Calitatea materialelor de construcții pe care le folosești conferă construcției anumite caracteristici. Este de dorit ca toți cei care construiesc o casă să folosească materiale cât mai calitative, astfel încât clădirile realizate să răspundă cerințelor de rezistență și confort. Iată de unde poți cumpăra materiale de calitate, astfel încât să ai garanția că ceea ce construiești este cu adevărat durabil.
Building Companion - o soluție pentru construirea casei tale
Dacă te interesează să cumperi materiale de calitate la prețuri foarte bune, atunci cu siguranță ai căutat promoții și reduceri. În funcție de cantitățile de materiale cumpărate, poți descoperi facilități interesante care te vor ajuta să-ți eficientizezi costurile.
Spre exemplu, ai posibilitatea de a apela la vouchere pentru materiale de construcții de la Building Companion, o platformă dedicată celor care urmează să-și construiască o casă. Procesul este simplu, descarci un voucher pentru promoția din platforma care te interesează și beneficiezi de facilitatea respectivă, în unul din depozitele partenere ale platformei. Building Companion are rolul de a aduce mai aproape persoanele fizice care își construiesc o casă de profesioniștii care execută serviciile din domeniul construcțiilor, dar și de comercianții de materiale de construcții de la care ar putea să-și achiziționeze materialele necesare.
Acest lucru este foarte avantajos... mai mult
Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 08:12
Succesul unei afaceri in domeniul constructiilor depinde de o multitudine de factori, precum valoarea de baza a investitiei, cererea de servicii de constructii in zona in care alegi sa activezi sau alegerea unor muncitori profesionisti. Desigur, sunt multe lucruri de luat in considerare atunci cand incepi o astfel de afacere, dar un lucru care nu trebuie omis sunt utilajele ce vor trebui procurate.
O afacere in constructii depinde foarte mult de un plan bine pus la punct, dar aceasta nu poate functiona fara cateva materii prime, printre care se numara si utilajele. Pentru a putea executa lucrari, vei avea nevoie de materiale, asa ca este foarte important sa stii ce fel de utilaje sunt esentiale pentru orice fel de activitati din domeniul constructiilor.
1.Excavatoare
Primul pas in constructia unui imobil este efectuarea fundatiei, iar pentru aceasta este nevoie de sapaturi. Cu cat cladirea se va intinde pe o suprafata mai mare, cu atat mai mult vei avea nevoie de utilaje speciale pentru a executa aceste sapaturi. De aceea, excavatoarele sunt indispensabile pentru o firma de constructii.
Cu ajutorul acestora, vei putea pregati terenul pentru ridicarea fundatiei prin efectuarea de sapaturi la o adancime si pe o suprafata mai intinsa. Excavatoarele pe roti sunt cele mai recomandate dar, in momentul in care vei organiza un santier de mai mari dimensiuni, poti lua in considerare si un excavator pe senile.
2.Placi compactoare si alte utilaje de nivelare... mai mult
Vineri, 07 Mai 2021, ora 16:27
Guvernul va trebui sa gaseasca, pe termen scurt, o modalitate pentru proiecte in parteneriat public-privat pentru constructia sau modernizarea spitalelor, a declarat luni, 1 februarie, premierul Florin Citu.
"Nu poti sa modernizezi peste noapte cu bani europeni, e mai complicat. Eu va spun ca sunt acele spitale regionale care se fac cu bani europeni, dureaza. Pe fonduri europene dureaza. Va trebui sa gasim o strategie, o modalitate de a construi rapid sau de a moderniza rapid cu bani jumatate de la buget, jumatate, poate, din privat.
Sa revenim la parteneriat public-privat, pentru ca lucrurile merg mult mai rapid in acea formula, daca se poate. Trebuie sa ne uitam si la aceasta varianta pe termen scurt", a afirmat Citu, inainte de sedinta conducerii PNL.
El a adaugat ca, pe termen mediu, se folosesc fonduri europene, asa cum s-a procedat si anul trecut.
