Pensiile alesilor locali intra in vigoare de la 1 ianuarie 2021, daca nu va fi promovat un act normativ care sa amane cu inca un an prevederea legislativa. In absenta unui Guvern cu puteri depline, alesii locali vor primi pensie speciala de la inceputul anului viitor.
Prevederea privind pensiile speciale ale alesilor locali apare in Codul Administrativ adoptat prin Ordonanta de Urgenta de guvernul Dancila in vara lui 2019, care urma sa intre in vigoare la 1 ianaurie 2020. Guvernul Orban a amanat cu un an, prin legea bugetului de stat pe anul 2020, intrarea in vigoare a pensilor speciale.
In Parlament exista un proiect de lege privind anularea acestor pensii, dar acesta nu a ajuns la vot. Un motiv este faptul ca la o sedinta a Comisiei de Administratie parlamentarii nu au mai asigurat cvorum pe motiv ca nu mai au conexiune la internet.
"Prima data a fost pus pe ordinea de zi a Comisiei in 24 noiembrie, atunci am incercat in doua randuri sa discutam proiectul, dar din cauza lipsei cvorumului nu a fost posibil. In cursul zilei de ieri, in cadrul Comisiei de Administratie a fost pus acest proiect de lege. In momentul cand s-a pus problema sa se dea un vot pe acest proiect, nu s-a mai intrunit cvorumul, si am suspendat sedinta. Pentru a avea cvorum este nevoie sa fie prezenti 13 membri, initial au fost prezenti 15, pentru ca in momentul votului sa fie 11. Multi colegi au specificat ca nu au mai avut conexiune la internet si nu si-au putut exprima votul. Ieri a fost... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 18:26
Intr-o lume conectata in toate ungherele ei, multi oameni nu isi pot imagina viata fara Internet nici cateva ore. Totusi, ce s-ar intampla daca accesul la ceea ce reprezinta deopotriva mediul in care comunicam cel mai mult, principala sursa de informare si de divertisment si un rezervor inepuizabil de poze cu pisici nu ar fi posibil pentru o zi intreaga?
Potrivit BBC, consecintele nu ar fi chiar atat de apocaliptice precum am fi inclinati sa ne inchipuim.
In 1995, mai putin de 1% din populatia planetei era online. La acea vreme, Internetul, folosit cu precadere in lumea occientala, era mai mult o curiozitate. Douazeci de ani mai tarziu, peste 3,5 de miliarde de oameni sunt conectati la Internet, deci aproape jumatate din populatia globala, iar numarul creste la o rata de aproximativ 10 oameni pe secunda.
Conform Pew Research Centre, o cincime dintre americani folosesc Internetul "aproape constant", iar 73% il folosesc cel putin zilnic.
In Romania, un studiu IRES de anul trecut a relevat ca 9 din 10 participanti, cu varste cuprinse intre 16 si 50 de ani si care provin din mediul urban, folosesc Internetul si ca 40% dintre repondenti stau online mai mult de trei ore pe zi.
In timp ce majoritatea oamenilor considera accesul la Internet un lucru firesc si imuabil, ne putem imagina cu usurinta scenarii in care acesta ar putea deveni indisponibil la nivel national si chiar global pentru o perioada.
De exemplu, pot fi afectate, mai ales accidental, cablurile... mai mult
Sambata, 11 Februarie 2017, ora 17:07
Romania se afla pe locul 50 in topul celor mai conectate 78 de tari la mediul online, in ciuda vitezei mari de Internet.
Studiul GfK Connected Consumer Index, remis miercuri Ziare.com, arata ca ne aflam in spatele multor tari din regiune, inclusiv Cehia, Slovenia si Polonia.
In fruntea listei sunt Hong Kong si America de Nord (Statele Unite ale Americii, Canada si Mexic), care se afla de cativa ani pe primele doua pozitii.
In plus, consumatorii din Emiratele Arabe Unite se apropie rapid de plutonul fruntas, sarind de pe locul 8, pe care se aflau in 2015, pe al treilea. Pe pozitia a patra se afla Norvegia, iar pe 5 e Germania.
