Societatea Tel Drum, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene, a castigat, pe 26 iunie, doua contracte de la Consiliul Judetean Teleorman. Obiectul acestora: lucrari constructii de drumuri. Valoarea totala a contractelor de achiziti publice: 31 de millioane de lei.
Patru contracte in cazul unor lucrari publice demarate de CJ Teleorman au fost castigate in acest an de societatea Tel Drum. Cel mai recent, in luna mai Tel Drum a semnat un contract de 13 milioane de lei pentru modernizarea DJ 612 Calinesti (DJ 703) - Antonesti km 48+080 - 55+594 (7,514 km).
Primul contract: Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), CJ Teleroman a atribuit pe 26 iunie firmei Tel Drum lucrarile privind "Modernizarea DJ 612, Botoroaga (DJ 503) - Frasinet (DJ 506), km 19+778 - km 32+100 (12,322 km) ". Tipul procedurii: Licitatie deschisa. Valoarea contractului: 17.783.196,10 lei, potrivit SEAP.
Al doilea contract: Tot pe 26 iunie, CJ Teleorman a atribuit Tel Drum lucrarile de "Modernizare DJ 612 Antonesti - Radoiesti (DJ 601C) km 55+594 - 63 +773 (8,132 km) ". Tipul procedurii: Procedura simplificata. Valoarea contractului: 13.497.526,54 lei, potrivit SEAP.
Cele patru contracte ale CJ Teleorman, castigate in acest an de Tel Drum, potrivit SEAP. Valoarea totala: 54 milioane lei.
Sursa: SEAP
Care este situatia Tel Drum
Societatea Tel Drum este in stare de insolventa si este trimisa in judecata pentru fraude cu bani europeni.... mai mult
Luni, 01 Iulie 2019, ora 15:25
Existenta unui utilaj specific, tren reciclator stabilizator la rece "in situ", a fost una din specificatiile tehnice introduse de functionarii Consiliului Judetean Teleorman in caietele de sarcini privind contractele de reabilitare si constructii de drumuri. Tel Drum era singura societate din Teleorman si judetele limitrofe care detinea acest utilaj, iar aceasta conditie a facut ca firma sa castige majoritatea covarsitoare a contractelor date de administratia teleormaneana.
Functionarii stiau despre acest utilaj, deoarece fusese vandut firmei Tel Drum chiar de CJ Teleorman, la un pret sub valoarea de amortizare. Totul se intampla cand judetul era condus de Liviu Dragnea. "Este o restrictie nejustificata", este concluzia procurorilor DNA.
Descoperirea privind procedura viciata de atribuire a contractelor finantate din fonduri publice la nivelul CJ Teleorman a fost facuta de procurorul DNA care a investigat societatea Tel Drum, trimisa in judecata la finalul anului trecut pentru fraude europene.
Firma si doi dintre directorii acesteia - Petre Pitis si Mircea Visan - au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru folosirea de documente false, avand ca rezultat obtinerea ilegala de fonduri europene in cazul achizitionarii unei statii de asfaltare, in 2016.
De asemenea, un alt director al firmei, Florea Neda, precum si societatea WFA Impex SRL si un reprezentant al acestei societati, Ion Florian, au fost trimisi in judecata pentru complicitate.... mai mult
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 11:10
Condamnarile pronuntate in prima instanta in dosarul Antena Group - RCS/RDS mi se par putin importante din persectiva persoanelor gasite vinovate. Nu am nicio bucurie personala pentru faptul ca Dan Voiculescu a mai incasat 2 ani, ca fiica lui a fost condamnata la doi ani.
Importanta acestui dosar si a sentintei depasesc, dupa pararea mea, cu mult limitele legate de niste nume pentru ca esenta lor o reprezinta fenomenul care roade ca un cancer credibilitatea presei din Romania.
