Imobilele care in prezent se afla in constructie vor dainui in mare parte cu aceeasi structura cel putin o generatie, probabil doua, si tocmai de aceea calitatea materialelor de constructii folosite, dar si calitatea muncii depuse de constructori isi vor pune amprenta asupra aspectului, durabilitatii si confortului.
De aceea, a gasi echilibrul intre calitate si costuri este cea mai mare provocare. Este cazul izolatiilor din spuma poliuretanica, premium totodata accesibila la pret.
Bugetul proprietarilor pentru construirea propriilor case pare intotdeauna urias pentru acestia si chiar si asa tinde deseori sa fie subdimensionat si nepregatit pentru neprevazut si situatii de forta majora.
Dezamagirea este mare fata de constructorii care declara profesionalism si la fata locului se comporta neprofesionist. Grija este ca banii sa nu fie irositi. Nici timpul. Nici nervii.
Cum oare se poate obtine in bugetul alocat initial atat materiale de constructie de calitate, cat si profesionisti care sa inspire incredere si care sa utilizeze aceste materiale cu maximum de eficienta?
Calitate zi de zi, de la casa la rosu la casa la gri
Pentru o casa la rosu, multe lucruri sunt de facut pentru a aduce constructia la nivel de casa la gri, si anume:
montarea acoperisului, montarea tamplariei (fara aceste etape, proiectul stagneaza la nivel de casa la rosu);tragerea si pozitionarea instalatiei electrice (fara montarea prizelor, fara instalarea corpurilor de... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 14:35
Hadrian X, un robot dezvoltat de o companie australiana, va putea construi o casa aproape de unul singur. Masinaria munceste intr-o ora cat un zidar in doua zile si, desigur, nu isi ia niciodata pauza de masa.
Fastbrick Robotics promite ca viitorul sau robot va revolutiona industria constructiilor.
Hadrian X va putea zidi 1.000 de caramizi pe ora, de doua ori mai mult decat un zidar iute de mana intr-o zi de lucru, potrivit Business Insider. Masinaria va consta intr-un brat robotic pliabil de 30 de metri montat pe un camion si se va putea deplasa cu usurinta pe orice santier de constructii.
In loc de ciment, Hadrian X va folosi un adeziv special pentru constructii.
"Utilizand acest adeziv in loc de traditionalul mortar, Hadrian X va maximiza viteza cu care construieste, precum si rezistenta si eficienta termica a structurii finale, in timp ce va reduce la minimum impactul conditiilor meteo asupra procesului de constructie", sustin reprezentantii firmei intr-un ...citeste mai departe despre "Munceste intr-o ora cat altii in doua zile si nu are nevoie de pauze. Robotul care construieste case" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 31 Iulie 2016, ora 07:46
Cam de cati oameni ai nevoie ca sa poti sa construiesti o casa in conditiile legii?
Daca o persoana fizica doreste sa isi construiasca o casa in regie proprie este prinsa de catre legislatie intr-o adevarata menghina birocratica.
Desi aparent totul este facut in beneficiul calitatii in constructii, in realitate se ajunge la o aplicare formala sau deloc a legislatiei existente.
Asta se intampla pentru ca, desi Legea 10 privind calitatea in constructii prevede diferentierea pe categorii de importanta, acest lucru nu se reflecta deloc in realitate.
Astfel, daca te afli in situatia de a construi o casa formata din parter si etaj sau un mall, procesul birocratic de construire este la fel de incarcat.
Revenind la titlul articolului: "De cati oameni ai nevoie ca sa construiesti o casa", raspunsul ar trebui sa alarmeze autoritatile si ministerele de control in domeniul constructiilor, cu atat mai mult cu cat multe dintre ele au trecut prin acest proces.
Ca sa construiesti o ...citeste mai departe despre "De cati oameni ai nevoie sa construiesti o casa: 4 muncitori si 6 ingineri. Birocratia distruge calitatea" pe Ziare.com mai mult
Luni, 25 Iulie 2016, ora 07:02
Pentru a avea parte de o constructie de calitate este necesar ca aceasta sa fie realizata cu cele mai bune materiale si trebuie avute in vedere absolut toate etapele, inclusiv cea a hidroizolatiei.