"Observam unele macro-tendinte in ceea ce priveste gradul de conectivitate in toate tarile. Pentru pietele in plina dezvoltare, in special din Orientul Mijlociu, Africa si Asia-Pacific, tendinta dominanta ramane adoptarea smartphone-urilor. Acesta este principalul dispozitiv - si de multe ori primul - pentru conectarea consumatorilor la servicii de ...citeste mai departe despre "Loc rusinos ocupat de Romania in topul conectivitatii la Internet (Grafice)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Mai 2016, ora 12:14
Unul din doi romani plateste, in medie, 34 de lei pe luna pentru serviciile de Internet fix de acasa, iar in peste 80% dintre gospodarii aceste servicii au fost achizitionate de la acelasi furnizor, impreuna cu alte servicii de comunicatii electronice, conform rezultatelor unui studiu de piata al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
In functie de valoarea facturilor platite in fiecare luna de catre utilizatorii de Internet fix, datele oficiale arata ca 47% dintre cei chestionati scot din buzunar intre 31 si 50 lei, iar 34% au de platit lunar intre 20 si 30 de lei, in timp ce 11% dintre ei au o factura mai mica de 20 de lei.
Pe de alta parte, doar 8% dintre cei care au participat la acest studiu au declarat ca au semnat un contract care depaseste 51 de lei pe luna.
Potrivit cercetarii, in 82% dintre gospodarii, serviciile de Internet fix au fost achizitionate de la acelasi furnizor, impreuna cu alte servicii de comunicatii ...citeste mai departe despre "Cat platesc romanii, in medie, pentru Internetul fix - studiu ANCOM" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Septembrie 2015, ora 12:43
Majorarea numarului de conexiuni la internet prin tehnologiile 3G si 4G/LTE, cresterea utilizarii serviciilor in roaming si aparitia unor oferte "mai generoase" in privinta ninutelor nationale si internetului mobil incluse vor fi principale tendinte care se vor manifesta pe piata telecom in 2015.
"In primele sase luni ale acestui an, numarul total de conexiuni mobile active la internet a crescut cu 28%, la 14,4 milioane. Tendinta pozitiva va continua sa se manifeste si in 2015, fapt ce va aduce si la cresterea ratei de penetrare a serviciilor de internet mobil, care la finele lunii iunie se situa la 52,1%. De asemenea, pe fondul reducerii tarifelor pentru apelurile efectuate in interiorul UE, vom asista la cresterea utilizarii serviciilor in roaming, asa cum s-a intamplat in prima parte a acestui an, cand traficul de voce a urcat 32%, la 241 milioane de minute", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, prezent la un eveniment de specialitate.
Potrivit datelor ANCOM, numarul conexiunilor fixe si mobile la internet a atins 18,3 milioane la finele lunii iunie, in crestere cu 22,8% fata de 30 iunie 2013, pe fondul avansului conexiunilor mobile cu 28,5%, la 14,4 milioane, reiese din datele anuntate de autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM).
"In cazul internetului mobil de banda larga, numarul conexiunilor a inregistrat un salt de la 8,2 milioane de conexiuni active la jumatatea anului 2013 pana la 10,5 milioane la jumatatea anului 2014, adica, in... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 12:26
Sud-coreenii sunt specialisti in tehnologie si fac pasi mari atunci cand lanseaza un nou tip de produs. Asa este si Internetul de 10 Gbps pe care asiaticii il vor prezenta luni.
Noua viteza de Internet va fi testata la o conferinta de profil din orasul Busan, scrie digitaltrends.com.
Compania SK Broadband a anuntat saptamana trecuta ca va trece la noua conexiune, ea fiind capabila sa transfere un fisier de 1 GB in doar 0,8 secunde.
La aceasta manifestare va fi instalata si o cabina speciala in care utilizatorii il pot testa pentru a-l compara cu ...citeste mai departe despre "Internetul cu o viteza uluitoare, lansat in Coreea de Sud" pe Ziare.com mai mult
Luni, 20 Octombrie 2014, ora 11:15
Utilizatorii de Internet din intreaga lume au constatat recent ca unele site-uri nu se incarcau deloc sau mergeau foarte incet. Totul a fost cauzat de problemele tehnice.
