Jurnalistii spanioli au testat cea mai noua motorizare disponibila pe Dacia Duster.
Constructorul de la Mioveni a lansat recent o versiune de Duster cu motor pe benzina de 1,3 litri, capabil sa dezvolte 150 de cai putere.
Astfel, jurnalistii spanioli de la Auto Moto au testat cel mai puternic Duster disponibil si au incercat sa vada daca Dacia are si calitati sportive.
Ei au scos Dacia Duster pe o autostrada din Spania, unde au mers chiar si cu 200 km/h, insa impresiile nu au fost tocmai placute la aceasta viteza.
"Am transpirat la viteza mare. Din pacate, natura atragatoare a cutiei cu 6 viteze elimina practic orice pretentie sportiva, dar trebuie sa mentionam si un sentiment plutitor inconfortabil al directiei si ruliu la viteze mari. Autostrada este cel mai bun mediu de joaca al acestei masini, dar nu s-a ridicat la nivelul sedanurilor germane", a scris sursa citata.
Astfel, jurnalistii spanioli recomanda Dacia Duster doar celor care cauta o masina onesta, fara pretentii sportive, la un pret scazut.
"Pentru restul, Dacia Duster este mereu un camarad excelent recomandat oamenilor care nu vor sa plateasca sume exorbitante pentru o masina noua. Chiar daca interiorul de pe Duster nu este luxos, are o calitate a constructiei serioase si certificata in timp", a mai scris sursa citata.
Pe durata intregului test, Dacia Duster in versiunea 1,3 cu 150 CP a obtinut un consum real de 8,1 litri la suta.
In Romania, o Dacia Duster cu o astfel de echipare are... mai mult
Miercuri, 22 Mai 2019, ora 09:13
Noua Dacia Duster a fost testata de jurnalistii de la un portal auto din Italia, care si-au prezentat concluziile trase dupa cateva zile la volanul modelului constructorului de la Mioveni.
Italienii de la AutoBlog.it s-au aratat impresionati ca Dacia a reusit sa faca o masina mai buna decat vechea generatie si sa pastreze pretul in aceleasi limite.
"Dacia Duster a fost imbunatatita fara sa-si tradeze spiritul original. Echipament bogat, tehnologie actualizata si calitati off-road imbunatatite. Mereu la un pret extrem de accesibil, care face ca Duster sa fie cel mai bine vandut SUV din Italia pentru persoanele fizice", a scris sursa citata.
Italienii au avut in teste un model cu o motorizare 1.5 dCI 110 CP si au obtinut un consum mixt real de 5.5 l/100 km.
Ei au remarcat insa si imbunatatirea calitatii din habitaclu, in special a scaunelor, dar si felul in care se conduce noul Duster.
"In mediul urban, pozitia inalta la volan te ajuta sa ai o vizibilitate buna si nu este greu sa te urci la bord. Masina este usor de condus si nu e greu de parcat, mai ales ca ai si o camera de marsarier.
Motorul are elasticitatea potrivita pentru a nu te forta sa schimbi vitezele prea des. In afara orasului si pe autostrada masina isi face, de asemenea, treaba cu brio", a mai scris sursa citata.
In incheiere, italienii le-au recomandat cititorilor sa mearga pe varianta Dacia Duster in cazul in care isi cauta o masina.
"Noua Dacia Duster este solutia potrivita pentru... mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 10:49
Autovehiculele de tip hibrid, considerate "prietenoase cu mediul", produc de patru ori mai mult dioxid de carbon (CO2) in comparatie cu specificatiile producatorilor, se arata intr-un raport australian.
Raportul, intocmit de Australian Automobile Association (AAA) si citat de Xinhua, a aratat ca in cadrul unor teste efectuate in conditii reale unele vehicule noi utilizeaza cu 59% mai mult combustibil fata de informatiile furnizate in materialele publicitare.
Un vehicul electric hibrid testat de AAA utiliza de patru ori mai mult combustibil decat specifica producatorul sau, fapt care incarca factura proprietarilor acelui tip de masina cu peste 750 de dolari fata de ceea ce se arata in reclame.
Pe baza acestui raport, AAA a facut un apel la guvernul australian pentru introducerea obligativitatii testarilor in conditii reale a emisiilor generate de masinile noi.
"Reglementari mai stringente cu privire la emisii au ca rol reducerea poluarii si a cantitatii de combustibil utilizat, insa rezultatele noastre sugereaza ca astfel de beneficii se produc, in principal, numai in laborator", a declarat Michael Bradley, director executiv in cadrul AAA, in cadrul unui comunicat emis luni.
"Sistemul actual ii duce in eroare pe consumatori si organismele de reglementare. Doar testarile in conditii reale pot reduce costurile pentru consumatori si pot aduce beneficii ecologice semnificative", a adaugat acesta.
