Un nou consiliu de supraveghere a continutului, infiintat de Facebook, va include un fost sef de guvern, un laureat al premiului Nobel si mai multi experti in drept constitutional si avocati ai drepturilor omului, in primii sai 20 de membri.
Consiliul independent, care va putea sa rastoarne decizii ale directorului general Mark Zuckerberg daca un anumit continut poate fi permis pe Facebook sau pe Instagram, este o reactie importanta la criticile legate de modul in care compania gestioneaza continutul problematic, transmite Reuters.
Facebook a anuntat ca membrii consiliului au locuit in 27 de tari, vorbesc cel putin 29 de limbi, dar un sfert dintre acestia si doi dintre cei patru co-presedinti provin din Statele Unite, unde se afla sediul central al companiei.
Co-presedintii, care i-au selectat pe ceilalti membri, impreuna cu Facebook, sunt fostul judecator federal american si expert in libertati religioase Michael McConnell, expertul in drept constitutional Jamal Greene, avocatul columbian Catalina Botero-Marino si fostul premier danez Helle Thorning-Schmidt.
Intre membrii initiali ai consiliului se afla: fostul judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului Andras Sajo, directorul executiv al Internet Sans Frontieres Julie Owono, laureatul premiului Nobel pentru Pace din Yemen Tawakkol Karman, cercetatorul australian in guvernanta Internetului Nicolas Suzor si avocatul pakistanez pentru drepturile omului Nighat Dad.
Nick Clegg, directorul Facebook... mai mult
Joi, 07 Mai 2020, ora 07:46
Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri, ca va infiinta un consiliu consultativ cu mediul de afaceri.
El a spus ca a avut discutii, in acest sens, cu Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), dar si cu alti reprezentanti ai mediului de afaceri.
Scopul, subliniaza prim-ministrul, este de a consulta si mediul de afaceri in privinta actelor normative care au impact asupra acestuia.
"Am discutat cu Jianu si reprezentanti ai mediului de afaceri si am luat decizia sa facem un consiliu consultativ cu mediul de afaceri. Sa fie un organism care sa participe la fundamentarea oricarei decizii la nivel guvernamental, in care vocea mediului privat sa isi poata spune punctul de vedere pe orice act normativ care are impact asupra mediului de afaceri.
Toate pozitiile care vor fi exprimate in consiliul consultativ, noi vom tine cont de ele in deciziile pe care le vom lua", a declarat Ludovic Orban, aflat la Topul National al Firmelor Private din Romania.
Totodata, seful PNL a mai spus ca o prima chestiune in care va cere ajutorul afaceristilor este reducerea birocratiei.
"Prima operatiune pe care trebuie sa o facem si voi cere ajutorul mediului de afaceri: reducerea birocratiei. Trebuie analizat care sunt franele, procedurile inutile.
Trebuie analizate exact toate procedurile prin care se blocheaza diferite initiative, sa se stabileasca temele clare. Trebuie sa fluidizam procedurile, astfel... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 11:13
Urmatoarea intalnire a Consiliului NATO-Rusia, programata pentru saptamana viitoare, se anunta a fi una cu scantei intre cele doua tabere. Moscova intentioneaza chiar sa reclame amplasarea unor forte militare suplimentare in regiunile invecinate Rusiei.
"Partile vor lua in discutie amenintari de genul concentrarii fara precedent de trupe pe care NATO a efectuat-o in zone invecinate cu Rusia", a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Rusia, Maria Zaharova, citata de IB Times.
Dialog reluat dupa doi ani
"Vom stabili viitorul dialog in functie de actiunile NATO si in stricta concordanta cu principiul Aliantei de a coopera in vederea asigurarii pacii in spatiul euro-atlantic", a mai spus Zaharova pentru agentia TASS.
Dialogul NATO-Rusia a incetat in 2014, la o luna dupa ce Moscova a anexat peninsula Crimeea si s-a implicat in sustinerea rebelilor separatisti din estul Ucrainei.
Intalnirea la nivel de ambasadori a Consiliului NATO-Rusia va avea loc pe 20 aprilie la sediul Aliantei Nord-Atlantice din Bruxelles.
Analistii consultati de revista Defense News cred ca masura vine ca o incercare de a reface unele cai diplomatice de comunicare intre cele doua parti, agenda de discutii aducand in prim plan teme precum razboiul din Ucraina, activitatea militara a celor doua forte militare, reducerea riscurilor geopolitice si amenintarea terorista.
