Anul 2021 a readus in Romania artisti renumiti la nivel mondial, chiar daca unele concerte au fost anulate sau reprogramate pentru 2022. Va prezentam o parte a celor care au programate concerte pentru noul an.
Pandemia de coronavirus continua sa afecteze activitatile din toate domeniile, atentia tuturor fiind indreptata spre notificarile oficiale. Chiar si asa, anul 2022 arata interesant. Afla care sunt artistii si trupele care vor sustine concerte de neratat in 2022, in Romania.
Liste in continua actualizare
Daca vreti sa prindeti un loc la concertul artistului sau formatiei preferate este bine sa consultati listele si sa achizitionati un bilet din timp. Planificarea deplasarii la concert trebuie realizata cu ceva timp inainte pentru a fi siguri ca nu uitati nimic important. Pentru orice aveti nevoie nu uitati ca puteti realiza plata in rate fara dobanda cu CardAvantaj!
Listele se actualizeaza pe masura ce restrictiile sunt impuse sau relaxate, asadar este important sa le verificati in apropierea evenimentelor.
Muzica pentru toate gusturile
Sting este printre primii artisti care vor ajunge anul viitor in Romania. Concertul sau - "My Songs" este programat pe 15 martie la BTarena in Cluj.
Indragitul artist, de origine columbiana, Maluma, vine la Romexpo pe 8 aprilie.
Pink Martini revin in Romania si concerteaza pe 9 aprilie 2022 la Sala Palatului din Bucuresti.
David Garrett, violonistul celebru in toata lume, vine pe 17 mai la Sala Palatului, iar pe... mai mult
Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 17:14
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune noi măsuri de la 1 august referitoare la desfăşurarea activităţilor culturale, artistice şi de divertisment, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19. Restricţii legate de numărul participanţilor sunt impuse şi în cazul evenimentelor private - nunţi, botezuri, mese festive, parastase, dar şi al celor sportive. Tot în funcţie de incidența îmbolnăvirilor, pot fi organizate manifestaţii cu până la 100 de participanţi sau cu maximum 500 de participanţi.
Prezentăm lista propunerilor CNSU:
- Începând cu data de 01.08.2021 activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
-... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 09:01
Unul dintre sectoarele cele mai lovite de pandemie a fost industria festivalurilor si a concertelor. Iar recentele declaratii facute de autoritatile romane, care le-au recomandat doritorilor sa nu achizitioneze bilete pe motiv ca situatia epidemiologica ar putea sa nu permita o revenire la normal prea curand, in ciuda campaniei de vaccinare care este in plina desfasurare, a facut ca Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale sa ia atitudine.
Acestia au trimis o scrisoare deschisa premierului Florin Citu, prin care solicita formarea unui grup de lucru in cadrul caruia sa fie stabilit exact cum anume ar putea fi desfasurate evenimentele, in asa fel incat participantii sa se simta in siguranta, iar normele de siguranta sanitara sa fie respectate.
"Cerem o discutie cu premierul. Nu consideram ca este normal sa se arunce in spatiul public astfel de informatii fara ca ele sa fie discutate cu sectorul afectat. Daca se considera ca nu se pot tine evenimente cu mai mult de 150 de persoane poate ca ar trebui sa informeze si premierul, si Ministerul Economiei, si Ministerul Finantelor ca sa isi dea seama ce impact are in piata", a declarat pentru Ziare.com Codruta Vulcu, organizatorul festivalului ArtMania de la Sibiu.
Ministerul Culturii, deschis
Daca la Ministerul Culturii au gasit deschidere inca de anul trecut pentru a discuta problemele din sector si pentru a identifica solutii, in asa fel incat businessurile sa nu intre in faliment, nu... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 00:05
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anuntat ca institutia pe care o conduce lucreaza la un proiect pentru reluarea spectacolelor si concertelor in spatii inchise.
"Ministerul Culturii lucreaza la propunerea pentru reluarea productiilor de spectacol si concerte in spatii inchise. Deocamdata, discutam cu Ministerul Sanatatii sa se permita reluarea repetitiilor, iar cu Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta am intrat in dialog pentru a actualiza calendarul reluarii activitatii cu publicul, chiar si in spatii inchise", a declarat ministrul la RFI Romania.
Ministrul a spus ca in alte tari s-au reluat spectacolele, dar ca acolo se inregistreaza foarte putine cazuri si a oferit exemplul Austriei, unde apar in jur de 10 cazuri noi pe zi.