"Pe termen mediu, e adevarat, folosim fonduri europene si am facut si anul trecut. Revin la buget, pentru ca aceasta este discutia in aceasta perioada. Anul trecut, investitii record de la buget in economie, mai mult, a fost aproape 46% din finantare, a venit din fonduri europene, anul acesta crestem investitiile in buget.
Deci, este al doilea an, o sa fie investitii record si crestem iarasi procentul pentru fonduri europene", a precizat prim-ministrul, intrebat ce s-a intamplat cu strategia conceputa dupa tragedia de la Spitalul judetean de la Piatra Neamt privind modernizarea spitalelor din bani europeni.... mai mult
Luni, 01 Februarie 2021, ora 11:55
Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, anunta un nou regulament de construire pentru zona montana a judetului.
Scopul este de a se crea un aspect unitar, care sa respecte si sa prezerve traditia si specificul local.
"Exista un ghid de arhitectura pentru incadrarea in specificul local in zona Crisana-munte elaborat de Ordinul Arhitectilor din Romania, deci sunt studii pe acest temei. Exista, de asemenea, o astfel de practica in tari europene cu zone montane care s-au dezvoltat bine, cum ar fi nordul Italiei sau Austria, deci nu venim cu ceva foarte nou, dar trebuie sa facem si noi aceste lucruri", a declarat Bolojan.
Potrivit acestuia, in ultimii ani, s-a construit haotic in zonele montane din Bihor, dezordonat, fara o directie clara, fara planuri de urbanism si regulamente, cu densitati de tip urban in zona montana si fara a respecta forme apropiate de casele traditionale.
Pentru a limita acest fenomen, Consiliul Judetean Bihor propune un regulament de construire, astfel incat noile constructii sa duca la dezvoltarea turismului, fara distrugerea naturii si a frumusetii locale.
Regulamentul va introduce restrictii de ocupare a parcelelor si reguli care tin de aspectul constructiei, de la acoperis, fatade, pana la materialele utilizate.
Consultari cu primari si cu conducerea Parcului Natural Apuseni
Conceptul general va prelua elemente din constructiile traditionale din Romania, precum si din arhitectura montana europeana, cu accent pe... mai mult
Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 17:10
Lucrarile in constructii au crescut cu 17,6%, in primele noua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Intre ianuarie si septembrie 2020, in marja cresterii ca serie bruta a volumului lucrarilor in constructii, pe elemente de structura au avut loc rezultate pozitive la lucrarile de reparatii capitale (+56,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+39,8%) si constructiile noi (+6,4%).
De asemenea, pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel:
* lucrarile de constructii ingineresti (+19,5%),* cladirile rezidentiale (+18,4%) si la* cladirile nerezidentiale (+14,2%).
In acelasi interval, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut cu 19,3%, crestere reflectata in volumul lucrarilor de reparatii capitale (+50,9%), al lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+46,6%) si al lucrarilor de constructii noi (+7,7%).
Totodata, pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au inregistrat un volum in crestere cu 23,5%, cladirile rezidentiale - un plus de 19,1% si cladirile nerezidentiale (+15%).
CITESTE SI:
INS: Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,3%, in primele opt luni, fata de aceeasi perioada din 2019 ...citeste mai departe despre "Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti" pe Ziare.com mai mult
Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 10:54
Primarul Cristian Popescu Piedone a cerut o situatie actualizata privind constructiile de pe domeniul public amplasate fara autorizatii si a dispus desfiintarea constructiilor provizorii realizate in Sectorul 5, potrivit unui comunicat al autoritatii locale, transmis, miercuri.
Prima dintre ele, situata pe terenul domeniu public al Municipiului Bucuresti, pe Calea 13 Septembrie nr. 221-225, era amplasata fara autorizatie de construire prevazuta de Legea 50/1991.
Politistii locali au intocmit documentatia necesara privind desfiintarea constructiei metalice pe cale administrativa conform prevederilor OUG 57/2019 privind Codul administrativ si a Legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii.
