fi o adevarata provocare sa iasa la o plimbare de cateva ore in parc, o vizita la bunici sau o adevarata excursie de cateva zile departe de casa. In fiecare dintre aceste cazuri este necesar un carucior, eventual cu un cos mobil sau scaun auto. Aceste instrumente si-au dovedit de-a lungul timpului calitatile incontestabile si comoditatea in drumetii.
Totusi, poate un scaun auto pentru copii sa inlocuiasca un carucior si invers, in calatorie?
Raspunsul la aceasta intrebare depinde in primul rand de atitudinea parintilor, de viata lor de zi cu zi, de modul lor de viata si de miscare, precum si de nevoile individuale ale micutilor.
Fotografie: Kidso.ro
Magazinele specializate in articole pentru copii ofera scaune multifunctionale, care, pe langa faptul ca sunt folosite pentru transportul in masina, fiind... mai mult
Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 19:09
Cititul intr-o limba straina face niste transformari minunate in mintea unui copil. Nu conteaza cat de lent citeste sau cand incepe. Cel mai important este ca atunci cand unui copil ii este prezentata o limba straina, i se deschide lumea. Creierul lui va primi o multime de informatii noi, iar imaginatia nu doar ca va fi mai bogata, dar si vocabularul va fi mai dezvoltat.
Cand un copil invata sa citeasca intr-o alta limba, este mai fluent decat un copil caruia i se preda doar limba vorbita. Este un alt nivel pentru un copil sa inteleaga ortografia, gramatica ori sintaxa unei alte limbi. Din acest motiv, chiar daca cel mic stie sa se exprime si are abilitati de conversatie intr-o limba straina, cititul ii va oferi niste avantaje in plus.
Creierul unui copil bilingv se dezvolta mai dens, iar asta inseamna un avantaj cognitiv major. Cu cat mai devreme incepe, cu atat mai buna va fi pronuntia si va putea sa obtina chiar un accent nativ.
Iata care sunt cele mai frumoase carti pentru copii, in limba engleza, pe care ti le recomandam:
1. Carte muzicala pentru copii - Baby's Bedtime Music Book - Usborne
Este o carte potrivita a fi rasfoita inainte de somn, putand fi inclusa in rutina de seara. Melodiile clasice linistitoare si ilustratiile frumoase din aceasta carte sunt un mod perfect de a adormi copii mici. Paginile cu desene frumos conturate ale bufnitelor nocturne care canta, contin butoane pentru a reda melodiile si dar diverse texturi pentru dezvoltarea... mai mult
Luni, 26 Iulie 2021, ora 19:08
O afacere devine profitabila atunci cand toti angajatii sunt implicati in ceea ce fac si sunt motivati sa ofere intotdeauna ce e mai bun din ei. Multumirea angajatilor este importanta deoarece aduce numai beneficii: eficienta, productivitate, responsabilitati mai mari si mai multe, mediu de lucru favorabil dezvoltarii, satisfactie, echipa bine sudata si mediu de lucru placut.
Angajatii cu copii au tendinta de a fi mai putin implicati deoarece isi concentreaza atentia asupra familiei si a altor situatii din viata personala. Pentru a-i atrage mai mult inspre companie se pot aplica mai multe metode de motivare asupra lor, fie ele materiale sau nemateriale. Iata cateva dintre cele mai potrivite beneficii pentru angajatii cu copii:
1. Abonamente medicale
Retelele private de sanatate sunt mult mai avantajoase pentru oricine, atat din prisma serviciilor de calitate prestate, cat si din punct de vedere organizational. Avand servicii medicale private asigurate, angajatii beneficiaza de un timp mai scurt de investigatie, de confort, respect si nu in ultimul rand, de siguranta. Sanatatea este prioritara in viata fiecaruia, astfel, e imposibil ca un abonament medical sa nu fie un stimulent pentru angajati.
2. Vouchere de vacanta pentru turism intern
Angajatii cu copii au intotdeauna mai multe cheltuieli, dar si mai multe prioritati. Multi parinti nu isi permit luxul de a avea un concediu impreuna cu familia. Prin urmare, voucherele de vacanta pot fi o alta varianta in... mai mult
Joi, 15 Iulie 2021, ora 17:27
Nu exista nicio indoiala: televizorul este, in multe case, mai mult decat un simplu aparat de uz casnic. Expertii nu se obosesc niciodata sa repete ca orele petrecute in fata televizorului nu ar trebui abuzate, iar acest lucru este mult mai important in cazul copiilor: incurajeaza izolarea si stilul de viata sedentar. Exista, de asemenea, studii care asociaza orele petrecute in fata televizorului cu riscul de a dezvolta ADHD. Din acest motiv, asociatiile pediatrice recomanda copiilor sub doi ani sa nu se uite la televizor si ca cei peste aceasta varsta sa nu o faca mai mult de doua ore pe zi.
