Facebook ii va transfera pe toti utilizatorii din Marea Britanie de la divizia din Irlanda la cea din California, pentru a-i scoate de sub incidenta legislatiei Uniunii Europene referitoare la confidentialitatea datelor, transmite Reuters.
Schimbarea va intra in vigoare anul viitor si urmeaza modelul unei masuri similare anuntata in februarie de Google.
Facebook, Google si alte companii au sediile europene la Dublin, iar iesirea Marii Britanii din UE va modifica relatia juridica cu Irlanda, care ramane in Uniune.
"Ca si alte companii, Facebook a trebuit sa faca schimbari pentru a reactiona la Brexit si vom transfera responsabilitatile legale si obligatiile fata de utilizatorii din Regatul Unit de la Facebook Ireland la Facebook Inc.
Nu va avea loc vreo schimbare a controlului asupra confidentialitatii datelor sau a serviciilor oferite de Facebook persoanelor din Marea Britanie", a anuntat divizia britanica a a Facebook.
Utilizatorii britanici ai Facebook vor ramane sub incidenta legislatiei britanice referitoare la confidentialitate, care respecta in prezent legislatia GDPR din UE.
Facebook face schimbarea partial pentru ca regimul UE in domeniul confidentialitatii datelor este printre cele mai stricte din lume, potrivit unor persoane apropiate situatiei.
Citeste si:
Donald Trump, dezlantuit pe Facebook dupa ce a pierdut orice sansa la un nou mandat: "Alegeri falsificate, circulati in continuare!" ...citeste mai departe despre "Masura luata de... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 09:24
Un recent raport Kaspersky a aratat ca patru din zece utilizatori (38%) ar renunta la conturile de pe retelele de socializare pentru a fi siguri ca datele lor raman private pentru tot restul vietii. Temerile legate de protejarea confidentialitatii datelor in mediul digital i-au facut pe utilizatori sa fie mai preocupati de utilizarea si distribuirea informatiilor lor personale pe internet.
Raportul subliniaza modul cum si motivul pentru care informatiile personale incep sa devina importante pentru utilizatori.
Retelele de socializare ca Facebook, Instagram sau Twitter au devenit o parte semnificativa a vietii noastre si, conform raportului Kaspersky, 82% dintre persoane le folosesc in prezent. In schimbul unor date despre utilizatorii lor, platformele de socializare le ofera oamenilor ocazia sa se exprime, sa comunice cu prietenii si familiile lor, precum si sa descopere noutati, idei si tendinte.
Insa, in ciuda acestor avantaje, unii ar renunta la retelele de socializare daca acest lucru i-ar ajuta sa-si recupereze confidentialitatea datelor din mediul digital si sa o pastreze pentru totdeauna.
Cei 12% care isi dau informatiile personale ca sa se inregistreze pentru chestionare distractive, cum ar fi celebritatea cu care seamana sau felul de mancare preferat nu ar mai putea face acest lucru. Ar putea fi mai problematic, insa, pentru cei 58% care nu si-ar mai putea folosi datele conturilor de social media pentru a se autentifica rapid si comod pe diferite... mai mult
Luni, 24 Iunie 2019, ora 12:20
Emailuri ale Facebook par sa arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, in discutiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidentialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situatiei.
Reporterii nu au vazut emailurile, ci s-au bazat numai pe informatiile furnizate de surse.
Potrivit informatiilor obtinute de Reuters, comunicatiile din companie "par sa arate legatura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private in cadrul companiei".
Actiunile Facebook au scazut cu 1,8% in urma informatiei.
Emailurile au provocat ingrijorare in cadrul companiei ca ar putea fi cel putin o problema de imagine publica pentru Facebook, a relatat WSJ, citand una dintre persoanele apropiate situatiei.
Comisia Federala pentru Comert a investigat acuzatiile ca Facebook a transferat in mod ilegal informatii apartinand unor 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanta politica Cambridge Analytica, care n urma scandalului a fost desfiintata.
Comisia si Departamentul de Justitie, care pun in aplicare legile antitrust din Statele Unite, se indreapta spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook si Google, divizie a Alphabet, pentru ca se folosesc in mod anticoncurential de puterea uriasa pe care o detin pe piata.
