O supraincalzire la un echipament auxiliar din spatiul tehnic al Therme Bucuresti a dus la evacuarea clientilor prezenti, duminica, 12 iunie, informeaza reprezentantii complexului.
"Astazi, 13 iunie 2021, in jurul orei 17:20, un echipament auxiliar din spatiul tehnic al Therme Bucuresti a semnalat o supraincalzire, incidentul minor neafectand niciun client prezent in Therme la acel moment.
Pentru siguranta si confortul clientilor si angajatilor Therme Bucuresti, conform protocolului de siguranta, s-a decis, ca masura preventiva, intreruperea activitatii pentru restul zilei. Vizitatorii prezenti in complex in acel moment au fost indrumati in mod organizat catre iesirea din complex", au transmis reprezentantii Therme pe Facebook.
In urma incidentului, clientii au primit vouchere compensatorii.
"Pentru disconfortul creat, toti cei prezenti la momentul mentionat in complexul de relaxare si wellness vor primi in compensare din partea Therme vouchere de acces pentru a reveni la o data ulterioara", se mai arata in sursa citata.
Reprezentantii complexului au transmis ca defectiunea echipamentului a fost remediata,iar activitatea va fi reluata incepand de luni dimineata.
Pe 7 iunie s-a redeschis complexul Therme, dar vizitatorii trebuie sa respecte anumite masuri.
Complexul termal functioneaza la capacitate de 70%, astfel ca vor avea acces simultan 3.000 de persoane.
...citeste mai departe despre "Sute de clienti Therme au fost evacuati de urgenta, dupa... mai mult
Duminica, 13 Iunie 2021, ora 19:53
Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, aflat in subordinea Ministerului Energiei, a incheiat contracte de servicii cu SC Fox Management Consultants SRL pentru selectia membrilor Consiliului de Supraveghere si ai directoratului societatii. Compania nu precizeaza care este valoarea contractului.
"Pentru selectia membrilor Consiliului de Supraveghere si a membrilor Directoratului, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 111/2016, societatea Complexul Energetic Oltenia a organizat proceduri de achizitie a serviciilor unei firme specializate pentru identificarea si recrutarea de personal de conducere, cu respectarea legislatiei aplicabile in domeniul achizitiilor publice.
In urma derularii si atribuirii procedurilor de achizitie, societatea Complexul Energetic Oltenia a incheiat contracte de servicii cu SC Fox Management Consultants SRL avand ca obiecte servicii de recrutare de personal in vederea selectiei membrilor Consiliului de Supraveghere al societatii Complexul Energetic Oltenia si servicii de recrutare de personal in vederea selectiei membrilor directoratului societatii Complexul Energetic Oltenia, in conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 111/2016", a informat compania de stat.
Intre Societatea Complexul... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 23:43
Complexul Energetic Oltenia, companie aflata in subordinea Ministerului Energiei, cumpara agende si pixuri de sarbatori in valoare de 100.000 de lei.
Cei din companie sustin ca este vorba de daruri simbolice pentru continuarea traditiei sarbatorilor de iarna din anii trecuti.
Agendele si pixurile vor fi oferite salariatilor si colaboratorilor. Aceasta achitie se face in contextul in care Complexului Energetic Oltenia s-a imprumutat anul acesta 251 de milioane de euro pentru plata certificatelor de carbon, relateaza Europa FM.
Tot compania a anuntat ca din 2026 va functiona cu 5.000 de salariati mai putin, iar planul de restructurare va costa peste 3 miliarde de euro.
Sindicatele din minerit si energie sustin ca aceste cheltuieli pe agende si pixuri trebuie sa dispara atata timp cat compania are probleme financiare.
Citeste si: Complexul Energetic Oltenia va primi de la Guvern 1,3 miliarde de euro. Banii vor fi alocati esalonat ...citeste mai departe despre "Complexul Energetic Oltenia cumpara agende si pixuri de sarbatori in valoare de 100.000 de lei: "Sunt daruri simbolice pentru continuarea traditiei"" pe Ziare.com mai mult
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 13:05
Guvernul a aprobat, miercuri seara, memorandumul prin care va acorda, in urmatorii ani, un ajutor de peste 1,3 miliarde de euro Complexului Energetic Oltenia in vederea restructurarii.
