Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere a cererii pentru rezervările tip early booking faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât pentru destinaţiile externe, cât şi pentru litoralul românesc. În această perioadă, reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% şi 45%, în funcţie de tipul de transport, destinaţie şi hotelul ales.
”La actuala ediţie a Târgului de Turism al României, agenţiile de turism promovează ofertele tip early booking pentru sezonul estival 2023, atât pentru destinaţii externe, cât şi pentru litoralul românesc, alături de alte oferte speciale cu reduceri consistente lansate cu ocazia târgului de turism. De asemenea, agenţiile promovează şi ofertele rămase pentru sărbătorile şi pentru sezonul de iarnă”, a transmis, miercuri, ANAT, într-un comunicat de presă.
ANAT estimează o creştere a cererii pentru rezervările tip early booking faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (luna octombrie şi începutul lunii noiembrie). Reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% şi 45%, în funcţie de transport, de unitatea de cazare şi de destinaţie ori în funcţie de tipul pachetului turistic – individual sau operat cu curse charter. Printre destinaţiile promovate cu oferte early booking se numără litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru, Malta, Tunisia şi Egipt.
De asemenea, potrivit ANAT, vizitatorii TTR pot... mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 15:41
A venit vara. Şi împreună cu ea, toate schimbările pentru care nu suntem niciodată pregătite, dar pe care sfârşim prin a le accepta de la sine, că doar o dată e vara-n an şi parcă totuşi ne place de ea...
Vara femeilor este un subiect deosebit şi pe alocuri sensibil. Pentru că vara este despre rochii, sandale, plajă, petreceri în aer liber şi toate nebuniile care, dincolo de bucuria momentului, impun pregătiri neştiute, eforturi ascunse, totul pentru a obţine efectul scontat, cam ca cel al machiajului natural, în care pare că nu ai făcut mare lucru, când de fapt orele s-au scurs pentru a obţine această relaxată imagine generală.
Pe astfel de premise, vara devine stresantă, împărţindu-se între programări la cosmetică, manichiură, pedichiură şi alte dichisuri. Devine costisitoare, pentru că toate procedurile de mai sus şi multe altele nenumite costă destul şi se tot succed ameţitor pentru a păstra aparenţele cât mai proaspete şi mai convingătoare.
Facebook-ul, Instragramul, revistele şi podcasturile vor abunda de sfaturi de înfrumuseţare, unele cât mai tehnologizate, altele cât mai naturale, toate promiţând schimbări la faţă (şi nu numai) spectaculoase. Ori te duci la criolipoliză, ori îţi faci un amestec de fulgi de ovăz, iaurt, ulei de masline şi mai ştiu eu ce care să îţi facă tenul să radieze şi încrederea în tine să o ia complet razna pe câmpii. Poţi şi ar trebui să faci tot ceea ce... mai mult
Joi, 09 Iunie 2022, ora 18:14
Cei mai mulți dintre noi folosim concediul de vară ca pe un prilej de reconectare cu sine și, în aceeași măsură, de redescoperire. Avem parte de un răgaz care ne permite să ne reinventăm și, deși uneori poate fi vorba de o nouă coafură, alteori poate fi despre un nou...zâmbet.
Pentru că în vacanțe ni se dă ocazia să reflectăm la lucrurile pe care le-am vrea „altfel” la noi - iar odată cu venirea toamnei, când suntem, din nou, back in business, merităm să fim cea mai bună versiune a noastră. Dr. Alexandra Mircea vorbește despre trei tratamente dentare care îți cresc încrederea în tine după concediu, astfel încât să arăți și să te simți „your best”.
Albirea dentară: rapid, accesibil, eficient
Poate cel mai simplu mod în care îți poți revigora dantura după concediu - adică după cafelele aromate și paharele de sangria savurate pe terasă - este să apelezi la albirea dentară profesională, în cabinet. Un procedeu rapid, accesibil, eficient, albirea dentară profesională readuce strălucirea dinților și ne crește încrederea în noi înșine.
Pentru că ne lăsăm zilnic „furați” de obiceiuri care ne afectează cromatica dentară - cafeaua, fumatul, alcoolul, ceaiul, fructele și legumele roșii - dinții noștri își pierd albul natural și strălucirea. Însă albirea dentară rezolvă asta și este un procedeu complet sigur, care nu face dinții să pară „falși” așa cum se zvonește: ci... mai mult
Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 17:41
S-a dat startul vacantelor de vara in Grecia, una dintre destinatiile preferate de romani in sezonul estival. Elada are in jur de 227 de insule locuite, care mai de care mai frumoase, asa ca daca ati fost si vreti sa incercati ceva nou, sau mergeti pentru prima data si vreti sa vizitati insule cu adevarat spectaculoase si cu plaje salbatice, mai ales ca Santorini sau Mykonos, desi sunt uimitoare, sunt pline de turisti, Ziare.com va prezinta un top al celor mai deosebite insule grecesti mai putin cunoscute.
