Fostul ministru Eugen Teodorovici a ramas cu terenurile, casele si apartamentul din Capitala, dar si cu datorii de aproape 800.000 de euro, dupa ce nu a mai prins un loc in Parlamentul Romaniei si s-a intors la Curtea de Conturi, unde avea locul rezervat.
Eugen Teodorovici si Florentina Costache au, impreuna, trei terenuri intravilane in Bucuresti si unul in Otopeni, trei case si un apartament in Capitala, potrivit declaratiei de avere depusa la inceputul acestui an.
Fostul ministru al Finantelor are mai multe conturi deschise in banci, dar nu a trecut sumele detinute. Anul trecut, el a imprumutat Compania de Asigurari - Reasigurari Exom Romania, unde este actionar, cu 60.000 de lei si TMC Romteam Business, unde este asociat, cu 140 de lei.
Teodorovici are o lista lunga de datorii, care se ridica la 800.000 de euro si 75.000 de lei.
Anul trecut, el a castigat ca senator suma de 127.121 lei. Din chirii a mai obtinut 27.000 de euro, in 2020.
Post pastrat din 2010
Desi in declaratia de avere a trecut functia de director, el declara, la inceputul anului, ca lucreaza ca auditor, un post castigat prin concurs in 2010 si rezervat cat timp a lucrat in Parlament si in Guvern, potrivit legii.
Teodorovici a fost ministru al Fondurilor Europene si apoi al Finantelor Publice in Guvernul Victor Ponta, iar in guvernul condus de Viorica Dancila a fost ministru al Finantelor Publice.
Eugen Teodorovici a fost senator in Buzau in perioada 2012-2016 si senator in... mai mult
Luni, 15 Februarie 2021, ora 10:59
Primarul municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, a declarat, marti seara, ca din cauza datoriilor de 3 miliarde de lei conturile municipalitatii sunt blocate si nu se pot face investitii, iar in cursul zilei a avut o intalnire cu ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, cu privire la aceasta situatie.
Edilul a precizat ca i-a solicitat sprijinul ministrului Finantelor pentru cresterea gradului de indatorare a primariei, astfel incat sa poata fi facute si investitii.
"Am gasit datorii curente de 3 miliarde de lei. Asta inseamna trei sferturi din bugetul pe un an. Am avut ingaduinta Ministerului de Finante care ne-a compensat pe termie 300 de milioane de lei. Am avut ingaduinta marii majoritati a creditorilor care ne-au esalonat platile. Conturile noastre sunt inca blocate pentru investitii.
(...) Am facut o vizita la ministrul de Finante si modul in care am dori sa rezolvam aceasta situatie, care e un blocaj, este sa asumam pentru 2021 ca din banii pe care ii primim de la bugetul national si banii pe care ii colectam noi din diverse taxe sa acoperim cheltuielile de functionare si datoriile curente. Cu acceptul Ministerului de Finante. sa ridicam nivelul de indatorare. Avem un mare avantaj, ca suntem putin indatorati pe termen mediu si lung in comparatie cu orasele occidentale. Deci ne putem imprumuta, daca ne da voie Ministerul de Finante. Domnul ministru Alexandru Nazare mi-a spus sa fac solicitarile in scris ca departamentele ministerului sa dea un punct de vedere",... mai mult
Marti, 29 Decembrie 2020, ora 23:53
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, anunta ca inspectorii Curtii de Conturi au descoperit un prejudiciu estimat de 214 milioane de lei, pe anul 2019.
"Curtea de Conturi a gasit nereguli referitoare la salubrizare, la regularizari privind numarul de persoane pentru care se factureaza serviciul de salubritate. Au mai gasit nereguli cu privire la anvelopari de blocuri. In total, pe 2019, avem un prejudiciu estimat de 150 milioane lei, la care se adauga un prejudiciu din 2015, nerecuperat, de 64 milioane lei, tot pe anvelopari", a declarat Mihaiu in cadrul unui interviu pentru HotNews.ro.
Mihaiu acuza fosta administratie ca a lasat in bugetul pe anul acesta un deficit de 109 milioane lei.
In luna noiembrie, cetatenii Sectorului 2 nu trebuie sa mai plateasca taxa de habitat, iar taxa de timbru se va putea plati in curand prin SMS.
