Exista unele momente in viata cand ajungi sa regreti ca nu ai un generator electric la indemana si iti promiti ca vei achizitiona unul de la un producator serios care ofera calitate, incredere si garantie. Inainte de a achizitiona generatoare electrice trebuie sa stii care sunt beneficiile oferite si, eventualele dezavantaje.
Este bine ca orice achizitie sa fie facuta in deplina cunostinta de cauza pentru a nu regreta investitia facuta, de aceea, documentarea este un pas esential peste care nu ar trebui sa treci niciodata.
Daca nu stiai generatoarele de curent electric functioneaza pe baza principiului inductiei electromagnetice. In cazul unui generator de curent profesional, miscarea de rotatie a generatoarelor se face cu ajutorul unui motor cu ardere interna pe baza de combustibil, cum ar fi benzina sau motorina.
Generatoarele mai mari si mai puternice care functioneaza pentru mai mult timp au nevoie de motorina. Acestea sunt si cele mai silentioase dintre toate modelele, iar mai mult de atat vin cu un avantaj nesperat: au un cost de achizitie mai scazut.
Acest lucru face ca amortizarea investitiei pe termen lung sa se faca mai usor, dar si mai rapid. Inainte de a alege un model de generator este important sa alegi generatorul in functie de puterea de care ai nevoie. Un generator prea mare ar fi inutil si ar insemna o investitie mare din partea ta, lucru ce poate fi evitat achizitionand fix generatorul cu puterea de care ai nevoie.
Generatoare electrice -... mai mult
Vineri, 26 Februarie 2021, ora 17:23
Procentul celor care sunt optimisti in privinta economiei romanesti a scazut semnificativ fata de editia anterioara a studiului (18% in 2019 vs. 31% in 2018), ilustrand un fond de ingrijorare, alimentat de incertitudinile fiscale si legislative, caracterul nesustenabil al cresterii economice bazata pe consum si de presiunile inflationiste, acestia fiind doar cativa potentiali factori care pot influenta mediul de afaceri in 2019.
Avand in vedere estimarea unui ritm de crestere mai putin puternic al consumului privat in 2018, fondul accentuat de ingrijorare al respondentilor a scazut in 2019 comparativ cu 2018 (18% vs. 26%).
Raportul realizat de EY, in parteneriat cu Business Mark, are la baza un sondaj online la care au raspuns 301 lideri de organizatii din diverse sectoare ale economiei romanesti, in perioada 25 octombrie - 10 decembrie 2018.
Din perspectiva pietei locale, executivii romani pierd din optimism, pastrand insa acelasi nivel ridicat de incredere pentru cererea de produse si servicii (44%) . Cand vine vorba de investitiile private in economia locala, nivelul de incredere scade, 36% dintre respondenti acordand un vot negativ. In ceea ce priveste piata de capital, oamenii de afaceri romani nu sunt foarte optimisti, doar 15% dintre acestia afirmand ca au incredere in evolutia acesteia. Aceleasi perspective negative planeaza si asupra stabilitatii pe termen scurt a pietelor. Analizand evolutia increderii liderilor de companii din Romania asupra economiei... mai mult
Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 13:34
Cresterea economica puternica inregistrata de Romania este determinata de consum, insa paradigma trebuie mutata spre segmentul investitional, a atras atentia, joi, Patricia Wruuck, economist la Banca Europeana de Investitii (BEI).
"M-am uitat la segmentul economic al Europei si al Romaniei. Exista o crestere impresionanta economica a Romaniei, cu peste 5% (5,8% - n. red.), ceea ce permite realizarea unei economii de scara. (...)
Totusi, exista si puncte slabe si ma refer aici la instabilitate fiscala si la nivelul actual al investitiilor. Nivelul scazut al investitiilor nu este incurajator.
Vorbim apoi despre investitiile publice si despre absorbtia fondurilor europene. Vorbim si despre investitiile private. Noi, la BEI, facem sondaje despre ce gandesc companiile fata de mediul investitional. Sondajul ne arata ca Romania este tara in care doar 68% dintre companii investesc. Cumva prioritatea companiilor este diferita aici. De asemenea, sunt foarte multe companii care lucreaza la capacitate sau peste capacitate. Exista un necesar de investitii. (...)
