Continutul video este viitorul, atat pentru companiile care activeaza in online, cat si pentru artisti care fac din talentul lor un business. Si nu oricare, ci unul profitabil.
Pentru ca se apropie Mastering The Music Business (MMB), am stat de vorba cu Andras Bodrogi, Certified YouTube Specialist si New Media Consultant despre continutul video si importanta sa.
Am aflat, astfel, cateva dintre secretele pe care le va dezvalui in cadrul workshop-ului pe care il va sustine la Bucuresti.
"Imi doresc sa deschid noi orizonturi si noi perspective legate de crearea si activarea de continut. De-a lungul timpului am strans mai multe metode si teorii diferite ale marketingului de continut si le-am adaptat la continut legat de muzica", explica acesta.
Seminarul pe care il sustine se numeste "Boost Your Content" si ii invata pe participanti cum se creeaza mai mult continut in diferite formate pentru activitatea pe mai multe platforme; care sunt formatele relevante ale diferitelor platforme ca YouTube, Facebook, Instagram; cum poti economisi bani si timp daca planifici corect productia si cum sa multiplici continut nu doar in formatele video, ca sa ai suficient material pentru activarile de durata.
Cat de importanta este comunicarea online pentru artisti si pentru afacerile din online?
E inevitabila in zilele astea folosirea platformelor si a instrumentelor online ca sa ajungi la fani, la consumatori, sa comunici cu ei, sa creezi si sa distribui continut despre... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 16:25
Echipa Biz organizeaza cea de-a opta editie a celui mai asteptat eveniment regional despre online si strategii de marketing prin social media. Social Media Summit Bucuresti este conferinta care iti prezinta la fiecare inceput de an tendintele si principalii jucatori din social media si va avea loc pe 28 februarie la ARCUB Gabroveni.
Social Media Summit Bucuresti se adreseaza profesionistilor din companii, specialistilor in comunicare & marketing si bloggerilor care vor sa afle care sunt provocarile din social media in 2018.
In exclusivitate, in cadrul evenimentului, Biz va lansa a doua editie a proiectului editorial Digital Report.
Booklet-ul este un instrument indispensabil pentru companiile care vor sa cunoasca peisajul online-ului si care doresc informatii despre cele mai importante agentii de digital din Romania, tendinte si evolutii ale pietei de digital, liste cu cele mai relevante nume din blogosfera romaneasca, clasificate in functie de domeniile pe care le acopera, top cei mai urmariti vloggeri, top conturi de Instagram, precum si top bloggeri cu care au colaborat agentiile si top agentii cu care au colaborat bloggerii in 2017.
Intre speakerii acestei editii se numara: Robert Katai,Visual Marketer & Content Strategist, Bannersnack; Tudor Galos, Senior Consultant, Tudor Galos Consulting; Radu Atanasiu, Adjunct Lecturer, Maastricht School of Management Romania; Mugur Patrascu, Founder, Screen native; Alexandru Negrea, Consultant social media, Cristian... mai mult
Vineri, 09 Februarie 2018, ora 16:29
Rolul aplicatiilor mobile, al social media si al regimului self-service in relatia dintre companii si clienti este in continua crestere, conform Interactive Intelligence, furnizor global de solutii software si servicii pentru centre de contact.
Gradului de utilizare a noilor canale de comunicare in relatia cu clientii, in special de catre centrele de contact de dimensiuni mici si mijlocii, este in crestere, se arata in studiul "Enterprise Priorities in Europe", publicat de compania de consultanta Frost & Sullivan.
"Consumatorii tineri nu isi pot imagina viata fara un smartphone si un cont pe Facebook, iar companiile trebuie sa tina pasul cu preferintele acestora. Sistemele multimedia pentru serviciile cu clientii obisnuiau sa fie considerate investitii de lux, disponibile doar pentru marile corporatii, insa in prezent chiar si companiile mici investesc in aplicatii self-service, ofera clientilor posibilitatea de a comunica prin intermediul functiei de chat si urmaresc mesajele postate pe paginile lor de pe retelele de socializare. Vremurile in care a furniza servicii moderne pentru clienti insemna afisarea unui numar de telefon pe site-ul companiei sunt demult apuse", a declarat Marcin Grygielski, Manager Teritorial pentru Europa de Est al Interactive Intelligence.
Utilizarea social media va creste cu 27% in urmatorii 2 ani
Potrivit raportului realizat de Frost & Sullivan, numarul interactiunilor cu clientii prin intermediul aplicatiilor mobile va creste cu... mai mult
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 13:15
Spada lanseaza SocialMediaSchool.ro, platforma de training-uri intensive, webinarii si workshop-uri dedicate atat celor care vor sa invete sa foloseasca social media pentru business, cat si celor care si-au insusit deja notiunile specifice.
