Zilnic pe aeroporturile din Romania sunt anulate sau au intarzieri in medie 5-6 zboruri, ceea ce rezulta intr-o medie de 500 de romani afectati in fiecare zi. Peste 1000 de zboruri cu astfel de probleme au fost inregistrate doar in ultimele 9 luni pe aeroporturile din Romania.
Conform datelor FlightClaim.ro, valoarea totala a compensatiilor la care acestia ar avea dreptul anual depaseste 35-40 de milioane de euro.
Aproximativ 180.000 de romani afectati in fiecare an de anularea sau intarzierea zborului
Traficul aerian in Romania inregistreaza record dupa record, cu un numar de zboruri in crestere. Deja aeroporturile Romaniei au peste 20 de milioane de pasageri anual, ceea ce creste presiunea pe angajatii aeroporturilor, dar si incidenta problemelor de zbor. In fiecare zi in medie 5-6 zboruri care aterizeaza sau decoleaza din Romania au intarzieri de peste 3 ore sau sunt anulate.
Din 10 pasageri romani eligibili, in medie doar unul isi obtine drepturile de la companiile aeriene
Speriati de birocratie sau de procedura dificila, doar maxim 10% dintre romanii aflati in situatia unui zbor cu probleme ajung sa isi ceara drepturile de la companiile aeriene, iar restul de 90% renunta sa solicite compensatiile de 250, 400 sau 600 de euro, in functie de distanta zborului.
Compania olandeza FlightClaim.ro, cu sediu si in Romania, inregistreaza zilnic intre 20 si 50 de cereri de compensare de la pasagerii romani care doresc sa isi primeasca drepturile de la... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 11:06
Taxa auto, in noua sa forma, poate fi calculata acum si online, in functie de tipul motorizarii, capacitatea cilindrica sau anul in care a fost inmatriculata masina in Romania.
Taxa auto 2012 a fost aprobata, miercuri, de Guvern si se aplica doar masinilor care se inmatriculeaza incepand din 13 ianuarie.
Noua lege intra in vigoare la sfarsitul saptamanii, asa ca, un astfel de calcul ti-ar putea fi de folos pentru a sti care este suma pe care trebuie sa o recuperezi de la stat, daca ti-ai achitat taxa de poluare de la 1 iulie 2008 pana acum si daca aceasta a fost mai mare decat taxa care rezulta din aplicarea noii legi.
Care sunt noile taxe
Daca ti-ai cumparat o masina inmatriculata in Romania in anul 2006, cu o capacitate cilindrica de 1.900 centimetri cubi si norma de poluare Euro 4, taxa poluare ar fi acum de 1,829 Euro sau 7,865 de lei, potrivit calculatorului Auto.ro.
Pentru o masina inmatriculata in Romania in 2003, cu o capacitate cilindrica de 1.598 centimetri cubi si norma de poluare Euro 4, taxa poluare ar trebui sa fie de 1,963 euro (8,442 lei). In cazul in care cumperi o masina inmatriculata in 2001, cu o capacitate cilindirca de 1.598 centimetri cubi si norma de poluare Euro 3, vei plati o taxa de poluare de 1,359 de euro, sau 5,844 de lei.
Valoarea in lei a taxei este determinata de cursul de schimb valutar al monedei euro stabilit si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, adica 4.3001 lei pentru un euro.
Calculeaza-ti... mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 11:50
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 octombrie suma de 1,613 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis luni de institutie, potrivit NewsIn.“De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante masuri adoptate inca din anul 2009 fiind accelerarea rambursarii TVA, masura care, prin eliminarea criteriilor subiective de selectie, contribuie in plus la asigurarea unui mediu concurential loial. In luna octombrie reusim, astfel, sa decontam peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare suma din 2009 si pana in prezent”, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.Potrivit ANAF, in selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 2 septembrie 2011.Astfel, deconturile cu compensare si restituire totalizeaza 1,346 miliarde lei, din care se compenseaza suma de 95,7 milioane lei si se restituie suma de 1,250 miliarde lei, in vreme ce deconturile cu compensare integrala sunt in valoare de 258,8 milioane lei.Totodata, deconturile cu compensare partiala sunt in valoare de 8,5 milioane lei, iar suma de 142,5 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a... mai mult
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 15:49