In plus, se estimeaza ca atunci cand privesc la televizor, consuma si cantitati foarte mari de reclame (9.000 de reclame pe an) despre care se crede ca au o legatura puternica cu obezitatea infantila, deoarece exista dovezi ca cei care se uita la televizor mult timp si, prin urmare, publicitate, consuma mai multe alimente cu un aport de calorii foarte mare.
Este clar ca nu totul este rau si ca, daca folosim televizorul cu intelepciune, poate fi un instrument educational foarte util. Iata cateva sfaturi pentru a dezvolta obiceiuri sanatoase:
Televizoare - oferte (eMAG)
1.Nu trebuie sa aveti televizorul pornit toata ziua: copilul poate sa urmareasca programul ales si, la sfarsitul acestuia, sa opreasca televizorul.
2.Nu il folositi intotdeauna ca mijloc de evadare sau divertisment sau ca babysitter.
3.In camera copiilor nu ar trebui sa existe televizor.
4.Nu amanati alte... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 15:22
Copiii adora jocurile si jucariile, indiferent de varsta lor. Ei le folosesc pentru a se relaxa, pentru a invata si pentru a se distra zilnic. Creativitatea copiilor si modul lor de dezvoltare este in stransa legatura cu tipul de jocuri existente. Asadar, daca esti parinte, poti cumpara copiilor tai jocuri educative. Acestea ii vor ajuta sa isi constientizeze abilitatile, sa isi dezvolte calitatile si chiar aspectele care au nevoie de imbunatatire. Pot obtine o buna crestere a capacitatii de concentrare, a dexteritatii si a multor aspecte ce tin de interactiune sociala. Iata 5 feluri de jocuri educative pe care te poti axa atunci cand vrei sa aduci bucurie copiilor tai, tinand cont de etapa lor de varsta din acel moment:
1. Jocurile educative ce implica lucrul in echipa
Aceste jocuri educative sunt perfecte pentru copii pentru ca ii pregateste pentru interactiuni cu copii de varste apropiate sau diferite. Jocurile de echipa construiesc loialitatea, comunicare armonioasa, posibilitatea de a colabora sau de a respinge intr-un mod corect o anumita forma de relationare. Copiii invata sa piarda frumos si sa castige. Ei inteleg respectul si acceptarea faptului ca jocurile pot sa fie pierdute sau castigate aleator. Astfel, se pregatesc pentru viata din multiple puncte de vedere. Vor putea sa invete cum anume se alege o echipa, care sunt criteriile pe care se bazeaza o asemenea alegere si care sunt modalitatile de a dezvolta abilitatile necesare jocurilor respective. Vor... mai mult
Luni, 08 Martie 2021, ora 17:23
Opt copii care sustin ca au fost folositi abuziv ca forta de munca pe plantatiile de cacao din Coasta de Fildes au dat in judecata cateva dintre cele mai mari companii de ciocolata din lume. Minorii acuza corporatiile ca au ajutat si au instigat la aservirea ilegala a mii de copii din fermele de cacao din lanturile lor de aprovizionare.
Potrivit Digi 24, care citeaza The Guardian, producatorii Nestle, Mars, Hershey, Cargill, Olam, Barry Callebaut si Mondelez au fost numiti inculpati intr-un proces intentat la Washington DC de International Rights Advocates (IRA), o asociatie pentru drepturile omului, in numele a opt fosti copii sclavi, fortati sa lucreze fara plata pe plantatiile de cacao din tara vest-africana.
Reclamantii, toti originari din Mali si care acum sunt adolescenti, solicita despagubiri pentru munca fortata si pentru suferinta emotionala suferita si compensatii suplimentare pentru supraveghere neglijenta si imbogatirea nedreapta a celor sapte producatori de ciocolata.
Conform presei internationale, plantatiile din Coasta de Fildes produc aproape jumatate din oferta globala de cacao, un ingredient de baza al ciocolatei.
Acuzatiile copiilor care sustin ca au fost exploatati
Una dintre acuzatiile cele mai grele din timpul procesului este ca inculpatii, in ciuda faptului ca nu detin fermele de cacao in cauza, "au profitat cu buna stiinta" de munca ilegala a copiilor.
Toti cei opt reclamanti descriu ca au fost recrutati in Mali prin inselaciune,... mai mult
Sambata, 13 Februarie 2021, ora 12:03
Un copil inseamna provocare, un copil inseamna rabdare, multa dragoste, energie, dar peste toate, inseamna foarte multa imaginatie.