Insula Folegandros
Folegandros este secretul cel mai bine pastrat al Greciei. Plajele sale sunt deosebite si pline de romantism.
La doar o ora de Santorini, Folegandros are un peisaj de poveste. Apusul de soare privit pe aceasta isula nu trebuie ratat, la fel si o cina romantica pe malul marii.
Insula nu are aeroport, asa ca multimea de turisti este tinuta la distanta. Aici vin cei care cauta placeri simple, izolare si cazare eleganta.
Milos
O alta destinatie speciala din Ciclade este Milos. Insula s-a format prin activitate vulcanica si este unica. Peisajul este numai bun de fotografiat si de pus pe retelele sociale. Plajele de aici nu seamana cu altele pe care sa le vedeti in alta parte. Frumusetile naturale sunt completate de casute colorate langa mare, care sunt folosite pentru depozitarea barcilor de pescuit in timpul iernii.
Pe Insula Milos gasim una dintre cele mai frumoase plaje din Europa - Kleftiko. Nu o sa va plictisiti daca alegeti sa... mai mult
Duminica, 27 Iunie 2021, ora 21:30
Concediul si vacanta sunt unele dintre cele mai asteptate momente din an, asa ca trebuie sa fie perfecte si complet lipsite de evenimente neplacute. Sunt cateva lucruri pe care este bine sa le iei in calcul atunci cand te pregatesti pentru a pleca si pe care, in euforia pregatirilor, este posibil sa le omiti, asa ca am preluat noi lista cu "de facut", astfel incat sa-ti ramana doar misiunea de a le bifa si bucuria calatoriei.
Actele masinii
Vacanta cu masina este cea mai comoda si iti permite cea mai mare libertate de miscare, acesta fiind si motivul pentru care cei mai multi aleg aceasta varianta. Pentru linistea ta si a pasagerilor, ia in calcul o vizita la service pentru verificari de rutina si mici reparatii. Apoi fa un control al trusei de prim ajutor si al extinctorului, pentru ca acestea sa fie in termenul de valabilitate. Daca sunt expirate, la un eventual control poti primi amenda. Verifica neaparat termenul la care trebuie sa faci ITP-ul masinii si, daca este cazul, innoieste asigurare rca de la asigurari.ro, sau alege, tot de aici, o varianta pe care o consieri mai avantajoasa pentru tine decat cea pe care o folosesti in prezent.
Este bine de stiut ca polita RCA emisa pentru un autoturism inmatriculat in Romania este valabila oriunde in spatiul UE.
Actele personale
Pentru ca in ultima perioada, in contextul crizei sanitare, valabilitatea actelor personale s-a prelungit automat, este mai mult decat indicat sa vezi daca mai sunt valabile. Este... mai mult
Vineri, 18 Iunie 2021, ora 13:23
Stim ca a inceput deja perioada concediilor si toata lumea asteapta sa plece la munte sau la mare, in functie de preferinte. Dar oare masina care va suporta tot acel drum si razele soarelui are aceeasi parere?
Drumul pana la mare este destul de lung, iar masina trebuie sa fie bine pregatita si echipata pentru un astfel de traseu. Sa nu mai spunem de drumul catre munte, unde sunt toate sansele sa va intalniti si cu vreo cateva drumuri pietruite si pe alocuri cu gropi.
Imaginati-va cum este sa plecati in concediu plini de voie buna, razele diminetii sa va ofere acel sentiment placut de vacanta, sa va inchipuiti deja cum se simte nisipul pe piele sau cum aerul curat de munte va umple plamanii.
Pe masura ce inaintati, aerul de afara incepe sa se incalzeasca din ce in ce mai tare si dati drumul la AC, dar parca multe nu se schimba in interiorul masinii. Caldura este cam la fel, ba mai mult, parca ceva miroase urat si nu prea stiti de unde.
Intr-un astfel de caz, prima intrebare ar trebui sa fie legata de ultima data cand ati fost la un service auto autorizat si ati facut o igienizare sistemului de climatizare.
Pentru a evita astfel de situatii, dar si pentru a va spune ce ar trebui sa mai aveti in masina atunci cand plecati la drum, in acest articol gasiti cateva recomandari in ceea ce priveste pregatirea masinii pentru concediu.