Intrucat social media este un domeniu nou in Romania, un domeniu care se dezvolta rapid si care este in continua schimbare, poate fi dificil pentru companii sa tina pasul si sa obtina rezultatele dorite. De aceea Spada a lansat SocialMediaSchool.ro, o platforma de training-uri de social media pentru companii, pe baza experientei anterioare in campanii pe Facebook, bloguri sau LinkedIn.
In urma acestui program participantii vor invata ce tipuri de obiective pot fi atinse prin intermediul social media, cum sa isi aleaga canalele potrivite pentru obiectivele alese, cum sa gandeasca si cum sa implementeze o strategie si, poate cel mai important, cum sa masoare rezultatele pentru a determina ce actiuni viitoare trebuie facute.
Urmatorul astfel de training va avea loc pe 21, 22, 28 si 29 iunie, in Bucuresti. Programul intensiv este structurat in 4 zile a cate 6 ore, iar traineri sunt Andrei Rosca, general manager Spada si Alexandru Negrea, Head of Facebook Dept. la Spada.
Programul se adreseaza atat companiilor care vor sa isi pregateasca oameni de social media interni, cat si viitorilor profesionisti in social media, oameni care sunt hotarati sa isi construiasca o cariera in acest domeniu. Asigura un start ferm, sigur, si un... mai mult
Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 12:32
Managerii romani folosesc social media, cel putin la nivel personal, dar utilizarea acestui mediu in scopuri de business este intalnita mai ales la nivelul companiilor multinationale si mai putin la nivelul firmelor mici, a declarat in cadrul unui interviu pentru Business24 consultantul in comunicare Victor Kapra.
Inedit, Radu Apostolescu, omul numarul doi in cadrul celui mai mare magazin online din Romania, cu afaceri estimate pentru anul trecut de 180 de milioane de euro, a anuntat, in premiera, un nou serviciu al companiei prin intermediul contului sau de Twitter. Presa de specialitate a fost la ore distanta cu anuntarea stirii.
L-am intrebat pe Victor Kapra, consultant in comunicare, cati sunt ca Radu Apostolescu si ce fac managerii din Romania in social media, pe Facebook?
Marea majoritate dintre ei consuma social media in portii mari, zilnic. E si normal: cum presa profesionista se dilueaza accelerat, nevoia de informare trebuie satisfacuta cumva. Si atunci, blogurile si retelele sociale umplu in mod natural golul de informatie, plus ca vin cu o cantitate de cancan care ii atrage pe multi.
Asadar, as spune ca in calitate de consumatori pasivi managerii romani sunt prezenti in social media.
Cum isi promoveaza managerul roman afacerea prin Social Media?
Cand se pune problema sa isi potenteze afacerile prin promovare prin Social Media, managerul roman devine uneori cam nauc. E greu sa ia o decizie daca si cat de mult sa foloseasca acest canal, sa... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 14:09
Cele mai cautate joburi din Romania in domeniul social media sunt pozitiile de social media manager si social media specialist, potrivit studiului State of Social Media Employment 2012, realizat de catre firma de consultanta Career Advisor.
Salariul unui angajat in functia de social media manager, la nivelul anului 2012, se
situeaza intre 500 si 1.000 de euro, in functie de nivelul de experienta, potrivit studiului, prezentat in cadrul Webstock 2012.
Salariile din social media au scazut, in contextul in care economia Romaniei a scazut. Dintre cei care au fost chestionati de catre Career Advisor, 20% aveau un salariu intre 1.000 si 4.000 de euro. Insa, majoritatea celor care lucreaza in social media (32%) au un salariu intre 300 si 500 de euro. Segmentul mediu este reprezentant de catre cei care castiga intre 500 si 1.000 de euro (26%)
Reteaua de socializare profesionala LinkedIn este unul dintre mediile cele mai folosite pentru cautarea pozitiilor din social media.
In Romania, potrivit Madalinei Uceanu, reprezentanta companiei Career Advisor, exista peste 750.000 de conturi valide.
Recrutarea managerilor, pe LinkedIn
Cele mai multe cautari sunt facute prin folosirea cuvantului cheie "online" (10.000 de cautari). O alta cautare frecventa este "online manager" (5.200). Termeni ceva mai aplicati sunt "social media manager" (3.100), "PR consultant" sau "PR specialist' (1.300) sau "social media specialist" (1.100).