"Am aprobat astazi in sedinta de guvern Memorandumul pentru Compania Energetica Oltenia, memorandum prin care Guvernul se angajeaza ca in perioada 2021-2025 va pune la dispozitie prin bugetul de stat schema de ajutor de stat pentru restructurarea companiei, in valoare de 1.326.000.000 de euro", a anuntat miercuri seara, la finalul sedintei de Guvern, ministrul Economiei, Virgil Popescu.
Acesta a precizat ca CE Oltenia a intocmit planul de restructurare, acesta a fost pre-notificat Comisiei Europene, iar memorandumul reprezinta angajamentul Guvernului.
Ministrul Economiei a precizat ca aprobarea acestei scheme de ajutor de stat reprezinta "un mesaj foarte clar pentru salariatii companiei Energetice Oltenia ca nu ii lasam la greu si acum pot sa fie siguri ca un guvern normal va pune in aplicare acest ajutor de stat".
"Se deschide practic calea aprobarii de catre Comisie a notificarii pe care am facut-o, garantand Comisiei Europene ca prin bugetul de stat, Ministerul de Finante, Ministerul Economiei, Guvernul in ansamblul sau in perioada 2021-2025 va asigura prin buget necesarul pentru ajutorul de restructurare" a adaugat Popescu.
Comisia Europeana a invitat Complexul Energetic Oltenia sa declanseze procedura de notificare, etapa finala a procesului de aprobare a Planului de... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 07:09
Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, construit in 1970 in statiunea Olimp si supranumit "Perla litoralului romanesc", a fost reabilitat cu 40 de milioane de euro si reinaugurat oficial pe 1 august 2020.
Cu o istorie de aproape 50 de ani, gloria litoralului comunist a fost una dintre cele mai frumoase, mai luxoase si mai cautate locatii de pe litoral de catre romani, insa in perioada comunista nomenclaturistii si turistii straini aveau prioritate.
Complexului i-a fost rezervata cea mai interesanta si frumoasa amplasare pe faleza, o portiune de plaja care formeaza un golf, cu lungime de 300 de metri si latime de 200 de metri, ceea ce a permis o solutie compozitionala cu o serie de terase ample, pentru fiecare camera.
"Perla litoralului romanesc" a fost prima constructie din Olimp, considerat pe atunci cartierul nordic al statiunii Neptun, si a intrat in circuitul turistic in anul 1972.
Proiectul a fost realizat de un grup de specialisti condusi de arhitectul Aron Grimberg Solari (decedat in 2019, la varsta de 91 de ani), omul care a realizat si "Palatul Primaverii" din Bucuresti, resedinta familiei Ceausescu, in perioada 1964-1965.
Dupa anii '90, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere a inceput sa se degradeze.
Multi oameni controversati din turismul romanesc au dorit sa il cumpere, de la Puiu Popoviciu la George Copos, insa inainte de criza economica din 2008 a fost achizitionat, cu 10 milioane de euro, de hotelierul Josef Goschy.
Dupa... mai mult
Marti, 04 August 2020, ora 00:04
Comisia Europeana a aprobat luni, in conformitate cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat, planul Romaniei de a acorda un imprumut temporar in valoare de 251 milioane de euro producatorului de electricitate Complexul Energetic Oltenia, care in prezent se confrunta cu dificultati financiare, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Vestea vine dupa ce Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din 5 Februarie 2020, Ordonanta de Urgenta prin care Complexul Energetic Oltenia primeste 1,2 miliarde de lei pentru achizitionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019.
Pe 30 decembrie 2019 Guvernul a aprobat un memorandum care prevede planul de masuri necesar achizitionarii certificatelor de emisii, cu care avea ca tema "Imputernicirea Ministerului Finantelor Publice sa acorde un aviz de principiu privind posibilitatea acordarii unui imprumut din Trezorerie in valoarea de 1.200 milioane lei Societatii Complexul Energetic Oltenia, sub forma unui ajutor de salvare dupa parcurgerea etapelor prevazute de legislatia aplicabila privind ajutoarele de stat si dupa obtinerea deciziei de autorizare a Comisiei Europene".
