Turcii isi consolideaza pozitia in industria turistica europeana prin achizitia unui operator german.
Dupa negocieri care s-au intins pe aproape 8 luni, holdingul OTI a semnat preluarea pachetului majoritar de actiuni al Ferien Touristik, o companie cu sediul in Dusseldorf, informeaza Hurriyet Daily News.
Suma pentru care s-a semnat contractul de achizitie nu a fost facuta publica, dar trebuie sa fi fost consistenta tinand cont de profitul de 65 de milioane de euro raportat de Ferien Touristik la sfarsitul anului trecut.
OTI Holding, noul proprietar al turoperatorului german, are o vechime de 25 de ani pe piata, avand afaceri in turism, transport de persoane si servicii de securitate pe pietele din Rusia, Belarus, Georgia, Ucraina, Polonia si Germania, sub brandul Coral Travel.
Turcii detin inclusiv hoteluri cu all inclusive din Side, Belek si Kemer, care in mod traditional sunt pline de turisti germani.
De partea cealalta, Ferien a fost fondata in 2004, ca o subsidiara a TUI Leisure Travel, avand contracte cu peste 6.000 de agentii de turism si portaluri online pentru aproximativ 100 de destinatii turistice, majoritatea din spatiul european.
Negocierile au debutat la inceputul acestui an, in cele din urma holdingul din Turcia oferind pretul solicitat pentru preluarea operatorului de turism din Dusseldorf. mai mult
Joi, 24 August 2017, ora 06:10
2Google negociaza achizitia unei participatii la compania de turism spatial Virgin Galactic, detinuta de miliardarul britanic Richard Branson, prin intermediul careia ar obtine acces la tehnologie care poate fi folosita pentru lansarea de sateliti, potrivit cotidianului britanic The Guardian.
Investitia, estimata la 17,8 milioane de lire sterline, nu a fost inca incheiata, dar discutiile sunt considerate a fi ajuns intr-o faza avansata, scrie The Guardian.
Companiile negociaza de mai multe luni si vor ajunge, probabil, la un acord cu doua elemente principale, au declarat surse apropiate situatiei pentru postul britanic Sky News.
In primul rand, Google va furniza mai multe sute de milioane de dolari pentru o companie mixta, la care Virgin Galactic va contribui cu tehnologia dezvoltata in programul de turism spatial.
Totodata, Google va prelua o participatie mica, probabil de circa 1,5%, la compania holding a Virgin Galactic. Pretul de 17,8 milioane de lire sterline ar sugera ca Virgin Galactic este evaluata la circa 1,2 miliarde de lire sterline.
Desi compania de turism spatial a intampinat mai multe probleme, afirma ca va fi pregatita pentru lansarea zborurilor pe parcursul acestui an. O tranzactie cu Google ar aduce companiei un plus de credibilitate.
De asemenea, Google a anuntat, saptamana aceasta, ca a cumparat compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti. Tehnologia Skybox si cea a Virgin ar ajuta planurile Google de a oferi... mai mult
Vineri, 13 Iunie 2014, ora 15:10
Controalele efectuate de inspectorii ITM la Targul de Turism, sambata, unde au verificat si daca reprezentantii firmelor prezente la standuri au contracte de munca, i-au facut pe cei din domeniu sa para evazionisti in ochii clientilor, sustin patronatele din turism.
"Noi, ca ANAT, suntem perfect de acord ca ITM sa efectueze controale, dar nu suntem de acord sa descinda intr-o zi de sambata, cand targul e plin de vizitatori, iar inspectorii sa se aseze in fata agentilor de turism care voiau sa isi serveasca clientii", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu, citat de Mediafax.
Ea a mai spus ca nu crede ca astfel de controale sunt solutii impotriva evaziunii si le-a recomandat inspectorilor sa verifice la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) totalul contributiilor pe salarii platite de firmele din turism.
"Impresia pe care o lasa actiuni precum cea de astazi este ca agentii de turism sunt evazionisti. Eu, la firma mea, Eximtur, platesc taxe si impozite la stat in valoare de un milion de euro pe an, majoritatea contributii pe salarii, si ma simt jignita de un asemenea comportament", a mai spus Lucia Morariu.
Agentii de turism care lucreaza sambata si duminica primesc zile libere
Aceasta a adaugat ca agentii de turism care lucreaza sambata si duminica primesc zile libere.
