Compania de brokeraj Goldring a lansat pe 20 septembrie „Sunetul banilor în imagini”, un concurs inedit prin care ilustratorii pot realiza caricaturi inspirate din lumea de business, în special din piața de capital. Astăzi, 11 octombrie, se dă start votului!
Sunetul banilor, pe care îl percepem intr-o manieră personală fiecare dintre noi, a fost ideea care a stat la baza alegerii temei concursului. Zornăitul monedelor economisite în pușculița copilăriei, foșnetul bancnotelor numărate cu precizie de bancomat sunt sunete familiare cu care ne întâlnim zi de zi.
Românii și-au demonstrat de multe ori creativitatea și simțul ascuțit al umorului, iar banii au fost dintotdeauna subiect de discuție sau controversă. Ca o provocare extinsă, organizatorii și-au propus să „asculte” cum se „aud” banii și în alte țări, astfel încât concursul a devenit internațional, în acest moment fiind deja confirmați 98 de competitori, dintre care 14 sunt români. Încă un motiv să ascultăm „Sunetul banilor” așa cum se aude el din România, votându-i pe cei preferați, cu viziuni și abordări atât de diverse.
Mecanismul concursului este simplu: ilustratorii trimit 4 caricaturi, aferente celor 4 săptămâni de concurs, la adresa de e-mail andreea.orosfoian@goldring.ro (dacă sunt folosite tablete grafice) sau la adresa sediului Goldring (dacă sunt pe hârtie). De altfel, Regulamentul este ușor de găsit pe site-ul... mai mult
Luni, 11 Octombrie 2021, ora 17:26
Intr-un domeniu in care baietii inca sunt majoritari, Carla Timofte, o fetita de 10 ani din clasa a IV-a la scoala Spectrum si eleva in cadrul Logiscool, Scoala Internationala de Programare si Robotica pentru copii si adolescenti, a fost premiata cu una dintre medaliile de aur la concursul national de Stiinta, Tehnologie si Design firSTep la categoria "Interactive Learning" cu un joc in platforma Scoolcode in doar 90 de minute.
Carla a reusit performanta sa ia medalia de aur folosindu-si creativitatea, gandirea logica si noile abilitati de programare dobandite intr-un semestru de cand studiaza la Logiscool.
Noi i-am descoperit povestea, dar am aflat si ce mesaje are pentru copii, dar mai ales pentru fetitele care vor sa invete sa programeze.
Competitia nationala firSTep i-a indemnat pe copii sa inoveze
Participarea Carlei la competitia firSTep, ce a avut loc pe 16 februarie, a fost primul pas pe care elevii il fac daca vor sa ajunga la Olimpiada Internationala de Proiecte.
Participantii au fost incurajati sa pregateasca proiecte stiintifice si tehnologice ca sa gaseasca solutii viabile la problemele cotidiane, iar proiectele prezentate nu au dezamagit.
De la proiecte stiintifice, la crearea unor combustibili prietenosi cu mediul, la scrierea jocurilor in limbaje programare si la prezentarea proiectelor de design, copiii au venit cu solutii inovatoare si care isi gasesc rapid aplicabilitatea.
Copiii si-au prezentat aplicatiile sau proiectele intr-un... mai mult
Luni, 18 Martie 2019, ora 11:16
Echipa de robotica AutoVortex Romania s-a clasat pe primul loc la Competitia Internationala de Robotica First Tech Challenge Rusia Open 2018.
Cele 27 de echipe de liceeni din intreaga lume s-au intrecut in proiectarea, construirea si programarea celor mai buni roboti, intre 15 si 17 februarie, la Perm, in Siberia.
Sub indrumarea profesorului Ionut Panea, tinerii romani au obtinut cel mai bun punctaj, clasandu-se astfel pe prima treapta a podiumului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
"Concursul presupune constructia si programarea de catre elevi sub indrumarea unui profesor coordonator a unui robot de lupta, care trebuie sa colecteze cuburi mari de spuma si sa construiasca un zid de aparare. El joaca in alianta cu alti roboti, iar in ultimele 30 de secunde din meciul de 2,30 minute, trebuie sa colecteze un omulet si sa il duca cat mai departe in exteriorul terenului. Pentru fiecare operatiune executata corect se primeste un punctaj, iar la final un meci este castigat in functie de performanta pe baza punctelor acumulate", explica profesorul Ionut Panea mecanismul prin care este desemnata echipa castigatoare.
