Comisia de evaluare si selectare a consultantului pentru finalizarea privatizarii Romtelecom din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala a desemnat, miercuri, castigator consortiul format din SSIF Swiss Capital S.A., UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL si BT Securities S.A.
Al doilea consortiu care a depus oferta in acest proces este cel format din Deutsche Bank AG (Londra, Marea Britanie) si Raiffeisen Capital & Investment SA; subcontractor: Clifford Chance Badea. Oferta acestui consortiu a fost descalificata, pentru ca nu au fost depuse toate documentele solicitate in Cererea de Oferta, precizeaza MSI.
Procedura de atribuire a fost aceea de selectare prin Cerere de oferte.
Conform conditiilor impuse prin Cererea de Oferta, onorariul consultantului va avea o componenta fixa si una variabila.
Potrivit MSI, oferta financiara a consortiului desemnat castigator are o componenta fixa de zero lei si o componenta variabila de 2,085% cu TVA, care se aplica la profitul brut, considerat diferenta matematica dintre valoarea pachetului de actiuni vandut si, respectiv, valoarea aceluiasi pachet de actiuni detinut calculat la valoarea sa nominal/ contabila inregistrata in evidentele contabile ale MSI.
Componenta variabila prevazuta este una de tip "comision de succes", incasarea acestuia fiind conditionata de vanzarea actiunilor Romtelecom si se va efectua numai dupa incasarea sumei aferente tranzactiei. Componenta variabila ofertata include toate taxele... mai mult
Joi, 19 Decembrie 2013, ora 08:27
Consortiile Raiffeisen Capital&Investment-Deutsche Bank AG Londra si Swiss Capital-BT Securities-UBS Limited au depus, joi, oferte pentru furnizarea de servicii de consultanta in vederea vanzarii participatiei detinute de stat la Romtelecom, au declarat surse pentru Mediafax.
Consortiul Swiss Capital-BT Securities-UBS va fi asistat de casa de avocatura Musat&Asociatii.
Termenul initial pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 14 noiembrie, dar a fost prelungit pana joi, 21 noiembrie, ora 12.00, la solicitarea potentialilor investitori, conform unui anunt al Ministerului pentru Societatea Informationala din 5 noiembrie.
Firmele intersate trebuie sa dovedeasca ca au participat in ultimii 10 ani in calitate de consultant in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde de lei sau au finalizat un contract de consultanta cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde de lei la companii de stat.
O alta cerinta este ca ofertantii sa fi participat in ultimii 5 ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni cumulate in mediul privat in valoare de cel putin 500 milioane de lei.
Criteriile de selectare sunt alternative si, in cazul unui consortiu/asociere, autoritatea contractanta solicita indeplinirea oricaruia din aceste criterii de catre cel putin un membru al asocierii/consortiului.
"Viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca in ultimii trei... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 13:51