Vasile Ofimias, la data comiterii faptelor director al Departamentului Dezvoltare, Investitii si Achizitii din cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane", a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si spalare de bani, informeaza joi DNA.
In acelasi dosar au fost deferiti justitiei si Eugen Laurean Popa, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, in forma continuata, Ioan Ciocan si Maria Angela Ciocan, administratori ai SC River Shore SRL, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, Gheorghe Fedorca, pentru comiterea infractiunii de complicitate la luare de mita, in forma continuata, dar si societatea River Shore SRL, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.
Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 2009 - 2011, Vasile Ofimias, in calitate de director al Departamentului Dezvoltare, Investitii si Achizitii din cadrul Administratiei Nationale "Apele Romane", beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, in mod repetat, ar fi primit de la doi oameni de afaceri, printre care si Eugen Laurean Popa, suma totala de 6.450.888 lei, prin intermediul societatii paravan SC River Shore SRL, un autoturism marca Volvo (in valoare de 43.999 euro), un teren in suprafata de 8.800 mp situat in localitatea Budureasa, judetul Bihor, in valoare de 82.000 lei, si suma de 2.361.314 lei, prin intermediul aceleiasi societati comerciale.... mai mult
Joi, 28 Decembrie 2017, ora 17:14
Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) precizeaza, cu privire la "cheltuielile de personal presupuse ilegale, mentionate in raportul Curtii de Conturi", ca acestea au fost facute "cu respectarea prevederilor legale si a contractului colectiv de munca in vigoare".
"In ceea ce privesc cheltuielile de personal presupuse ilegale, mentionate in raportul Curtii de Conturi, ANAR considera ca acestea au fost efectuate cu respectarea prevederilor legale si a contractului colectiv de munca existent, aflat in vigoare", afirma institutia, intr-un punct de vedere remis MEDIAFAX, vineri seara.
ANAR mentioneaza, in acelasi context, ca nu beneficiaza de venituri de la bugetul statului, asa cum sunt stabilite prin Legea anuala a bugetului pentru cheltuielile de personal si cele necesare functionarii administrative.
"Toate cheltuielile efectuate in aceste scopuri au fost sustinute prin efort propriu, din venituri proprii, generate de mecanismul economic specific gospodaririi apelor. Totodata, legislatia specifica institutiei noastre dispune ca salarizarea personalului ANAR sa fie realizata in temeiul contractului colectiv de munca aplicabil, angajatii ANAR nefiind functionari publici. Prin urmare, constatarile Curtii de Conturi sunt nefondate si ilegale, legislatia invocata de acesta institutie in sprijinul constatarilor sale fiind inaplicabila ANAR", arata ANAR.
ANAR mai precizeaza ca, plecand de la acesta premisa, a inaintat contestatie atat Curtii de Conturi, cat si... mai mult
Sambata, 02 Februarie 2013, ora 15:00
Administratia Nationala "Apele Romane" vrea sa aloce din surse proprii 15,96 mil. lei, fara TVA,pentru 46 de autobasculante cu motor cu o capacitate cilindrica de 10.000 centimetri cubi, de cel putin 280 de cai putere si norma de poluare Euro 5, potrivit NewsIn.Autobasculantele se vor livra in termenul ofertat, de maximum de 60 zile de la semnarea contractului. Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare este de sase luni de la data atribuirii.
Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 noiembrie 2011, ora 10:00.Ofertantii trebuie sa faca dovada ca, in ultimii trei ani, au incheiat incheiat si indeplinit cel putin un contract cu o valoare egala sau mai mare de 15 milioane lei sau echivalentul euro, respectiv 3,5 milioane euro.
"Perioada de garantie va incepe de la data incheierii procesului verbal de receptie. In oferta se va preciza cu exactitate garantia pe care o acorda ofertantul, de cel putin 24 luni", se arata in caietul de sarcini.
Administratia Nationala ,"Apele Romane" are in structura sa 11 Administratii Bazinale de Apa, organizate pe bazine hidrografice, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si Exploatarea Complexa Stanca Costesti. mai mult
Luni, 26 Septembrie 2011, ora 16:00
Firma Lescaci Com SRL, despre care reprezentantii DNA spun ca ministrul Mediului ar fi favorizat-o, a primit in ultimii 4 ani 37 de lucrari publice, 34 dintre acestea de la Apele Romane, in valoare de peste 310 milioane de lei. Din totalul contractelor, 18 au avut loc in timpul mandatului lui Borbely, informeaza MediafaxConform site-urilor de licitatii, firma Lescaci Com SRL, apartinand omului de afaceri satmarean Ion Ciocan, a primit, din 2007, 34 de contracte de lucrari publice de la directiile din subordinea Administratiei Nationale "Apele Romane" si alte trei de la complexurile energetice Rovinari si Craiova si de la Consiliul Local Zlatna.
Dintre cele 34 de contracte de la subunitatile ANAR, 18 au fost castigate de firma in timpul mandatului lui Borbely la Ministerul Mediului si Padurilor.
Valoarea totala a contractelor publice castigate de firma din 2007 pana in prezent este de 298.938.544 de lei si 2.307.078 de euro.
Cele mai multe licitatii castigate de firma din Negresti Oas au fost organizate de Directia de Apa Somes-Tisa, noua la numar.
Directiile de ape Prut-Barlad, Jiu si Siret au declarat castigatoare firma lui Ciocan in cate cinci lictatii. Compania a mai castigat contracte si de la directiile de ape Olt, Banat sau Dobrogea-Litoral, ultimele pentru reabilitarea falezelor, conform aceleiasi surse.
Directia de Ape Somes Tisa a atribuit firmei sase contracte in aceeasi zi, in 9 februarie 2010. Toate contractele vizau diferite lucrari la cursul raului... mai mult
Marti, 12 Iulie 2011, ora 23:12