Din ce in ce mai multi utilizatori si detinatori ai unor retele social-media de peste tot din lume se plang da faptul ca libertatea Internetului incepe sa devina un vis palid, calcat chiar si asa cu bocancii de catre organismele guvernamentale.
Rusia, Turcia, China, Statele Unite, Iranul, dar si alte state impun restrictii asupra informatiilor propagate prin intermediul celei mai mari retele de comunicare din lume si isi tin sub supraveghere stricta atat cetatenii proprii, cat si pe cei ai altor state.
Sa fie internetul o arma cu doua taisuri? In locul libertatii sperate, se poate transforma reteaua globala intr-un mijloc de control si opresiune? Batalia dintre utilizatori si guverne pare sa se dea fix pe aceasta tema, chiar daca limbajul oficial adauga alte forme mesajului de preluare a controlului asupra Internetului. Ingrijorator pare sa fie faptul ca masurile de cenzura a informatiilor, de spionare a propriilor cetateni si de represiune nu vin doar din state care abia mijesc ochii spre universul democratiei, ci si din partea Statelor Unite, locul unde se presune ca s-a nascut ideea de democratie moderna, dupa cum atrage atentia publicatia Financial Times.
Fisura Snowden
Scandalul din Statele Unite s-a declansat odata cu defectarea agentului si analistului de date Edward Snowden care a dezvaluit modul in care National Security Agency (NSA) nu se limita la recoltarea datelor publice ale unor persoane ci proceda inbclusiv la violarea corespondentei si a... mai mult
Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 15:00