Comunicarea ramane o problema pe care si secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, o ia in... mai mult
Marti, 12 Aprilie 2016, ora 15:42
Adunarea Generala a Actionarilor companiei Transelectrica a ales, joi, noul Consiliu de Supraveghere, alcatuit din cinci reprezentanti ai actionarului majoritar si doi reprezentanti ai actionariatului privat.
AGA i-a desemnat in Consiliu, ca reprezentanti ai Statului, prin Ministerul Finantelor Publice, pe Ovidiu Petrisor Artopolescu, Ion Toni Teau, Stefan Doru Bucataru, Dan Sandu si Ciprian Gheorghe Diaconu, iar din partea actionariatului privat pe Radu Bugica si Andrei Pogonaru, informeaza societatea, intr-un comunicat citat de Agerpres.
Transelectrica este Operatorul de Transport si de Sistem din Romania, care gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care cuprinde 80 statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a 8 sucursale de transport.
Transelectrica a intrat in procesul de recrutare si selectie a membrilor Consiliului de Supraveghere conform OUG 109/2011.
Ministerul Finantelor Publice, in calitate de autoritate publica tutelara, a desfasurat si finalizat procesul de recrutare si selectie de administratori, in vederea implementarii prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Asistenta pentru acest proces a fost asigurata de asocierea formata din SC Quest Advisors SRL si SC Transearch International SRL.
In urma publicarii... mai mult
Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:41
Guvernul va crea un consiliu care sa stabileasca "o pozitie unica si coerenta" a Romaniei in negocierile cu Uniunea Europeana, cu privire la bugetul 2014-2020. Structura va fi compusa din ministri si reprezentanti ai altor institutii si va fi condusa de premier. Presedintia nu este inclusa.
Mai exact, toti ministrii cu exceptia celui al Apararii sunt inclusi in aceasta structura, precum si presedintii Comisiei Nationale de Prognoza si Institutului National de Statistica, potrivit Mediafax.
"In functie de necesitatea colaborarii cu alte autoritati sau institutii publice si cu mediul academic, coordonatorul grupului de lucru tehnic poate solicita participarea acestora, in calitate de invitati, la activitatile grupului de lucru tehnic. In cazul in care contributia unei autoritati sau institutii publice este relevanta si necesara, coordonatorul grupului de lucru tehnic poate solicita respectivei autoritati sau institutii publice desemnarea unui reprezentant in cadrul grupului de lucru tehnic", se arata in actul normativ.
Consiliul are ca atributii analizarea propunerilor formulate in plan national si european, actualizarea constanta a prioritatilor Romaniei si a pozitiei nationale in vederea finalizarii negocierilor pentru bugetul 2014-2020 si consultarea cu alte state membre inclusiv prin participarea la "reuniuni formale sau informale" pe aceasta tema organizate in Romania "sau in strainatate", astfel incat sa fie formulata o "pozitie unica si coerenta" in... mai mult
Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 11:31
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc, miercuri seara, la Bruxelles, in cadrul unui Consiliu European informal, pentru un schimb de opinii despre modalitatile de incurajare a cresterii economice si ocuparii fortei de munca in UE.
Obiectivul principal al reuniunii este pregatirea cat mai buna la nivel politic a deciziilor de la Consiliul European de vara, programat la finalul lunii iunie. "In ultimii doi-trei ani, am constituit o strategie cuprinzatoare pentru cresterea durabila ce cuprinde numeroase elemente-cheie: masuri de gestionare a crizei, consolidare fiscala, reforma procesului de reglementare si reforme structurale in cadrul Strategiei Europa 2020.
Unele dintre aceste elemente au fost mai vizibile (si uneori dureroase), in timp ce altele sunt mai putin vizibile si roadele lor se vor vedea doar in timp. Trebuie sa ramanem pe acest fagas pentru ca nu exista solutii rapide.
Este adevarat, totodata, ca a venit momentul sa punem un accent mai hotarat pe masurile care au legatura mai directa cu incurajarea cresterii economice si cu ocuparea fortei de munca, ca o continuare a reuniunii noastre la nivel inalt din ianuarie, si sa discutam in modul cel mai constructiv idei inovatoare sau chiar polemice", releva scrisoarea trimisa participantilor la reuniunea UE la nivel inalt de catre presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.
Discutiile din cadrul summitului de miercuri seara se vor concentra pe mai multe sectiuni: politici... mai mult
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 09:01
Fundatia Vodafone Romania a anuntat un nou Consiliu de Administratie, care include acum personalitati precum printesa Marina Sturdza si ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris.
