Microsoft a obtinut un contract de 617 milioane de dolari din partea Departamentului american al Apararii, pentru instalarea sistemului de operare Windows 8 pe 1,5 milioane de computere ale Pentagonului, relateaza Bloomberg.
Acordul, pe termen de trei ani, confera armatei, fortelor aeriene si Agentiei pentru Sisteme de Informatie in domeniul Apararii acces la Windows 8 si programe precum Microsoft Office 2013 si SharePoint 2013.
"Cea mai mare parte a Departamentului Apararii a luat decizia sa colaboreze cu Microsoft. Este foarte bine pentru afacerile noastre", a declarat Tim Solms, director general al Microsoft pentru afacerile cu Pentagonul.
La licitatia pentru acest contract au fost depuse sapte oferte, dar numele participantilor nu au fost facute publice.
Vanzarile de retail de aparate cu sistem de operare Windows din SUA au scazut cu 21% in cele patru saptamani de la lansarea Windows 8, fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Port Washington.
Declinul a fost provocat in principal de scaderea cu 24% a vanzarilor de computere notebook, Microsoft pierzand teren in fata smartphone-urilor si tabletelor produse de Apple si Google.
Pentagonul efectueaza circa doua treimi din cheltuielile pentru contracte federale directe din SUA. Guvernul american a atribuit contracte directe de peste 530 de miliarde de dolari in anul fiscal incheiat pe 30 septembrie 2011, potrivit datelor obtinute de Bloomberg. mai mult
Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 15:52
Ciprian Rusen (30 de ani) este un blogger specializat in tehnologie, care a renuntat la jobul "caldut" din multinationala si a devenit un autor apreciat si publicat de catre editura Microsoft Press.
Ciprian Rusen este autorul primului manual dedicat Windows 8, sistem de operare care inca nu a fost lansat comercial de catre Microsoft. Manualul, a spus el, va fi un best seller pentru nisa lui.
Cum a ajuns tanarul sa publice doua carti (una e in curs de reeditare) la cunoscuta editura Microsoft Press, ce castiga dupa ce munceste peste un an la o carte si care-i filosofia de business a celui care a ajuns sa traiasca visul american in Romania, va prezentam intr-un interviu Business24.
Ce inseamna Microsoft Press si cat de greu este sa ajungi sa fii autor publicat la aceasta editura?
Microsoft Press nu este o editura cunoscuta in Romania, dar in Statele Unite si in tarile vorbitoare de limba engleza este foarte populara. Sunt concurenti principali pentru seria For dummies, care este cea mai mare editura din domeniu, carti tehnice si sisteme de operare. - Sunt concurenti principali pentru seria For Dummies de Wiley, care este cea mai populara serie de carti tehnice pentru utilizatori obisnuiti.
Editura apartine companiei Microsoft?
Nu, mi-a fost si mie greu sa inteleg. Initial presupuneam ca tine de Microsoft, ulterior am aflat ca ei sunt cumva o divizie separata, atata tot ca politica lor editoriala este strans legata de politica de dezvoltare de software si... mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 08:32
Microsoft se confrunta cu un an financiar greu, probabil cel mai important in acest sens de pana acum. Actiunile companiei stagneaza de mult timp si nu exista prea multe sperante in privinta cresterii lor.
Cea mai mare companie de software din lume, ale carei actiuni pe bursa au ramas in jurul valorii de 30 de dolari, a pregatit mai multe directii pentru a se lansa pe segmentul dispozitivelor mobile dominat de Apple si Google, potrivit Reuters.
Compania a anuntat luni o depreciere contabila de 6,2 mld. de dolari la divizia de servicii online, din cauza performantelor sub asteptari a unei companii de publicitate achizitionata in 2007, astfel ca va fi nevoie de amortizarea acesteia.
Microsoft va anunta rezultatele financiare pe data de 19 iulie
Microsoft va prezenta rezultatele financiare pe data de 19 iulie 2012, iar analistii se asteapta ca atunci sa fie anuntata prima pierdere trimestriala a companiei din 1986.
"Acest tip de pierdere masiva ne aduce aminte ca politicile de alocare a capitalului in cazul Microsoft nu au fost mereu cele mai bune", spune Todd Lowenstein, directorul Highmark Capital.
Gigantul software are perspective pentru a castiga diverse segmente de piata
Microsoft are o strategie de piata diversa pentru urmatoarele 12 luni: lansarea noului sistem de operare Windows 8, prima sa tableta, o noua versiune de Office si restructurarea software-ului pentru telefoane.
Ziarul Wall Street considera ca Microsoft are sanse sa isi recapete... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:10
Cei doi giganti tech Microsoft si Google se afla intr-un razboi continuu, intins pe mai multe fronturi, incepand cu piata consumer si cea de business si terminand cu lupta pentru atragerea simpatiei publice. Iata cele mai "sangeroase" batalii Microsoft-Google din 2010, potrivit PC World. Razboiul juridicIn 2010, Google si Microsoft s-au acuzat reciproc ca ar detine monopolul, culminand cu actiunea celor de la Google impotriva guvernului american, pe care l-a acuzat ca favorizeaza Microsoft in acordarea de contracte. Microsoft s-a opus planurilor Google de a achizitiona un dezvoltator de software de turism, motivand ca gigantul motoarelor de cautare ar domina astfel piata de cautari de travel online.Lupta pentru desktopul userilorGoogle a intrat in forta pe segmentul sistemelor de operare, cu al sau Chrome OS, punand toate tunurile pe Windows, dezvoltat de Microsoft. Angajatii Google au renuntat deja la Windows pentru uz intern, sustinand ca este lipsit de siguranta. Razboiul browserelorInternet Explorer este in continuare cel mai folosit instrument de navigare web. La inceputul anului, Microsoft a lansat versiunea 9 a IE, laudandu-se cu rapiditatea si stabilitatea sa. Nici Google Chrome nu sta foarte rau. La numai doi ani de la lansare, a acaparat o cota de piata de 10%. Analistii anticipeaza o crestere accelerata, in 2011.SecuritateNicio rivalitate nu este totala, fara acuzatii despre punerea in pericol a utilizatorilor, in fata virusilor si a programelor malware. In... mai mult
Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:38