Grupul Damen va disponibiliza in jur de 1.050 angajati din intreaga lume, modificarile organizationale vizand in cea mai mare parte divizia de Nave Medii.
In Romania se va proceda la disponibilizarea unui numar de 870 de angajati, potrivit unui comunicat al companiei.
"La inceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambitios de viitor pornind de la perspectiva navigatiei in conditii de zero emisii de carbon dar si a digitalizarii si standardizarii platformelor de lucru. In acest scop, grupul a demarat deja investitii specifice. Cu toate acestea, pretul scazut al petrolului a determinat partial, o incetinire a activitatii in segmentul offshore.
Acest factor, coroborat cu consecintele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbari organizationale pe termen scurt, menite sa asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza in jur de 1.050 angajati din intreaga lume. Modificarile organizationale vizeaza, in cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. In Romania, se va proceda la disponibilizarea unui numar de 870 de angajati, in vreme ce in Olanda, cifra disponibilizarilor este de 173", se mentioneaza in comunicatul grupului transmis miercuri AGERPRES.
Conform sursei citate, se estimeaza ca numarul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate interna din cadrul filialelor noastre din grup.
Compania mentioneaza ca s-a solicitat avizul consiliilor de lucru relevante, concomitent cu... mai mult
Miercuri, 05 August 2020, ora 15:40
Compania Arcelor Mittal a anuntat, miercuri, ca Bogdan Grecu a fost numit director general al unitatilor ArcelorMittal din Galati si Skopje, Macedonia.
In luna mai, compania a anuntat ca poate achizitiona Combinatul Ilva, din Italia, dupa ce a primit aprobarea Comisiei Europene, in urma angajamentului companiei de a pune la vanzare unitati din Italia, Romania, Macedonia, Republica Ceha, Luxemburg si Belgia.
"Activitatea ambelor unitati si a celor incluse in pachetul de separare va fi condusa de un "manager al unitatilor tinute separat" si monitorizata de un "imputernicit pentru supraveghere", numit in acord cu reprezentantii Comisiei Europene", se arata in comunicatul publicat miercuri.
Grecu il inlocuieste in functie pe francezul Bruno Ribo.
Citeste si un interviu acordat de Bruno Ribo Ziare.com, care estima un viitor bun al combinatului: "Nu exista niciun motiv pentru concedieri, dupa vanzare"
"Toate activitatile noastre vor continua in mod obisnuit in urmatoarele luni de tranzitie si de pregatire pentru vanzare", a spus Bogdan Grecu.
"Bogdan va avea tot sprijinul meu in viitorul apropiat pentru a asigura o tranzitie lina si o continuitate perfecta in toate activitatile noastre", a declarat Bruno Ribo.
Bogdan Grecu, in varsta de 41 de ani, a absolvit Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Facultatea de Stiinte Economice si Administratie cu un masterat in economie si - incepand cu 2001 - s-a alaturat echipei combinatului de la Galati.
Din 2012,... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2018, ora 17:33
Directorul general al ArcelorMittal Galati - Skopje, Bruno Ribbo, a explicat de ce considera ca e rezonabil sa ne asteptam mai degraba la un viitor bun al combinatului de la Dunare, decat la o inchidere a acestuia si la concedierea in masa a salariatilor.
ArcelorMittal a inceput in urma cu 2 ani sa negocieze cumpararea otelariei italiene Ilva, cea mai mare din Europa. Suspectand ca in urma acestei achizitii grupul britanico-indian ar putea monopoliza piata comunitara a otelului, Comisia Europeana (CE) a declansat o ancheta de concurenta in acest caz. In plus, a cerut ArcelorMittal sa listeze unitatile siderurgice pe care ar fi dispusa sa le vanda, daca in schimb i se permite sa cumpere Ilva. Printre unitatile la care ArcelorMittal va renunta, la solicitarea CE, se numara si combinatul galatean.
Pe locuitorii judetului Galati, aceasta perspectiva ii nelinisteste. E si normal sa fie asa, in conditiile in care combinatul este cel mai mare angajator din judet, avand pe statele de plata 5.500 de salariati. In plus, sute de firme locale rezista pe piata doar datorita colaborarii cu aceasta mare unitate siderurgica.
Sindicalistii din combinat au fost primii care au avansat scenariul vanzarii combinatului catre rusi, care l-ar putea inchide ca pe cel de la Campia Turzii. Odata sadit acest sambure de ingrijorare, nici asigurarile Guvernului si nici macar cele ale Comisiei Europene cu privire la viitorul combinatului n-au mai fost suficiente pentru a-i linisti pe oameni.... mai mult
Vineri, 11 Mai 2018, ora 09:47
Angajatii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati din cadrul Departamentului Structural & Skill Pool isi pot depune cererile pentru autodisponibilizare, in cadrul unei noi scheme de plecari voluntare, care se va derula intre 25 martie si 15 aprilie.