Ca parinte, trebuie sa fii ca un atlas al imaginatiei, daca vrei sa transformi copilul de langa tine intr-un adult inteligent, cu mintea agera si creativitate fara limite.
Fiecare varsta aduce ceva nou. Copiii ne surprind zilnic cu abilitati noi, cu miscari de care nu ii credeam capabili si e fascinant sa vezi cum in fiecare zi isi dezvolta personalitatea tot mai mult. Copiii sunt comparabili cu niste buretei, gata in fiecare clipa sa acumuleze ceva nou, sunt dornici sa invete (si sa ne invete), sa descopere, sa creeze, iar fiecare reusita e ca un razboi castigat.
Imaginatia lor nu are limite! In general, cei mici nu au limite, tocmai de aceea, parintii trebuie sa fie cei care stau mereu in urma pasilor lor, ca sa ii indrume pe drumurile bune si sa le fie calauze spre un univers nemarginit, dar mai ales sa retraiasca clipele atat de frumoase ale copilariei alaturi de el.
Cine spune ca noi, adultii, nu putem sa ne bucuram asemeni copiilor la jocuri si jucarii? Cei mici au nevoie de stimulente care sa-i ajute sa descopere lucruri mai usor, sa isi dezvolte imaginatia, sa fie si mai curiosi, si mai indrazneti. Copiii au nevoie sa se joace, caci joaca este cea mai facila cale pentru ei spre invatare. Iar pentru noi, cei mari, este o reala placere sa ne mai jucam din cand in cand.
Cum ne dam seama care sunt cele mai bune si... mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 18:24
31 decembrie este ultima zi in care companiile mai pot redirectiona 20% din impozitul pe profit sau pe venit aferent anului 2020 catre asociatia Daruieste Viata pentru proiectul #NoiFacemUnSpital. Completarea contractului de sponsorizare se face online, pe www.daruiesteviata.ro si dureaza doar cateva minute.
Primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma se construieste in Romania, exclusiv din donatii si sponsorizari. Un proiect initiat de Daruieste Viata care este sprijinit, in prezent, de peste 350.000 de oameni si peste 4.000 de companii.
#NoiFacemUnSpital este cea mai mare initiativa de implicare civica din Romania, in acest moment si consta in constructia si echiparea, la standardele Europei de Vest, a primului Spital de Copii construit de la zero in Romania ultimilor 30 de ani.
Ce inseamna #NoiFacemUnSpital?
"Noi Facem Un Spital este un proiect de tara - este mai mult decat constructia unor cladiri
sau dotarea lor cu echipamente, mai mult decat trainingul personalului sau asigurarea
tratamentului pentru copiii bolnavi. Este modul nostru, al tuturor celor care s-au implicat, de a arata ca in Romania lui nu-se-poate, de fapt, se poate sa construim ceva - eficient,
transparent, la standardele pe care le vedem in Vest. Se poate sa construim impreuna
Primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma." - Carmen Uscatu, fondatoare Daruieste Viata.
Cand se finalizeaza proiectul?
"Proiectul are doua faze,... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 10:21
Nu este niciun secret faptul ca tinerii au nevoie sa invete mult mai multe lucruri decat cele inscrise in programa scolara. Din acest motiv, au nevoie de Success Academy, o "altfel" de scoala, care ofera cursuri online copii si adolescenti, menite sa ii ajute pe acestia sa se descurce in lumea reala.
Success Academy este singura scoala din Romania care tine cont de cerintele mediului business, unde tinerii participa la cursuri de dezvoltare personala predate de trainerii cu peste 17 ani de experienta in domeniu. Aici cursantii dobandesc cunostinte de ordin teoretic si practic, menite sa vina in completarea programei scolare traditionale.
In ce constau cursurile online pentru copii?
In cadrul Academiei, se utilizeaza o metoda inovativa de predare, invatarea experientiala. Cu ajutorul exercitiilor de grup, a jocurilor si a experimentelor, tinerii descopera lucruri noi si extrem de utile despre ei insisi. Datorita stilului interactiv de invatare, informatiile acumulate sunt stocate in memoria de lunga durata, de unde cursantii Success Academy le pot accesa oricand.
Trainerii Success Academy stiu ca dezvoltarea personala este un proces individual si de lunga durata, motiv pentru care structura acestor cursuri online pentru copii este adaptata in functie de participanti. Cu toate acestea, de fiecare data, se urmareste dezvoltarea personala si profesionala pe urmatoarele directii:
*Auto-cunoastere (inteligenta intrapersonala);
*Comunicare si relationare... mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 18:18