Consumul intern de produse ecologice certificate reprezinta doar 2% din totalul alimentelor consumate, desi aproape 70% din produsele provenite din mediul rural romanesc pot fi clasificate ca fiind naturale si ecologice, apreciaza presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica 'Bio Romania' , Marian Cioceanu.
'Consumul intern de produse ecologice certificate reprezinta doar 2% din volumul total al alimentelor consumate. Cu toate acestea, 70% dintre produsele provenite din zonele de deal si de munte din Romania pot fi considerate ecologice, chiar daca ele nu sunt certificate de un organism abilitat, deoarece taranii nu utilizeaza substante chimice pentru produsele obtinute in gospodarie pentru consumul familial', a declarat Marian Cioceanu.
In acest sens, Bio Romania pregateste lansarea unui site unde vor putea fi regasiti toti fermierii care produc in sistem ecologic, atat cei certificati cat si cei care produc natural, cat mai aproape de acest standard si respecta cateva principii recomande de Bio Romania.
'Vom lansa in luna iunie un standard privat adresat fermierilor pentru produsele recomandate de Asociatie, acesta fiind realizat in colaborare cu TUV Austria, un organism de certificare cu o reputatie foarte buna. Impreuna vom audita producatorii si vom face analize pe produsele recomandate de Bio Romania astfel incat romanii sa aiba incredere in produsele pe care le cumpara', a precizat Marian Cioceanu.
In opinia acestuia, fermierii romani... mai mult
Duminica, 27 Mai 2012, ora 14:51
1