Dan si Camelia Voiculescu precum si fostul director al Antena Group au fost gasiti vinovati pentru santaj prin presa. Adica, potrivit procurorilor, au folosit institutii media pentru santaj cu scopul obtinerii de "foloase materiale ilicite insemnate".
Deci jurnalismul a devenit arma de lupta in razboaie personale pentru bani si influenta in care interesul public este irelevant. Pentru ca acela ar fi cerut ca informatia sa devina publica, daca ea era relevanta sau, daca nu era adevarata, sa nu fi fost ...citeste mai departe despre "O condamnare dincolo de clanul Voiculescu" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Mai 2016, ora 18:24
Actrita Jennifer Aniston a dat o adevarata lovitura financiara, dupa ce a semant un contract de publicitate cu compania aeriana Emirates Airlines.
Astfel, actrita din "Friends" va primi 5 milioane de dolari pentru a aparea in reclamele Emirates, una dintre cele mai apreciate companii aeriene din lume, scrie Daily Mail.
Se pare ca actrita a filmat deja campania publicitara, devenind astfel imaginea firmei din Dubai.
Jennifer Aniston s-a maritat in mare secret (Video)
Campania publicitara va aparea atat la Tv, ...citeste mai departe despre "Jennifer Aniston a facut milioane de dolari dintr-o lovitura" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 09 August 2015, ora 16:35
Fotbalistul englez al echipei LA Galaxy, David Beckham, a castigat in 2011 suma de 13,3 milioane de lire sterline (17 milioane de euro) din contracte de publicitate, cu 1,7 milioane de lire sterline mai mult decat in 2010.
Beckham, in varsta de 37 de ani, a obtinut astfel peste 36.000 de lire sterline pe zi pentru a fi imaginea unor branduri ca Armani, adidas, Samsung sau Coca-Cola, informeaza cotidianul The Sun.
Compania sa, Footwork Productions, care manageriaza drepturile de imagine ale fotbalistului, a incasat 15,2 milioane de lire sterline anul trecut, suma din care lui Beckham i-au revenit 13,3 milioane.
In 2010, contractele de sponsorizare ale lui David Beckham au fost in valoare de 14,9 milioane de lire sterline, din care 11,6 milioane i-au revenit jucatorului.
In plus, Beckham are la Los Angeles Galaxy un salariu anual de 2,5 milioane de lire sterline. mai mult
Luni, 20 August 2012, ora 11:50
Dupa ce companii precum General Motors au renuntat la contractele de publicitate cu Facebook, reprezentantii retelei au anuntat licitatiile in timp real pentru publicitatea online, o metoda utilizata de Google si alte companii web.
Facebook Exchange va permite companiilor de publicitate sa ajunga la publicul tinta pe baza istoricului utilizatorilor de Facebook, scrie Bloomberg.
Cu Facebook Exchange utilizatorii care s-au uitat pe site-uri de turism, cautand calatorii in Hawaii, vor primi pe pagina personala de Facebook reclame cu oferte de cazare in Hawaii.
Preturile vor fi stabilite la 1.000 de vizitatori si spoturile publicitare vor fi vandute prin intermediari. Noua tehnologie va debuta in cateva saptamani.
Actiunile Facebook au scazut cu 28 de procente de la listarea publica initiala de luna trecuta, o scadere pusa, printre altele, si pe seama scaderii interesului marilor companii in publicitatea pe Facebook, a carei eficienta nu se ridica la nivelul asteptarilor.
"Facebook a intampina dificultati in a gasi o metoda de a face ca publicitatea sa aiba efect", a spus Debra Aho Wiliamson, analist la Emarketer Inc.
Cea mai mare parte a publicitatii online este generata de acesta tehnologie, aproximativ 27 de procente din piata pubblicitatii online. mai mult
Joi, 14 Iunie 2012, ora 12:46
Investitorii straini trebuie sa aiba incredere ca un contract public este incredintat intr-o maniera transparenta, fara conflicte de interese, si ca o disputa comerciala este rezolvata rapid si predictibil de justitie, spune ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris.