Joburi romanesti in social media
Cele... mai mult
Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 13:18
"Greseala este omeneasca", spune un vechi proverb, insa daca se repeta devine o problema. Care sunt principalele greseli pe care managerii companiilor atunci cand utilizeaza retelele sociale? O intrebare la care raspund consultanti de specialitate, dar si utilizatori "inraiti" ai retelelor sociale.
Marvin Powell, consultant pentru dezvoltarea business-ului companiilor mici si mijlocii, a adresat intrebarea "Care sunt principalele greseli pe care managerii de companii le fac atunci cand utilizeaza retelele?" pe contul sau de LinkedIn, iar raspunsurile nu au intarziat sa apara.
Iata care sunt principalele probleme de care trebuie sa se fereasca managerii:
"Social media este o cursa de maraton"
"Majoritatea oamenilor considera ca retelele sociale sunt un fel de cursa de sprint, nu una de maraton. Incep prin a posta mult si repede, dar sfarsesc prin a nu o mai face cu regularitate si a nu mai interactiona cu ceilalti. Nu au capacitatea de a se folosi de platforme precum Facebook sau LinkedIn", este de parere Debbie Harris, speaker si trainer pentru Facebook si LinkedIn.
"Trebuie sa acorzi timp unei asemenea activitati, trebuie sa o cladesti ca pe o relatie de lunga durata", spune Debbie Harris.
Vorbesti mult, asculti prea putin
"Trebuie sa vorbesti mai putin si sa asculti mai mult. Social media reprezinta o modalitate de a-ti face relatii, exact ca in lumea reala. Oamenii se vor simti mai atrasi de tine daca-i lasi sa se destainuie, in loc sa-i... mai mult
Luni, 02 Aprilie 2012, ora 12:29
Social media marketing manager, blogger social media, online comunity, social media specialist, brand manager social media, social media strategist. Suna cunoscut? Sunt joburi din social media.
Acestea sunt doar cateva din joburile care exista in acest mediu, in Statele Unite, iar salariile variaza de la 22.000 de dolari pe an, la 77.000 de dolari, potrivit unui infografic realizat de catre Onward Search.
"La noi cred ca variaza intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna, pragul de sus fiind mai degraba salariul unui social media manager. E posibil insa sa fiu un pic optimist", crede Cristian Manafu, blogger, consultant in social media si organizator de evenimente de profil.
Potrivit graficului, cel mai intalnit job este cel de social media copywriter, care administreaza si furnizeaza continut pentru canalele din social media prin care comunica o companie.
"In acest caz, cred ca salariul la noi este intre 1.400 si 1.700 de lei pe luna", spune Manafu.
In Statele Unite, un social media copywriter castiga intre 14.000 si 60.000 de dolari pe an.
Cristian Manafu a lucrat in pozitia de consultant social media pentru diverse branduri care activeaza pe piata locala. In ultimii trei ani, Manafu a sustinut cursuri in-house pentru companii si agentii si a creat programe personalizate in peste 15 organizatii.
mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:44
Weibo, cea mai populara platforma de social media din China incepe sa fie folosita de companiile multinationale din tara in cadrul strategiilor lor de marketing.
Twitter, Facebook , Youtube sau alte platforme de social media populare la nivel mondial sunt blocate in China, unde guvernul este foarte preocupat de faptul ca accesul la internet ar putea submina Partidul Comunist, dar Weibo functioneaza in voie, informeaza Reuters.
Cu peste 250 de milioane de utilizatori, dintre care majoritatea sunt persoane educate, Weibo Sina este similar cu Twitter, permitand utilizatorilor sa posteze mesaje de 140 de caractere si sa adune grupuri de abonati la continuturile difuzate.
Functional din 2009, Weibo e "dusul rece" al Chinei in ceea ce priveste social media, spune Sam Fleming, fondatorul unei companii de consultanta in social media din Shanghai. Acesta spune ca chinezii stiu deja ca daca vor sa afle ce se intampla cu adevarat in China, trebuie sa se uite pe Weibo.
Christine Lagarde, seful FMI, este cea mai recenta abonata populara al Weibo, aceasta postand pe platforma de social media traducerea in chineza a declaratiei sale de la Summit-ul APEC.
Unul din motivele pentru care Weibo se dezvolta atat de mult este si faptul ca prin aceasta platforma companiile multinationale beneficiaza de capacitatea de a ajunge direct la publicul chinez cu mesajul lor, spun expertii in branding.
In plus, ca si in cazul retelelor sociale din afara Chinei, companiile iau in... mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 09:08