Continutul video este viitorul, atat pentru companiile care activeaza in online, cat si pentru artisti care fac din talentul lor un business. Si nu oricare, ci unul profitabil.
Pentru ca se apropie Mastering The Music Business (MMB), am stat de vorba cu Andras Bodrogi, Certified YouTube Specialist si New Media Consultant despre continutul video si importanta sa.
Am aflat, astfel, cateva dintre secretele pe care le va dezvalui in cadrul workshop-ului pe care il va sustine la Bucuresti.
"Imi doresc sa deschid noi orizonturi si noi perspective legate de crearea si activarea de continut. De-a lungul timpului am strans mai multe metode si teorii diferite ale marketingului de continut si le-am adaptat la continut legat de muzica", explica acesta.
Seminarul pe care il sustine se numeste "Boost Your Content" si ii invata pe participanti cum se creeaza mai mult continut in diferite formate pentru activitatea pe mai multe platforme; care sunt formatele relevante ale diferitelor platforme ca YouTube, Facebook, Instagram; cum poti economisi bani si timp daca planifici corect productia si cum sa multiplici continut nu doar in formatele video, ca sa ai suficient material pentru activarile de durata.
Cat de importanta este comunicarea online pentru artisti si pentru afacerile din online?
E inevitabila in zilele astea folosirea platformelor si a instrumentelor online ca sa ajungi la fani, la consumatori, sa comunici cu ei, sa creezi si sa distribui continut despre... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 16:25
Sefii YouTube ar fi fost constienti de problema clipurilor care raspandesc informatii false si indeamna la ura, insa au preferat sa nu faca nimic pentru a nu scadea engagement-ul.
Conform mai multor fosti angajati YouTube, citati de Bloomberg, sefii companiei ar fi fost avertizati in mod repetat cu privire la continutul toxic, insa acestia l-au ignorat si au incurajat angajatii sa faca acelasi lucru, noteaza Bloomberg.
Sefii companiei s-ar fi temut ca, daca descurajeaza acest tip de continut, va scadea nivelul engagement-ului, care, la randul sau, putea afecta veniturile din reclame ale companiei.
Avertismentele ar fi venit chiar din partea propriilor angajati, ingrijorati de numarul foarte mare de clipuri care includ informatii "incendiare" si stiri false, dar si de propagarea nestingherita a mesajelor care indeamna la ura.
In fapt, cinci angajati seniori si-ar fi dat demisia in ultimii ani din cauza ignorarii intentionate a acestui tip nociv de continut video, conform informatiilor obtinute de Bloomberg sub protectia anonimatului.
Un purtator de cuvant al YouTube a contrazis parte a informatiilor, aratand ca platforma de video a facut eforturi mari in ultimii doi ani pentru eliminarea continutului toxic.
Insa problema indicata de fostii angajati dateaza dinainte de acesti doi ani. YouTube s-a vazut nevoita sa ia masuri abia dupa ce publisherii au inceput sa-si intrerupa campaniile ca urmare a faptului ca acestea rulau alaturi de clipuri care le afectau... mai mult
Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 10:29
Facebook pregateste implementarea mai multor schimbari pe partea de video, in fruntea listei aflandu-se redarea automata cu sunet a clipurilor din newsfeed.
Facebook continua eforturile menite sa transforme reteaua sociala intr-unul din cele mai importante site-uri de continut video. In acest sens, compania a inceput implementarea unui set de modificari.
In primul rand, clipurile video de pe Facebook vor fi redate automat cu tot cu sunet de acum inainte. Initial, cand a decis sa opteze pentru redarea automata a continutului video, Facebook facea acest lucru fara sunet.
Lesne de inteles, majoritatea utilizatorilor vor fi deranjati de aceasta schimbare, care va crea cu siguranta situatii neplacute. Spre exemplu, nu va fi deloc placut atunci cand esti la metrou si, deruland newsfeed-ul Facebook, te trezesti ca telefonul tau incepe sa scoata tot felul de sunete.