In fine, provocarile cu care se confrunta Romania mai departe, dintr-o perspectiva macro, este ca vedem o crestere puternica determinata de consum. Cred ca trebuie schimbata paradigma si sa ne mutam atentia catre investitii. Pentru asta e nevoie sa se consolideze infrastructura, sanatatea, educatia, transporturile. Pentru Romania, transportul este un factor care trebuie avut in vedere.
Dintr-o perspectiva a... mai mult
Joi, 05 Octombrie 2017, ora 17:03
O mare parte din companiile europene au potentialul de a atrage atentia investitorilor activisti americani, dupa ce acestia si-au facut deja simtita prezenta in randul actionariatului unor mari companii de peste ocean.
"Nicio companie nu are cum sa ramana imuna la aparitia acestui tip de investitor, decat cele mai mari de pe piata, probabil", considera David Katz, un consultant juridic pentru actionarii din firmele americane, citat de Daily Sabah.
Nestle este una din firmele vizate de Daniel Loeb, un miliardar american care a investit 3,5 miliarde dolari in actiunile companiei.
Pretentiile lui Loeb merg de la reducerea costurilor de operare pana la punerea in vanzare a unui pachet de actiuni detinut de Nestle in firma L'Oreal, scopul fiind acela de a creste valoarea de piata a companiei.
"L'Oreal a fost o investitie fantastica, dar nu reprezinta un punct foste pentru o firma care are ca obiect de activitate principal segmentul de bauturi si produse de alimentatie", a comentat un purtator de cuvant al lui Loeb.
Totodata, Nestle intentioaneaza sa treaca si la rascumpararea unui pachet de actiuni de 21 miliarde dolari, lucru care ar trebui sa duca la o apreciere a pretului acestora.
"Nu stiu daca acest lucru va elimina presiunea pusa de Loeb asupra companiei", sustine Katz.
Moda investitorilor activisti este un trend care afectezea mii de companii din SUA de mai bine de 7 ani, peste 2.900 de incercari de preluare a controlului asupra Consiliilor de... mai mult
Luni, 03 Iulie 2017, ora 06:26
Diferenta majora dintre companiile romanesti si companiile multinationale listate pe pietele de capital ale tarilor lor de origine este interactiunea total diferita dintre investitori si managementul companiilor respective.
Modul in care aceasta relatie se reflecta in pret a fost evidentiata recent de evolutia actiunilor Microsoft si Twitter in 2014.
Satya Nadella a fost investit ca CEO al Microsoft in data de 4 februarie 2014. La momentul respectiv, actiunea Microsoft se tranzactiona la un pret de 36 dolari/actiune.
Ca reper, Microsoft a avut pretul de 36 dolari/actiune in numai doua momente ale istoriei sale de tranzactionare pe bursa: in varful bulei dot-com in 2001 si in varful bulei imobiliare din 2007.
In ambele situatii, momentul a fost scurt si cotatia s-a intors repede spre nivelul pretului median ale perioadei, sub 30 dolari/actiune. Pretul Microsoft a stat sub 30 dolari/actiune 90% din perioada de dupa 2000.
La zece luni dupa investirea noului CEO, Microsoft se tranzactioneaza la un pret de 48 dolari/actiune, cu peste 30% mai mult.
Citeste explicatia acestei evolutii si alte exemple pe Tradeville.eu. mai mult
Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 14:50
Romania este o piata nationala si regionala in care marile companii internationale au incredere sa investeasca iar acest lucru este cel mai bun semnal pe care il poate primi tara noastra, a sustinut vineri premierul Victor Ponta, prezent la evenimentul de rebranding al companiilor Romtelecom&Cosmote Romania, care devin Telekom Romania.
"E important ca si semn de incredere ca Romania este o piata nationala si regionala in care marile companii internationale au incredere sa investeasca, sa se dezvolte si, iata, sa-si investeasca cel mai important lucru, si anume brandul, un brand pe care cu siguranta toti il cunoastem din alte tari si pe care speram sa-l vedem si in Romania.(..) In acest an am avut ocazia sa particip la lansari de acest gen care au demonstrat increderea in Romania, pentru ca, dincolo de Deutsche Telekom, anul acesta s-a lansat Centrul de servicii Deutsche Bank, anul acesta am inaugurat Fabrica Bosch de la Cluj, anul acesta am inaugurat Fabrica Daimler de la Sebes. Atunci cand companii germane si companii internationale - pentru ca acum deja nu mai vorbim de companie germana, vorbim de companii internationale - au incredere si investesc in Romania, acesta este cu siguranta cel mai bun semn pe care cineva poate sa il dea Romaniei", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.