Citeste si: Primarul Sectorului 2: "Pe proiectia bugetara lipsesc 109 milioane de lei. Cautam solutii" ...citeste mai departe despre ""Gaura" gasita de Curtea de Conturi la Primaria Sectorului 2. Acuzatiile noului primar: au lasat un deficit de 109 milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 10:47
Contabilitatea este un domeniu extrem de important pentru activitatea oricarei entitati economice. Aceasta ofera stabilitate afacerilor, ajuta la planificarea si dezvoltarea businessului, deoarece prezinta o imagine de ansamblu asupra situatiei economice si contribuie la eliminarea riscurilor ce tin de gestionarea corecta a investitiilor. Cu alte cuvinte, contabilitatea reprezinta fundamentul tuturor companiilor. Insa, acest pilon esential pentru activitatea financiara nu poate asigura bunastarea firmelor fara conturile contabile, respectiv instrumentele cu ajutorul carora se tine evidenta operatiilor economice.
Ce sunt conturile contabile
Un cont contabil reprezinta instrumentrul prin intermediul caruia se urmareste, in mod operativ, existenta si miscarea elementelor de patrimoniu. Mai exact, este vorba despre un simbol numeric folosit pentru uniformizarea evidentei contabile care codifica elementele patrimoniale. Exprimarea conturilor contabile se face in bani deoarece astfel sunt evaluate bunurile, creantele si tranzactiile economice. Aceste instrumente sunt organizate avand in vedere continutul lor economic si dupa functia contabila pe care o indeplinesc.
Totalitatea conturilor contabile pentru codificarea patrimoniului constituie planul de conturi general. Acesta se prezinta sub forma unui sistem de clasificare si include toate conturile contabile, denumirea si tipul lor, adica activ, pasiv si bifunctional. Planul de conturi este stabilit prin lege, este... mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 14:01
Proiectul propus de Gabriela Firea pentru reducerea datoriei de 115 milioane de euro fata de familia Constanda a fost respins, joi, de catre consilierii generali, pentru a cincea oara.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins, joi, proiectul propus de Gabriela Firea pentru reducerea datoriei pe care Primaria Capitalei o are fata de Costica Constanda, respectiv darea in plata a unei suprafete de 15.000 de metri patrati, in Cartierul Francez.
Este a cincea oara cand proiectul nu intruneste cele doua treimi dintre voturile necesare.
Consilierii opozitiei au cerut, din nou, ca Primaria sa le puna la dispozitie intreaga corespondenta purtata cu reprezentantii familiei Constanda, pentru a putea stabili cine a initiat demersurile si care sunt toate datele problemei.
Proiectul va intra si pe ordinea de zi a sedintei viitoare, noteaza News.ro.
Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca a fost informata, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucuresti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018. "In acest moment, conturile Primariei Capitalei sunt blocate", a afirmat Gabriela Firea.
Primaria Capitalei trebuie sa respecte decizia definitiva a Instantei Supreme de anul trecut, in procesul dintre Municipalitate si Constanda, de a-i plati omului de afaceri peste 69 de milioane de euro, plus penalitati - in total de aproximativ 115 milioane de euro, drept despagubiri. In schimb,... mai mult
Joi, 13 August 2020, ora 15:00
Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", aflat in subordinea Ministerului Apararii, ar fi achizitionat materiale medicale in perioada starii de urgenta prin platforma SEAP fara incheierea unui contract, alte contracte au fost atribuite direct unor firme ce nu aveau produsele ofertate in SEAP sau au achizitionat echipamente de protectie de la UNIFARM fara a incheia un contract legal, sustine ultimul raport al Curtii de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate pentru combaterea pandemiei in perioada starii de urgenta, elaborat la solicitarea Parlamentului.
In subordinea Ministerului Apararii Nationale functioneaza Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC). Aici, in urma adoptarii Decretului 195/2020 privind instituirea starii de urgenta, s-au implementat masuri de reorganizare cu caracter exceptional pentru diminuarea efectelor negative si combaterea raspandirii cu virusul SARS-CoV-2.
Neregulile constatate de Curtea de Conturi
"Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", prin cumparare directa, utilizand platforma SEAP/SICAP, a achizitionat produse pe baza de comenzi ferme, fara insa a incheia un contract, angajamentul legal fiind comanda. Inexistenta contractelor a condus la stabilirea prin comanda a unor criterii minime de livrare a produselor, respectiv conditii obligatorii, dar a caror incalcare nu prevedea penalitati de intarziere sau sanctiuni legate de neindeplinirea lor.... mai mult
Miercuri, 12 August 2020, ora 12:06
Potrivit unui raport realizat de Curtea de Conturi, cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, pana la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale si bugetul asigurarilor de somaj se ridica la 5 miliarde de lei, marea majoritate, 73%, reprezentand plata indemnizatiei pentru contractele de munca individuale suspendate.