"Romania in continuare are peste 100 de cazuri, asadar, iata cam unde trebuie sa ajungem, din punct de vedere epidemiologic, pentru a se permite si la noi reluarea graduala a spectacolelor in spatii inchise. Cel mai probabil, cand va scadea sub 20, 30 de cazuri pe zi, la nivel national, si statul roman va lua decizia de a se relua la aceste activitati.
Pana atunci, sa stiti ca noi am pledat pentru relaxare mai rapida a normelor, insa epidemiologii considera cu risc ridicat aceste spectacole in sali inchise, pentru ca este vorba despre de timpul petrecut de acele persoane in acelasi spatiu.
Este un timp indelungat, de doua ore, aproximativ, cat dureaza un spectacol sau un film, comparativ, pentru ca multi fac... mai mult
Marti, 02 Iunie 2020, ora 09:31
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) licentiaza temporar transmisiile pentru evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), in conditiile in care au fost primite, in perioada starii de urgenta, mai multe solicitari de a sprijini organizarea unor astfel de evenimente.
"Pentru ca in perioada starii de urgenta am primit mai multe solicitari pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licente pentru frecvente radio de putere mica in banda FM, pentru a asigura coloana sonora a acestor evenimente, astfel incat publicul sa se poata bucura in siguranta de spectacol din autoturismele proprii, utilizand aparatele radio.
Si industria de entertainment, la fel ca intreaga societate, se adapteaza conditiilor actuale si ma bucur ca printr-o buna colaborare cu Consiliul National al Audiovizualului am putut identifica rapid o solutie pentru ca aceste evenimente sa se poata desfasura in conditii optime", a declarat presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, intr-un comunicat al autoritatii.
In contextul masurilor de distantare sociala, pentru organizarea unor evenimente de scurta durata, destinate divertismentului unui public restrans si intr-un areal limitat de catre organizatorii de spectacole sau de concerte de tip drive-in, este necesara alocarea de catre ANCOM a unei licente temporare de utilizare a frecventelor radio pentru a asigura coloana sonora a acestor evenimente.... mai mult
Miercuri, 13 Mai 2020, ora 23:16
Pentru ca muzica nu se va opri vreodata, stagiunea camerala Florescu - Fernandez & Friends vine in intampinarea publicului aflat in izolare cu un nou concert transmis live de la Sala Oglinzilor, Forumul German Sibiu.
Recitalul realizat in parteneriat cu Livestream Romania si Forumul German Sibiu este programat joi, 26 martie, de la ora 18:00 si poate fi urmarit pe LivestreamRomania.ro.
Rafaela Fernandez Samodaiev (vioara), Karina Fernandez Samodaiev (pian), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) si Monica Florescu (pian) interpreteaza integrala sonatelor de Ludwig van Beethoven intr-o serie de concerte online transmise live pe parcursul saptamanilor viitoare.
"Nevoia de muzica este profund umana si continua sa ne lege chiar si in plina pandemie. Realitatea aceasta ni s-a confirmat inclusiv cu ocazia concertului online de saptamana trecuta, cand am avut peste 500 de oameni care ne-au urmarit live, mult mai multi decat ar fi incaput fizic in Sala Oglinzilor. Desi este straniu sentimentul de a canta pentru un public pe care nu il vedem, ne emotioneaza sa stim ca ne-au ascultat si persoane varstnice, de exemplu, care altfel nu s-ar fi putut deplasa la concertul nostru", spune pianista Monica Florescu.
Peste 500 de persoane au fost prezente in spatiul virtual la primul concert online din seria "Odae cum Harmoniis".
Program:
● Yuri Leonovich - "Doina";
● Victor Kalinnikov - "Doua miniaturi";
● Eduardo Mezzacappo - "Bolero";
● Ludwig van Beethoven -... mai mult
Joi, 26 Martie 2020, ora 12:00
Stagiunea Regala de la Ateneul Roman gazduieste un concert cu totul special avandu-l ca solist invitat pe unul dintre cei mai mari violonisti si virtuosi ai prezentului, Liviu Prunaru, duminica, de 8 Martie, la ora 19:00.