Potrivit directorului de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu, conducerea ArcelorMittal Galati a informat partenerii sociali privind lansarea unei scheme de separare voluntara pentru angajatii din cadrul Departamentului Structural & Skill Pool. Detaliile privind oferta au fost comunicate reprezentantilor salariatilor.
Potrivit sindicalistilor, schema se adreseaza doar salariatilor din Departamentul Structural & Skill Pool, unde se afla 950 de angajati. Platile compensatorii pe care le pot primi siderurgistii, care aleg sa-si paraseasca locurile de munca, sunt compuse dintr-o suma fixa cuprinsa intre 15.000 si 25.000 de lei in functie de vechime si intre sase si 17 salarii, functie tot de vechime.
Sumele compensatorii primite sunt mai mici decat cele acordate la schema de plecari anterioara, care s-a desfasurat in toamna anului trecut. Plecarile efective din combinat vor incepe in luna mai.
In prezent, in combinatul de la Galati lucreaza 7.500 de angajati, fata de 27.000, cati erau pe platforma inainte de privatizarea Sidexului din 2001. Majoritatea celor care au plecat din combinat au renuntat la locurile de munca, in schimbul platilor compensatorii. mai mult
Sambata, 23 Martie 2013, ora 09:02
ArcelorMittal Galati anunta deschiderea unei noi scheme de plecari voluntare. In prezent, aproximativ 9.000 de oameni mai sunt salariati ai ArcelorMittal Galati, fata de peste 27.000, cat avea Sidex in 2001, inainte de privatizare.
ArcelorMittal Galati a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa, deschiderea unor noi scheme de plecari voluntare ale angajatilor din combinat, oficialii companiei sustinand ca astfel se va mentine competitivitatea unitatii siderurgice galatene.
Potrivit sursei citate, aceasta nu este singura masura luata de catre conducere pentru mentinerea competitivitatii combinatului, ci anumiti angajati vor fi mutati in alte departamente si se va renunta la unele contracte cu firme terte, lucrarile urmand sa fie facute de catre proprii angajati ai companiei.
"ArcelorMittal Galati continua masurile in vederea mentinerii competitivitatii, imbunatatirii productivitatii, reducerii costurilor fixe, sporirii flexibilitatii si policalificarii fortei de munca.
Principalele masuri care vor fi implementate constau in: realocarea de angajati catre Laminorul de Tabla Groasa nr. 1, reducerea volumului lucrarilor pentru companiile contractoare, lansarea unei scheme de plecari voluntare, precum si continuarea programelor de studiu care sa determine nevoia reala de forta de munca in toate sectoarele de activitate. Pentru a proteja slujbele propriilor angajati, combinatul va prelua din activitatile realizate de companiile contractoare si le va redirectiona... mai mult
Joi, 26 Iulie 2012, ora 18:30
Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati renunta la productia de piese mecanice noi, una dintre principalele activitati ale Uzinei de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice (UPSRS) de pe platforma, aproape 400 de muncitori urmand sa ramana fara activitate.
"Analizam in prezent posibilitatea de a opri productia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activitatile Departamentului de Mentenanta si Piese de Schimb, si de a trece la cumpararea de piese de la furnizori externi", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal.
Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Galati, a explicat ca procesul a demarat cu doi ani in urma si, pana acum, numarul de piese mecanice noi produse in combinat a fost redus cu 80%.
"Nu poti sa faci totul. Este imposibil. Trebuie sa gasesti parteneri care sunt specialisti si care fac aceste activitati mai bine decat le faci tu. Acest proces ne va creste competitivitatea si ne va ajuta sa ne concentram pe activitatea de baza - productia de otel", a spus Bruno Ribo.
Angajatii ArcelorMittal Galati, amenintati de concedieri colective
Dintre cei aproape 700 de siderurgisti din UPSRS, circa 400 lucreaza in sectorul de producere a pieselor mecanice, la care combinatul va renunta. Acestia din urma ar putea fi redistribuiti in alte sectoare din combinat.
"Atunci cand se va decide luarea masurii, aceasta ar putea implica realocarea unui numar de angajati, dar si alte masuri, cu respectarea politicii noastre de responsabilitate... mai mult
Vineri, 04 Mai 2012, ora 15:07
Sindicatele se tem ca Arcelor Mittal va disponibiliza circa 6.000 de angajati in Europa, drept pentru care se vor intalni la Bruxelles pe 6 februarie pentru a evalua ziua mobilizarii europene, din decembrie.