Solutia cea mai comoda pentru aceasta problema este tinerea pe volum minim a telefonului. Facebook promite, insa, ca aplicatia sa de mobile va oferi optiunea de dezactivare a sunetului.
Era de asteptat ca Facebook sa faca acest pas si este lesne de inteles de ce compania risca sa-si atraga, din nou, criticile utilizatorilor pentru aceasta masura. Facebook se pregateste sa lanseze reclamele pentru video, iar reclamele au nevoie de sunet.
Cu aceasta ocazie, Facebook implementeaza un mod picture-in-picture pentru continutul video. Clipurile se vor muta automat intr-un colt al ecranului pentru a permite... mai mult
Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 08:27
Vor disparea mesajele scrise de pe Facebook? In doar 5 ani e posibil sa vedem o schimbare majora la cea mai mare retea de socializare din lume.
Nicola Mendelsohn, vicepresedintele diviziei pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a facut o predictie interesanta, transmite Mashable.
Ea a sustinut ca, cel mai probabil, peste 5 ani, singurul continut relevant pe Facebook va fi cel video. Nicola Mendelsohn considera ca un clip reprezinta "cea mai buna modalitate de a spune o poveste" si ca "ne ajuta sa digeram mult mai multa informatie".
Astfel, e posibil ca postarile scrise sa devina istorie, cel putin pe Facebook.
Ideea Nicolei Mendelsohn poate parea putin ciudata la prima vedere, insa compania lui Mark Zuckerberg a facut cativa pasi in aceasta ...citeste mai departe despre "Facebook asa cum il stim acum s-ar putea sa nu mai existe peste 5 ani" pe Ziare.com mai mult
Joi, 16 Iunie 2016, ora 11:26
The New York Times a continuat sa isi dezvolte continuturile digitale, miercuri, odata cu lansarea unor scurte fisiere video de stiri pe internet, actualizate de cel putin trei ori pe zi.
"Minutul New York Times" (nytimes.com/minute) rezuma trei stiri importante din actualitatile zilei respective, prezentand inclusiv informatii de ultim moment sau evenimente in curs de desfasurare.
Noul fisier video este prezentat online de trei ori pe zi, la orele locale 06.00, 12.00 si 18.00. Acea parte a fisierului referitoare la stiri in curs de desfasurare poate fi actualizata mai des, in cazul aparitiei unor elemente noi, se afirma in comunicatul emis de publicatia americana. Fisierele video sunt accesibile in mod gratuit si optimizate pentru dispozitivele mobile.
The New York Times depune eforturi mari pentru dezvoltarea activitatilor sale digitale, cu scopul de a se adapta la o scadere a numarului de cititori de presa scrisa si cu o concurenta tot mai mare in randul furnizorilor de informatii pe internet.
Strategia pare sa dea roade: grupul american a inregistrat din nou beneficii anul trecut, dupa pierderea inregistrata in 2011, si, pentru prima data, a castigat mai multi bani din vanzarile sale individuale si din abonamente, mai ales online, decat din publicitate. mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 19:22
O singura propozitie, scurta, spune multe despre cum se schimba televiziunea in ziua de astazi: "consumatorii nu se mai pot uita la televizor".
Consumatorii de continut media nu mai sunt multumiti de oferta televiziunilor si de navigarea prin canalele TV si au inceput sa foloseasca "al doilea ecran", care poate sa fie un laptop, o tableta sau un smartphone, a reiesit dupa cel de-al treilea studiu Internet Consumer Survey, realizat de catre compania Accenture, potrivit Tab Times.
Peste 90% dintre participantii la studiu au declarat ca urmaresc pe Internet continut video.
Reprezentantii Accenture au afirmat ca, in contextul in care tabletele devin dispozitive tot mai folosite de consumatorii, pentru consum de continut media, aceasta noua experienta poate fi monetizata.