Tot atunci a fost aprobata transmiterea documentatiei de prenotificare si notificarea catre Comisia Europeana a propunerii Romaniei de ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia, urmand ca in termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie sa ramburseze imprumutul acordat, fie sa prezinte un... mai mult
Luni, 24 Februarie 2020, ora 13:47
Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de marti, Ordonanta de Urgenta prin care Complexul Energetic Oltenia primeste 1,2 miliarde de lei pentru achizitionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, remis, miercuri, AGERPRES.
Aceasta dupa ce, pe 30 decembrie 2019, Guvernul a aprobat un memorandum care prevede planul de masuri necesar achizitionarii certificatelor de emisii, cu care avea ca tema "Imputernicirea Ministerului Finantelor Publice sa acorde un aviz de principiu privind posibilitatea acordarii unui imprumut din Trezorerie in valoarea de 1.200 milioane lei Societatii Complexul Energetic Oltenia, sub forma unui ajutor de salvare dupa parcurgerea etapelor prevazute de legislatia aplicabila privind ajutoarele de stat si dupa obtinerea deciziei de autorizare a Comisiei Europene".
Tot atunci a fost aprobata transmiterea documentatiei de prenotificare si notificarea catre Comisia Europeana a propunerii Romaniei de ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia, urmand ca in termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie sa ramburseze imprumutul acordat, fie sa prezinte un Program de Restructurare pe care Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri il va notifica Comisiei Europene in vederea obtinerii unui ajutor de stat pentru restructurare.
In baza memorandumului, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a inaintat Consiliului Concurentei, in data... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 16:08
Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a decis, luni, sa trimita Corpul de Control al Ministrului intr-o misiune de inspectie la Complexul Energetic Hunedoara si la Termocentrala Mintia.
"Sunt mai multe aspecte asupra carora am suspiciuni si pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei si al sistemului energetic national. Doresc o verificare ampla in legatura cu situatia producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu carbune si in legatura cu stocurile existente, mai ales ca am intrat din plin in sezonul rece.
Totodata, vreau sa vad cum au fost respectate regulile privind oganizarea si functionarea celor doua entitati, cum s-au respectat procedurile de achizitii si care este gradul de realizare al investitiilor aprobate", a declarat ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu, citat intr-un comunicat de presa.
In acelasi timp, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a aratat ca doreste sa afle motivele pentru care o parte din angajati nu si-au primit salariile la timp.
"Sunt foarte interesat sa aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reusit sa gestioneze asa cum este normal plata salariilor. Vreau sa transmit un mesaj ferm catre angajatii CEH: ei trebuie sa stie ca nu vor avea probleme cu plata salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit si regretabil trebuie remediate, pentru ca situatii de acest gen sa fie... mai mult
Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 20:10
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a intrat joi, pe 14 noiembrie, in insolventa, la cererea creditorilor. Paradoxal, aceasta insolventa, desi ii este utila pe termen scurt, risca totodata sa-i grabeasca sfarsitul colosului energetic. Iar daca acesta s-ar prabusi necontrolat, ar produce pagube majore. Primii afectati ar fi circa 100.000 de romani din sud-vestul tarii, dar in scurt timp, probleme am avea cu totii.
CEH a fost infiintat in 2012, prin unirea Electrocentrale Deva (care administra termocentrala de la Mintia) cu Electrocentrale Paroseni (care avea in grija termocentrala omonima). Ulterior, complexul a preluat si 4 mine de huila: Lonea, Lupeni, Vulcan si Livezeni. In teorie - sustineau la acel moment reprezentantii Ministerului Energiei - acest complex avea toate motivele sa prospere.
Pe de o parte, avand 7 grupuri energetice pe huila alimentate din mine proprii, CEH urma sa livreze contra cost energie electrica in sistemul national. Si tot contra cost, termocentralele urmau sa furnizeze agent termic in orase (termocentrala de la Mintia pentru Deva, iar termocentrala de la Paroseni pentru Petrosani).
In teorie, suna bine. In realitate, insa, CEH n-a prosperat niciodata, din varii motive. Pe de o parte, din cauza ca productia de energie pe baza de huila este poluanta si scumpa. Asa ca ani la rand, Complexul a vandut energie chiar si la jumatate din pretul de productie. Si astfel a tot pierdut bani.
Apoi, din cauza ca statul n-a modernizat minele de... mai mult
Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 12:48