Toți părinții își doresc un viitor mai bun pentru copiii lor, iar din acest motiv tind să le dea totul ”pe tavă”.
Specialiștii în educație financiară spun că ar fi mai corect ca încă de la vârste fragede cei mici să învețe ce sunt banii, cum se obțin și de ce nu este bine să îi cheltuie inutil.
Constantin Coman, trainer de educație financiară, a explicat pentru Ziare.com de ce este importat să le facem educație financiară copiilor.
Ce este educația financiară pentru copii
”Eu consider că este unul dintre cele mai importante procese de care părinții ar trebui să țină cont”, a explicat Constantin Coman. ”În prezent sunt foarte mulți tineri, adulți de 30-35 de ani care nu știu să economisească, să-și gestioneze banii, habar nu au ce să facă efectiv cu finanțele lor”, a spus trainerul.
Expertul mai spune că existe metode eficiente pentru a-i învăța pe copii că banii nu vin dintr-un card pur și simplu și că aceștia sunt o recompensă pentru munca depusă de părinți. Că pot cumpăra diverse lucruri de care au nevoie dar că este bine să țină seama că acele lucruri își pot pierde valoarea într-un timp mai scurt sau mai îndepărtat și este bine să înțeleagă atunci când cumpără ceva dacă își dorește cu adevărat acel obiect și peste câteva luni sau un an, de exemplu.
”Copiii trebuie învățați că banul se devalorizează în timp dar și că banii pot fi... mai mult
Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 03:40
Presedintele PC, Daniel Constantin, al carui nume apare in stenogramele din referatul procurorilor DNA in cazul Coman, a declarat, vineri, ca nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman "nici macar un covrig" si ca este bine ca institutiile si-au facut datoria.
"Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici macar un covrig. Este rusinos ce a facut si confirma concluzia la care ajunsesem si noi: ca e o persoana de o calitate indoielnica. Din acest motiv, am si refuzat sa particip la alegerile la care ma invitase. Dar ce a putut sa faca intrece orice inchipuire. E bine ca institutiile abilitate si-au facut datoria", a declarat Daniel Constantin, care este si ministrul Agriculturii.
Deputatul PC Gheorghe Coman negocia sprijinul politic pentru accesul in functii publice, spunand ca "fara politica nu poti sa traiesti" si ca "la orice partid se cere niste bani", potrivit referatului procurorilor DNA.
Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, ...citeste mai departe despre "Daniel Constantin: Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici macar un covrig" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:59
Deputatul Gheorghe Coman, urmarit penal pentru coruptie, a declarat ca denuntatorul sau este directorul adjunct al DSVSA Buzau, el sustinand ca nu a luat "spaga" in viata sa, ca nu a fost prins in flagrant si ca nu a fugit, fiind la tara, sa taie porcul.
Deputatul Gheorghe Coman a declarat ca este nevinovat, ca nu a luat "spaga" niciodata in viata sa si ca DNA nu are suficiente probe impotriva sa. Mai mult, el spune ca, desi politica este "grea si mizerabila", nu va demisiona din PC, atat timp cat nu exista dovezi clare care sa-l incrimineze.
Daniel Constantin, in dosarul deputatului spagar - Coman ii folosea numele cand cerea mita
"Domnul Ciprian Botezatu (directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare Buzau - n.red.) este denuntatorul, dar eu nu am luat in viata mea spaga. Cand am facut masa la partid au fost 25 de insi, a costat 20 de milioane de lei vechi, n-au fost probleme cu banii, n-am cerut si n-am luat si nu o sa iau. Nici nu m-au prins in flagrant cum spun ei, ...citeste mai departe despre "Deputatul spagar: Nu am luat mita in viata mea, nu am fugit, taiam porcul la tara" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:00
Fiscalizarea excesiva si accesul scazut la finantare sunt doar doua dintre motivele care ameninta sectorul IMM-urilor din Romania. Constantin Coman, directorul general Coface Romania, spune ca valul insolventelor nu se va opri anul acesta.
Desi sunt coloana vertebrala a economiei, IMM-urile continua sa incaseze lovituri si sa resimta socurile crizei financiare. Directorul Coface a estimat, intr-un interviu acordat Business24, cat de afectate vor fi IMM-urile din cauza masurilor fiscale adoptate de stat si la cat risca sa ajunga rata creditelor neperformante in randul IMM-urilor, anul acesta.
Situatia IMM-urilor nu arata deloc bine, anul trecut s-a inregistrat o premiera nefavorabila si anume, pentru prima data, numarul firmelor noi inmatriculate a fost mai mic decat cel al insolventelor. Cum estimati ca vor evolua lucrurile anul acesta?
Trendul din 2012 arata clar o crestere a insolventelor. In 2013 estimam o crestere de 14-15%, insa zona de IMM-uri arata clar o accelerare. Anul trecut numarul insolventelor a crescut cu 14%, comparativ cu 2011, iar in 2013 procentul va ajunge la 20%, mai ales din perspectiva fiscalitatii.
Masura pe care statul a luat-o (IMM-urile nu mai pot alege intre impozit pe profit si impozit pe venit, n.red) este putin impovoratoare, tinand cont ca microindreprinderile sunt oricum la pragul de rezistenta si arata o capitalizare foarte scazut si un grad de indatorare foarte mare, de 20%.
Care sunt estimarile Coface in ceea ce... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 13:32