Si vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan, spune ca i se pare anormal ca pe... mai mult
Duminica, 16 Martie 2014, ora 08:24
O tendinta aparuta in turism, si care se bucura de tot mai mult succes, este inchirierea de locuinte de vacanta, segment pe care au inceput sa se concentreze tot mai multe companii, pe site-urile carora tot mai multi proprietari isi posteaza ofertele.
Mai multe companii, cum ar fi Time & Place, Luxury Retreats, Villas of Distinction, incearca sa se diferentieze de competitori, orientandu-se numai catre proprietati luxoase si clienti pe masura, conform Reuters.
De exemplu, o vila cu cinci dormitoare din arhipelagul Turks and Caicos din Caraibe. Pentru 3.750 de dolari pe noapte, Luxury Retreats ofera vedere la mare, precum si personalul de rigoare, bucatar, majordom si menajera.
Sau un duplex de unde poate fi admirat Turnul Eiffel? Pretul pleaca de la 2.780 de dolari in oferta Time & Place.
Hotelurile inca isi taie partea leului in aceasta industrie, gazduind 44% dintre turisti, conform datelor furnizate de HomeAway.com. Insa ponderea celor care inchiriaza o locuinta a ajuns acum la 12%.
Desi sunt aproximativ trei milioane de case de vacanta in Statele Unite disponibile pentru inchiriere, doar o mica parte dintre se gasesc pe unul dintre site-urile high-end. Time & Place, de exemplu, are in oferta, in prezent, 230 de astfel de case in 45 de locatii din lume.
La nivel general, acest segment al industriei turistice este in crestere, conform Vacation Rental Managers Association, iar cea mai cautata casa de vacanta aduce proprietarului venituri de 125.000 de... mai mult
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 12:45
ONT Carpati, una dintre cele mai vechi si bine cotate companii de turism din Romania, ar putea intra in faliment.
Actionarii majoritari au hotarat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) falimentarea ONT Carpati si vinderea activelor pentru a plati datoriile de 15,3 milioane de lei, potrivit unor informatii aparute in presa. O alternativa ar fi fost majorarea de capital.
ONT Carpati detine hotelul New Montana din Sinaia, unitate de cazare scoasa la vanzare anul trecut, dar pentru care nu a existat o oferta ferma de cumparare. Insa cel mai important activ al companiei de turism este un pachet de actiuni de 30% la hotelul Marriott din Bucuresti.
Actionarul majoritar al ONT este Gosman Properties, care detine 94% din actiunile companiei de turism. In anul 2010, Bank of Cyprus a cumparat Gosman Properties, preluand si activele detinute in Romania.
Anul trecut, ONT Carpati a avut afaceri de 10,2 milioane de lei si pierderi de 46 milioane de lei. In 2010, profitul ONT a fost de 4,3 milioane de lei.
Oportunitate pentru investitorii interesati de piata turismului
Avocatul Gheorghe Piperea a explicat vanzarea activelor unei companii aflate in faliment poate constitui o oportunitate pentru investitorii din domeniu. Potrivit avocatului, o companie poate intra in faliment fara a trece printr-o procedura de reorganizare judiciara.
"Falimentul inseamna decesul oficial al companiei. Procedura este urmatoarea: se face o lista a creditorilor, apoi o lista... mai mult
Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 11:05
Turoperatorul Christian Tour a achizitionat doua agentii de turism, Europa Travel si Bibi Touring. Prin aceasta tranzactie, compania condusa de Cristian Pandel pune bazele celui mai mare grup din turism din Romania, dupa cifra de afaceri.
Directorul Christian Tour, Cristian Pandel, a anuntat ca a preluat cele doua agentii de turism, Europa Travel si Bibi Touring, pentru ca vrea sa dezvolte segmentul vacantelor low-cost.
"Vrem sa dezvoltam vacantele low-cost si de aceea am preluat Europa Travel, dar si pachetele in destinatii interne, in care este specializata agentia Bibi Touring", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul agentiei Christian Tour.
Agentia a fost inregistrat pe site-ul ministerului de Finante cu numele de Christian '76 Tour, unde figureaza cu o cifra de afaceri de doua milioane de lei.
Chrisian Pandel sustine ca aceasta suma reprezinta doar comisionul agentiei si ca, de fapt, afacerile agentiei sale se ridica la 35 de milioane de euro. Prin achizitia Europa Travel si Bibi Touring se infiinteaza cel mai mare grup din turism, care depaseste, din punct de vedere al rulajului, Happy Tour. Acesta din urma a avut, in 2011, afaceri de 35,8 milioane de euro. mai mult
Marti, 02 Octombrie 2012, ora 16:20
Grupul britanic Thomas Cook, cea mai veche companie de servicii de turism din lume, vrea sa atraga o finantare de 1,2 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de dolari) de la creditori pentru a supravietui, potrivit Sunday Times, preluat de Reuters.