Prin aceasta victorie, echipa Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotica din Detroit, SUA, care se va desfasura in luna aprilie a acestui an.
Din echipa AutoVortex Romania au facut parte 21 de elevi de la 8 licee diferite (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Sf. Sava, Liceul Teoretic Jean Monnet,... mai mult
Duminica, 18 Februarie 2018, ora 16:22
Cea de-a doua editie a competitiei de programare pentru fete - Technovation este in plina desfasurare, iar fetele cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani se pot inscrie pana pe data de 7 martie.
Programul Technovation Challenge este adus in Romania de catre ADFABER, Ambasador National al proiectului, ce isi propune sa reuneasca profesori de TIC pasionati de educatie nonformala si mentori din companii care sa le ghideze pe fete in dezvoltarea unei aplicatii dar si sa le ofere o viziune pragmatica asupra aplicatiei pe care o dezvolta.
Impreuna cu echipa de mentori, acestea realizeaza aplicatii de mobil de tip "startup" ce se adreseaza problemelor locale si globale.
Si cum de la an la an mai multe fete accepta acesta provocare, stim cu siguranta ca mai sunt probleme de rezolvat si ca exista fete pasionate din fiecare colt al lumii, dornice sa le gaseasca o rezolvare!
Proiectul lansat inca din anul 2010 a oferit un proces de invatare ghidat precum si exercitii de mentorat unui numar de peste 10.000 de fete din 78 de tari, astfel ca fetele inscrise in program au oportunitatea sa dobandeasca abilitatile unor viitoare antreprenoare si lideri in domeniul IT.
Desi aplicatia Technovation este locala, adresandu-se unei probleme din comunitate, implicarea in proiect poate fi un pas spre recunoastere internationala, deoarece cele mai bune echipe pot sa participe la Pitch-ul international din San Francisco.
Anul trecut, peste 450 de fete s-au inscris in competitie,... mai mult
Joi, 08 Februarie 2018, ora 14:18
O echipa formata din cinci elevi de la Colegiul National Banatean si de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara s-a clasat pe locul al doilea, in finala unui concurs de robotica ZeroRobotics, organizat de NASA si de Agentia Spatiala Europeana, in SUA.
Elevii au creat coduri cu ajutorul carora mai multi roboti aflati pe Statia Spatiala Internationala au putut fi manevrati.
Elevii au postat pe reteaua de socializare anuntul ca s-au clasat pe locul al doilea in competitie.
"Astazi vise au fost implinite. Am realizat un lucru la care viseaza unii elevi de varsta noastra. Dupa luni de lucru, codul scris de noi a fost rulat pe statia internationala, in spatiu. Pe langa acestea, am reusit sa excelam in aceasta competitie si am iesit pe locul al II-lea. De asemenea, am cunoscut personalitati importante pentru evolutia stiintei care sunt o sursa de inspiratie pentru noi si pentru o gramada de oameni in intreaga lume.
Am avut placerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronautii care au fost in a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station). Am invatat foarte multe din aceasta si speram ca din ce in ce mai multi elevi vor putea sa aiba parte de o astfel de experienta", au scris elevii pe Facebook.
Practic, echipa din Timisoara s-a intrecut cu grupuri din intreaga lume pentru un loc in finala. Elevii au participat la competitii intre robotii pe care i-au creat, ce au avut loc pe platforma online a Institutului Tehnologic din Massachusetts,... mai mult
Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 18:34
150 de programatori si pasionati de IT au participat la hackathon-ul "NASA Space Apps Challenge", cel mai mare concurs global de programare, desfasurat pe parcursul a doua zile la Cluj-Napoca, in premiera pentru Romania. Competitia a fost castigata de doua echipe care au realizat aplicatii pentru domeniul aeronauticii.
Maratonul, organizat anual de Agentia Spatiala Americana (NASA), s-a desfasurat in 193 de orase din toata lumea, adunand la un loc ideile a peste 30.000 de programatori impartiti in echipe mixte de cate cinci persoane.