Noua echipa a Consiliului de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania este alcatuita din:
- Printesa Marina Sturdza, Presedinte Onorific
- Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, membru in Consiliul de Administratie
- Condelina Kilikidis, expert guvernamental, membru in Consiliul de Administratie
- Florina Tanase, senior director regulatory, legal and corporate affairs, Vodafone Romania si membru in Consiliul de Administratie
- Andres Vicente, chief commercial officer, enterprise business unit, Vodafone Romania si membru in Consiliul de Administratie
- Elena Serban, director Fundatia Vodafone si membru in Consiliul de Administratie
- Lidia Solomon, director corporate communications, Vodafone Romania si membru in Consiliul de Administratie.
Principalele atributii ale consiliului constau in selectarea si sustinerea programelor si organizatiilor non-guvernamentale, in linie cu misiunea Fundatiei Vodafone - aceea de a imbunatati viata oamenilor din Romania, potrivit directiilor asumate: de la nevoi sociale acute, pana la programe de voluntariat, de sanatate si educatie.
Cele mai importante proiecte ale Fundatiei Vodafone din acest an sunt:
- constructia unei noi sectii de terapie intensiva pentru nou nascuti, la spitalul Marie Curie; pentru... mai mult
Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 15:49
Premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a anuntat luni seara intentia de a infiinta, la nivelul Guvenului, o noua structura consultativa la care sa participe reprezentanti ai mediului de afaceri.
"Sper ca in doua saptamani sa pot infiinta un consiliu consultativ de afaceri, care sa reprezinte interfata dintre Guvern, primul-ministru in special, si mediul privat de afaceri in general", a declarat primul ministru, la un post de televiziune.
Intrebat ce ar putea aduce nou aceasta structura fata de cele similare infiintate anterior de predecesorii sai, Ungureanu a raspuns ca, in opinia sa, pentru a reusi, "nu este nevoie doar de consecventa si de o dorinta de a pune lucrurile la punct".
"Sub presiunea mediului privat de afaceri, statul se poate transforma cel putin in termenii imbunatatirii competitivitatii sale si implicit a eficientei. Cred in aceasta teorie, care inseamna presiunea mediului privat asupra stucturilor de stat, asupra modului in care ele functioneaza", a argumentat seful Executivului.
In opinia sa, colaborarea nu se refera doar la Consiliul Investitorilor Straini, ci si la Camera de Comert Germana, AmCham ca si diferite asociatii profesionale de ramura.
Premierul Ungureanu a reamintit obiectivul ca agentii economici privati autohtoni "care sunt seriosi, buni platitori de taxe", sa isi extinda afacerile pe plan extern, cu deosebire pe piete din afara UE. Printre pietele apte sa preia produse romanesti si sa accepte investitii romanesti, primul... mai mult
Marti, 06 Martie 2012, ora 08:57
Fotograful olandez, Jacqueline Hassink a lansat "The Table of Power 2", o carte-album, in care puteti vedea fotografiile salilor de consiliu ale celor mai importante companii din Europa.
Fotograful Martin Parr spunea despre cartea lui Hassink "The Table of Power", din 1996, in care fotografa surprinsese reuniunile de consiliu a 40 de companii multinationale, ca este una din cele mai importante carti fotografice ale secolului XX.
Noua sa carte "The Table of Power 2" reviziteaza companiile din 2009, vizand sa suprinda impactul crizei economice, scrie Reuters.
Hassink a discutat cu jurnalistii de la Reuters, despre noua sa carte.
Ati publicat "The Table of Power" acum 16 ani. Ce v-a atras la acest subiect si de ce ati revenit asupra lui ?
Am participat la un atelier de fotografie la Oslo, in 1993 si am fost rugata sa aleg o carte norvegiana si sa aleg un cuvant in jurul caruia sa lucrez. Am ales "masa" din cartea lui Ibsen, "Peer Gynt". Pornind de la acest cuvant, am proiectat o harta a orasului Oslo.
Ulterior, ideea s-a extins la crearea unei harti a Europei, realizata din fotografierea celor mai importante puncte de intalnire: mesele reuniunilor de sedinta ale celor mai mari corporatii din Europa.
Am vrut sa dezvalui centrele de putere economica, mesele unde se asezau managerii de top si de unde luau decizii de care depind milioane de oameni. In 2008, odata cu revenirea celei mai mari recesiuni mondiale din 1930, am decis sa mai arunc o privire... mai mult
Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 13:05