Puteti incepe prin stabilirea unei programari la un service auto in care aveti incredere, unde mecanicii de acolo vor face... mai mult
Miercuri, 03 Iulie 2019, ora 16:13
Vacanta este o necesitate vitala deoarece aceasta are scopul de a lasa organismul sa se relaxeze, sa se odihneasca si in acelasi timp sa refaca un nou bagaj de resurse interne. Cu toti dorim sa ne desprindem de rutina, de mediul de lucru si de stres. Concediile au rolul de a preveni epuizarea stimuland sanatatea fizica si psihica. Cu totii asteptam vara sa ne putem relaxa pe o plaja insorita, sa vizitam diferite obiective turistice si sa ne recreem. Desi schimbam mediul si parasim pentru o scurta perioada de timp orasul agitat si aglomerat nevoia de securitate ne insoteste la tot pasul. Este un sentiment firesc, mai ales cand traim intr-o tara a carei situatie este confuza. Cu toate acestea o simpla camera video ieftina poate furniza acel sentiment ca totul va fi bine.
Unul dintre cele mai apreciate campinguri de pe litoralul romanesc se afla la Tuzla, localitate ce ofera liniste si intimitate, si ofera in acelasi timp conditii ca in occident si o buna supraveghere video. Acestea se datoreaza spatiului extrem de generos, foarte curat, bine organizat si a unor camere de supraveghere eficiente care monitorizeaza totul in cel mai mic detaliu. Avantajul unui sejur in camping este peisajul inedit, costuri foarte mici si faptul ca socializati si va puteti face repede prieteni noi. Aceasta afacere apartine unor tineri iubitori de natura care vor sa imbine utilul cu placutul. Au achizionat un teren cu un potential turistic extraordinar, fiind amplasat chiar langa plaja, la 30... mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 19:14
Cei mai multi angajati din educatie vor cheltui, in medie, sub 2.000 de lei in concediu, iar 93,5% dintre acestia sustin ca vor folosi voucherele de vacanta, in timp ce 11,6% nu au bani de vacanta, reiese din rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), dat publicitatii miercuri.
Maximul de 2.000 de lei alocat de catre 72,9% dintre angajatii din educatie pentru vacanta va cuprinde cheltuielile cu transportul, cazarea si mesele aferente sejurului de vara din acest an.
Potrivit sursei citate, la nivel general, studiile de piata arata ca majoritatea romanilor cheltuiesc intre 2.300 si 4.600 de lei, in medie, pentru perioada de concediu.
Sondajul realizat de FSLI arata, totodata, ca 16,9% dintre participanti au declarat ca aloca o suma mai mare de 2.000 de lei pentru vacanta din acest an, in timp ce 11,6% dintre angajatii din sistemul de invatamant sustin ca nu au bani sa mearga in concediu.
Cercetarea organizatiei sindicale releva, in acelasi timp ca, 59% dintre participanti si-au petrecut ultimul concediu in anul 2017, cei mai multi in timpul verii, ceea ce se va intampla si in acest an.
Sondajul FSLI a fost realizat in perioada 3 - 23 mai 2018, atat in mediul online, cat si prin aplicarea unor chestionare direct in unitatile de invatamant. In total, la sondaj au participat 5.628 de angajati din sistemul de educatie: personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic.
La chestionare au raspuns angajati... mai mult
Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 10:36
Numarul romanilor care au plecat la munte in vacanta in iarna a scazut aproape la jumatate, pentru ca multi au renuntat la doua vacante pe an si s-au rezumat doar la concediul din vara, a declarat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea, unul dintre cei mai mari turoperatori interni.
"In acest an au fost cresteri si pe turismul de business si pe cel intern, si pe extern. Ce a mers mai prost decat anul trecut a fost sezonul de iarna. Vacantele de iarna au scazut", a spus Usturoiu.
El a adaugat ca multi romani au renuntat la doua vacante pe an, optand pentru una singura in perioada de vara.
"Pana in urma cu 1-2 ani, multi mergeau in vacanta de iarna o saptamana. Oamenii aveau o vacanta principala, pe care o faceau vara, in tara sau strainatate. Iar vacanta de iarna s-a diluat din ce in ce mai mult. Oamenii nu mai au bani. De obieci plecau in vacanta la munte in prima saptamana din ianuarie sau intre Craciun si Revelion", a afirmat Usturoiu.
El apreciaza ca scaderea inregistrata de Mareea la vacantele de iarna in ultimul sezon este de 40%, iar cele mai afectate au fost persoanele cu venituri medii.
Si pe litoral, sejurul mediu a scazut de la 7,5 zile acum 2-3 ani la 6,2 zile.
Agentia Mareea a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 62 de milioane de lei, fata de 44 de milioane de lei in 2011.
"Cresterea s-a bazat pe vanzarea online si pe investitiile in call center. Ne indreptam foarte mult catre vanzarea de la distanta. Aproximativ 70% din vanzarile... mai mult
Miercuri, 06 Martie 2013, ora 16:17