Gabriela Firea a anuntat vineri ca vor fi construite doua spitale zonale in Sectoarele 3 si 6, cu aproximativ 300 de paturi.
Costurile se ridica la 60 de milioane de euro, iar in cazul in care acestea nu vor putea fi acoperite din bugetul municipalitatii, se va opta pentru un parteneriat public-privat.
"Vom construi doua spitale zonale, unul in Sectorul 3 si unul in Sectorul 6, cu aproximativ 300 de paturi fiecare. (...) Am avut discutii atat cu domnul primar al Sectorului 3, cat si cu domnul primar al Sectorului 6. Avem cateva propuneri de terenuri, atat din partea Primariei Capitalei, cat si din cele identificate de domniile lor.
In perioada urmatoare ramane sa si stabilim care vor fi pana la urma cele doua terenuri. Vom respecta la cele doua spitale zonale standardele europene si anume proximitatea de transport, de cai de acces, zona de utilitati functionale si bineinteles, zone care sa fie accesibile cetatenilor carora li se adreseaza. In scurt timp ne vom decide, important este ca avem aceste suprafete", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Referitor la costuri si finantare, edilul a precizat ca "ar costa in jur de 60 de milioane de euro".
"Vom demara in cel mai scurt timp studiile de oportunitate, care pot releva doua situatii: ca din bugetul propriu putem aloca aceste sume sau exista posibilitatea sa intram intr-o zona de parteneriat public-privat, cu investitori privati, romani sau straini, care sa preia aceste proiecte si sa-si recupereze... mai mult
Vineri, 02 Februarie 2018, ora 15:43
Primariile din Bucuresti incalca legea eliberand cu foarte mari intarzieri autorizatiile de construire, semnaleaza Serban Sturdza, presedintele Ordinulului Arhitectilor din Bucuresti, care intreaba public cine plateste "prejudiciile provocate de incompetenta factorilor de decizie si de coruptia din randurile lor".
"O.A.R. Bucuresti lanseaza o dezbatere de interes public pe tema respectarii termenului de eliberare a autorizatiei de construire: 30 zile conform legii 50/1991. Scopul acestei dezbateri este de a determina administratia sa accepte intocmai aplicarea legii. In prezent, acest lucru nu se intampla.
Se constata intarzieri care de obicei depasesc 12 luni. Adica de peste 10 ori termenul prevazut. Rezultatul? Blocarea dezvoltarii Bucurestiului. Si nu numai. Prejudiciile economice aduse investitorilor, constructorilor, arhitectilor si administratiei, prin insumare, ajung semnificative la nivel national.
Intarzierile in eliberarea avizelor se reflecta direct in calitatea confortului urban, genereaza pierderi financiare si politici instabile pe termen scurt si mediu", arata intr-o postare pe Facebook Serban Sturdza.
Arhitectul atrage atentia totodata ca intarzierea avizelor produce efecte si asupra patrimoniului, care se "degradeaza accentuat", iar "masurile care se impun pentru remediere devin mai mari, cu costuri suplimentare inutile si periclitarea sigurantei publice", si asta "mai ales in cazul Bucurestiului".
"Cu toate ca nici clientul si nici... mai mult
Luni, 04 Decembrie 2017, ora 15:08
Romanii sunt recunoscuti pe plan mondial ca fiind o nationalitate priceputa in multe domenii. Mai tot romanul, fie ca il intalnesti in parc, pe stadion, la facultate sau la teatru, iti poate da idei, sfaturi concrete sau o opinie personala legata de sanatate, politica, fotbal sau constructii.
Un material Pefoc.ro SRL
Noi nu ne identificam cu acei romani care le stiu pe toate, ci incercam sa oferim sfaturi complete si pertinente cu privire la constructia semineului, sfaturi pe care daca le urmezi te vor ajuta sa te bucuri de semineul tau o viata intreaga.
5 pasi pe care trebuie sa ii urmezi inaintea construirii semineului
Daca inca nu ai un tehnician specializat care sa te sfatuiasca si sa iti construiasca semineul, te ajutam noi cu informatii despre cei 5 pasi pe care sa ii urmezi inainte de a incepe constructia semineului:
● Verifica inainte de toate suprafata pe care vrei sa o incalzesti, pentru a sti ce focar sa alegi. Daca ai o casa cu un volum de 650 de metri cubi care trebuie incalziti, un focar de 10 KW sau o soba tip semineu nu va fi insuficient in aceasta situatie. Focarul se alege in primul rand in functie de suprafata pe care trebuie sa o incalzesti si pe urma in functie de designul dorit. Un focar de fonta bun se observa din raportul kg/deschiderea focarului, inaltimea conului si numarul lamelelor de pe peretii focarului. Focarul din otel cu samota va da caldura mai greu, dar o va mentine pentru o perioada mai lunga de timp dupa terminarea... mai mult
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 16:23
Autorizatia de construire este actul care confera cetatenilor dreptul de a construi, precum si de a consolida sau repara o constructie deja existenta. Acest act este eliberat de primarie in baza unui dosar ce cuprinde o serie de avize si acorduri si a prezentarii dovezii achitarii taxelor legale. Afla astazi care sunt tarifele prevazute de Codul fiscal pentru eliberarea unei autorizatii de construire sau a unui certificat de urbanism.
Lucrarile de constructii sunt permise numai pe baza unei autorizatii de construire, dupa cum reglementeaza Legea nr. 50/1991.