In perioada urmatoare, politistii locali vor face verificari si la alte adrese, pentru a se asigura ca in Sectorul 5 nu exista si alte constructii care au fost amplasate fara autorizatii.
Citeste si: Cum a reusit Piedone sa puna mana pe Sectorul 5, desi nu a avut nici macar un program electoral: "Judecata poporului a decis"
...citeste mai departe despre "Primarul Piedone demoleaza constructiile provizorii si cele ridicate fara autorizatie de pe domeniul public al Sectorului 5" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 12:14
In ultima perioada, in care preturile locuintelor la curte au crescut agresiv, tot mai multi romani se intreaba care dintre cele doua variante este mai avantajoasa: constructia de la zero sau achizitionarea unei locuinte la cheie?
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, ce varianta este mai avantajoasa.
Ei bine, sa incepem cu partea cea mai usoara. La achizitia unei locuinte la cheie, dai banii si te-ai mutat. Nu prea mai ai multe de facut acolo, poate doar sa mai aranjezi un pic. In schimb, nu mai poti schimba prea multe legat de arhitectura si compartimentare. Iar acest lucru este un mare impediment pentru ca majoritatea constructorilor de acum fac bucatarii foarte mici sau compartimentari cu mult spatiu "mort".
Iar in cazul acesta, o locuinta de 110 metri patrati, sa spunem, intr-o curte de 300 mp, poate ajunge sa coste intre 105.000 si 130.000 de euro.
Pe de alta parte, in cazul locuintei de-a gata, o construiesti asa cum vrei tu si, implicit, ti-o compartimentezi dupa bunul plac. De aici, trebuie sa incepi sa faci niste calcule si sa te pregatesti pentru mult stres.
Deci constructia locuintei poate dura minimum 6-8 luni. In tot acest timp, va trebui sa ai terenul achizitionat, iar daca este in apropierea unui mare oras, va trebui sa dai undeva la vreo 100 de euro/mp. Deci, din start, pe teren ai dat 30.000 de euro.
Trecem peste faptul ca in jurul Bucurestiului, in functie de zona aleasa, un metru patrat de teren poate sa coste de la... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 08:30
Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 17,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 19,2%, arata datele publicate vineri, 16 octombrie, de Institutul National de Statistica (INS).
"Volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 17,3%. Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+51,7%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+44,3%) si la constructiile noi (+5,6%). Pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel: lucrarile de constructii ingineresti (+21,9%), cladirile rezidentiale (+17,2%) si la cladirile nerezidentiale (+10,8%). Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut cu 19,2%, crestere reflectata in volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+50,5%), al lucrarilor de reparatii capitale (+47,5%) si al lucrarilor de constructii noi (+7,4%)", arata datele INS.
Pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate evidentiaza cresterea volumului constructiilor ingineresti (+25,8%), cladirilor rezidentiale (+18,1%) si al cladirilor nerezidentiale (+12,7%)
In august 2020, comparativ cu iulie 2020, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 1,9%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+5,2%), lucrarile de... mai mult
Vineri, 16 Octombrie 2020, ora 10:21
Volumul total al lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, majorarea fiind determinata de activitatile de reparatii capitale, respectiv de lucrarile de intretinere si reparatii curente, releva datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS).
Conform statisticii oficiale, in perioada ianuarie - iulie 2020, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii s-a majorat cu 18,1%, iar pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+48,2%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+48%) si la constructiile noi (+6,2%). Totodata, pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel: la lucrarile de constructii ingineresti (+25,5%), cladirile rezidentiale (+17,2%) si la cladirile nerezidentiale (+8,4%).
In acelasi timp, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a urcat in perioada de referinta cu 20%, fata de intervalul similar din 2019. Cresterea este reflectata in volumul lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+54,6%), al lucrarilor de reparatii capitale (+44,6%) si al lucrarilor de constructii noi (+8%). De asemenea, pe obiecte de constructii, seria ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate evidentiaza cresterea volumului constructiilor ingineresti (+29,1%),... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 09:52