De cand exista afaceri pe acest pamant, si chiar de dinainte, de cand au aparut primele centre de productie de bunuri, in aceste locuri s-au strans cel putin trei generatii care munceau si muncesc in continuare cot la cot.
In ultimii 50 de ani, si in special in ultimii 20, numarul a crescut la patru.
Aceasta aglomerare de varste si de niveluri de dezvoltare personala creeaza in sine o problema sociala greu de gestionat pentru managerul care are nevoie de rezultate, si mai mult decat atat, pentru liderul care are nevoie sa influenteze si sa inspire.
La prima vedere, se pare ca cuvantul cheie este adaptarea liderilor la generatiile Y si Z, adaptarea acestor generatii la normele deja existente in organizatie si adaptarea eforturilor de comunicare si conducere pentru a crea punti valide intre viziunile despre viata si munca ale fiecaruia.
As pozitiona aceste noi "poduri" in 3 directii fundamentale:
1. Stilul de comunicare
Marea diferenta dintre stilurile de comunicare ale generatiilor mai experimentate si cele mai tinere a devenit deja un cliseu.
Generatiile Y si Z trimit sms-uri, statusuri, tweet-uri. Folosesc serviciile de instant messages si continuturi video, pe cand seniorii prefera sa vorbeasca la telefon, sa se intalneasca fata in fata si eventual sa trimita e-mail-uri.
Mai mult decat atat, generatiile Y si Z folosesc din ce in ce mai mult paralimbajele in business: abrevieri ale cuvintelor, emoticoane si expresii neortodoxe, ceea ce in... mai mult
Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 07:00
Ultimul studiu Cisco Connected World Technology arata ca pentru membrii generatiei Y comunicarea online este una din cele mai importante rutine zilnice, iar 90% din acestia isi verifica e-mail-ul, mesageria, si profilurile de pe site-urile de socializare de pe smartphone, de multe ori inainte de a se ridica din pat.
Mai mult, 40% din respondentii la studiu au declarat ca "m-as simti nelinistit, ca si cand ar lipsi o parte din mine", daca nu si-ar putea utiliza smartphone-urile pentru a ramane conectati, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de reprezentantii Cisco.
Comunicare online a creat astfel o dependenta, 85% dintre femei si 63% dintre barbati verificand compulsiv e-mailul, sms-urile sau retelele de socializare. Dintre acesti utilizatori compulsivi de smartphone, 60% isi doresc sa nu se simta atat de constransi.
Printre altele, studiul a evidentiat ca pe langa utilizarea smartphone-ului in pat, 46% din respondenti il folosesc si in timpul meselor cu familia si prietenii, iar peste o treime la toaleta, in timp ce aproape 20% au recunoscut ca trimit sms-uri in timp ce conduc, desi este periculos.
Cisco Connected World Technology Report 2012 analizeaza cum Generatia Y utilizeaza internetul si dispozitivele mobile pentru a se conecta cu lumea din jurul lor.
Studiul a constat in doua cercetari: prima axata pe studenti si angajati cu varstele cuprinse intre 18 si 30 de ani, iar al doilea pe profesionisti in domeniul IT. Fiecare cercetare... mai mult
Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 14:50
Generatia Y, formata din cei nascuti dupa anii '70, incepe sa domine din ce in ce mai puternic mediul de afaceri din intreaga lume, atat in pozitii de top management, cat si ca angajati sau consumatori. Cercetatorii au descoperit un subgrup al acestei generatii, pe care l-au denumit iGen si care este alcatuit din oamenii cu o mentalitate puternic influentata de era tehnologica. Cu cat managerii afla mai multe despre membrii "iGen" cu atat mai eficienta ar fi comunicarea si colaborarea in companiile lor. Toti cei din Generatia X s-au nascut intr-o era “analoga”. Cei nascuti dupa 1975, insa, apartin complet erei digitale si au fost numiti de catre Forbes Generatia “i” sau “iGen”.
1975, anul care a schimbat lumea
Specialistii Fobes au realizat un studiu pentru a descoperi asemanarile si diferentele intre cele doua grupuri din cuprinsul aceleiasi generatii.
Scopul studiului a fost de a desfiinta ideile preconcepute despre grupurile demografice si toate acele mituri care s-au format in jurul Generatiei Y.
Specialistii au ajuns la concluzia ca faptul ca te-ai nascut intr-o lume digitala are un impact semnificativ asupra personalitatii tale si a planurilor tale personale si profesionale de viitor, fiind mai important decat orice alta influenta culturala.
Pentru studiu, cele doua grupuri de oameni au fost impartite in “grupul pre-’75” si “grupul “post-‘75”, 1975 fiind momentul in care... mai mult
Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 16:16
Daca vrei sa ai succes in afaceri, calitatea serviciului cu clientii este o conditie esentiala. Iti poti consolida imaginea in fata consumatorilor, daca stii cum sa implementezi corect strategiile de marketing. Axeaza-te pe servicii de calitate deoarece clientii multumiti sunt cei care iti asigura continuitatea afacerii.Serviciul cu clientii, noul marketingIntr-o lume dominata de internet, utilizatorii pot posta informatii sau schimba pareri despre o anumita companie prin intermediul retelelor sociale. Generatia Y este constienta ca serviciul cu clientii este un factor esential in derularea afacerilor. In orice moment, clientii nemultumiti pot posta anumite informatii despre produsele sau serviciile comercializate.
Cei de la openforum.com iti spun ce trebuie sa faci pentru a oferi clientilor servicii de calitate intr-o lume dependenta de social media: Cere feedback de la clientii tai.
Intreaba-i cum ii poti ajuta pentru ca ei sa fie mai multumiti de serviciile pe care le oferi.Daca vrei sa furnizezi servicii extraordinare clientilor trebuie sa stii ce atitudine sa adopti de fiecare data cand interactionezi cu ei.Serviciul cu clienti este dificil deoarece este diferit de la client la client. Ofera cat mai multe modalitati prin care clientii iti pot acorda feedback, nu te multumi doar cu comentariile si sondajele.Adauga adresa de e-mail si numarul de telefon la care clientul te poate conecta atunci cand are o nelamurire. De asemenea, nu neglija conturile de... mai mult
Joi, 10 Februarie 2011, ora 15:12