Asa cum stim cu totii, uneori vremea poate fi capricioasa, iar ploaia si zapada pot duce la infiltratii si la deteriorarea rapida a cladirilor daca acestea nu au avut parte de o hidroizolatie realizata corespunzator. Cum nimeni nu isi doreste astfel de probleme, etapa de hidroizolare nu trebuie trecuta cu vederea, ci considerata a fi esentiala pentru a avea o constructie rezistenta. Deteriorarea hidroizolatiei este insa inevitabila in timp si foarte important este ca acest lucru sa fie diagnosticat pentru ca infiltratiile sa nu poata ajunge in peretii cladirii.
Cum poti avea o cladire cu o durabilitate sporita?
Atunci cand ai in constructie o casa sau o cladire, nu iti doresti altceva decat ca aceasta sa reziste cat mai mult trecerii timpului, fara a avea nevoie de refaceri importante ulterior. Pentru acest lucru, pe langa utilizarea de materiale de calitate in constructie, este nevoie si de hidroizolatii care sa impiedice infiltrarea apei in structura cladirii.
Alegerea echipei care va realiza procedeele de hidroizolare trebuie sa fie facuta cu mare atentie, astfel de lucrari netrebuind lasate pe mana unor persoane care nu au experienta in domeniu. Indreptati-va spre firme de constructii cu exprienta, care pot oferi garantie lucrarilor realizate si care au oameni... mai mult
Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 13:04
Construite cu multe secole in urma in Europa pentru a adoposti familiile princiare si incepand cu Epoca de Aur in SUA pentru a oglindi nou descoperita bogatie a clasei superioare americane, locuintele grandioase sunt preferate de multi miliardari ai zilelor noastre.
Unele dintre aceste mega-resedinte au fost ridicate in anii recenti. Multe se afla pe teritoriul Statelor Unite, partial si pentru ca aici exista cei mai multi miliardari, scrie The Richest.
Patru dintre cele mai mari locuinte din lume construite dupa anul 2000 se regasesc in lista The Richest.
5. Fairfield Pond, New York, SUA - 3.995 de metri patrati
Fairfield Pond a fost construita in 2003 in Hamptons, zona cunoscuta pentru resedintele scumpe si opulente. Conacul se afla in apropiere de orasul New York si apartine miliardarului Ira Rennert. Are 29 de dormitoare, 39 de bai, o pista de bowling, un cinematograf cu 164 de locuri si multe altele.
4. Chelster Hall, Ontario, Canada - 4366 de metri ...citeste mai departe despre "Cinci dintre cele mai mari case din lume, construite dupa 2000" pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Aprilie 2014, ora 08:36
Construirea unei case din lemn atrage din ce in ce mai multe persoane. Dar, inainte de a incepe acest tip de proiect, cateva mici clarificari sunt adesea binevenite. Avantaje, dezavantaje si comparatii cu alte tipuri de constructii mai traditionale. Un mic ghid despre "casa din lemn".
Dupa o lunga perioada in care acest tip de casa a fost numita un pic invechita (din cauza cabanelor de munte), constructia din lemn tinde sa creasca in popularitate datorita reputatiei sale pentru constructie ecologica si pentru avantajele tehnice si estetice.
Casele din lemn: o mare libertate arhitecturala
De fapt, lemnul a devenit un material ales de arhitecti pentru proiecte de constructii a caselor in linii moderne si contemporane. Motivul pentru aceasta popularitate este, in primul rand, materialul care permite o mare creativitate arhitecturala. Flexibilitatea lemnului, usurinta sa (rezistenta sa este foarte mare in comparatie cu greutatea lui, fiind foarte usor), combinate cu tehnicile de constructie mai sofisticate fac din acesta materialul ideal pentru rezultate arhitecturale foarte diferite unul de altul. Un motiv in plus pentru a alege lemnul este faptul ca acest material este potrivit pentru producerea de expansiune.