Potrivit acestui act normativ, autorizatia de construire se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil (teren si/sau constructii), cu respectarea prevederilor documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism.
Citeste mai multe despre Cat costa obtinerea autorizatiei de construire si a certificatului de urbanism? pe AvocatNet.ro mai mult
Marti, 26 August 2014, ora 14:25
Autorizatia de construire este actul care confera cetatenilor dreptul de a construi, precum si de a consolida sau repara o constructie deja existenta. Acest act este eliberat de primarie in baza unui dosar ce cuprinde o serie de avize si acorduri si are o valabilitate de cel mult 12 luni. Afla astazi ce documente sunt necesare pentru a obtine autorizatia, dar si care sunt costurile aferente acestei proceduri.
Lucrarile de constructii sunt permise numai pe baza unei autorizatii de construire, dupa cum reglementeaza Legea nr. 50/1991.
Potrivit acestui act normativ, autorizatia de construire se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil (teren si/sau constructii), cu respectarea prevederilor documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism.
Citeste mai multe despre Autorizatia de construire: Cand este obligatorie si ce documente sunt necesare pentru a o obtine pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 16:00
Victor Ponta si Plamen Oresarski, prim-ministrul Bulgariei, au negociat luni la Bucuresti despre modalitatile de construire a unui nou pod peste Dunare intre cele doua tari, la Calarasi-Silistra, scrie marti cotidianul sofiot Standart.
Desi cei doi premieri nu au facut declaratii de presa dupa intalnirea lor, surse guvernamentale au dezvaluit ca s-a discutat despre constructia unui pod nou. Acesta urmeaza sa fie realizat printr-un parteneriat public-privat si, potrivit unor informatii neoficiale, o companie din Romania si-a exprimat interesul fata de proiect.
In decembrie urmeaza sa fie repornita si linia de feribot intre Calarasi si Silistra care nu functioneaza de ani de zile. Linia va fi cedata unui concesionar bulgaresc, a confirmat pentru Standart parlamentarul bulgar Anton Kutev.
Oresarski si Ponta au stabilit ca sedinta comuna a celor doua guverne sa aiba loc in februarie 2014 in Bulgaria. La eveniment va fi invitat si premierul sarb, Ivica Dacic. Cei trei prim-ministri vor discuta proiectele importante pentru regiune.
Postul de radio Darik informeaza ca la intalnirea cu Ponta, Oresarski a cerut ca Romania sa inceapa cat mai repede procedura de evaluare a impactului asupra mediului cu privire la noul reactor care urmeaza sa fie amplasat la centrala nucleara de la Kozlodui. Bulgaria negociaza cu un investitor american construirea unei noi unitati la singura centrala nucleara a tarii, ampasata pe malul Dunarii, la granita cu Romania. Printre subiectele... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 10:49
Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut in ianuarie cu 0,5%, la 1.732, fata de aceeasi luna din 2011, cand au fost eliberate 1.740 autorizatii, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).
Din cele 1.732 autorizatii eliberate, 68,2% sunt pentru zona rurala.
Distributia in profil regional evidentiaza o usoara scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale. Scaderi au fost in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-58 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-44 autorizatii), Sud-Vest (-24 autorizatii) si Centru (-18 autorizatii).
Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (70 autorizatii), Sud-Est si Sud-Muntenia (32 autorizatii fiecare) si Vest (2 autorizatii). mai mult
Marti, 28 Februarie 2012, ora 10:32
Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale s-a ridicat la 39.424 in 2011, in scadere cu 6,6% fata de autorizatiile eliberate in anul precedent, potrivit datelor transmise vineri de Institutul National de Statistica.
Scaderi s-au inregistrat in urmatoarele regiunile de dezvoltare: Nord-Est (1.235 autorizatii), Sud-Muntenia (980 autorizatii), Centru (572 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (353 autorizatii) si Vest (150 autorizatii).
Cresteri au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (234 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (190 autorizatii) si Sud-Est (101 autorizatii).
Potrivit INS, in luna decembrie 2011 s-au eliberat 2.730 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 68,6% sunt pentru zona rurala.
Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (72 autorizatii), Sud-Muntenia (41 autorizatii) si Vest (32 autorizatii). In celelalte regiuni de dezvoltare s-au inregistrat cresteri usoare a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in: Sud-Est, Nord-Est si Nord Vest.
De asemenea, in luna decembrie 2011, fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (202 autorizatii), scaderi semnificative... mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 10:32
Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele 11 luni din acest an cu 6,5%, la 36.694, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.
Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-1120 autorizatii), Sud-Muntenia (-918 autorizatii), Centru (-501 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-331 autorizatii) si Vest (-159 autorizatii), iar cresteri in Nord-Vest (+238 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+174 autorizatii) si Sud-Est (+54 autorizatii), potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), preluate de NewsIn.
Potrivit datelor INS, in luna noiembrie s-au eliberat 2.758 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 5,7% fata de luna octombrie 2011 si cu 9,1% fata de luna noiembrie 2010, din care 67,6% sunt pentru zona rurala.
Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (-51 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-48 autorizatii) si Centru (-42 autorizatii). In regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia si Nord-Est s-au inregistrat cresteri usoare.
Fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-277 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare: Nord-Est (-176 autorizatii), Sud-Muntenia... mai mult
Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 10:30