Guvernul are partea sa din noul "T"
Prim-ministrul a reamintit ca Guvernul este inca actionar la Romtelecom si a multumit companiei Telekom pentru faptul ca a creat si sustinut peste... mai mult
Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 15:55
La doar 17 ani, Brienne Ghafourifar a doborat un record mondial: a devenit cea mai tanara absolventa de facultate care a strans un milion de dolari pentru finantarea afacerii sale aflate la inceput de drum.
Tanara are in prezent 19 ani. Imediat dupa abolsovirea Universitatii Santa Clara, de unde a obtinut o diploma in economie, Ghafourifar si-a infiintat primul start-up, Entefy, impreuna cu fratele ei mai mare, Alston, scrie CNN Money.
Entefy este o platforma pentru agregarea tuturor formelor de comunicare electronica - mesaje, e-mail-uri, mesagerie instant etc.
Entefy a strans investitii de 4,1 milioane de dolari si este in prezent in curs de dezvoltare, pana la sfarsitul anului 2014 urmand sa fie lansata versiunea private beta.
In SUA, afacerile lansate de femei atrag doar 13% din investitiile pentru startup-uri si afaceri mici.
Stacey Ferreira, 21 de ani, este un alt exemplu de ...citeste mai departe despre "Tinerele din IT care atrag investitii de milioane de dolari" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 16:23
Uzina Termoelectrica Midia are programate pentru acest an cheltuieli de investitii de 6,285 milioane lei, conform bugetului de venituri si cheltuieli publicat in Monitorul Oficial.
Veniturile totale ale societatii sunt estimate la 98,464 milioane lei, iar cheltuielile la 96,615 milioane lei, Uzina Termoelectrica Midia urmand sa incheie anul cu un profit contabil ramas dupa deducerea impozitului pe profit de 1,568 milioane lei.
Cheltuielile cu personalul au fost stabilite la 10,936 milioane lei, din care 7,577 milioane lei cheltuieli de natura salariala. Numarul de personal prognozat la finele anului este de 176 persoane, iar castigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala, de 3.588 lei.
Uzina Termoelectrica Midia Navodari, aflata in subordinea Departamentului pentru Energie, are ca obiect de activitate producerea, transportul si distributia energiei electrice si termice, instalatiile utilizate fiind specifice unitatilor energetice producatoare de energie electrica si termica care functioneaza pe hidrocarburi. mai mult
Duminica, 25 Mai 2014, ora 15:00
Decizia de a face publice performantele de natura non-financiara nu mai este optionala pentru companiile care cauta sa atraga investitori, conform raportului EY, Tomorrow's investment rules. Acestea risca sa piarda investitori pentru ca nu-si fac publice informatiile non-financiare.
Noul raport EY arata ca 89% dintre investitori considera ca informatiile privind performanta de natura non-financiara au jucat un rol esential in procesul de luare a deciziilor cel putin o data in ultimele 12 luni, iar 70% dintre respondentii din pietele emergente utilizeaza frecvent sau ocazional informatiile de natura non-financiara si, dintre acestia, doar jumatate au un sistem structurat de evaluare sau un proces implementat.
Sondajul care sta la baza studiului a fost derulat pentru EY la nivel global de revista Institutional Investor in randul a 163 de investitori institutionali si a identificat principalele tendinte in procesul de adoptare in raportarile companiilor a informatiilor corporative de natura non-financiara.
Raportul EY evidentiaza faptul ca multi dintre investitori se bazeaza pe judecata personala in evaluarea datelor de mediu si sociale disponibile pentru a determina impactul acestor factori asupra crearii de valoare si a profilului de risc al companiei.
In ceea ce priveste principalele surse pentru informatii de natura non-financiara, investitorii mentioneaza rapoartele anuale, rapoartele integrate si site-urile companiilor, mai degraba decat datele colectate... mai mult
Joi, 24 Aprilie 2014, ora 13:17