Ancheta din Franta privind implicarea Renault intr-o posibila frauda privind emisiile este aproape de a ajunge in tribunal, a anuntat luni publicatia Le Monde, dupa ce un raport tehnic a confirmat ca unele motoare diesel ale producatorului auto au fost configurate pentru a emite mai multi poluanti in conditii reale de drum, transmite Reuters.
Dupa izbucnirea scandalului manipularii emisiilor poluante ale vehiculelor Volkswagen, in toamna lui 2015, Guvernul francez a cerut Directiei Generale pentru Concurenta, Consum si Combaterea Fraudelor (DGCCRF) sa efectueze o ancheta cu privire la emisiile poluante la toate marcile de autovehicule comercializate in Franta.
In urma investigatiilor, care s-au desfasurat si in alte state europene, s-a descoperit ca nivelul emisiilor de oxid de azot este de zece ori mai mare fata de limitele stabilite de autoritatile de reglementare la unele modele Opel, Renault si Fiat Chrysler.
Procurorii francezi au deschis o investigatie privind nivelul emisiilor la Volkswagen, Renault, PSA si Fiat Chrysler, in perioada 2016-2017.
Un purtator de cuvant al Renault a precizat ca firma nu poate comenta cele mai recente informatii deoarece nu a vazut rezultatele investigatiei. "Vehiculele Renault nu sunt echipate cu dispozitive de frauda si respecta normele de omologare a vehiculelor", a declarat purtatorul de cuvant.
Studiul realizat de ISAT, un institut francez de cercetare in domeniul transporturilor, a confirmat concluziile anterioare... mai mult
Marti, 14 Mai 2019, ora 10:19
Mai multi directori de la constructorul auto francez Renault vor fi audiati, luni dupa-amiaza, de o comisie guvernamentala, pentru a explica de ce testele derulate dupa scandalul Volkswagen au aratat depasirea normelor de emisii poluante.
Rezultatele acestor teste nu au fost date inca publicitatii, insa potrivit unor surse din apropierea comisiei, grupul auto francez a fost criticat dupa ce testele au aratat ca doua din modelele sale, inclusiv Renault Captur, au emisii poluante care depasesc de mai multe ori normele admise, informeaza Financial Times.
Guvernul francez a infiintat o comisie guvernamentala pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, dupa ce constructorul auto german Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifica emisiile poluante.
Controale la Renault: A folosit un software cu care a pacalit testele emisiilor poluante la fel ca VW?
Saptamana trecuta, guvernul francez a anuntat ca 11 automobile, ...citeste mai departe despre "Renault e prinsa in scandalul emisiilor poluante: Sefii grupului auto sunt audiati" pe Ziare.com mai mult
Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 14:07
Rezultatele preliminare ale testelor au aratat ca emisiilor vehiculelor produse de Renault si de alti producatori auto depasesc limitele, a anuntat joi ministrul francez al Ecologiei si Transporturilor, Segolene Royal, dupa ce la sediul companiei franceze au avut loc o serie de perchezitii posibil legate de consecintele scandalului motoarelor trucate de la Volkswagen.
Segolene Royal a dat asigurari ca in timpul verificarilor nu s-au descoperit dispozitive de trucare a emisiilor, iar "actionarii si angajatii Renault trebuie sa fie linistiti", transmit AFP, Bloomberg, AP, Reuters.
Aceste evolutii vin pe fondul scandalului emisiilor de la Volkswagen, care face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
In urma scandalului, autoritatile din diverse state au ...citeste mai departe despre "Controale la Renault: A folosit un software cu care a pacalit testele emisiilor poluante la fel ca VW?" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 10:41
Actiunile Renault s-au prabusit, joi, dupa ce inspectorii fiscali au perchezitionat mai multe sedii ale companiei din Franta.
Producatorul auto a inregistrat cea mai mare scadere pe bursa din ultimii 17 ani, de 21%, pana la 68,70 de euro/titlu, transmite Bloomberg.
Declinul in cadrul tranzactiilor intraday ("in termen de o zi") este de 23%, cel mai semnificativ din 4 ianuarie 1999, astfel ca Renault a pierdut 5,8 miliarde de euro din capitalizare.
Prabusirea actiunilor are loc in contextul in care inspectorii fiscali au efectuat controale la mai multe sedii din Franta ale companiei, inclusiv in unitati care au ...citeste mai departe despre "Renault se prabuseste pe bursa: Compania-mama a Dacia, implicata in scandalul emisiilor poluante?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 14:12
Aproximativ 10% din piesele Dacia si Renault de pe piata din Romania au fost depistate ca fiind contrafacute, in urma controalelor efectuate anul trecut, a declarat, luni, directorul de calitate si servicii al Dacia-Renault, Jean Francois Martin, citat de NewsIn.El a mentionat ca nu poate face o estimare cu privire la piesele auto contrafacute existente deja pe piata, datele referindu-se doar la capturile facute. "Pe piata din Romania, cele mai multe piese auto de schimb contrafacute sunt la elementele de caroserie, la sistemele de franare si de directie", a spus Martin.
El a adaugat ca fenomenul contrafacerii pieselor auto reprezinta un pericol pentru siguranta soferilor si pietonilor, din cauza ca piesele contrafacute se comporta diferit fata de cele originale. Astfel, reprezentantii Dacia-Renault sustin ca, in cazul placutelor de frana contrafacute, la o viteza de 130 km/ora, distanta de franare este cu 30 metri mai mare decat cea a unui vehicul echipat cu placute de frana de origine.
Cat priveste filtrele de ulei contrafacute pentru modelul Logan, acestea au o capacitate de retentie a particulelor de patru ori mai mica fata de cea a filtrelor originale, ducand la scurtarea perioadei de viata a motorului. Tarile din care au fost identificate cele mai multe piese auto contrafacute au fost China, Turcia si tarile din afara Uniunii Europene.
Produsele contrafacute sau piratate reprezinta 2% din intregul comert international, reprezentand o cifra de afaceri de 250... mai mult
Luni, 15 Februarie 2010, ora 14:16