De exemplu, celebrul site eBay nu a functionat mai multe ore in numeroase tari, detinatorii lui comunicand faptul ca nu poarta responsabilitatea acestor probleme, scrie news.com.au. Neplacerile cauzate au legatura cu numarul 512.
Practic, Internetul nu mai face fata traficului urias de date care se mareste pe zi ce trece. Routerele prin care ele trec au un numar limitat de porturi, adica 512 randuri a cate 1.000 de porturi.
Programatorii din trecut au ales numarul aleator, insa acum s-a ajuns intr-o situatie in care memoria Internetului nu mai e suficienta, iar procesoarele care ...citeste mai departe despre "Probleme mari pe Internet: Misterul numarului 512" pe Ziare.com mai mult
Joi, 14 August 2014, ora 22:05
Rata medie de acoperire a internetului de mare viteza (broadband) in Romania se situa, anul trecut, la 56%, sub media europeana de 76%, si plaseaza tara pe locul 26 in Uniunea Europeana in aceasta privinta, se arata intr-o statistica Roland Berger Strategy Consultants, prezentata, marti, cu ocazia unei conferinte de specialitate.
Conform sursei citate, la nivel global, numarul de conexiuni broadband a depasit 700 de milioane si va continua sa creasca cu aproximativ 5% in fiecare an pana in 2018.
Romania a ajuns, in 2013, la 3,8 milioane de conexiuni de internet in banda larga, dupa ce in 2005 numarul acestora era de doar 300.000. Estimarile specialistilor arata ca, in urmatorii patru ani, conexiunile broadband ar putea ajunge in Romania la 4,5 milioane.
Din datele Eurostat reiese faptul ca, in 2013, 42% dintre romani nu au folosit niciodata internetul, in timp ce 40% dintre companiile cu mai putin de zece angajati se aflau in aceeasi situatie. In prezent, aproape o treime (28%) dintre romani utilizeaza un smartphone, din ce in ce mai multi au calculatoare, tablete sau televizoare inteligente, iar internetul intregeste portofoliul de produse.
Planul National NGN (Next Generation Network) al Romaniei are la baza Agenda Digitala pentru Europa, elaborata de Comisia Europeana. Obiectivul principal al documentului este de a avea, pana in anul 2020, acoperire broadband cu viteze de 100 Mbps, de 100%. Potrivit celor mai recente statistici realizate la nivel european,... mai mult
Marti, 10 Iunie 2014, ora 15:20
1
Clientii operatorilor telecom ar renunta cel mai usor la linia telefonica fixa si la cablul TV, conexiunea la Internet fiind ultima optiune a acestora in directia reducerii cheltuielilor, pe fondul manifestarii crizei financiare, a declarat, joi, Gabriel Mustatea, director in cadrul PwC Romania.
"Clientii considera ca pot renunta cel mai usor la linia telefonica fixa si la cablul TV. Linia fixa poate fi usor inlocuita de telefonul mobil. La cablul TV se poate alege un pachet mai ieftin sau/si se poate substitui cu continut online. Putini sunt insa dispusi sa renunte la conexiunea la Internet", a spus Mustatea, prezent la Mediafax Talks about Telecom Industry.
Studiul "Impactul crizei asupra obiceiurilor de consum telecom si media", realizat in Statele Unite ale Americii de catre Communispace la cererea PwC, a evidentiat faptul ca abonatii nu sunt dispusi sa renunte la Internet si continut, chiar daca sunt mai atenti la costuri, acestia cautand insa operatori care ofera oportunitati de a face economii.
De asemenea, studiul a mai evidentiat ca utilizatorii doresc libertate in personalizarea pachetelor de servicii de telecomunicatii si vor sa plateasca doar pentru serviciile de care au cu adevarat nevoie.
"Clientii apreciaza prin fidelitate serviciile si suportul de calitate, dar si rasplatirea loialitatii. Nu sunt de acord cu acordarea de tarife mai mici clientilor nou atrasi, in detrimentul celor vechi. Totodata, clientii nu agreeaza reclamele transmise pe mediile de... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 13:11