Eforturile companiei de a incheia un acord rapid in cadrul investigatiei Comisiei Federale pentru Comert se... mai mult
Joi, 13 Iunie 2019, ora 09:21
Parlamentul australian a aprobat controversata lege prin care companiile din domeniul tehnologiei sunt obligate sa le permita autoritatilor accesul la mesajele criptate ale utilizatorilor din mediul online (Assistance and Access Bill), iar atat companiile in cauza, cat si militantii pentru dreptul la viata privata avertizeaza ca decizia ar putea avea reverberatii in intreaga lume in ceea ce priveste confidentialitatea datelor.
Actul normativ obliga companiile nu numai sa puna la dispozitia autoritatilor date la care au deja acces cu usurinta, ci si sa fie capabile sa intercepteze informatiile criptate, prin creare unei "portite" (backdoor), noteaza Verge.
Criticii masurii sustin ca aceasta va avea implicatii globale in ceea ce priveste securitatea, deoarece hackerii si alte tari ar putea profita de vulnerabilitea astfel creata.
Masura a fost criticata de companii precum Facebook, Google, Twitter, Amazon si Oath, care au apreciat-o ca fiind "profund vicioasa". Apple si WhatsApp si-au exprimat la randul lor dezaprobarea fata de proiectul de lege. "Exista un risc profund de a le face infractorilor treaba mai usoara, nu mai dificila", au spus reprezentantii Apple.
Companiile care refuza sa coopereze risca o amenda de aproape 10 milioane de dolari australieni (7,2 milioane de dolari americani) . Amenda se ridica la 50.000 de dolari australieni (36.000 de dolari americani) in cazul persoanelor fizice.
Nu se stie inca daca legea va ramane in forma actuala. Partidul... mai mult
Luni, 10 Decembrie 2018, ora 08:17
Multe organizatii nu iau toate masurile necesare pentru a proteja confidentialitatea datelor, potrivit celor mai recente concluzii publicate in studiul PwC Global State of Security Survey (GSISS) pe anul 2018.
Mai putin de jumatate dintre respondenti (49%) declara ca organizatia lor limiteaza colectarea, pastrarea si accesarea informatiilor personale la minimul necesar pentru a indeplini scopul legitim pentru care sunt colectate, conform studiului.
"Doar 51% dintre respondenti au un inventar precis cu privire la modul in care datele personale ale angajatilor si clientilor sunt colectate, transmise si stocate. Si doar 53% solicita angajatilor sa urmeze o instruire in domeniul politicii si practicilor de protectie a datelor personale", se arata in studiu.
In plus, in ceea ce priveste tertele parti care gestioneaza datele personale ale clientilor si angajatilor, mai putin de jumatate (46%) dintre acestia efectueaza audituri de conformitate pentru a se asigura ca au capacitatea de a proteja astfel de informatii. Acelasi numar (46%) declara ca organizatia lor le cere tertilor sa respecte politicile de confidentialitate.
"Sunt putine companii care integreaza managementul riscurilor cibernetice si de confidentialitate in strategia lor de transformare digitala. Intelegerea celor mai frecvente riscuri, inclusiv lipsa constientizarii in privinta activitatilor de colectare si de pastrare a datelor, reprezinta un punct de pornire pentru dezvoltarea unui cadru de guvernanta... mai mult
Marti, 20 Martie 2018, ora 12:59
Premierul suedez Stefan Lofven a anuntat luni inceperea unei anchete privind o scurgere de date, "un dezastru" care "a expus Suedia si cetatenii suedezi la riscuri".
Bresa de securitate, care ar putea duce la dezvaluirea identitatii unor agenti secreti, a fost creata prin decizia agentiei nationale de transport de a externaliza serviciile informatice catre IBM Suedia, in 2015.
Contractul a fost incheiat rapid, ocolindu-se anumite legi si proceduri interne, a recunoscut noul director al agentiei, Jonas Bejfvenstam. IBM a subcontractat o parte din servicii, iar astfel au primit acces la registrul permiselor de conducere informaticieni din Romania si Cehia, care nu erau autorizati din punct de vedere al securitatii.
Desi nu este noua, problema a fost semnalata abia recent de presa suedeza. Sambata, fortele armate au aratat ca putea fi compromisa si securitatea unor informatii despre personalul si vehiculele militare, despre planurile de aparare si de urgenta, transmit Reuters si France Presse. Politia secreta a afirmat ca situatia este grava, dar poate fi gestionata.
Luni, prim-ministrul Lofven (foto) a declarat ca un colaborator l-a informat despre scurgerea de date abia in ianuarie, desi ministrul apararii, Peter Hultqvist, si ministrul de interne, Anders Ygeman, stiau inca din 2016, iar ministrul justitiei, Morgan Johansson, chiar din 2015.
