Facturile la energia electrica aferente lunii iulie, pe care consumatorii le primesc in august, vor fi mai mici cu 5-7%, a declarat, joi, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet.
"Este vorba despre reducerea cu 1,3% pe care am anuntat-o de la 1 iulie pentru pretul energiei electrice, iar restul ieftinirii vine ca urmare a reducerii certificatelor verzi", a explicat Havrilet pentru Agerpres.
Contravaloarea certificatelor verzi pe care le primesc producatorii de energie din surse regenerabile este evidentiata separat in factura si, pana la 1 iulie, insemna in jur de 10% din totalul facturii platite de consumatorii casnici de electricitate.
Reprezentantii ANRE au declarat, pe 11 iulie 2013, ca, pentru consumatori, efectul pe care il genereaza amanarea tranzactionarii unui numar de certificate verzi, potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta 57/2013, se va resimti in factura din luna august.
"Calculele noastre preliminare, pe care speram sa le finalizam in jurul datei de 20 (iulie n.r.), arata o scadere a certificatelor verzi in factura finala de circa 34%", a explicat, la acea data, Emil Calota, vicepresedinte al ANRE.
Recuperarea certificatelor verzi reincepe in 2017
Totodata, in luna iunie, institutia a anuntat ca pretul la energia electrica livrata consumatorilor finali se va micsora in medie cu 1,3%, incepand cu 1 iulie 2013.
Potrivit Ordonantei de Urgenta 57/2013, se amana temporar... mai mult
Joi, 01 August 2013, ora 14:00
Tichetele de vacanta sunt disponibile pe piata incepand joi, 9 aprilie, iar companiile interesate le pot achizitiona de la unitatile emitente, a declarat, joi, ministrul Turismului, Elena Udrea, intr-o vizita a zonei Comana din judetul Giurgiu.
"Astazi a fost autorizata si ultima dintre cele noua societati care emit tichete de vacanta. Incepand de astazi (joi, n.r.), aceste tichete sunt disponibile pe piata", a spus Udrea.
Ea a adaugat ca tichetele achizitionate de catre firmele interesate pot fi folosite chiar si de Paste.
Ordonanta Guvernului, aflata in vigoare, prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism.
Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.
Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna.
Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.
Guvernul... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2009, ora 16:12