Creditorii, printre care se numara Royal Bank of Scotland (RBS) si Barclays, sunt aproape de aprobarea finantarii, insa acordul ar putea avea conditii grele pentru companie, potrivit Sunday Times.
Astfel, Thomas Cook urmeaza sa accepte un acord de extindere a maturitatii creditelor bancare pana in 2015, cu mai multe conditii, inclusiv plata unor dobanzi mai mari si a unui comision unic.
De asemenea, creditorii vor dobandi dreptul de a achizitiona pana la 5% din actiunile companiei la un pret prestabilit.
Thomas Cook a avut anul trecut venituri de 9,8 miliarde lire sterline si o pierdere de aproape 400 milioane lire. Datoriile companiei se ridica la 891 milioane lire, potrivit datelor preliminare de la finele anului trecut.
Compania a obtinut in noiembrie un pachet de "bailout" de 200 milioane lire de la creditori.
Grupul a anuntat in martie cresterea activitatii comerciale, datorita unei noi campanii de advertising si imbunatatirilor aduse site-ului.
Anul trecut, o perioada indelungata de scadere a vanzarilor a culminat cu plecarea directorului general Manny Fondenla-Novoa in luna august si cu o criza de lichiditate.
Fondat cu 170 de ani in urma, grupul Thomas Cook a fost afectat in ultimii ani de... mai mult
Luni, 09 Aprilie 2012, ora 10:02
TUI, cea mai mare companie de turism din lume, va vinde pachete de vacanta in Romania, prin intermediul agentiilor de turism Eurolines, la preturile din catalogul german. Dr.Klaus Pumpel, CEO TUI Austria Holding, sustine ca a gasit in Eurolines partenerul potrivit. La randul sau, Dragos Anastasiu, presedintele Eurolines, apreciaza ca prin venirea echipei TUI Travel standardele serviciilor din domeniul turismului romanesc vor creste, semnificativ, si imaginea Romaniei in strainatate va fi imbunatatita.“Cautam de cativa ani cele mai bune solutii pentru a patrunde pe piata de distributie a turismului din Romania si suntem fericiti ca am gasit in Eurolines partenerul potrivit pentru o colaborare strategica si pe termen lung.”, declara Dr. Klaus Pumpel.
Acesta a anuntat ca principalul scop al TUI este sa aduca zambetul pe chipurile celor pasionati de calatorii.
„De astazi devenim activi pe piata de turism din Romania, alaturi de un partener de incredere ce are acoperire nationala si resursele necesare pentru a aduce zambetul pe chipul pasionatilor de calatorii,” a mai spus CEO TUI Austria Holding.
In opinia acestuia, piata locala este la inceput, dar are toate sansele sa se dezvolte si sa renasca. CEO-ul TUI Austria Holding recunoaste ca turismul din Romania se confrunta cu probleme, cum ar fi infrastrctura deficitara si serviciile, uneori de o calitate indoielnica, dar crede in potentialul statului roman.
De asemenea, Klaus Pumpel apreciaza ca Delta... mai mult
Marti, 20 Septembrie 2011, ora 15:26
Agentiile de turism si firmele emitente de tichete de vacanta au divergente in ce priveste incasarea comisioanelor.
Ministerul Turismului va opera modificari in continutul legii care reglementeaza acordarea tichetelor de vacanta, pentru a limita comisionul perceput de firmele emitente.
Desi statisticile si studiile prezentate pana acum de cele noua companii acreditate arata un interes crescut pentru tichetele de vacanta, in special din partea companiilor private, la nici o luna de la lansarea in piata a primelor tichete, agentiile de turism si emitentii au divergente in ceea ce priveste incasarea comisioanelor.
Iscarea acestui conflict a determinat autoritatile sa opereze o modificare in continutul legii care reglementeaza acordarea tichetelor de vacanta, aflata in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor, si anume sa limiteze comisionul perceput de companiile emitente si agentiile de turism.
"Nu e corect ca statul sa renunte la taxe si impozite, iar cei care produc aceste tichete sa perceapa comisioane foarte mari.
Nu trebuie sa castigam din comisioane cat mai mari si volume cat mai mici", a avertizat ministrul Turismului, Elena Udrea. Surse din piata, citate de Mediafax, au indicat ca pentru companiile emitente comisionul ar putea fi limitat la doar 2%. mai mult
Vineri, 15 Mai 2009, ora 09:41