Cheltuielile realizate pentru combaterea pandemiei, pana la 30 iunie 2020, de la bugetul de stat, bugetele locale si bugetul asigurarilor de somaj se ridica la 5 miliarde de lei. "Din aceasta suma, 73% reprezinta plata indemnizatiei acordate pe perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului (3,69 miliarde de lei), 13% sunt indemnizatiile acordate altor categorii de personal ale caror activitati au fost intrerupte ori s-au derulat la un nivel foarte scazut (662 de milioane de lei), iar 5,3% vizeaza cheltuielile privind stocurile de urgenta medicala (266 de milioane de lei), iar restul fondurilor s-au alocat pentru stimulentul de risc si alte cheltuieli specifice perioadei de urgenta", este concluzia celui mai recent raport al Curtii de Conturi, realizat la solicitarea Parlamentului.
Impactul financiar estimat de auditori in urma actiunilor de control este compus din venituri suplimentare, prejudicii si abateri financiar contabile. Astfel, veniturile suplimentare estimate se ridica la 647 de mii de lei. Abaterile financiar contabile estimate pentru perioada supusa controlului sunt de 659 de milioane... mai mult
Marti, 11 August 2020, ora 11:20
Parlamentul a numit astazi noi membri in Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si la Curtea de Conturi.
lie Sarbu a fost validat pe locul ramas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, pe durata ramasa a mandatului inceput cu data de 15 octombrie 2014, potrivit Hotararii Parlamentului nr 28/2014 privind numirea unor consilieri de conturi si a unui vicepresedinte la Curtea de Conturi, potrivit raportului comisiilor de specialitate. El a fost validat cu 329 de voturi "pentru", iar impotriva au votat 20 de parlamentari.
Niculae Badalau, consilier de conturi si vicepresedinte al Autoritatii de Audit, a fost votat cu 294 de voturi "pentru", iar 55 de parlametari au votat impotriva.
Au mai primit avizul parlamentarilor pentru functia de consilier al Curtii de Conturi: Sorin Laza - 329 de voturi "pentru", 20 "impotriva": Ion Calin - 326 de voturi "pentru", 23 "impotriva", Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, incepand cu 15 octombrie 2020) - 326 de voturi "pentru", 23 "impotriva"; Dezso Csongor - Attila - 328 de voturi "pentru", 21 "impotriva", Adrian Popa - 327 de voturi pentru, 22 "impotriva".
La Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii au fost alesi Claudia Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Astalos Csaba, Cristian Jura, Catalina Olteanu si Maria Mota. ...citeste mai departe despre "Senatorii si deputatii au votat candidatii pentru CNCD si Curtea de Conturi" pe Ziare.com mai mult
Marti, 30 Iunie 2020, ora 18:13
Membrii comisiilor de buget-finante ale Senatului si Camerei Deputatilor i-au audiat luni, 29 iunie, pe candidatii la functiile de conducere vacante la Curtea de Conturi a Romaniei. In total, urmeaza sa fie numiti sase noi angajati - un vicepresedinte la Autoritatea de Audit si cinci membri in Consiliul Curtii de Conturi.
Surse din Parlament au declarat pentru Ziare.com ca deputatii si senatorii au primit dosarele de candidatura abia cu o ora inainte de inceperea audierilor.
30 de dosare au fost depuse pentru functiile de la Curtea de Conturi, dar 8 dintre candidati si le-au retras ulterior. Este vorba despre Vasile Cosos, Alexandru-Puiu Costache, Costel-Neculai Dunava, Stefan Puica, Nicolae Velcea, Maria Gabriela Zoana, Dan Ionescu si Catalin-Adrian Cojocaru.
Cei care se lupta pentru locurile vacante la Curtea de Conturi sunt Badalau Nicolae, Lazar Sorin, Catalin Ion, Sarbu Ilie, Boghicevici Claudia, Dezso Csongor-Attila, Popa Adrian, Palfi Ioan, Arcas Viorel, Anghelescu Silviu, Manolache Iulia-Adriana, Sabau Liliana, Neamtu Horia Ion, Pufan George, Coman Ion Tudor, Florian Catalin Costel, Niculescu Nicoleta, Constantin Teodor, Tara Ioan-Gheorghe, Gudana Costica, Nicolici Iadran si Petrache Marian.
Fiecare candidat va primi din partea celor doua comisii de buget un aviz, care va fi supus votului plenului Parlamentului. Parlamentul se va reuni marti, 30 iunie, in sedinta comuna pentru numirea celor sase membri in structurile de conducere ale Curtii de Conturi.... mai mult
Luni, 29 Iunie 2020, ora 15:24