Concert-maestru al prestigioasei orchestre Royal Concertgebow, Liviu Prunaru desfasoara o frumoasa si impresionanta cariera solistica, mai mult decat apreciata de publicul larg, interpretarile lui fiind adesea apreciate cu ovatii si aplauze cu toata sala ridicata in picioare.
Iubitorii de muzica clasica se vor putea delecta cu unele dintre cele mai frumoase lucrari ale marelui compozitor Ludwig van Beethoven: Concertul pentru vioara si orchestra in Re Major op. 61 iar in partea a doua a concertului Simfonia nr. 3 "Eroica" in Mib Major op. 55. Interpreteaza, alaturi de Liviu Prunaru, orchestra Camerata Regala avandu-l la pupitru pe Maestrul Constantin Grigore, dirijorul principal al orchestrei.
Gandit initial ca un cadou pentru doamne, de Ziua Internationala a Femeii, concertul a primit o cu totul alta semnificatie ca urmare a pierderii unei instrumentiste dragi colectivului Cameratei Regale, violista Laura Zecheru, care la varsta de doar 33 de ani, in urma unei intamplari nefericite, a plecat dintre noi.
Indurerati de pierderea colegei lor, instrumentistii Cameratei Regale doresc sa aduca un omagiu Laurei Zecheru si totodata sa ajute familia artistei, directionand toate incasarile stranse in urma concertului catre familia ei.
Bilete la... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 12:56
Concertul extraordinar EMOCION!, prilejuit de cea de-a VII-a editie a proiectului "SUFLET IN CULORI", un eveniment organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism, cu sprijinul Kaufland Romania, in parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Tarom, Floria si Wagner Arte Frumoase si Povesti, are loc sambata, 28 martie 2020, incepand cu ora 19:00, pe scena Salii Mari a Ateneului Roman (Str. Benjamin Franklin nr. 3).
Concertul va fi sustinut de Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat si condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TATULESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU si pianista Luminita BERARIU.
In program, piese de: Tomaso Albinoni, George Frideric Handel, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Dimitri Shostakovich, Ludwig van Beethoven, Jules Massenet, Claude Debussy, Georges Bizet, Astor Piazzolla si Sabin Pautza.
Evenimentul va fi prezentat de Mihaela TATU, trainer in tehnica si arta comunicarii si Ambasador Help Autism 2020.
Biletele sunt disponibile pe www.BILETE.ro, iar fondurile obtinute in urma vanzarii acestora vor fi directionate catre programele de terapie prin care Help Autism sprijina circa 600 de copii si adolescenti sa-si atinga potentialul.
Mai multe detalii pe https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/
VIOLONCELLISSIMO este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale romanesti din ultimii 15 ani si s-a... mai mult
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 19:20
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 8 februarie 2020, incepand cu ora 18:30, Concertul Extraordinar "Maria Guleghina". La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Alberto Veronesi, in calitate de invitat al primei scene lirice a tarii.
Maria Guleghina este considerata una dintre cele mai importante soprane dramatice din lume, singura care pana in prezent a interpretat roluri titulare in 16 productii la Teatro la Scala, inclusiv "Manon Lescaut" si "Tosca" de Giacomo Puccini, "I Due Foscari", "Un Ballo din Maschera" si "Macbeth" de Giuseppe Verdi etc.
Din 1991 si pana in prezent soprana are peste 160 de aparitii la Metropolitan Opera din New York in opere precum "Aida", "Macbeth", "Nabucco" - Giuseppe Verdi, "Turandot" si "Tosca" de Giacomo Puccini, "Norma" de Vincenzo Bellini, "Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, "Andrea Chenier" de Umberto Giordano, "Dama de pica" de Piotr Ilici Ceaikovski, "Cavalleria Rusticana" de Pietro Mascagni, "Sly" de Ermanno Wolf-Ferrari etc.
Aceasta "Regina a Operei", indelung aclamata de catre public, interpreteaza in mod frecvent pe toate scenele lirice importante ale lumii, cum ar fi: Opera de Stat din Viena, Teatrul Mariinsky, Opera de Stat Bavaria, Opera Berlin, Teatro Liceu, Covent Garden, Opera Bastille, Teatro Colon, Teatrul Bolshoi etc.
Soprana Maria Guleghina este laureata a numeroase premii si distinctii precum: Premiul Puccini 2009 - pentru cea mai buna performanta intr-un rol puccinian, Premiul Giovanni Zanatello... mai mult
Sambata, 08 Februarie 2020, ora 17:30