Mai mult de trei sferturi dintre participanti (77%) au spus ca isi folosesc in mod obisnuit computerul/laptopul in timp ce se uita la televizor, iar procentul lor este in crestere cu 16%.
Studiul a fost efectuat in intervalul februarie-martie 2013, in randul a 3.500 de consumatori din sase tari: Brazilia, Franta, Italia, Spania, Marea Britanie si Statele Unite. mai mult
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 18:03
Smartphone-ul devine un gadget tot mai folosit pentru continutul video, dar un mp4 player creat special pentru vizionarea de filme este in continuare cel mai bun Portable Media Player (PMP) pentru cei care vor o colectie mobila de filme.
Iata cele mai bune optiuni in cumpararea unui PMP, dupa un clasament realizat de TopTenReviews.
1) Cowon X7
Cu un ecran de 4,3 inci, Cowon X7 este cel mai bun MP4 player oferind cumparatorilor o autonomie mare a bateriei si spatiu de stocare din belsug. Rezolutia de 480x272 nu impresioneaza, dar memoria de 120 GB sau 160 GB si compatibilitatea cu cele mai multe formate video compenseaza acest detaliu.
Citeste mai mult despre Top: cele mai bune MP4 Playere (PMP) mai mult
Vineri, 10 Februarie 2012, ora 09:28
In august 2010 expertii au prezis pentru prima data moartea televiziunii. In opinia analistilor, viitorul digital apartine mass-media 3.0, in special continutului video personalizat, la cerere, potrivit BBC News.In SUA, piata de televiziune cu plata a suferit prima scadere printre abonati, iar vina a fost data pe veniturile scazute ale populatiei care au fost nevoite "sa stranga cureaua" la bugetul familiei.
Insa, unii comentatori au vazut acest rezultat ca pe o “moarte” lenta a televiziunii si o renastere a internetului.
Prin urmare, ramane intrebarea daca internetul va duce la moartea televizunilor traditionale, sau va “recruta” operatorii de televiziune pentru a-i reprofila.
Vanzarile de DVD –uri sunt in scadere, iar Netflix a preluat deja operatorul de cablu ComCast pentru a deveni cel mai mare serviciu de abonare din America de Nord.
Compania IMS Research estimeaza ca in SUA numarul abonatilor la cablu TV digital va creste substantial intre 2010 si 2015.
Youtube, Hulu, iPlayer, Netflix si alte servicii online, fara a mentiona decsarcarea ilegala de video sunt alternativele pe care consumatorii online le au.
Apple si Google au lansat servicii OTT care permit utilizatorilor sa vizioneze continutul online pe propriile televizoare, cu toate ca serviciul Google este disponibil doar in SUA.
In acest fel, oamenii se pot uita la materiale video, fie ele filme, videoclipuri sau chiar desene animate mai mult ca oricand.
Intrebarea pe... mai mult
Joi, 19 Mai 2011, ora 19:11
Traficul pe Internet va creste constant pana in 2012 datorita site-urilor care au continut video, urmand sa fie de sase ori mai mare decat cel din 2007. Potrivit datelor companiei Cisco, traficul creste cu 46% pe an pentru ca tot mai multi utilizatori urmaresc si posteaza clipuri noi, transmite AFP. Reprezentantii companiilor care reglementeaza Internetul sunt de parere ca prin continutul video sunt depasite barierele legate de limba vorbita de utilizatori si nivelul de alfabetizare al acestora, facand ca interactiunea sa se faca mult mai usor. Anuntul a fost facut la un forum organizat in statiunea egipteana Sharm el-Sheikh, la care au participat 1500 de reprezentanti ai guvernelor, societatii civile, organizatii neguvernamentale din peste 100 de tari. Acestia au discutat despre viitorul Internetului, cei mai multi fiind de parere ca acesta inca mai este controlat de Statele Unite, iar libertatile civile sunt afectate de presiunea pusa de unele guverne pe site-urile de retele sociale. mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 12:02