Carlos Brito este de departe cel mai nonconformist director al unei companii care domina o intreaga industrie. Omul din fruntea gigantului berii AB InBev aplica un principu simplu in gestionarea afacerii, acelasi care da farmec si bauturii pe care o produce: "Totul trebuie sa fie sub presiune!".
Brito este unul dintre protejatii investitorului Jorge Paulo Lemann, al 26-lea in topul miliardarilor lumii, dar nu impartaseste stilul rasat al mentorului sau. Infatisarea directorului AB InBev pare mai degraba inspirata de stilul unui rocker rebel, aminteste Bloomberg.
Sub presiune
Vreme de un deceniu, Brito, un director care este milionar in dolari, dar apare la birou in jeansi, a tinut sub presiune si berea Budweiser pusa in vanzare pe piata americana, dar si personalul din firma.
Stilul sau managerial este una dintre explicatiile privind cresterea marjei de profit din industria berii, iar Carlos Brito a ajuns sa fie mentionat atat de analistii industriei, cat si de profesorii de economie din marile centre universitare.
Nu este de mirare ca actionarii AB InBev au preferat un nonconformist in cea mai mare operatiune derulata pana acum in industria globala a berii, achizitia SAB Miller.
Negocierile si incorporarea rivalilor din Marea Britanie sunt operatiuni pe care Brito, un director ce uraste munca de birou si prefera sa se relaxeze la mansa avionului, le-a supervizat indeaproape.
Un rebel pentru cea mai fulminanta uniune de pe piata globala a berii, cu o... mai mult
Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 00:00
AB InBev a ajuns la un acord formal pentru a prelua gigantul SAB Miller, astfel ca se contureaza formarea unei companii-mamut in industria berii, tranzactia fiind evaluata la 112 miliarde de euro.
Daca va fi aprobata de autoritatile de reglementare si actionarii celor doua companii, aceasta tranzactie va aduce laolalta marcile de bere americana Budweiser si belgiana Stella Artois, apartinand grupului AB InBev, cu marcile de bere italiana Peroni, ceha Pilsner Urquell si olandeza Grolsch ale grupului britanic SABMiller.
In plus, aceasta va fi cea de-a treia mare tranzactie realizata vreodata, sustine firma de consultanta Dealogic, transmite AFP.
"Prin unirea fortelor noastre, vom forma una din principalele companii mondiale in domeniul bunurilor de consum", a declarat directorul general de la AB InBev, Carlos Brito.
Impreuna, AB InBev si SABMiller vor produce aproape 60 de miliarde de litri de bere pe an, adica de trei ori mai mult decat actualul numar trei mondial, grupul ...citeste mai departe despre "Acord formal pentru crearea unei companii-mamut in industria berii: Tranzactie de 112 miliarde de euro" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 16:08
De acum incolo, una din trei beri baute pe glob va avea acelasi producator. Dupa o serie de negocieri la sange, a doua mare companie din industria berii, SAB Miller, va fi cumparata de liderul AB InBev.
Gigantul AB InBev a acceptat sa plateasca 104 miliarde de dolari (68 miliarde lire sterline) intr-o tranzactie record menita a asigura suprematia firmei la nivel global, anunta agentia Bloomberg.
Lumea s-a impartit in doua
Cele doua companii au dezvaluit ca pretul platit pentru o actiune din pachetul majoritar se va ridica la 44 de lire.
Este o valoare cu 50% mai mare decat cotatia inregistrata de actiunile SAB Miller la data de 14 septembrie, inainte ca vestea privind negocierea tranzactiei sa razbata la urechile publicului.
AB InBev detine deja marci celebre de bere in portofoliu: Budweiser, Stella Artois, Becks, Brahma, iar dupa achizitia marii rivale va adauga listei de branduri si berile Peroni si Grolsch.
Practic, dupa semnarea contractului, AB InBev va avea la dispozitie jumatate din profitul raportat de industria berii la nivel global.
Din acel moment, piata globala a berii va fi impartita intre AB InBev si restul producatorilor.
Se muta in Belgia
"Este un pret bun obtinut de SAB Miller. Este bine ca au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste evaluarea pachetului majoritar", apreciaza Alicia Forry, analist al Canaccord Genuity.
Perfectarea achizitiei record a fost grabita de declinul inregistrat pe pietele emergente, in special in... mai mult
Marti, 13 Octombrie 2015, ora 10:34
Industria globala a berii este cu ochii pe noutatile care incep sa rasara din curtea SABMiller. Compania britanica, ale carei actiuni au inregistrat o crestere de 20% in ultimele luni, a dezvaluit ca a fost abordata de rivalii de la Anheuser-Busch InBev pentru o tranzactie de dimensiuni colosale.
Conform reprezentantilor SABMiller, propunerea venita de la producatorii celebrelor Stella Artois si Budweiser vizeaza preluarea companiei britanice si integrarea ei intr-un nou colos al industriei, cu o valoare de piata de peste 250 de miliarde de dolari, relateaza The Independent.
Tinuti in ceata
Reprezentantii SAB Miller, producator al marcilor Peroni si Grolsch, au explicat ca nici ei nu detin foarte multe amanunte despre proiectul gandit de AB InBev.
"In urma speculatiilor aparute in presa suntem in masura sa confirmam ca grupul AB InBev ne-a informat despre intentia de a face o propunere in vederea achizitiei SABMiller.
Deocamdata nu am primit nicio oferta concreta in acest sens, iar conducerea SABMiller nu are detalii despre termenii in care ar urma sa se faca preluarea", se arata intr-un comunicat remis Bursei de la Londra.
Speculatii privind o eventuala preluare a SABMiller de catre o companie rivala au fost vehiculate destul de des de la inceputul acestui an, lucru care a dus si la apreciarea actiunilor companiei britanice. Valoarea de piata a SABMiller este de 91,2 miliarde de dolari.
Pentru moment, conducerea companiei si-a sfatuit actionarii sa nu... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 17:31
Pentru fiecare angajat din sectorul berii din Romania sunt generate 6 locuri de munca in industria ospitalitatii si 12 la nivelul intregii economii, a declarat, marti, Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei, la conferinta "Mediafax Talks about Brewing and Hospitality".
"Sectorul berii este un stimul pentru economie, iar o interdependenta puternica exista cu industria ospitalitatii", a spus Bratu.
In acest sens, el a prezentat rezultatele unui studiu realizat de Ernst&Young care arata ca pentru fiecare angajat din sectorul berii din Romania sunt generate sase locuri de munca in industria ospitalitatii si 12 in intreaga economie.
Astfel, 36.600 din locurile de munca generate de industria ospitalitatii in Romania se datoreaza vanzarii de bere, respectiv 8,5% din total.
"Acest fapt este cu atat mai important cu cat locurile de munca din industria ospitalitatii, implicit cele datorate vanzarii berii, au un pronuntat caracter de protectie sociala, fiind ocupate in special de tineri, persoane aflate la primul loc de munca si de cei care se reintegreaza pe piata muncii dupa o perioada de absenta", a mai spus Bratu.
Legatura dintre bere si industria ospitalitatii este subliniata si de faptul ca din totalul vanzarilor de bere 28% se vand prin sectorul HoReCa.
In plus, din totalul valorii adaugate generate de sectorul berii, de 509 milioane euro in anul 2011, industria ospitalitatii a beneficiat de 185 milioane euro, a mai precizat... mai mult
Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 18:57