Romanii au ocazia sa afle online, in apropierea Sarbatorilor de iarna, care este pretul alimentelor si al carburantilor prin intermediul Monitorului Preturilor, platforma care a fost pusa in functiune in acest an de catre Consiliul Concurentei.
Astfel, Monitorul Preturilor produselor alimentare, lansat la mijlocul lunii octombrie 2019, permite consumatorilor sa identifice magazinele din zona in care se afla, magazinele in care sunt disponibile produsele pe care doresc sa le achizitioneze, precum si preturile practicate de acestea.
Platforma permite compararea a peste 30.000 de produse comercializate in 1.700 de magazine din intreaga tara, apartinand lanturilor de magazine Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan si Profi.
Aplicatia identifica zona in care se afla persoana ce efectueaza cautarea, si intreaba, initial, care este produsul cautat. De exemplu, daca un cumparator se afla la Piata Presei Libere din Bucuresti si doreste sa cumpere lapte, legume proaspete, peste, oua si cafea, aplicatia va indica cele 25 de magazine existente pe o raza de doi kilometri, unde pot fi gasite aceste produse si care este pretul fiecaruia.
De la lansare si pana la inceputul lunii decembrie, pe Monitorul Preturilor produselor alimentare s-au inregistrat peste 130.000 de cautari. Cele mai cautate produse sunt: bananele, ceafa de porc fara os, faina, cotletul de porc, uleiul de floarea soarelui, zaharul, ouale. Monitorul Preturilor produselor... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:04
De la mijlocul lunii octombrie vom avea un comparator de preturi pentru alimente, unde vor fi peste 30.000 de produse, a afirmat, sambata, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
"Acest proiect pe alimente este putin mai complicat, decat cel pentru benzina, pentru ca vorbim de peste 30.000 de produse. Vom avea de la mijlocul acestei luni, similar cu comparatorul de preturi pentru carburanti, unul pentru alimente, iar cei interesati vor putea sa vada preturile la toate produsele si din toate magazinele marilor lanturi alimentare. Daca vor si magazine mai mici sa intre in acest monitor, va fi posibil, dar in aceasta faza cuprindem marile lanturi de magazine din toata tara. Oamenii pot sa compare pretul cosului cu produsele cele mai ieftine sau pretul unui cos cu produsele cele mai vandute", a spus Chiritoiu la Antena 3.
Acesta a subliniat ca Monitorul preturilor pentru alimente va avea si o aplicatie pentru telefonul mobil, la fel cum are si cel pentru carburanti.
"Vom avea si o aplicatie cu pretul alimentelor, care va putea fi descarcata pe telefonul mobil si va fi disponibila pentru ambele sisteme importante de operare", a adaugat seful autoritatii pentru concurenta.
La sfarsitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurentei a semnat un contract cu firma Maguay pentru "Monitorul preturilor pentru alimente", contractul avand o valoare de 1,42 milioane de lei.
Atat platforma web cat si aplicatiile mobile vor oferi multiple facilitati de cautare,... mai mult
Sambata, 28 Septembrie 2019, ora 19:30
Retailerii americani au creat pentru Black Friday 2012 aplicatii de comparare a preturilor pentru a ajuta clientii sa faca cea mai buna alegere.
Amazon a facut valuri anul trecut cu o aplicatie care compara preturile din magazine cu ofertele sale online. In acest an, retailerii traditionali riposteaza cu propriile lor aplicatii, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.
Cumparatorii au la dispozitie o multitudine de mijloace de comparatie si analiza, care sa-i ajute sa decida ce sa cumpere.
Circa un sfert din traficul online de Black friday va fi realizat prin tablete si telefoane, estimeaza producatorul de software Adobe.
Pe intreaga perioada a sarbatorilor, 70% dintre cumparatori afirma ca isi vor folosi smartphone-ul la cumparaturi, potrivit Deloitte.
Operatorii site-urilor de comparare a produselor recomanda cumparatorilor sa foloseasca aplicatii pentru compararea preturilor, precum si a celor de analiza a produselor, avand in vedere ca multe dintre marfurile oferite nu isi merita banii. mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 18:15
Multi cumparatori din Statele Unite ale Americii folosesc smartphone-ul in magazine. Unii retaileri, precum Target, incurajeaza acest comportament, oferindu-le cumparatorilor carduri cadou si alte recompense pentru a verifica si a scana marfa.
Alti retaileri, precum Best Buy, fac tot ceea ce pot pentru a preveni acest tip de comportament, indepartand chiar si codurile de bare standard de pe produse, astfel incat sa descurajeze cumparatorii sa compare preturile cu cele ale altor retaileri, potrivit Mashable.
Emphatica a efectuat recent un studiu in randul a 6.500 utilizatori de Internet din Statele Unite ale Americii, 52% dintre acestia detinand smartphone-uri, pentru a vedea cum folosesc acestia telefoanele mobile in magazine.
Astfel, 55% dintre utilizatorii de smarphone spun ca au folosit telefonul mobil pentru a compara preturile retailerilor. 34% dintre acestia au precizat ca au scanat codul QR, in timp ce 27% au mentionat ca citesc review-uri online de pe dispozitivele mobile inainte de a lua decizia de a cumpara.
73% dintre persoanele intervievate au spus ca Facebook le-a influentat alegerile pe care le-au facut intr-un magazin, 38% au tinut cont de review-urile Google, in timp ce 14% au luat in considerare parerile de pe Twitter. mai mult
Marti, 17 Iulie 2012, ora 11:45