Temele competitiei din 2016 au fost Terra, Aeronautica, Tehnologia, Statia Spatiala Internationala, Calatorie spre Marte si De la Sistemul Solar la infinit. Participantii si-au putut alege o problema pe care doresc sa o rezolve in functie de domeniu, gradul de dificultate si interese. De asemenea, cei inscrisi au putut alege daca participa la eveniment de acasa sau daca isi vor desfasura activitatea din spatiul pus la dispozitie de catre ...citeste mai departe despre "Cel mai mare maraton de programare in IT din lume, organizat de NASA in premiera si in Romania" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 23:01
Echipa "Krankenschutz" din Brasov a castigat prima editie a Maratonului de Programare "Entrepreneurship" cu aplicatia numita "Live Rescue" ce ar putea ajuta serviciul de urgenta 112.
La gala de premiere a fost prezent si presedintele Traian Basescu, care a felicitat toate cele zece echipe de tineri participanti la Maratonul de Programare, dar si echipa care s-a retras din competitie si a inmanat proiectele celor noua echipe rezenatantului UE in Romania, pentru a le duce la Bruxelles, conform Mediafax..
In cadrul maratonului, timp de 24 de ore, zece echipe de studenti din Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara si Constanta au dezvoltat aplicatii care ruleaza pe sistemul android ce vor putea fi folosite si accesate de pe smartphone si tablete si care au utilitate sociala.
Din cele zece echiope, una a abandonat, ramanand noua echipe in competitia finala, iar cele mai bune trei proiecte au fost premiate de un juriu de specialitate.
Pe primul loc s-a clasat echipa "Krankenschutz" din Brasov care a dezvoltat o aplicatie numita "Live rescue", care permite cetatenilor sa intervina in cazul urgentelor raportate in apropierea lor inaintea sosirii echipajelor de urgenta.
"Noi ne-am gandit ca sunt multe situatii cand exista o urgenta raportata la 112 dar s-ar putea sa fie intr-o zona greu accesibila, fie o zona de agrement sau conventii, un festival sau un concert unde ambulanta ar ajunge relativ greu, dar exista sanse unde oamenii pot ajuta. Aplicatia noastra consta... mai mult
Duminica, 30 Martie 2014, ora 10:00
Concursul Mirunette Language Competition, in cadrul caruia elevii intre 10-17 ani pot castiga doua tabere educationale in Anglia, se indreapta spre final, inscrierea in concurs, gratuita, putand fi facuta pana pe 31 martie, pe site-ul organizatorului.
Premiile oferite sunt taberele de limba engleza, de doua saptamani, in campusurile unor colegii si universitati prestigioase la nivel international, din Oxford si Londra, Marea Britanie.
Castigatorii vor fi doi elevi din doua categorii de varsta, respectiv 10-13 ani si 14-17 ani. De asemenea, profesorii de limba engleza care sustin activ cei mai multi elevi, pot participa gratuit ca insotitori de grup in taberele educationale din Anglia.
Toti elevii au sanse egale
Testele si eseurile participantilor la concurs vor fi corectate dupa un barem strict de catre o comisie de profesori de limba engleza si reprezentantii Mirunette International Education.
Primele doua etape ale concursului se desfasoara online.
Ce este o tabara educationala in Anglia?
O tabara educationala internationala presupune programe de studiu elaborate, cursuri interactive de limba engleza in clase multinationale si interactiunea directa cu vorbitori nativi.
Cheia aprofundarii cunostintelor de limba engleza si a eliminarii barierei de comunicare, in cel mai eficient mod, este chiar exercitiul intr-un mediu de vorbitori nativi. Cunoasterea limbii engleze, principala limba de circulatie internationala, este esentiala in contextul actual... mai mult
Joi, 13 Martie 2014, ora 15:22
Cezar El-Nazli, elev la Colegiul National Iasi, este unul dintre cei 20 de castigatori ai concursului Google Code-In 2012, o competitie dedicata pasionatilor de programare si computer science.
Aflata la a treia editie, Google Code-In este o competitie organizata de Google, care se adreseaza elevilor cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, pasionati de programare si computer science.
La aceasta competitie au participat 334 de studenti din 36 de tari. Cezar El-Nazli, unul dintre cei 20 de castigatori ai concursului, are 17 ani si este elev al Colegiului National Iasi.
In fiecare saptamana, elevii participanti au rezolvat diferite teme si sarcini propuse de organizatiile open source, castigand astfel puncte si concurand pentru premiul final: o vizita la sediul central al Google din Mountain View. Cei 20 de castigatori ai competitiei vor merge in luna aprilie la sediul central al Google din Mountain View, California.
In timpul acestei vizite, cei 20 de castigatori ai concursului vor participa la o ceremonie de premiere si se vor intalni cu specialistii Google.
Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea. mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:32