Printre cele mai profitabile sectoare de business online ale verii 2015 s-au numarat comertul cu haine pentru ocazii speciale si comertul cu bijuterii.
Magazinele online care au in oferta astfel de produse au inregistrat cresteri intre 20% si 100%, asta in timp ce in majoritatea domeniilor de activitate scad vanzarile, deoarece oamenii isi aloca mare parte din buget vacantelor, arata o analiza a comertului online in timpul sezonului estival realizata de ContentSpeed, agentie de e-commerce full service.
Vara este, de regula, dedicata balurilor si festivitatilor de absolvire si se termina ca sezon al nuntilor, iar spre finalul anotimpului incep lichidarile de stoc pentru colectiile de vara.
Cele mai mari vanzari ajung astfel sa se inregistreze in sectorul fashion si lifestyle.
De exemplu, brandul romanesc Mizar a lansat o colectie speciala de rochii elegante intr-o vreme in care cosul mediu traditional ar fi scazut din cauza reducerilor.
Totusi, printr-o combinatie intre produse cu un pret mediu mai mare si reducerile de final de sezon a reusit sa genereze o crestere cu 35% a vanzarilor in august.
Un alt domeniu in plina crestere este cel al bijuteriilor si accesoriilor. Aici, La Rosa, brand de renume in materie de bijuterii, a lansat in fiecare saptamana o colectie noua de verighete.
Impreuna cu inelele de logodna si seturile de bijuterii elegante, acestea au generat cresteri de peste 30%.
De asemenea, o nisa foarte buna incepe sa creasca in Romania,... mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 15:58
Majoritatea romanilor sunt de parere ca informatiile importante, referitoare la recomandari si critici pertinente, le primesc din comunicarea fata in fata, doar un procent de 5% mentionand telefonul ca mijloc de transmitere word of mouth.
De asemenea, s-a remarcat o tendinta pronuntata a faptului ca romanii sunt mai critici atunci cand comunica in mediul online, in comparatie cu comunicarea directa, conform unui studiu realizat de GfK Romania, transmite un comunicat al companiei, remis Business24.ro.
In ceea ce priveste transmiterea word of mouth in mediul online, romanii utilizeaza cel mai mult messengerul, secondat de e-mail, formuri si retele de socializare.
Frecventa cu care oamenii isi exprima parerile pozitive este mai mare decat cea cu care genereaza critici, 55% dintre respondenti declarand ca nu-si amintesc cand au facut comentarii negative ultima data, in timp ce 11% dintre ei au declarat ca nu au lasat niciodata comentarii negative in legatura cu vreun produs.
Recomandarile sau comentariile negative venite din partea prietenilor, colegilor sau familiei influenteaza puternic decizia de cumparare a peste 50% dintre romani.
Gradul de influenta creste cand este vorba de servicii de sanatate si produse electronice, conform studiului GfK. mai mult
Marti, 20 Decembrie 2011, ora 13:49