"Ceea ce se intampla astazi a inceput in 2011 cu asa-zisele disponibilizari temporare", a declarat, miercuri, Jacques Laplanche, secretarul general al Comitetului european pentru intreprinderi, pentru AFP, preluat de Le Figaro.
In total, aproape 6.000 de locuri de munca sunt amenintate in 2012, potrivit lui Laplanche.
Planurile anuntate in Polonia si Republica Ceha "nu sunt decat o prima etapa, deoarece scopul final este lichidarea a 50% din personal" in tarile din Europa Centrala, a declarat Laplanche, adaugand ca 1.100 de concedieri sunt prevazute pentru uzina de la Galati, din Romania, pana la sfarsiul lui 2012.
Saptamana trecuta, ArcelorMittal prevedea eliminarea a circa 1.000 de locuri de munca in filiala sa din Polonia, dupa ce anterior anuntase o reducere de 10% (adica 630 de locuri de munca) a efectivelor sale de munca din cadrul filalei din Cehia.
Grupul siderurgic, aflat in plina restructurare in ceea ce priveste productia sa din Europa, si-a exprimat intentia de a inchide pe durata nedeterminata uzina sa din Madrid, dupa ce a oprit lucrarile de constructie a doua furnale in Belgia, cat si in regiunea Lorraine din Franta.
Temerile privind reducerea productiei si taierile de personal se extind si asupra Luxemburgului, unde sunt amenintate 500... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 23:00
CFR Calatori, CFR Marfa si CFR Infrastructura au venit luni in cadrul AGA cu cate doua variante de propuneri de restructurare a societatilor, circa 7.000 de angajati riscand sa-si piarda locul de munca, si au prezentat si bugetele estimate pentru acest an, au declarat pentru NewsIn surse din MTI. CFR Infrastructura a prezentat estimarea bugetului companiei, care prevede o pierdere de 896 milioane lei in 2010, iar in 2011 pierderea ar putea fi de doar 748 milioane lei.
"O prima varianta la CFR SA cuprinde reducerea personalului cu 1.295 feroviari si sa ramana opt regionale de cale ferata, iar o alta varianta propune 1.492 de posturi reduse cu cinci regionale, urmand sa fie desfiintate cele de la Constanta, Brasov si Galati", au declarat sursele ministeriale.
La CFR Calatori ar putea fi disponibilizati, intr-o prima varianta, 923 de oameni si sa ramana opt regionale sau in cea de-a doua varianta sa se reduca numarul de personal cu 1.021 posturi si regionalele de la opt la cinci, la fel ca la CFR SA.
"Estimarile arata ca CFR Calatori a incheiat anul 2010 cu o pierdere de 30 milioane lei, iar 2011 se va incheia echilibrat, fara pierdere", au mai precizat sursele citate.
Reprezentantii CFR Marfa au venit cu o singura varianta de buget, care urmeaza sa fie aprobata, directorii de la Marfa preconizand pentru anul 2010 o pierdere de 350 milioane lei, iar propunerile pentru 2011 prevad reducerea pierderilor pana la 80 milioane lei.
"O varianta prezentata in cadrul AGA cuprinde... mai mult
Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 23:47
Grupul ArcelorMittal va inchide temporar alte doua furnale, din Germania si Franta, pe langa suspendarea activitatii la unul din furnalele de la Galati, programata pentru aceasta saptamana, transmite Reuters."Potrivim productia cu cererea", a afirmat, luni, un purtator de cuvant al companiei.Furnalul din Germania acopera comenzi mai ales din Europa de Est, iar sistarea activitatii nu reflecta situatia pietei germane, a adaugat el.Masura ar putea conduce la trimiterea unor angajati in somaj tehnic sau reducerea programului de lucru, insa concedierile ar putea fi evitate, a spus purtatorul de cuvant.ArcelorMittal a anuntat, in octombrie, ca gradul de utilizare acapacitatii de productie a scazut la 71% in trimestrul al treilea, de la 78% in trimestrul doi, si va ramane la acest nivel pana la finele anului.In 4 noiembrie, ArcelorMittal Galati a anuntat oficial ca urmeaza sa inchida unul din cele doua furnale aflate acum in functiune, incepand din 19 noiembrie.
Combinatul va opera astfel in perioada urmatoare cu un singur furnal.ArcelorMittal mai detine in Romania trei combinate siderurgice, la Roman, Iasi si Hunedoara, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si firma ArcelorMittal Construction Romania. mai mult
Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 09:06