Camera de Comert si Industrie Bucuresti, presedintele institutiei, Sorin Dimitriu, consilierul acestuia, directorul general si directorul economic au fost trimisi in judecata pentru accesarea frauduloasa de fonduri europene pentru mai multe proiecte POSDRU si abuz in serviciu.
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru doua infractiuni concurente impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, potrivit Mediafax.
Presedintele CCIB, Sorin Petre Dimitriu, va fi judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat, folosirea autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial in scopul obtinerii pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, trei infractiuni de abuz in serviciu si infractiunea impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, iar consiliera acestuia, Gabriela Dumitriu, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la folosirea autoritatii de catre o persoana care... mai mult
Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 12:10
Camera de Comert si Industrie Bucuresti va deschide, in 2013, o reprezentanta in Malayezia in scopul atragerii unor investitii malaeziene si dezvoltarea exporturilor romanesti. De asemenea, in urmatoarele zile, Camera de Comert va deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite.
"Investitorii malayezieni sunt, in aceste zile, in discutii cu conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta pentru construirea unui terminal care sa permita accesul mai facil si mai ieftin al uleiului de palmier de pe vasele din port catre Romania, dar si spre alte tari din zona. Dezvoltarea schimburilor comerciale cu tari din spatiul non-UE ramane o prioritate a Camerei bucurestene si a celei nationale.
Astfel, dupa deschiderea reprezentantei noastre din Beijing, in urmatoarele zile vom deschide o reprezentanta si in Emiratele Arabe Unite. In 2011, exporturile in tarile non-UE au crescut, ca pondere, de la 10% la 30%, ajungand la 15 miliarde de euro", a spus Mihai Andritoiu, vicepresedinte al CCIB, la deschiderea Palm Oil Trade Fair and Seminar.
Malayezia este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de ulei de palmier si de produse din ulei de palmier, detinand 39% din productia mondiala de ulei de palmier si 44% din exportul mondial.
Exporturile Malayeziei in Romania au inregistrat o crestere de 25% de la 1,73 miliarde de euro in 2010 la 2,16 miliarde euro in 2011, in timp ce importurile au crescut cu 11,3%, de la 0,85 miliarde euro in... mai mult
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 17:40
Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) anunta ca, incepand de miercuri, echipa de conducere a acestei institutii este formata din Silvia Claudia Mihalcea - director general, Adriana Luminita Iacob - director general adjunct si Calin Bogdan Gaurean - director general adjunct.
Din echipa de conducere mai fac parte Georgeta Balan - director directia economica, Adrian Constantinescu - director directia management resurse umane, Mihai Constantin - director directia registrul comertului central computerizat, Victor Deaconescu - director directia analiza programare, tehnologia informatiei, Bogdan Mihail Burdescu - director directia contencios, Rodica Tatiana Soroiu - director directia managementul calitatii-organizare si Valentina Burdescu - director directia buletinul procedurilor de insolventa.
ONRC se afla in subordinea Ministerului Justitiei.
La sfarsitul lunii iulie, reprezentantii Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) anuntau ca Guvernul va introduce un nou sistem de calcul al taxelor pentru operatiunile cerute de firme si persoane fizice autorizate la Registrul Comertului si va stabili tarife fixe pentru aceste servicii, complet diferit fata de sistemul actual.
Guvernul pregateste un nou sistem de calcul pentru operatiunile la Registrul Comertului
Reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) au cerut, la inceputul acestei luni, trecerea de urgenta la sistemul de plata online a taxelor catre Oficiul National al... mai mult
Joi, 23 August 2012, ora 17:50
Biroul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, reunit in sedinta la inceputul lunii iulie, anunta adoptarea propunerii unui set de masuri anticriza, elaborat de camerele de comert judetene, care urmeaza sa fie transmise Guvernului Romaniei.Aceste masuri au ca obiectiv relansarea cresterii economice, impulsionarea initiativelor antreprenoriale, si stimularea exporturilor produselor romanesti:
1. Reducerea cotei unice de impozitare, pentru a stimula investitiile straine si a mentine atractivitatea pietei din Romania
2. Scutirea de plata impozitului pe profit a firmelor nou infiintate (pe perioade de 6 luni - pentru activitatile de comert ; 1 an - pentru activitatile de servicii si 2 ani pentru activitatile de productie industriala si constructii.
3. Scutirea de plata impozitului pe profitul reinvestit pe o perioada de 2-3 ani
4. Renuntarea la TVA de 24%
5. Eliminarea de urgenta a impozitului minim obligatoriu
6. Plata imediata a datoriilor restante pe care statul roman le are la firme private si crearea unui mecanism simplu, de compensare a datoriilor pe care institutiile publice si societatile cu capital de stat le au catre firmele private, cu datoriile pe care aceste firme le au la bugetele de stat
7. Elaborarea unui program national de reconversie si calificare/recalificare profesionala si stimulare a antreprenoriatului, pentru someri si pentru bugetarii ce urmeaza a fi disponibilizati in perioada urmatoare
8.... mai mult
Joi, 29 Iulie 2010, ora 12:04