In cadrul studiului desfasurat pe parcursul a 18 luni, cu o... mai mult
Luni, 23 Octombrie 2017, ora 20:12
Nemtii de la Volkswagen schimba foaia dupa scandalul Dieselgate, fiind gata sa faca o multime de concesii pentru a recastiga increderea clientilor.
Unul dintre pasii importanti in aceasta directie este publicarea cifrelor reale de consum ale autoturismelor grupului.
Saptamana trecuta, francezii de la PSA Peugeot-Citroen au publicat in premiera consumul real al 60 de modele proprii, iar acum Volkswagen promite ca va urma acest exemplu.
"Ne gandim si noi la ceea ce au facut cei de la PSA. Cred ca in viitorul apropiat vom avea ceva asemanator", a declarat pentru AutoExpress CEO-ul Volkswagen, Matthias Muller.
In prezent, Volkswagen si ceilalti producatori auto publica testele de consum rezultate in urma testelor NEDC - New European Driving Cycle. Acestea sunt realizate in conditii de laborator si sunt considerate depasite de ani buni.
Desi ar trebui sa simuleze utilizarea unui autoturism pe drumurile europene, testele NEDC ofera valori mult mai bune decat realitatea.
Nu de putine ori s-a intamplat ca un consumator sa constate pe pielea lui ca un autoturism promovat de producator cu un consum foarte mic, rezultat in urma testelor NEDC, consuma in realitate si cu 15%-20% mai mult.
M.D. ...citeste mai departe despre "Volkswagen schimba foaia dupa scandalul Dieselgate: Germanii vor dezvalui consumul real al masinilor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 14 Martie 2017, ora 22:10
Producatorul auto francez Peugeot Citroen vrea sa profite de scandalul emisiilor care a lovit concurenta din Germania pentru a face publice datele reale privind consumul si nivelul noxelor la principale modele produse de firma.
Activistii de mediu de la Transport & Environment ii vor ajuta pe francezi sa puna cap la cap datele ce vor rezulta in urma testelor facute in conditii de trafic real, anunta postul BBC.
Reprezentantii Peugeot considera ca datele referitoare la consumul real al masinilor produse de firma vor putea fi prezentate in primavara anului viitor, in timp ce nivelul noxelor emise de acesta va fi cunoscut de public abia in primavara anului 2017.
"In aceste vremuri tulburi pentru industria auto trebuie sa pastram increderea clientilor nostri", a comentat directorul executiv al companiei franceze, Carlos Tavares, ca un apropo la recentul scandal al emisiilor care a afectat firma Volkswagen.
Conducerea Peugeot Citroen a precizat ca toate testele vor fi audiate si confirmate de o a treia parte neimplicata in masuratori.
Scandalul Volkswagen s-a soldat cu un numar de peste 11 milioane de masini depistate ca incalcand legislatia de mediu de pe mai multe continente, ca urmare a folosirii un soft care trisa in timpul testelor de laborator pentru stabilirea nivelului de noxe emise.
Peugeot sustine ca noile teste ce vor fi derulate vor include consumul si emisiile masinilor realizate in traficul urban, extra-urban si pe autostrazi.
Producatorul... mai mult
Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:22
Un raport dat publicitatii de grupul de cercetare Transport & Environment din Bruxelles arata ca multe modele noi de masini produse de prestigioase companii europene au in realitate un consum cu 50% mai mare decat cel trecut in cartea tehnica.
Modelele Mercedes din clasa A, C si E, ca si seria 5 de la BMW sau Peugeot 308 sunt adevarate devoratoare de carburant, dupa cum reflecta testele facute in conditii reale de trafic, arata raportul think tank-ului Transport & Environment.
Teste mincinoase
Diferenta dintre consumul stabilit in urma testelor de laborator si cel real este atat de mare incat nu poate fi explicata decat prin manipularea testelor de laborator.
In 2001, media diferentelor intre consumul inregistrat de motoarele testate in laborator si cel rezultat in conditii de trafic real era de doar 8%. In acest moment, aceasta se indreapta spre 40% si fenomenul se intalneste inclusiv la masini cu motoare de litraj mic sau mediu precum Renalut Twingo (10%), Peugeot 208 (25%) sau VW Golf (41%).
Desi studiul nu reflecta existenta unor dispozitive menite a falsifica datele, precum cel folosit de Volkswagen in cazul testelor de noxe pe masinile diesel, autorii raportului sustin ca se poate vorbi de un abuz al producatorilor auto prin neadaptarea testelor de laborator la situatii reale de trafic.
Analistii Transport & Environment cred ca o interventie a guvernelor tarilor europene in regandirea testelor care reflecta emisiile de dioxid de carbon si consumul... mai mult
Marti, 29 Septembrie 2015, ora 13:30
1