Intr-o postare pe blogul gazduit de site-ul Foreign Office, intitulata "Credit acolo unde creditul este datorat", ambasadorul Martin Harris spune ca raportul Comisiei Europene de saptamana aceasta privind progresele din cadrul Mecanismului pentru Cooperare si Verificare este unul pozitiv si este o veste buna pentru companiile din Romania. In fapt, afirmand aceasta, ambasadorul isi reinnoieste pledoaria pentru transpunerea in legislatia romana a extinderii confiscarii averilor ilicit obtinute.
El spune ca la inceputul acestei saptamani, a avut o intalnire la CSM pentru a discuta despre cum ar putea fi implementate noile Coduri si legi si despre planurile CSM de a spori eficienta si responsabilizarea judecatorilor in 2012. "Am repetat oferta Marii Britanii catre toate institutiile din Romania de a le ajuta sa intruneasca obiectivele (benchmarks) Mecanismului de Cooperare si Verificare. Am adus experti din Marea Britanie in Romania pentru a consilia pe diferite teme, de la administratie in justitie pana la confiscarea activelor", scrie ambasadorul.
"Merita subliniat de ce este atat de important pentru Romania si pentru relatiile ei cu Regatul Unit (raportul pozitiv pe justitie - n.r.).... mai mult
Vineri, 10 Februarie 2012, ora 14:45
Limita maxima pana la care institutiile publice pot atribui in licitatii contracte prin procedura cererii de oferte a fost majorata de Guvern de la 100.000 euro la 125.000 euro, in cazul furnizarii de servicii, si de la 750.000 euro la un milion de euro pentru contracte de lucrari.Modificarea a fost efectuata de Guvern in sedinta de miercuri, printr-un proiect de ordonanta de urgenta privind achizitiile publice, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.
Astfel, Guvernul a decis ca autoritatea contractanta va avea dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte in cazul in care valoarea estimata a contractului de achizitie publica este egala sau mai mica decat echivalentul in lei al 125.000 euro (fata de 100.000 euro in prezent) pentru contractul de servicii, precum si de un milion euro (fata de 750.000 euro in prezent) pentru contractul de lucrari.
Pragul maxim luat in calcul la procedura de cerere de oferte avand ca obiect furnizarea de bunuri a fost mentinut la 100.000 euro.
mai mult
Vineri, 02 Iulie 2010, ora 16:13
Ofertele cu preturi "neobisnuit" de scazute pentru contracte de achizitii publice, de sub 85% din valoarea estimata, nu vor mai fi acceptate in licitatii, iar regula conform careia este considerata inacceptabila oferta unei firme care, in ultimii doi ani,nu si-a indeplinit contractul va fi abrogata.Regulile vor fi introduse printr-o noua modificare a legislatiei achizitiilor publice, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.
Astfel, o oferta depusa in cadrul unei licitatii de achizitie publica va fi considerata inacceptabila daca, in urma verificarilor, se constata ca are un pret neobisnuit de scazut pentru serviciul sau produsul urmeaza sa fie furnizat, prestat ori executat si nu poate asigura indeplinirea contractului la parametrii cantitativi si calitativi solicitati prin caietul de sarcini.
In acest sens, se va considera ca o oferta prezinta un pret "aparent neobisnuit de scazut" in raport cu ceea ce urmeaza sa fie furnizat, executat sau prestat atunci cand pretul ofertat, fara TVA, reprezinta mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului sau, in cazul in care in procedura de atribuire sunt depuse cel putin cinci oferte, reprezinta mai putin de 85% din media aritmetica a ofertelor respective.
Autoritatea contractanta va fi obligata sa verifice in detaliu oferta si sa solicite inclusiv documente privind preturile la furnizori, stocurile de materii prime si materiale, modul de organizare si metodele utilizate in cadrul procesului de lucru, nivelul de... mai mult
Duminica, 26 Iulie 2009, ora 23:07