Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, a majorat salariile de baza brute pentru circa 3.800 de angajati, din totalul de 13.300 de salariati.
"Incepand cu data de 1 ianuarie 2018, pentru respectarea prevederilor HG nr.846/2017 prin care salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata s-a stabilit la valoarea de 1.900 lei lunar, la care se adauga sporurile cu caracter permanent si nepermanent, precum si o compensatie financiara, CE Oltenia a majorat salariile de baza brute pentru un numar de circa 3.800 de angajati", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul companiei.
De asemenea, in urma negocierii cu sindicatele, CE Oltenia a incheiat in decembrie 2017 un act aditional la Contractul Colectiv de Munca prin care, pentru mentinerea salariului net, calculat in baza prevederilor fiscale anterioare intrarii in vigoare a OUG nr.79/2017, "fiecare salariat al CE Oltenia beneficiaza lunar de o compensatie bruta egala cu influenta asupra salariului net, determinata de transferul obligatiilor privind contributiile sociale datorate de angajator la angajat".
Astfel, reprezentantii producatorului de energie spun ca, in luna ianuarie, drepturile salariale ale angajatilor CE Oltenia au fost acordate cu mentinerea castigului net calculat in baza prevederilor anterioare aplicarii OUG nr.79/2017.
Totusi, in cazul acordarii unor contributii lunare, angajatul nu are aceleasi drepturi salariale ca in cazul in care salariul brut... mai mult
Sambata, 24 Februarie 2018, ora 10:12
Un control al Curtii de Conturi efectuat recent in cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) releva ca gigantul energetic a prejudiciat statul cu 5 milioane de lei in urma unor sponsorizari ilegale efectuate de fostele complexuri energetice aflate in componenta CEO, a declarat luni managerul producatorului de energie, Laurentiu Ciurel.
Potrivit managerului general al CEO, controlul a fost efectuate pe partea de energie, iar Curtea de Conturi a descoperit mai multe sponsorizari ilegale facute de fostele complexuri energetice catre cluburile sportive din judet, desi legea interzicea acest lucru.
Astfel, in perioada 2009-2012 au fost platite sume pentru care s-a constatat un prejudiciu la bugetul de stat reprezentand impozit pe profit in valoare de aproape 5 milioane de lei.
"In perioada 2009-2012 s-au platit pe sponsorizare toti banii astia care s-au platit, dar n-a mai existat nici cifra de afaceri care sa permita si nici profitul care sa permita, trebuia gasita alte cale. Curtea spune ca am prejudiciat bugetul statului cu peste 5 milioane de lei prin impozit pe profit neplatit, pentru ca toate sumele acelea ar fi trebuit sa constituie profit la acele entitati care au dat banii si sa plateasca statului impozit pe profit. Daca tot descoperim scheleti din astia, probabil ca nu ne va fi usor. La ora asta suntem in faza de contestare a deciziei Curtii, sigur nu vom avea nicio sansa, deoarece contestam tot la Curte, dupa care avem calea instantelor locale, proces care... mai mult
Luni, 30 Septembrie 2013, ora 15:39