Agentia suedeza de transport a informat ca nu detine un registru al vehiculelor militare si ca nu exista indicii ca... mai mult
Luni, 24 Iulie 2017, ora 21:41
Scandalul in care este implicata Hillary Clinton, acuzata ca a folosit adresa de mail personala in interes de serviciu, nu l-a oprit pe seful CIA sa pastreze documente legate de munca in corespondenta electronica de pe contul sau de AOL, potrivit unui licean care sustine ca i-a spart casuta de mail.
Mailul privat al directorului CIA, John Brennan, continea documente care nu ar fi trebuit sa ajunga pe mana oricui - inclusiv o cerere de 47 de pagini pentru a obtine o autorizatie top secreta. Asta pana cand si-a dat seama ca cineva a patruns in corespondenta sa electronica, a declarat hackerul pentru The Post, citat de News.com.au.
Scandalul cu mailurile lui Hillary Clinton: O suta contineau informatii sensibile
Printre mailurile lui Brennan se mai regaseau informatiile personale a zeci de oficiali din cadrul serviciilor americane, precum si un document guvernamental despre utilizarea "tehnicilor dure de interogare" a suspectilor de terorism, a mai spus pustiul.
Acum, hackerul ...citeste mai departe despre "Un pusti spune ca a spart mailul sefului CIA: Ce informatii confidentiale a gasit" pe Ziare.com mai mult
Marti, 20 Octombrie 2015, ora 08:59
Reteaua de socializare Facebook a inceput joi sa invite utilizatorii sa isi revizuiasca setarile privind confidentialitatea, pentru a-i ajuta sa controleze mai bine ceea ce publica si distribuie pe aceasta platforma.
Un dinozaur albastru apare pe ecranul utilizatorilor Facebook si ii ghideaza prin mai multe optiuni legate de informatiile personale.
"Stim ca intrati pe Facebook pentru a lua legatura cu prietenii vostri, nu cu noi. Dar noi stim cat este de important sa controlati informatiile pe care le partajati si cu cine le partajati", a scris, intr-un articol pe blogul companiei, Paddy Underwood, reprezentant al Facebook, potrivit Mediafax.
Oficialii Facebook au vorbit in iunie despre aceasta modificare a criteriilor de confidentialitate, dupa ce reteaua a fost criticata cand a anuntat ca va utiliza informatiile despre site-urile vizitate de utilizatorii sai pentru o mai buna distribuire din punct de vedere al domeniilor de interes a materialelor publicitare afisate fiecarui utilizator in parte.
Potrivit Facebook, utilizatorii vor putea sa dezactiveze aceasta functie noua.
Compania a incheiat un acord cu guvernul federal american referitor la un audit legat de maniera in care pastreaza datele personale ale utilizatorilor.
Reteaua Facebook, care are peste un miliard de utilizatori, este adesea data in judecata si acuzata ca nu protejeaza indeajuns datele personale ale utilizatorilor in relatia cu alte aplicatii sau cu agentiile de publicitate.
Cel mai... mai mult
Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 10:03
Facebook a inceput joi sa propuna utilizatorilor ei sa-si revizuiasca setarile de confidentialitate pentru a-i ajuta sa controleze mai bine ceea ce ei partajeaza sau publica pe reteaua sociala.
Un dinozaur albastru ii ghideaza prin acesti parametri multipli aplicati pe informatiile lor personale sau partajate, potrivit Agerpres.
"Noi stim ca veniti pe Facebook pentru a fi in contact cu prietenii, nu cu noi", explica Paddy Underwood de la Facebook pe un blog. "Dar noi stim cat de important este sa controlati ce anume partajati si cu cine".
Facebook a evocat in iunie aceasta schimbare a criteriilor de confidentialitate, dupa ce a fost criticata cand a anuntat ca va folosi informatiile despre site-urile vizitate de membrii ei pentru a pune reclame mai bune in fata ochilor lor.
Dar, potrivit Facebook, utilizatorii pot regla setarile de confidentialitate pentru a dezactiva aceasta noua functie.
Facebook, care numara peste un miliard de utilizatori, este regulat data in judecata pentru incapacitatea de a proteja suficient datele membrilor ei de aplicatii terte sau anunturi publicitare, aminteste AFP.
Reteaua a convenit cu guvernul Statelor Unite sa realizeze un audit asupra modului in care pastreaza datele personale ale utilizatorilor sai. mai mult
Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 09:45