Casa din lemn: mai mult spatiu de locuit
O alta problema legata de metrii patrati: zona livingului. Proiectantii de la proiect-case.ro sunt de parere ca, in comparatie cu alte sisteme de constructie traditionale (cum ar fi caramida sau cimentul), o... mai mult
Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 16:10
Pentru ca nu a vrut sa plateasca chirie sau sa ia un credit de la banca, o arhitecta din SUA a gasit o solutie mai convenabila pentru a avea propria locuinta.
Ea si-a construit singura casa, cu aproximativ 8.300 de euro (11.400 de dolari), relateaza Daily Mail.
In urma cu doi ani Macy Miller se afla in postura de persoana proaspat divortata, fara un loc de munca si cu un credit ipotecar pe care nu il mai putea plati. Cu ajutorul tatalui si, mai tarziu, al prietenului ei, ea a reusit sa-si ridice casa de vis, cu o suprafata de putin peste 18 metri patrati.
Cea ...citeste mai departe despre "Nu a mai vrut credite de la banci si si-a construit singura casa cu 8.000 de euro (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 17:29
Ideea care sta la baza conceptului de casa pasiva este reducerea necesarului de energie, printr-o constructie compacta si bine izolata, dar si cu ajutorul tehnologiilor moderne.
O locuinta poate fi numita casa pasiva, doar atunci cand necesarul de energie pentru incalzire este mai mic de 15 kWh/m2/an, adica de 10 ori mai mic decat in cazul unei case traditionale.
In momentul de fata, exista mii de case pasive construite in toata Europa, in mod special in Germania, Austria, Suedia si Elvetia, conform statisticilor Passivhaus Institut din Germania.
Si in Romania s-au pus in practica astfel de proiecte, un exemplu fiind cel al unui inginer prahovean.
Principiile unei case pasive
O casa pasiva trebuie sa aiba o structura compacta, care sa nu permita formarea puntilor termice (pierderile de energie).
Izolatia unei case pasive este atat de buna, incat nici nu este nevoie de un sistem de incalzire propriu. Este suficient un sistem de ventilatie inteligent, care consta intr-o pompa de caldura aer-aer.
Sistemul ia aerul de afara, il introduce intr-un sistem de caldura unde se intalneste cu cel care iese, castigand astfel cateva grade, dupa care intra intr-un compresor de caldura care il aduce la temperatura dorita de proprietar. Acest sistem de ventilatie asigura un aer curat si cald in toata casa, fara a mai fi nevoie de deschiderea ferestrelor.
Pentru a putea elimina sistemul de incalzire, izolatia este de doua ori mai groasa decat in cazul unei case... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 13:24
Constructia in regim propriu a unei locuinte de 100 metri patrati langa Bucuresti, inclusiv pretul terenului, costa intre 58.000 euro si 80.000 euro, in functie de zona, in conditiile in care de la debutul crizei terenurile s-au ieftinit in medie cu 57% si constructiile cu 30%, potrivit imopedia.ro, anunta Mediafax.Datele au fost obtinute prin luarea in calcul a unui pret mediu de constructie, incluzand si finisaje, de 400 euro/mp, un teren de 400 metri patrati si o locuinta de 100 metri patrati.
"Daca in anii de boom ai pietei imobiliare constructia caselor in regim propriu in zonele de suburbie ale Bucurestiului devenise o adevarata moda, astazi in contextul accesului tot mai dificil la finantare si pe fondul scaderii veniturilor populatiei cererea este moderata, iar preturile au scazut cu peste 50%, se arata intr-un studiu al imopedia.ro.
Analiza arata ca terenurile din jurul Capitalei s-au redus, de la inceputul crizei, cu 42%-72%, scaderea medie fiind in jurul a 57%.
"Deoarece preturile terenurilor din zonele centrale si semi centrale ale Bucurestiului nu sunt accesibile clasei medii, oamenii s-au orientat catre suburbiile Capitalei - in punctele de iesire din Nord, Est, Sud si Vest. Totodata, zonele respective au fost luate in vizor si de diversi dezvoltatori imobiliari care au construit noi cartiere rezidentiale", se mentioneaza in studiu.
Cele mai mari reduceri de preturi la terenuri au avut loc in zona centurilor de sud si vest, de 72%, in timp ce in... mai mult
Luni, 23 Mai 2011, ora 13:47